Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @P4BLO hayir siz NOA1 ve NOA2yi zaten almissiniz ve dosyaniz NVC'ye yani konsolosluktan bir onceki asamaya coktan gelmis bile. Ama sizin NVC'yi telefonla arayip dosya numaranizi ogrenmeniz gerekiyordu nisanliniza o mail geldikten en az 3 hafta sonrasinda. Nisanliniza soyleyin NVC'yi arasin ve dosyanizin konsolosluga gonderilmesini talep etsin. NVC numarasi: +1 603-334-0888


  • @malymoris zaten NVCden mektup gelmiş o mektupta NVC dosya numaraları yazar aramanıza gerek yok hatta arasanız da muhtemelen Ankara’nın yeni dosya kabul etmediğini söyleyecekler pandemiden dolayı. Dediğim gibi dosyanız Ankara’ya ulaştığında hemen randevu için Ankara’ya mail atmaya başlayıp bir an önce randevunuzu almanız iyi olur bir şey yapmayıp bekleyince daha geç oluyor çünkü.


  • @Jossie merhaba, siz dosyaniz "ready" olduktan sonra mi ds160 doldurdunuz ve randevu aldiniz acaba yoksa nvcdeyken ve dosya henuz "in transit" bile olmamisken mi konsolosluktan randevu aldiniz?


  • @malymoris “Ready” olduktan sonra ds160 doldurdum sonra bekledim 6 ay kadar. Sonra baktım randevu onay maili falan gelmiyor konsolosluktan ben de Ankara’ya mail atmaya başladım durumla ilgili. Ocak sonunda da randevu günümü almıştım.


  • @Jossie evet o zaman o mail in transit durumundayken atildi sanirim buyuk ihtimal dosyasi ankarada ve randevu alabilir durumda.


  • @malymoris Cok tesekkurler, evet vize firmamiz ile gorustuk ve yogunluk durumuna gore gerekli merkeze USCIS’in kendi ilettigini soylediler. Ilk adres Texas👍🏻 Ben sure olayina ister istemez iyimser bakiyorum biraz, hukumetten ozellikle son 1 ayda K/1 vizelerini hizlandiracaklarina dair israrli aciklamalar geliyor. Bakalim, iyi dusunelim iyi olsun hepimiz icin 🙏🏻🙏🏻


  • @Jossie Cevabiniz icin tesekkurler. Ben Ankara'ya ulasabilirim zannediyorum fakat bize daima gorusmede yanima almam gereken belgelerden bahsettiler. Ben bunlarin ne olduklarini bilmedigimden dolayi randevu icin gelecek maili beklemekten baska care oldugunu dusunmemistim. Bu belgelerden kasit nedir tam olarak? Ayrica ben henuz herhangi bir form doldurmadim, d160 saniyorum. Onu doldurduktan sonra randevu icin arasam verme sanslari var mi acaba karantinadan sonrasi icin. Biz epey uzun zamandir bekledigimizden dolayi dosyanin zaman asimina ugrayabilecegini bile dusunmeye basladik en sonunda.


  • @malymoris merhabalar, sagolun cevabiniz icin. Malesef nisanlim su an turkiyede ve orayi arama durumu yok. Dosyamiz gonderilmis de olabilir Ankara'ya ama Ankaradakiler dosyalari hala isliyor mu onu bilmiyorum pandemi nedeniyle.

    Edit: bu arada gecen hafta NVC'ye mail atmistik. Onu soylemeden gecmeyeyim. Onlar coktan Ankara'ya ilettiklerini yazdilar bize.


  • merhabalar bir konuda yardiminiza ihtiyacim var
    bizim dosyamizin nerede oldugunu bilmiyorum
    Ekim de basvuru yaptik w... baslayan bir mektup geldi birde 535 usd cektiler baska hic bir bilgi alamiyoruz NVC nin mail adresini rica edebilirmiyim mail atayim
    tesekkurler


  • @P4BLO https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/2017/06/K1K2-Visa-Instructions-TR.pdf buradan ankaradaki konsolosluk randevusunda yaninizda gotureceginiz belgeleri ogrenebilirsiniz:)


  • @rukiye73 Dosyanızı WAC... ile başlayan numara ile https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do adresinden takip edebilirsin. Üstelik NOA2 almamışsınız yani NVC ile şimdilik bir işiniz yok.


  • @runaslan NOA2 mektup ile mi gelecektir. ne zaman gelir acaba tesekkurler


  • @malymoris buradaki belgeleri hazirlayip Ankara'yi arasam ve randevu icin israr etsem yeterli midir? Tesekkur ederim cevabiniz icin.


  • Herkese tekrar merhaba, bilmeyenler icin NVC mektubunu ekimde aldik ve o zamandan beri mail bekliyoruz. Az evvel konsoloslugun resmi websitesinde yer alan 850 390 2884 numarali Turkce kaynak US Vize musteri hizmetlerini arayip bir gorevliyle konustum ve mail almadan randevu olusturabilecegimi soyledi. @Jossie 'nin diger mesajda bahsettigi gibi ayni sekilde.


  • @rukiye73 evet Noa2 mektupla geliyor onu saklayin sonraki asamalarda ihtiyaciniz olacak.


  • Merhaba, forumu yeni keşfettim ve sabaha kadar bir çok yorumu okudum. Haliyle biraz kafam karıştı 😕 sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim. Abd vatandaşı erkek arkadaşımla nişanlılım vizesi sürecine başlamak istiyoruz çünkü evlilik yoluyla vize almaktan daha hızlı sonuçlandığını okudum.
    Sorularım şöyle:

    1. İlişkiyi ispatlayan evraklar ve vize fotoğrafları vesaire süreci başlatmak için doldurduğumuz I-129 formu yanında mı gönderiliyor ? Ve bu formun ücreti varmış ne şekilde ödeniyor ?

    2. Sevgilim 15 Mayıs 2019 tarihinde Abd'ye dönüş yaptı, formu bugün doldursak 2 yıllık kapsama girmiş oluyor muyuz ?

    3. Nişanlılık vize başvurum reddedilirse tekrar aynı vizeye veya evlilik vizesine başvurmam mümkün mü ?

    4. Süreç için bizden özellikle aslı istenen evraklar (iş yeri sahibi olduğuna dair belge, ilişki kanıtlayan fotoğraflar, doğum ve boşanma belgeleri vs.) geri iade ediliyor mu ?


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir
    129-F formu ve ek belgelerin birer kopyalarını bir dosya halinde göndereceksiniz.

    Kredi kartı ile ödeme yapılacaksa Form G-1450 doldurmalısınız. Check ile olacaksa form a gerek yok.

    2 yıllık mevzu şu şekilde son 2 yıldır görüşüyor olmanız gerekir bu yüz yüze veya değil fark etmiyor ilişkinizin devam ettiğini göstermeniz için.

    Kanıtları istediğiniz gibi 1 sayfaya açıklamaları ile ekleyebilirsiniz biz 15 sayfa gönderdik.

    Belgelerin orijinali değil kopyalarını gönderin


  • @runaslan bilgilendirmeniz için çok teşekkğr ederim. Kafam çok karışık nerden nasıl başlayavağımı bilemiyorum. Sorularımı baya bi araladınız. Allah razı olsun


  • @akhilleus çok tesekkur ederim sağolasiniz


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir k1 vizesine başvurabilmeniz için şartlardan biri son 2 yıl içerisinde yüz yüze zaman geçirmiş olmak. Bu durumda belgelerinizi 15 mayıstan önce göndermenizi tavsiye ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum