@nevzatyildizz, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@Ping-PONG Bu şartlar sadece Türkiye'ye uygulanmayacağı için etkileyeceği tek ülke de Türkiye olmayacak. Yukarıda son 5 yılda 50 binden fazla vize verilmesinden dolayı çekiliş ülkelerinden çıkarılma durumu konuşulduğu için aklıma geldi mesela Nijerya son 5 yılda 50 binden fazla göçmen verdiği için çekiliş listesinden çıkarıldı ki bunun sebebi de bu programın bir çeşitlilik vizesi olması. Çıkarılmadığını varsayarak konuşalım, Nijerya'da asgari ücret aylık 120-130 dolar civarında, bu insanlar çekilişe 330 dolar vermek için 2.5-3 aylık maaşlarını vermek zorundalar yani neredeyse yılda kazandıkları paranın %25'ini, eğer böyle bir şart gelirse bu insanlar çekilişe başvuramayacaklar ancak para şartı olmadan başvurduklarında ve greencard çıkması durumunda bir şekilde maddi imkanlarını sağlayıp vize alabilmişler ki kontenjanı doldurdukları için listeden çıkarılmışlar. Sizce bu durum çeşitliliği etkilemiş oluyor mu olmuyor mu? 330 dolar rakamı konuşulduğu için onun üzerinden gidiyorum, Türkiye'de bu rakamı verebilecek insan sayısı az, bizden daha fakir ülkelerde ise çok çok az. Yani böyle bir şey olması durumunda çekilişe katılan ülke sayısı iyimser konuşursak en az yarı yarıya düşecektir, zannedersem bu da çeşitlilik kavramıyla pek örtüşmeyecektir. Yani alınan Türk'ün yerine başka bir Türk alınmayacak. Bu çekilişi sadece bizim için, Amerika'ya Türk almak için yapmıyorlar. 
Sen olayı yanlış anlamışsın. Para değilde dil şartı olur ben ondan bahsetmiyorum. Ben böyle şartlar getirilmesi vizenin çeşitlilik vizesi olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini söyledim. 
Bahsettiğin Nijerya lılar hesapta para göstetme şartını nasıl sağlıyorlar? Sağlık vize vesaire giderlerini uçak biletini nasıl karşılıyorlat? Bunu bir düşün senin söylediğinde de çelişki olduğunu görürsün. 
Para muhabbetini illa savunmuyorum ama tepki olsun diye düşünmeden vermişsin gibi cevabı.