Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@Rhonster @justdream ya siz boyu falan neden karıştırıyorsunuz şimdi¿ hem 1.80 ne vicdansızlar, Türkiye ortalamasından hiç mi haberiniz yok¿

SUSMA, HAYKIR, 1.60'LAR VARDIR ! -
@nevzatyildizz, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@Ping-PONG Bu şartlar sadece Türkiye'ye uygulanmayacağı için etkileyeceği tek ülke de Türkiye olmayacak. Yukarıda son 5 yılda 50 binden fazla vize verilmesinden dolayı çekiliş ülkelerinden çıkarılma durumu konuşulduğu için aklıma geldi mesela Nijerya son 5 yılda 50 binden fazla göçmen verdiği için çekiliş listesinden çıkarıldı ki bunun sebebi de bu programın bir çeşitlilik vizesi olması. Çıkarılmadığını varsayarak konuşalım, Nijerya'da asgari ücret aylık 120-130 dolar civarında, bu insanlar çekilişe 330 dolar vermek için 2.5-3 aylık maaşlarını vermek zorundalar yani neredeyse yılda kazandıkları paranın %25'ini, eğer böyle bir şart gelirse bu insanlar çekilişe başvuramayacaklar ancak para şartı olmadan başvurduklarında ve greencard çıkması durumunda bir şekilde maddi imkanlarını sağlayıp vize alabilmişler ki kontenjanı doldurdukları için listeden çıkarılmışlar. Sizce bu durum çeşitliliği etkilemiş oluyor mu olmuyor mu? 330 dolar rakamı konuşulduğu için onun üzerinden gidiyorum, Türkiye'de bu rakamı verebilecek insan sayısı az, bizden daha fakir ülkelerde ise çok çok az. Yani böyle bir şey olması durumunda çekilişe katılan ülke sayısı iyimser konuşursak en az yarı yarıya düşecektir, zannedersem bu da çeşitlilik kavramıyla pek örtüşmeyecektir. Yani alınan Türk'ün yerine başka bir Türk alınmayacak. Bu çekilişi sadece bizim için, Amerika'ya Türk almak için yapmıyorlar.

Sen olayı yanlış anlamışsın. Para değilde dil şartı olur ben ondan bahsetmiyorum. Ben böyle şartlar getirilmesi vizenin çeşitlilik vizesi olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini söyledim.

Bahsettiğin Nijerya lılar hesapta para göstetme şartını nasıl sağlıyorlar? Sağlık vize vesaire giderlerini uçak biletini nasıl karşılıyorlat? Bunu bir düşün senin söylediğinde de çelişki olduğunu görürsün.

Para muhabbetini illa savunmuyorum ama tepki olsun diye düşünmeden vermişsin gibi cevabı.
-
@istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@Rhonster üstadım fırsat eşitliği böyle bir şey değil.
Senin demiş olduğun mantıkla amaç sadece "insan" almaksa o zaman pasaport zorunluluğu da fırsatlar eşitliği ilkesine ters. Bu noktada pasaportu olana sen gel, öbürüne gelme ya da aynı şartları sağla gel demiş oluyorsun. Yani pasaportu olanla olmayan bir değil durumu oluşuyor. Burada olay fırsatlar eşitliğini zedelemek değil. Amaç bu eşitlik ilkesine adaletli seçim kavramını da dahil etmek. Haaa şu bir gerçek ki biz burada kendimizce bir yorum yapıyoruz. Elbette ABD foruma girip bu adamlar ne demiş bir bakalım demeyecek nihayetinde
ama ben bu forumda 8. başvurusunu yapıp kazanamayan kişi ile @denizci10 ustamın da dediği gibi lise diploması veya mesleki yeterliliği olmayan ve neden başvurduğunu bile bilmeden kazanan adam arasındaki durumun fırsat eşitliği ile ilişkilendirilemeyeceğini düşünüyorum. Şartlar adilse eşitlikten söz edilebilir kanımca.Yahu atladığınız asıl nokta şu; ABD fırsatlar eşitliği sunmuyor kimseye bunu aöyleyen danışman firmalar

ABD sadece çeşitlilik adı altında yapıyor bunu ve kimseye fırsat eşitliği vaat etmiyor. Nerede gördünüz bunu?
-
@Ping-PONG yok zaten ben fırsat eşitliği var diye iddia etmiyorum. ABD'nin böyle bir kaygısı olduğunu da zaten düşünmüyorum

-
@cüneyt-tarıkman Peki ne yapıyorlar oaradaki kaçak göçmenler çalışmıyorlar da
Evet özellikle Newyork bölgesine gidip bir Meksika restoranına girersen turist vizesiyle kolayca iş bulabilir, kaçak göçmenlerle birlikte sen de çalışabilirsin. Benim yıllarca Amerik'da kaçak çalışıp daha sonra evlenerek greencard alan tanıdığım var. Oraya kaçak giden insanlar yıllar boyunca cebindeki parayı harcamıyorlar, tam olarak dediğin gibi büyük şehirlerde restoranlarda, inşaatlarda vs çoğunlukla kaçak göçmenler çalışıyorlar. Bunu ben biliyorum da ABD bilmiyor mu peki? Tabiki biliyorlar, o işleri yapacak insanlara ihtiyacı olduğu için orada kaçak olarak çalışanlar herhangi bir suça vs karışmadığı sürece kolay kolay yakalanmıyorlar. -
@justdream, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
Boyu 1.80'den kısa olanların başvurması engellenirse, başvuruların baya azalacağını düşünüyorum. İstatiklere göre boyun 1.80'den uzun olanlarda boş yere yeşil kart lotosuna başvurma oranı %2 iken, boyu 1.80'den az olanlarda bu oran %26'lara çıkıyor. Korkunç bir şey bu. Hak yeniyor resmen. Boy kısıtlanması konmuyor, herkes başvuruyor, kazananlar rastgele seçiliyor ve kazanamadığım lotoda benim hakkım yeniyor. USA az insaf be kardeşim. Hayret bir şeysiniz ya.
Gereksiz ve boş bir tepki olduğunu düşünüyorum. İnsanlar neden böyle düşündüklerini canlı örnekleriyle dillendiriyorlar. Tabiki burada tartışmak boş bir şeyi değiştirmez ama genel olarak arkadaşların görüşlerinin doğru olduğunu düşünüyor destekliyorum.
Bu uslup çok gereksiz bir uslup bu arada
-
@hayallerabd erkekler için konuştuk aslında tabi kadınlar için 1.60 yapmak iyidir

-
orlar, tam olarak dediğin gibi büyük şehirlerde restoranlarda, inşaatlarda vs çoğunlukla kaçak göçmenler çalışıyorlar. Bunu ben biliyorum da ABD bilmiyor mu peki? Tabiki biliyorlar, o işleri yapacak insanlara ihtiyacı olduğu için orada kaçak olarak çalışanlar herhangi bir suça vs karışmadığı sürece kolay kolay yakalanmıyorlar.
Dostum anlatamadım sana. Ben de biliyorum turist vizesiylede f1 vizesiylede insanların calıstıgını
Kendinle çelişiyorsun işte. Dünya genelinden turist vizesi ve f1 vizesi ile gidip çalısanların sayısı 50 binden kat kat fazladır. Bırak çalısanı gidip dönmeyen 10binlerce insan vardır. ABD nin 50 bin DV den eleman gelsin vasıfsız işleri yaptıralım diye bir derdi yok. Element uydurması bu tamamen. -
@justdream üstad kusuruma bakma lütfen ama yorum desen yorum değil, görüş desen görüş değil. Bizim burada paylaştıklarımız nispeten mantıklı ve herkesin iyiliğini ister nitelikte naçizane görüşler. Dalga konusu edilecek kadar gereksiz bir konu tartışıldığını da zannetmiyorum. Varsın herkes kendi penceresinden baksın, varsın yüzyıllar boyu tüm göçmenlik süreçleri böyle gitsin bizler en fazla ah vah eder hayatımıza devam ederiz, gücü yeten, şansı olan da gider olayın özü bu aslında

-
@Ping-PONG Türkiye'de de 330 dolar başvuru ücretini birçok insan veremez ancak greencard çıktığında insanlar 15-20-30-40 bin dolar gösterebiliyorlar hesabında. Yani başvuru için daha ortada sana çıkan bir şey yokken havaya para ödemek ile gitmek için varını yokunu satıp o parayı bulmak bir çelişki değil benim için. Dil şartı gibi şartlar da yine aynı para şartı gibi. Gelişmiş ülkelerde ingilizce bilme oranı ile gelişmemiş ülkelerdeki ingilizce bilme oranını kıyasladığında yine oklar gelişmiş ülkelerden yana dönecek ve yine bu da çekilişin amacı olan "DİVERSİTY" çeşitliliği zedeleyecek. Anlaşamadığımız nokta şu, ben de isterim ihtimaller artsın, bana çıksın, diğer ülkelere gitmek için o kadar uğraşacakken hiç uğraşmadan Amerika'ya gideyim ancak bu konuşulan şeyler bu programın adına ve amacına ters.
-
@MySea gelmiş programın amacını, olurunu, olmazını o anlatsın

-
@Ping-PONG Türkiye'de de 330 dolar başvuru ücretini birçok insan veremez ancak greencard çıktığında insanlar 15-20-30-40 bin dolar gösterebiliyorlar hesabında. Yani başvuru için daha ortada sana çıkan bir şey yokken havaya para ödemek ile gitmek için varını yokunu satıp o parayı bulmak bir çelişki değil benim için. Dil şartı gibi şartlar da yine aynı para şartı gibi. Gelişmiş ülkelerde ingilizce bilme oranı ile gelişmemiş ülkelerdeki ingilizce bilme oranını kıyasladığında yine oklar gelişmiş ülkelerden yana dönecek ve yine bu da çekilişin amacı olan "DİVERSİTY" çeşitliliği zedeleyecek. Anlaşamadığımız nokta şu, ben de isterim ihtimaller artsın, bana çıksın, diğer ülkelere gitmek için o kadar uğraşacakken hiç uğraşmadan Amerika'ya gideyim ancak bu konuşulan şeyler bu programın adına ve amacına ters.
Dostum bence sen eksik bilgilerinden dolayı yapıyorsun bu yorumları, tepki olsun diye değil o yüzden sana kızmıyorum. Ama bu kadar net ve tepkili yorumlar yapmadan önce lütfen biraz daha araştır. 55.000 in 55.000 i de bahsettiğin tek bir ülkeden gidemiyor zaten. Bunun bir limiti var. Türkiye’ den kazanma ihtimali oranıda bu maksimum limit üzerinden hesaplanıyor zaten.
Ev alacak parayı kazanabilen adam da gerçekten istiyorsa 2.000 lira verebilir. Ben para konusunu çok net desteklemesem de bu söylediğine de katılmıyorum.
-
@justdream o zaman ben 3 cm ile kaybediyorum ama eşim başvurabiliyor oradan faydalanırım

-
Green card alamıyoruz bari blue card verseler

-
@MySea gelmiş programın amacını, olurunu, olmazını o anlatsın

Parlak fikirlerim var. Ben Delaware'de bir sirket kurayim. Greencard basvurulari icin. Basvuranlardan kisi basi $330 alayim. 99% kazanma garantisi vereyim. 1% gerceklesirse, parayi ya sanal ciftlikteki tavuklarda yada crypto paralarda degerlendireyim. Sizlere de her DV cekilisten sonra paraniz oraninda kar payi vereyim. Hatta sirketimizin Turkiye'deki iscileri diye sizleri tax return de masraf gosterip, vergidende yirtayim. Olur da bir ihtimal buraya gelecek olursaniz, Uruguay falan topuklarim artik...Nasil fikir?

-
@MySea ne kadar şanslısınız siz ne zaman gitmiştiniz? Takribi kaç yıl sonra gidebilirim onu hesaplayayım

-
@MySea Alıntılamıyorum abi sen de sil uyandırma milleti

-
Saka bir yana, Trump tekrar secilseydi, buyuk ihtimalle puanli gocmenlik sistemine gececekti.
Biden ise malesef ilk once buyuk sozler vererek geldi, simdi gerceklestirmenin kolay olmayacagini anlayinca, agirdan almaya basladi. Hatta bazi seylerde yan cizmeye baslayacak gibi gorunuyor.
-
@justm 2003 Ocak
-
Dikkatimi bir şey çekti geçen senelerde kazananlar diye sohbet oluşturulurdu şimdi öyle bir şey yok neden acaba ? Kimse mi kazanmadı forumdan ?
Benzer Başlıklar
127
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k