B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
-
@durbenville, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Merhabalar 6 aylık giriş izniyle turist vizesiyle Amerikadayım. Ablam burada evli onu ziyarete geldim. Burada kalışımı daha uzatabilecek bir dilekçe duymuş ama ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkür ederim.
I-539 Extension of Status basvurusundan bahsediyorsunuz.
Su basligi inceleyebilirsiniz:
-
Merhabalar; profesyonel olarak çalışırken,Haziran 2014'de,B1/B2 vizesiyle , 5 günlük bir seyahatim olmuştu, alışveriş amaçlıydı. Konaklamam da oteldeydi .Girişte alışveriş için geldiğimi söylemiştim ancak 6 aylık izin vermişti memur. Şu anda profesyonel iş hayatında değilim, serbest çalışıyorum, Haziran ayı gibi tekrar gitmek istiyorum,6 ay kalmak istiyorum bu sefer, anladığım kadarıyla dönüş tarihim düzenlenmeli bilet de.Dönüş biletimi 6 ay sonraya düzenletmeli miyim? Geliş nedenim olarak ne söylemeliyim? Yatırım ve gayrimenkul fırsatlarını görmek için demem yeterli olur mu? Konaklamamı Airbnb üzerinden ayarlamak istiyorum. Sorun yaparlar mı? Airbnb rezervasyonumu 6 aylık değil de 45 günlük yapacağım ilk etapta.sıkıntı olur mu?Teşekkür ederim.
-
@ilhangoksu, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Merhabalar; profesyonel olarak çalışırken,Haziran 2014'de,B1/B2 vizesiyle , 5 günlük bir seyahatim olmuştu, alışveriş amaçlıydı. Konaklamam da oteldeydi .Girişte alışveriş için geldiğimi söylemiştim ancak 6 aylık izin vermişti memur. Şu anda profesyonel iş hayatında değilim, serbest çalışıyorum, Haziran ayı gibi tekrar gitmek istiyorum,6 ay kalmak istiyorum bu sefer, anladığım kadarıyla dönüş tarihim düzenlenmeli bilet de.Dönüş biletimi 6 ay sonraya düzenletmeli miyim? Geliş nedenim olarak ne söylemeliyim? Yatırım ve gayrimenkul fırsatlarını görmek için demem yeterli olur mu? Konaklamamı Airbnb üzerinden ayarlamak istiyorum. Sorun yaparlar mı? Airbnb rezervasyonumu 6 aylık değil de 45 günlük yapacağım ilk etapta.sıkıntı olur mu?Teşekkür ederim.
Genel olarak bir problem gorunmuyor bence.
Is amacli gelmis olabilirsiniz, bu anlasilabilir bir durum. Donus biletinizin olmasi iyi olur bence de. Airbnb'de gecici olarak kalip sonrasinda yer degistirebilirsiniz, o nedenle bu da bir problem degil bence.
-
Silinmis Mesaj.
-
@fatmucu, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Selamlar, Aralik 2018 - Kasim 2019 tarihlerinde 11 ay b1 b2 vizemi uzatarak gezmek icin Amerika'da kaldim, Haziran'da tekrar gezmek ve yatirim firsatlarini degerlendirmek icin gitmek istiyorum, giris cikista sorun yasar miyim? Yakin zamanda giris cikista sorun yasayan var mi acaba?
Ilk girisimdi bu 2. olacak
Kaldığınız süre içerisinde uzatma başvurusu yaptıysanız, yani legal olarak kaldıysanız herhangi bir sorun yaşamazsınız. Girişte geçen sefer neden uzun kaldığınızı sorarlarsa. Uzatma başvurusunda belirttiğiniz şekilde açıklarsınız.
-
Biz de biraz öküz rahatligi var. Basimizdan gecenleri yazayim faydasi olur. Tabi siz bizim gibi yapmayin :)
Kayinvalidem Turkiye’den Abd’ye turist vizesiyle gelecekti. Herseyi kontrol ettik ama pasaport haric 😁 ucagimiz sali gunuydu ve pasaportun suresinin doldigunu cuma aksam farkettik. Adam bulduk derken pazartesi gunu yeni pasaportu alabildik.
Sira geldi donuse 😅 6 aylik turist vizesi ile kalis suresini uzatmistik. Uscis den parmak izi randevusu bekliyorduk. Arada bir maillere bakiyorduk ama son zamanlarda kontrol etmedik. Bugun 30 haziranda kontrol ettik ve tabiki kacirmisiz. Randevu 28 hazirandaymis 😁 Aradik uscis’i kimseyle muhattap olmadan otomatik mesaj oncesinde erteleme yapmadiysak ve bu ilk kacirmamizsa yeni randevu otomatik olarak 60 gun icinde verilecek diyordu. Rahatladik 😁
Bonus: Esim ve ben vatandaslik randevusuna gidecegiz. Randevu saati nasil olduusa 9:30 diye aklimda kalmis. Kagida da bakmiyorum. Starbucks a gittik kahvemizi aldik. Genis genis gittik. 9 da kapidaydik. Farkettik ki randevumuz 9 daymis 😁 sorun olmadi.
-
@goodluck, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Tabi siz bizim gibi yapmayin
Hayir, kesinlikle hickimseye bu kadar rahat olmasini tavsiye etmiyoruz :)
Duzenli olarak sureci takip etmek onemli.
Ilk randevuyu kacirinca otomatik olarak randevunun ertelendigini bilmiyordum, bu bilgiyi USCIS'ten de bulmaya calisayim.
-
Merhaba bugün amerikadan tanıdık sayesinde bi iş buldum avm de, yetkili kişiyle görüştüm turist vizesi almamın yeterli olacağını söyledi onlar gerisini halledecekler miş. Vize başvurusu nasıl yapabilirim
-
@Emir-Fakir, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Merhaba bugün amerikadan tanıdık sayesinde bi iş buldum avm de, yetkili kişiyle görüştüm turist vizesi almamın yeterli olacağını söyledi onlar gerisini halledecekler miş. Vize başvurusu nasıl yapabilirim
Zor olanı başarıp kolay olanı soruyorsun. Bol şans :)
-
@Corleone93 turist vizesi nasıl alabilirim bana yardımcı olur musunuz red yermiyim liseden bu seme mezun oldum babam emekli polis
-
Daha önce herhangi bir vize sürecim olmadığı için yorum yapamıyorum. Ancak araştırırsan bir şekilde yolunu bulabileceğini düşünüyorum. Daha önce bu forumda muhakkak açılmış bir başlık vardır. Yada google üzerinden araştırabilirsin.
-
@Emir-Fakir, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
yasal olmayan bir tavsiye istiyorsunuz maalesef. Forumda bu sekilde yonlendirmeler yapmiyoruz.
Oncelikle turist vizesinin hangi amaclarla verildigini bilmek icin su basligin ilk iletilerini incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/
Ayrica turist statusuyle ABD'de calismaniz da yasal degil.
-
Turist vizesi ya da dil kursu icin alinacak herhangi bir vizenin sureci nedir acaba? Ortalama ne kadar surede tamamlaniyor halihazirda, bu vizeler konsoloslukta acik mi?
-
@cem1, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Turist vizesi ya da dil kursu icin alinacak herhangi bir vizenin sureci nedir acaba? Ortalama ne kadar surede tamamlaniyor halihazirda, bu vizeler konsoloslukta acik mi?
Ne amacla basvurdugunuza bagli olarak 3 ay, 6 ay, 1 yil, 5 yil veya 10 yillik vize almaniz mumkun... F vizelerinde en cok 5 yillik vize gordum, B vizelerinde ise 10 yillik... Teknik olarak ikisi de acik, fakat su an turist vizesi icin 1 yil sonrasina mulakat tarihi alabiliyorsunuz.
-
Merhabalar benim B1/B2 vizem var 30 temmuzda Amerikaya geldim 22 ocakta çıkmam gerekiyor burda şuan kısa programlı dil okuluna kayıt oldum kardeşimin düğünü olduğu için ekimde Türkiye ye dönüp geri gelmek istiyorum girişte problem olur mu ?
-
@Ömer-Hıradağı, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Merhabalar benim B1/B2 vizem var 30 temmuzda Amerikaya geldim 22 ocakta çıkmam gerekiyor burda şuan kısa programlı dil okuluna kayıt oldum kardeşimin düğünü olduğu için ekimde Türkiye ye dönüp geri gelmek istiyorum girişte problem olur mu ?
ABD'ye F vizesiyle mi giris yaptiniz yoksa B1/B2 vizesiyle mi? CBP'ye giris nedeni olarak ne soylediniz?
-
Merhabalar,
Temmuz ayında ABD’ye giriş yaptım, I-94 sürem dolmadan I-539 ile uzatma işlemine başvuracağım. Fakat onay I-94 sürem dolduktan sonra gelirse, uzatma işlemine başvurduğum için arada geçirdiğim süre legal mi sayılıyor yoksa illegal mi?
Son olarak; kalış süresini uzatma işlemi ilerisi için ( green card, çalışma izni, vatandaşlık işlemleri gibi) herhangi bir problem yaratır mi?
Teşekkür ederim
-
@canozcn, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Merhabalar,
Temmuz ayında ABD’ye giriş yaptım, I-94 sürem dolmadan I-539 ile uzatma işlemine başvuracağım. Fakat onay I-94 sürem dolduktan sonra gelirse, uzatma işlemine başvurduğum için arada geçirdiğim süre legal mi sayılıyor yoksa illegal mi?
Son olarak; kalış süresini uzatma işlemi ilerisi için ( green card, çalışma izni, vatandaşlık işlemleri gibi) herhangi bir problem yaratır mi?
Teşekkür ederim
Ilerisi icin herhangi bir problem yaratmaz.
I-94 suresi dolmadan I-539 basvuru islemini tamamlamis olmalisiniz, eger USCIS bir hafta 10 gun icinde basvurunuzu degerlendirdiginde statunuz gecmemis ise basvurunuzu aldiklarini belirten bilgilendirme gonderecek size. O bilgilendirme ile out-of-status olmamis olacaksiniz. Yani illegal olmayacaksiniz...
-
@crazycells, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@canozcn, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Merhabalar,
Teşekkür ederim
I-94 suresi dolmadan I-539 basvuru islemini tamamlamis olmalisiniz, eger USCIS bir hafta 10 gun icinde basvurunuzu degerlendirdiginde statunuz gecmemis ise basvurunuzu aldiklarini belirten bilgilendirme gonderecek size. O bilgilendirme ile out-of-status olmamis olacaksiniz. Yani illegal olmayacaksiniz...
Cevap icin teşekkür ederim. Bu bilgilere ulaşabileceğim bir link var mi?
-
@crazycells, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Merhabalar,
Teşekkür ederim
Cevap icin teşekkür ederim. Bu bilgilere ulaşabileceğim bir link var mi?
Bu konuyla ilgili yasalari su basliga aktarmistim:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum