(F/M) Öğrenci Vizeleri
-
@vedat-ARSLAN Yanıtınız için çok teşekkürler Vedat Bey. Kardeşim benim Türkiye'deki çeviri şirketimde (LTD şirketi) çalışıyor görünüyor 2 yıldır. Daha öncesinde de uzun yıllar farklı bir kurumda çalışıyordu. Ama İngilizcesi yok, dil kursuna gidecek başlangıç seviyesinden.
Dediğinizden anladığım, danışmanlık şirketi sadece okul buluyor sanırım, vize konusunda da destek sağlamıyor mu? Dil kursu için bir proje sunumu filan gerekmiyor değil mi?
-
Danismanlik sirketi sadece Ds 160 formunu doldurmana ve abd icersinde okul bulmaniza yardimci olur. Kardesinize tavsiyem biraz da olsa ingilizcesini gelistirmesi ve eger firsati varsa avrupa ulkelerinden birisine kisa sureligine de olsa giris cikis yaparsa abd vizesini daha kolay alir . Sonucta kardesiniz yapmasi gereken sey konsolosluk gorevlisini dil okuluna gidecegine ikna etmek.
Bu arada rica ederim .
-
daha once yurtdısına cikmamis biri icin abd vizesi almak zor mu olacak ?
-
@EmreGdk Diger arkadasin durumu farkli oldugu icin oyle yazdim. Tabi herkesin sansi ayni ama yurtdisina cikan birisi turist veya ogrenci vizesi almada daha avantajli.
-
@vedat-ARSLAN anladim,benimde 10 gün sonra randevum var, insallah alabilirim..
-
@epinarcen, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Merhabalar,
Kardeşim için dil kursu başvurusu yapmak istiyorum. Ben green card sahibi olarak orada ikamet ediyor olacağım. Kardeşiminse son 2 yıldır green card başvurusu görünüyor (pasaport kaydı nedeniyle). Daha önce de turist vizesi başvurusu reddedildi green card başvurusu yaptığı için. 2 tane sorum var.- green card başvurusu yapmış olması öğrenci vizesi başvurusunda olumsuz etki yaratır, red nedeni olabilir mi? Sponsor ve kalacak yer olarak beni göstermesi olumlu mu olumsuz mu etkiler.
- kaliteli ve güvenilir okullara yönlendirecek, iyi bir prestiji olan bir eğitim danışmanlık firması önerir misiniz?
Çok teşekkürler
green card cekilisine basvuru yapmasina ragmen vize alabilen kisiler var, dolayisiyla bunun tek basina direkt bir red sebebi oldugunu dusunmuyorum.
Sizi Turkiye'ye baglayan seyleri bir daha gozden gecirmek isteyebilirsiniz, eger Turkiye ile baglariniz zayifsa veya dosyanizda geri doneceginize dair hicbir isaret yoksa o durumda basvurunuzun olumsuz sonuclanmasi oldukca olasi.
-
Merhaba Turkiyede oturma iznim var Türk vatandaşi değilim dil okulu ile Amerika'ya gidebilir miyim benim gibi Turkiyede yaşayıp dil okuluna başvuran yabancılar varmı
-
@elvin-akhmet, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Merhaba Turkiyede oturma iznim var Türk vatandaşi değilim dil okulu ile Amerika'ya gidebilir miyim benim gibi Turkiyede yaşayıp dil okuluna başvuran yabancılar varmı
Turkiye'deki ABD konsoloslugunda vize alabilir miyim diye mi soruyorsunuz?
-
@crazycells evet Ocak ayı gibi başvuru yapmak istiyorum dil okulu ile Amerikaya gitmek için ..dediğim gibi Türk vatandaşı değilim oturum izni ile Türkiyede yaşıyorum
-
@crazycells evet
-
Arkadaşlar bugün İstanbul'da girdim dil okulu için vize görüşmesine. Siyahı bir gişe görevlisi vardı. Ben ve önümdeki 2 kişi de red aldı. Onaylanan gözlemleyemedim. Bilginize. Bol şans.
-
@Erhan-Maral dostum üzüldüm adına inşallah bir daha ki sefere olur. Sana bir kaç soru sormak istiyorum benim bir arkadaşım girecek mülakata
1- Çalışıyor muydun ve hangi bölüm fakülte mezunusun?
2- Banka hesabınla ilgili soru sordular mı?
3- Ne tür sorular sordularcevaplarsan sevinirim.
-
Silinmis Mesaj.
-
@elvin-akhmet, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
@crazycells evet Ocak ayı gibi başvuru yapmak istiyorum dil okulu ile Amerikaya gitmek için ..dediğim gibi Türk vatandaşı değilim oturum izni ile Türkiyede yaşıyorum
Turkiye'de yasiyorsaniz basvuru yapabilirsiniz, bir sorun yasamazsiniz.
-
@Erhan-Maral, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Arkadaşlar bugün İstanbul'da girdim dil okulu için vize görüşmesine. Siyahı bir gişe görevlisi vardı. Ben ve önümdeki 2 kişi de red aldı. Onaylanan gözlemleyemedim. Bilginize. Bol şans.
Gecmis olsun. Sizce red alanlar "dil okulu" icin mi basvuru yapanlardi? Gozlemleyebildiniz mi?
-
@palamut inşaat mühendisiyim 2 senedir. 24 yaşındayım ve sponsorum babamdı. Çalıştığım şirketin amcamın inşaat üzerine. Banka hesabında nakit bulundurdum ben tabiki iyi bir imaj için ama ne banka hesabı ne sponsor mektubu hiçbir belgeme bakılmadı. 2 sene önce wat yapmıştım onu gördü. Başka ülkeye gidip gitmediğimi sordu ve dönünce ne yapacağımı sordu.
-
@crazycells evet 2 tane dil okulu vardi önümde ikisi de red aldı. Istanbuldan onay alan çok az diye biliyorum.
-
@Erhan-Maral mahsuru yoksa hangi dil okuluydu secımınız
-
@mdım Kaplan 12 haftalık
-
merhaba, bu çalışanlar için izin yazısı ingilizce mi olmak zorunda?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum