(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
U.S. Department of State Electronic Application Center
BACK VISA STATUS CHECK
U.S. Department of State
NONIMMIGRANT VISA APPLICATION
Issued
Application ID or Case Number: AA009Z1SQV
Case Created: 04-May-2021
Case Last Updated: 18-Jun-2021Your visa is in final processing. If you have not received it in more than 10 working days, please see the webpage for contact information of the embassy or consulate where you submitted your application.
For more information, please visit U.S. Embass -
@jrmrh, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
arkadaslar selam aleykum benim ap surecim bugun olumlu olarak sonuclandi cok sukur elcilikten mail bekliyorum suan insallah tez zamanda elcilikten mail de gelir
gozunuz aydin, tebrikler.
-
@omerfaruk07, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaşlar,
Dün vize başvurusu yaptım. 30 Mayıs 2021'de vizem bitmişti. Şimdi 2022 Ağustos için randevu verdi. Fakat açıklamalarda sadece evrak göndererek vize alınabilir yazıyor. Tam olarak nasıl bir yol izlemeliyim? Daha önce yapan var mıdır? (Turist vizesi)Ankara'dan mi? Yoksa Istanbul'dan mi vize aliyorsunuz?
-
selamlar, turist vizesi için istanbul konsolsuğu açık mı bilgisi olan var ? yakın tarihe randevu alan vs. bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi ?
-
@crazycells tesekkur ederim
-
@yaman90, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
selamlar, turist vizesi için istanbul konsolsuğu açık mı bilgisi olan var ? yakın tarihe randevu alan vs. bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi ?
iki konsolosluk da acik, fakat gunluk randevu sayisi kisitli oldugundan yakin zamana randevu alamiyorsunuz. Ancak 2022'ye tarih alip, surekli erken tarihler acildi mi diye kontrol etmeniz lazim.
Su iletiyi kontrol edebilirsiniz:
-
Şuanda zorunlu olmayan turist yani B2 sanırım vizesi veriliyor mu? Kapandı sanıyordum 2022'ye kadar ve bu en erken 2022'ye tarih alma işi tam ne zaman başladı yanlış hatırlamıyorsam 2020'nin yazılarında sürekli iptal olup oteleniyordu ve bu dediğinize göre örneğin 2022 den sonra alacak olan biri randovuyu gelecek yıla mi kalacak? Yoksa kısıtlama kalkınca ilk haftaya bile alanlar olabilecek midir?
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells çok teşekkür ederim ilginize.
-
@crazycells İstanbul
-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Şuanda zorunlu olmayan turist yani B2 sanırım vizesi veriliyor mu? Kapandı sanıyordum 2022'ye kadar ve bu en erken 2022'ye tarih alma işi tam ne zaman başladı yanlış hatırlamıyorsam 2020'nin yazılarında sürekli iptal olup oteleniyordu ve bu dediğinize göre örneğin 2022 den sonra alacak olan biri randovuyu gelecek yıla mi kalacak? Yoksa kısıtlama kalkınca ilk haftaya bile alanlar olabilecek midir?
randevular yavas olsa da veriliyor:
https://yesilkartforum.com/forum/post/214731
Maalesef kimin ne zaman mulakata girecegini bilemiyorum, dediginiz gibi tarihlerde oteleme veya one cekme olabilir; ama bunu onceden bilmemiz zaten mumkun degil. O nedenle turist vizesi almayi dusunenlerin bence yapabilecegi en iyi sey ilk firsatta en yakin tarihe bir randevu almak olur.
-
@omerfaruk07, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells İstanbul
Suradan konsolosluga ilgili bilgileri vererek sorunuzu sorar misiniz? https://tr.usembassy.gov/tr/embassy-consulates-tr/istanbul-tr/contact-us-form-tr/
Sizi yonlendirmeleri lazim... Daha sonra verdikleri cevabi foruma aktarirsaniz sevinirim.
-
@crazycells 2020'nin aralığını hatırlıyorum tarihleri iptal edip öne alıyorladi sanırım 2020 aralıktan beri 2022'ye sadece alınabiliyor doğru mudur?
-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells 2020'nin aralığını hatırlıyorum tarihleri iptal edip öne alıyorladi sanırım 2020 aralıktan beri 2022'ye sadece alınabiliyor doğru mudur?
evet, uzun suredir aktarilan deneyimler o yonde... 2022 aylarina alinabiliyor ancak. Ama surekli kontrol edip daha on tarihlerde aciklik var mi diye kontrol edebilirsiniz, bu sekilde yavas yavas mulakat tarihini yaklastirabilirsiniz. Ya da 2022 aylari icin mulakat tarihi bekleyip, 2022 yazinda ABD'ye gelme plani da yapabilirsiniz...
-
@crazycells İstanbul ve Ankara şuanda kapasitelerinin yüzde kaçını kullanıyor? Bence ilk dediğinizi yapmak çok şüpheli olabilir turist biri bu kadar uğraşır mi diye düşünebilirler..
-
@crazycells İstanbul ve Ankara şuanda kapasitelerinin yüzde kaçını kullanıyor? Bence ilk dediğinizi yapmak çok şüpheli olabilir turist biri bu kadar uğraşır mi diye düşünebilirler..
Su tabloya gore Nisan ayinda verilen turist vizelerinde Ankara Konsoloslugu %10, Istanbul Konsoloslugu %20 kapasite ile calismis...
@crazycells, içinde söyledi: Türkiye'deki ABD Konsolosluk Hizmetleri Durduruldu (Coronavirüs-COVID-19)
Ankara ve Istanbul konsolosluklarinin calisma hizini gosteren bir tablo... Tablonun en saginda 1 yil oncenin verilerini bulabilirsiniz.

-
@crazycells Nisan 2021'de verilen bu randevular ilk defa vize alanlar için mi? Yoksa posta yoluyla konsolosluğa gidilmeden verilen vize türleri mi?
-
@Kef14, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells Nisan 2021'de verilen bu randevular ilk defa vize alanlar için mi? Yoksa posta yoluyla konsolosluğa gidilmeden verilen vize türleri mi?
Bunlar randevu sayilari degil, verilen vize sayilari... Konsoloslukta basilan tum vizeleri iceriyor, hem gorusme gerektiren, hem de posta yoluyla gerceklesen...
-
Bugün itibari ile 30.09.2021 tarihinde olan randevum yine iptal edildi! Ben bu işten hiçbir şey anlamadım. Yavaş çalışıyor olsalar bile neden alınmış randevuyu iptal ediyorlar. 2020 yılından beri bununla uğraşıyorum. Şuan en yakın 31 Ağustos 2022 tarihinde ve İstanbul'da. Bu iş çok saçma bir hal almaya başladı.
-
@Burcu-Boz
Eğer sakıncası yoksa bir şey sorcaktım, önceden aldığınız ilk randevu tarihi mi buydu?
Yoksa randevuyu yeniden zamanlayarak mı bu randevuyu almıştınız?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum