Cevabınız için teşekkürler hocam. Öyle bir bilgi görünce acaba vize ücretinden muaf mı oluyoruz diye düşündüm. Çünkü araştırmacı (lisansüstü) olarak gidecekler için hep farklı bir alan bırakmışlar gibi anlaşılıyor. Ya da ben öyle anlamak istedim 🙂 Tekrar teşekkürler.
-
Merhaba.
Ret aldığınız için üzgünüm.
İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim.
Eski ABD elçiliği çalışanı
ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor.Belki size yardımcı olabilir diye yazdım.
İyi günler
Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer
Maximize your chances for U.S. visa approval with coaching from a former Visa Officer.
-
merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
-
-
Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım.
"Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
-
-
@probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.)
Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.
-
-
@Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
-
@mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun
-
-
Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
-
Mayis 2025'te bir konferans icin Fransa's gidecek ve ardinda Turkiye'de ailemi ziyaret edecektim, ancak universitem uluslararasi seyahati cok gerekli olmadikca onermediklerini belirtti. Son zamanlarda J1 ile seyahat eden oldu mu? Deneyimlerinizi yazar misiniz?
-
Merhabalar herkese,
Amerikada devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapacağım bu süreçte kendi başıma ilerlemem mi daha mantıklı olur yoksa bir danışman ile çalışmam mı ?
Bir danışman kabul almak kolay fakat en yüksek bursu alarak kabul almanı ben sağlarım diyor 3600$ küsür dolar istiyor sizce onunla çalışmam mantıklı olur mu ?
Bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaslar Merhaba,
Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
-
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
(F/M) Öğrenci Vizeleri
-
@mr-heisenberg, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
@cüneyt-tarıkman çok teşekkür ederim hocam ilginiz için
rica ederim whatsapp grubu var 70-80 kişilik f1 vizesi bekleyenlerin. Mesaj atabilirim buradan isterseniz linki.
-
@cüneyt-tarıkman size zahmet hocam çok iyi olur
-
@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Merhaba F1 vizeleriyle alakalı en ufak bir gelişme duyan bilen var mı acaba?
Merhabalar, önceden acil randevu talebi reddedilenlere bile ( MBA, doktora, lisans öğrencileri için geçerli bu ) haziran 2021 e alındığına dahil mailler gelmeye başladı.
Bu durum şuan sadece Ankara büyükelçiliği için geçerli gibi. İstanbul konsolosluğu herhangi benzer bir işlem yapmadı henüz.
-
Herkese merhaba. Ben geçen yıl Kasım ayında f1 vizesi başvurusu yaptım. Acil randevu talebim reddedilmişti ancak 26 Temmuz'a alabilmiştim yeni randevuyu. Bugün mail geldi, 14 Haziran'a çekmişler. Tabii okula 2 dönem geç başlıyorum ve yeni I-20 geldi. Bu durumda tekrar ds160 doldurmalı mıyım?
Bir de eşim green kartlı fakat şu anda Türkiye'de yaşıyor. DS 160'da US'te bulunan immediate relative sorusuna evet mi demeliyim?
-
@ekhortes, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Herkese merhaba. Ben geçen yıl Kasım ayında f1 vizesi başvurusu yaptım. Acil randevu talebim reddedilmişti ancak 26 Temmuz'a alabilmiştim yeni randevuyu. Bugün mail geldi, 14 Haziran'a çekmişler. Tabii okula 2 dönem geç başlıyorum ve yeni I-20 geldi. Bu durumda tekrar ds160 doldurmalı mıyım?
Bir de eşim green kartlı fakat şu anda Türkiye'de yaşıyor. DS 160'da US'te bulunan immediate relative sorusuna evet mi demeliyim?
Hocam sizde Ankara büyükelçiliği mi

-
@cengizzhan Hayır İstanbul.
-
@cengizzhan, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
losluğu herhangi benzer bir işlem yapmadı henüz.
yanlışınız var. Bana istanbuldan bu aya çekildiği maili geldi. MBA için basvurmustum.
-
Bir de eşim green kartlı fakat şu anda Türkiye'de yaşıyor. DS 160'da US'te bulunan immediate relative sorusuna evet mi demeliyim?2.si biraz teknik konu. Yanlış bilgi vermek istemem. Forumdaki tecrübeli arkadaslar yardımcı olacaktır. İlk sorunuza gelecek olursak, yeni ds160 doldurmanızı tavsiye ederim. Çünkü okul baslangıc tarihiniz, amerikaya gitmek istediğiniz tarih, I-20 formundaki numara gibi bir çok değişmesi gereken yer olacak DS-160 üzerinde.
-
ana istanbuldan bu aya çekildiği maili geldi. MBA için b
Merhaba hocam, sizin randevunuz ne zamandı? Acil vizeye ne zaman başvuru yapmıştınız?
-
@cengizzhan, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
ana istanbuldan bu aya çekildiği maili geldi. MBA için b
Merhaba hocam, sizin randevunuz ne zamandı? Acil vizeye ne zaman başvuru yapmıştınız?
Benim randevum 2022 Ocak ayınaydı. Nisan 2021 de ise acil talebinde bulunmustum. 1 gün sonra reddedilmişti. Gecen cuma günü ise mail aldım konsolosluktan Haziran ayına aldındıgına dair.. Burda önemli olan ne için F1 vizesi aldığınız sanırım. Yani dil okullarının öne alındığını duymadım. Benimkisi Master MBA. Doktoralar var öne alınan. Lisans egitimleri var vs..
-
@cüneyt-tarıkman alınan dil okulu randevularıda var 14 haziran sonrasına
-
@mdım, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
sevindim. 85 kişilik whatsapp grubuna girdim orada hiç cıkmamıstı. Oyüzden hiç görmedim dedim.
-
Ekşi sözlük'te F1 vizeleri için randevu verildiği söyleniyor. Durum nedir acaba?
Ekleme: Dil okulu için soruyorum.
-
Amerikanuzmanı diye bir kanal var orada randevular öne çekildiği söyleniyor. Bir de ankara da randevu alanlara istanbul da daha erken tarihte randevu verilmiş.
Dv2021 kazanı olarak acaba randevuların öne alınması konsolosluğun beklenenden hızlı çalıştığı anlamına mı geliyor? Keşke dv2021 mülakatlarına başlasalar. Kaç kişi vize alırsa kardır.
-
@katafalk, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Ekşi sözlük'te F1 vizeleri için randevu verildiği söyleniyor. Durum nedir acaba?
Ekleme: Dil okulu için soruyorum.
eskiden randevu alıp, acil randevu talebinde bulunanlar öne alınıyor. Olay bu suanda.
-
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Amerikanuzmanı diye bir kanal var orada randevular öne çekildiği söyleniyor. Bir de ankara da randevu alanlara istanbul da daha erken tarihte randevu verilmiş.
Dv2021 kazanı olarak acaba randevuların öne alınması konsolosluğun beklenenden hızlı çalıştığı anlamına mı geliyor? Keşke dv2021 mülakatlarına başlasalar. Kaç kişi vize alırsa kardır.
evet. bende f1 vizesi bekleyenlerin olduğu bir whatsapp gurubundayım. Okul baslangıc tarihi yakın olan öğrencilerin randevuları öne alınıyor kontroller yapıldıktan sonra. Hem istanbul hem ankara da bu aya randevular verilmeye baslandı. aşılama ile birlikte acılacaktır konsolosluk. Tam emin değilim ama gecen yıl yaz aylarındada sanırım f1 vizeleri için benzer bir uygulama olmus. Umarım sizin için de baslar sürec en yakın zamanda.
-
Merhaba F1 vizeleriyle alakalı en ufak bir gelişme duyan bilen var mı acaba?
Merhabalar, önceden acil randevu talebi reddedilenlere bile ( MBA, doktora, lisans öğrencileri için geçerli bu ) haziran 2021 e alındığına dahil mailler gelmeye başladı.
harika haber, bilgilendirme icin tesekkurler.
-
Sorunun tamamini screenshot olarak aktarir misiniz?
Eger esiniz TR'de yasiyorsa o durumda hayir demeniz sorun yaratmaz.
-
@mdım, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
bu dediginiz normal randevu mu? Yoksa one cekilen randevu mu?
-
@crazycells önceden alınmış fakat acil vize talebinde bulunulmamış randevular (dil okulu için) biz de baya şaşırdık
Benzer Başlıklar
130
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k