Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Registered Agent ile LLC Şirket Kurulumu Sonrası Greencard Kazanılması Hk.

• Merhaba Sayın @Claudia-J-Muslu @Yusuf-Saraçoğlu

Eşim DV2022 talihlisi ve bu süreçte doğru ilerlemek için mümkün ise size danışmak istediğim bir konu var.

Amerika'daki vergi sistemi hakkında çok bilgim olmadığımdan dolayı, farkında olmadan yasal olmayan bir işlem yapmış olmamak ve bu süreçte tamamiyle "yasal" , kurallara uygun ilerlemek istiyorum.

2019 yılında Amazon.com üzerinden e-ticaret yapmak için "Registered Agent" aracılığı ile bir "Single Member LLC" şirket kurulumu gerçekleştirdim ve şirketime ait Bank Of America hesabı açıldı ve "EIN Numarası" 'da alındı. Amazon.com seller hesabım da LLC şirketim üzerinden açıldı.

Her ay, Bank Of America hesabımdan hesap işletim ücreti olarak 16$ ve Amazon.com'un 39.99$ subscription ücreti kesildi ancak bugüne kadar hiç satış yapmadım ve işe başlamadım.

Eksi bakiyeye düşmemek için; Türkiye'deki banka hesabımdan Transferwise aracılığı ile BOA hesabıma belirli aralıklarla para gönderdim. 2019 yılından bu yana her yıl "Wyoming Eyalet Vergisi" olan 50$ vergimi ödüyorum.

Greencard kazandığımız için, sizce bu işlemler bizim için bir sorun teşkil eder mi, yapılması gereken herhangi birşey var mı diye size danışmak istedim.

Saygılarımla,

Teşekkür ederim.

• @kronos tam olarak cevabı bilmemekle beraber kendimi sizin yerinize koyarak düşünmeye çalışıyorum. Öncelikle DV süreciniz hayırlı olsun bol şans diliyorum. Şirket işine gelince;

• Eğer Amerika'da şirket için verdiğiniz adres mailbox ise mesela, gittikten sonra şirketimin adresini, kiraladığım evin adresi olarak değiştirirdim. Hem gelen postaları kendim alırım hem aracı kurumlara adres için, gelen evrakların scan edilip gönderilmesi için ekstra para ödemezdim. (ABD'de yaşamak istediğiniz eyalet ile şirketinizi kurduğunuz eyalet aynı ise)

• Telefon hattı yine aynı şekilde çeşitli aplikasyonlar aracılığı ile numara aldıysam, Amerika'ya girdiğimde almış olduğum hattı şirket hattı olarak fiili kullanırdım.

• Hemen Bank of Amerika'ya gidip şirketime ait kredi kartı çıkartır ve harcamalarımı vergiden düşebilmek için o karttan yapardım. Hatta ve hatta (eğer mümkünse) kiraladığım evi şirket adına kiralardım yine aynı şekilde vergiden düşebilmek adına.

• ITIN yoksa SSN sahibi olacağım için onu da kolayca edinebilirdim.

Ben ilk etap olarak bunları yapardım FAKAT benim ABD'de bir şirketim yok ve halihazırda ABD'de yaşamıyorum. Sadece Florida'da yaşamak ve orada şirket kurmak isteyen biriyim. Yani yazdıklarımda yanlışlıklar / eksiklikler olabilir. Ben sadece sizin yerinize kendimi koyup "ben ne yapardım?" diye düşündüm ve aklıma bunlar geldi. Eminim sizin de gelmiştir.

Ayrıca şuan halihazırda green card talihlisi olmanız, ABD'de bulunan şirketinizi olumsuz anlamda etkileyeceğini zannetmiyorum.

Bol şanslar.

• @Ghost cevabın için teşekkür ederiz ama bu bölümdeki sorulara sadece Muslu Hukuk Bürosu cevap veriyor. lütfen tekrar yanıtlamayın 🙂

• @kronos, içinde söyledi: Registered Agent ile LLC Şirket Kurulumu Sonrası Greencard Kazanılması Hk.

Merhaba Sayın @Claudia-J-Muslu @Yusuf-Saraçoğlu

Eşim DV2022 talihlisi ve bu süreçte doğru ilerlemek için mümkün ise size danışmak istediğim bir konu var.

Amerika'daki vergi sistemi hakkında çok bilgim olmadığımdan dolayı, farkında olmadan yasal olmayan bir işlem yapmış olmamak ve bu süreçte tamamiyle "yasal" , kurallara uygun ilerlemek istiyorum.

2019 yılında Amazon.com üzerinden e-ticaret yapmak için "Registered Agent" aracılığı ile bir "Single Member LLC" şirket kurulumu gerçekleştirdim ve şirketime ait Bank Of America hesabı açıldı ve "EIN Numarası" 'da alındı. Amazon.com seller hesabım da LLC şirketim üzerinden açıldı.

Her ay, Bank Of America hesabımdan hesap işletim ücreti olarak 16$ ve Amazon.com'un 39.99$ subscription ücreti kesildi ancak bugüne kadar hiç satış yapmadım ve işe başlamadım.

Eksi bakiyeye düşmemek için; Türkiye'deki banka hesabımdan Transferwise aracılığı ile BOA hesabıma belirli aralıklarla para gönderdim. 2019 yılından bu yana her yıl "Wyoming Eyalet Vergisi" olan 50$ vergimi ödüyorum.

Greencard kazandığımız için, sizce bu işlemler bizim için bir sorun teşkil eder mi, yapılması gereken herhangi birşey var mı diye size danışmak istedim.

Saygılarımla,

Teşekkür ederim.

Sayın @kronos ,
    Anlattıklarınızda genel olarak problem yaratacak bir şey göremiyorum. Bütün vergilerinizi ödediğinize emin olun hem eyalet hem de federal vergiler buna dahildir. Federal verginin ödenmiş olması federal bir hakka başvurduğunuz için (vatandaşlık ve göçmenlik federal hukuktur) çok önemlidir. Federal vergi yükümlülüğünüz henüz satış yapmadığınız için olmamış olabilir. Ancak vergi durumunuzu bir vergi uzmanı ile kontrol etmenizde yarar olabilir. Ayrıca şirketlerin kurulusu eyalet bazında farklı kurallara tabi oluyor. Wymoning’de vergi yükümlüsü iseniz şirketiniz sanırım Wyomingde kuruldu. Öyle ise şirketiniz Wyoming şirketidir. Bu nedenle Wyoming eyaleti ile ilgili şirket hukuku konularında ben görüş bildirmiyorum. Bilginiz olsun.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Green kart sonrası boşanma

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    23
    0 Oy
    23 İleti
    914 Bakış
    zoey12345Z
    @Claudia-J-Muslu Cevabınız için çok teşekkür ederim.
  • EB-2 NIW Başvurusu Hk.

2
    0 Oy
    2 İleti
    398 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @caez87, içinde söyledi: EB-2 NIW Başvurusu Hk. Merhaba Claudia Hanım, Yüksek lisans ve doktoramı İngiltere'de tamamladıktan sonra hali hazırda Türkiye'de akademisyen olarak çalışmaktayım. CV'm ve diğer faaliyetlerimle EB-2 NIW için yeterli olabileceğimi düşünerek bu vize türüne başvurmayı düşünüyorum. Başvuruyu Türkiye'den yapacağım. Araştırdığım kadarıyla başvurunun ilk aşamasında I-140 formu, başvuru dosyası olarak oluşturulacak portfolyo ve vize ücreti olan 700 Dolar'ın ödeneceği kart bilgilerini içeren G-1450 formu bir araya getirilip bir dosya ile ABD'de ilgili Göçmen Ofisi'ne yollanacak. Fakat burada bir hususu anlayamadım, 700 Dolar'lık fee için muhakkak ABD menşeili bir bankanın kredi kartı bilgilerini girmemiz mi gerekiyor? Ben Amerika'da yaşamadım sadece B1-B2 vizem var geçerli 2 kez gidip geldim haliyle kredi kartım yok istesem de çıkaracağımı sanmıyorum. Buna dair bir çözüm yok mudur? İkinci olarak B1-B2 vizesi ile girip ABD içinden başvuru yapabilir miyiz bu imkan var mıdır? Yapabiliyorsak sonucu ABD'de bekleyebiliyor muyuz ve bu sürede çalışma iznimiz oluyor mu? Çok teşekkür ediyorum. Sayin @caez87, daha once sorunuzu atlamisim. Kusura bakmayin gecikmeli bir cevap oluyor. Odemeyi kredi karti ile yapmak zorunda degilsiniz. Degisik odeme yollari vardir. Odeme yontemleri sunlardir " You may pay the fee with a money order, personal check, cashier’s check or pay by credit card using Form G-1450, Authorization for Credit Card Transactions. If you pay by check, you must make your check payable to the U.S. Department of Homeland Security. " linki de budur https://www.uscis.gov/i-140 filing fee kismina bakabilirsiniz. ABDden bir avukat ile calisirsaniz avukat odemenizi yapabilir, ya da ABDde bir tanidiginiz var ise size bu yontemler icin yardimci olabilir. Bu basvuruyu ister TCden ister ABDden yapabilirsiniz, ancak turistik olarak gelirseniz genelde 90 gun gecmeden bir niyet degisikligini kabul etmedigimiz icin ve riskli olabilecegi icin bu basvuru genelde giristen 90 gun sonra yapilabiliyor. Basvuruyu suresinde yaparsaniz ve sartlariniz uygun ise bunu ABD icinde de bekleyebilirsiniz. Bu sure zarfinda calisma izniniz olmuyor.
  • Change of status hk.

2
    0 Oy
    2 İleti
    276 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @RAITO, içinde söyledi: Change of status hk. Selamlar. Amerika'ya turist vizesi ile gidip statümü E2 olarak değiştirmeyi planlıyorum. Bir videoda E2 statüsüne geçebilmek için B1 vizesi ile Amerika'ya giriş yapılması gerektiğini, eğer B2 ile giriş yapıldıysa önce B1 statüsüne, daha sonra E2 statüsüne geçilmesi gerektiğini izledim. Bu durum doğru mudur? Yoksa B2'den E2'ye doğrudan geçiş söz konusu mudur? Ayrıca danışmanlık için varsa Türkiye ofisinizin iletişim bilgilerini özel mesaj ile paylaşırsanız sevinirim. Sayın @RAITO, TCde ofisimiz yoktur. Ancak TCde çok müvekkilimiz vardır. ABDden bizimle iletişime geçebilirsiniz. TCde çalışan hukuk asistanımız vardır. B1 veya B2 vizesinden E2ye geçiş yapabilirsiniz. Vize sürenizin yeterli olması gerekecektir. B1 vizeniz 30 gün geçerli ise bu dönüşümü yapamazsınız.
  • Legal Guardıans hk.

4
    0 Oy
    4 İleti
    276 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @notry, içinde söyledi: Legal Guardıans hk. Merhabalar sitede bir çok soruya cevap verdiğinize görerek bir cesaret size yazdım eşimin abisi nc de yaşıyor 18 yıldır.kızım 13 yaşında ve 7 sınıfa gidiyor seneye liseyi abd okumasını istiyoruz legal guardıans la daha rahat edebileceği konsunda forumda yazışmalar gördüm legal gauardıan ile ilgili bilginiz var mı izliyceğimiz yol nasıl olmalı şimdiden ilginize teşekkür ederim Sayın @Notry, Guardianship eyaletten eyalete değişebilen bir konudur. Ben Massachusetts ve Ohio eyaletinde her konuyla ilgili görüş bildirebilirim. Bunun dışında federal hukuk olan göçmenlik ve vatandaşlık alanı ile ilgili her eyalette hizmet verebiliyorum. Ancak guardianship North Carolina kanunlarına tabii olacaktır. Sizin bakacağınız konu guardianship of a minordir. Size North Caroline’nin mahkeme sitesinden guardianship ile ilgili bilgileri aktarıyorum. https://www.nccourts.gov/help-topics/guardianship/guardianship#minor-guardianship-6192 North Carolina mahkemelerinin sitesinden verilen bilgiye göre mahkeme sadece bazı durumlarda 18 yaşından küçük birine guardian tayin edebilir. Mahkemenin guardian tayin etmesi için çocuğun malvarlığı olmalı (miras yolu ile gecen, hayat sigortası, veya bir davadan kazanılan miktarın idaresi) ve guardian bu malvarligini idare etmek icin atanmali, veya cocugun anne-babasının vefat etmiş olması veya anne-babalık haklarının ellerinden alınmış olması gerekmektedir. Bu durumda sizin isteklerinize North Carolina guardianship kuralları uygun olmayacaktır. Yine de bu bilgilerin doğruluğunu mahkemeyi arayarak kontrol etmenizi tavsiye ederim. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k