@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@mlsscu usa kimse için bir rüya ülkesi değil kesin. Tüm konfor alanını bırakıp her şeyin göze alındığı yer. Siz yasal gelmiş olduğunuz için daha iyisiniz en azından hareket özgürlüğü açısından ama diğer şeyler için kimse hiç bir şey için ayağımıza kırmızı halı sermiyor USA' de. İki defa turist olarak geldim birisinde 5,5 ay kaldım bir çok insanla tanıştım çoğu yasal gelmiş insanlar ve hatta kariyeri mükemmel olanlar da vardı. Genel olarak en iyinden en kötüsüne kadar herkesin sorunu var. Anlatsam sayfalar alır kendi tecrübelerim de var muhakkak. ama yaşanan hayat you tube da övülen şeylerle alakası yok... Allah kolaylık versin hepimize
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@gokhanbagatur Eskiden başkent diye sıkıntı olabilir diye eyalet yapmamışlardı acaba şimdi neden böyle bir adım atıldı...
@gokhanbagatur ahanda konu içi oldu işte 
@Halil-İbrahim-Kamacı çok dışlanmışlardı ya bu seferde denge olmamıştı o ülkede yaşıyorsun ama seni yönetecek başkan için oy veremiyorsun mesela ?
@Halil-İbrahim-Kamacı daha doğrusu senato vekil filan hiç birşey seçemiyorlar diye biliyorum.
aslinda hem eyalet hem degillerdi, bircok eyalet haklarina da sahiplerdi kongrede de bir delege ile temsil ediliyorlardi fakat bu temsilcileri kongre uyesi sayilmiyordu.
Artik onlarda bir kongre uyesi 
@Rhonster @gokhanbagatur Cevaplarınız için teşekkürler. 
Bu ABD deki eyalet sistemi, meclisleri felan çok karışık geliyor bana. 
@Halil-İbrahim-Kamacı yok be her eyalet 1 devlet her devletin senatosu da abd işte
@Halil-İbrahim-Kamacı her eyalartin kendi icinde cok farklilik gosteren kurallarinin yani sira degisik vergi sistemlerine tutunda aklinaza gelebilcek bircok sey ,ulke icinde ulke gibi 
@Rhonster Çok basit ve öz anlattın hocam.

@gokhanbagatur Aynen hocam. Eyalet sistemini kavrayınca insan neden amerikalıların kendilerine United States dediğini çok iyi anlıyorum çoğunlukla America lafını kullanmıyorlar hep US .

ABD deki sistem de mecliste çoğunluğun olması delegelerin çok olması tüm yetkilerin başkanda olmaması hatta başkanı bile yargılanabilmesi çok hoşuma gidiyor adalet işte...
@denizci10 farzedelim belki gittik turiste başvurduk şuanki profiller belki vizeyi zaten alacak ama ben ya alamazsak bi kere red yemeyelim mimlenmeyelim diye aşırı pimpirikleniyorum.
Eşim kasma bukadar yol arama turistle şansımızı deneyelim orda bakarız çaresine diyo. Okul iş staj herneyse.. Ben Hayırrr ya alamazsaaak kesin bi çözüm bulmaya çalışıyorum sen karışma diyorum
coinlerle kafayı bozmuş durumda şuuan normalde de herşeye olur ben varım demesi, burda eşimi ikna edemiyorumları okuyunca nimet gibi geliyor çünkü ben amerikayla kafayı bozmuş durumdayım.
New Jersey, Jersey City vb gibi New York'a yakın yerleri düşünen nedense pek göremedim. Amerika'ya işsiz olarak yeni gelen ve bütçesi az göçmenler için Texas veya Florida'dan daha iyi olabilir sanki. Toplu taşıma var dolayısıyla başlangıçta araç masrafı yok, hele alınacak ucuz bir 2.el aracın bozulması halinde sudan çıkmış balığa dönme riski yok, ek olarak Jersey City vb. gibi yerlerde oturup New York City'deki iş imkanlarından faydalanma olabilir. Türkiye'den ehliyetin varsa Nj'de ehliyet almak kolay çünkü road test yok. Muhtemelen Lyft'in pazarpayı Nj'de Texas veya Florida'ya göre daha iyi. Verilere göre saatlik ücretler ve fakirlik oranı Texas'dan iyi görünüyor. Verilere göre yorumlarsak sadece kiralar handikap olabilir gibi. Birde verilerden anlaşılamayacak konular olabilir. Mesela toplu taşıma gerçekte ne kadar etkin kullanılabilir? Bazı tekinsiz istasyonlardan, vagonda yalnız kalma durumunda güvenlik problemlerinden bahsediliyor.
@ahsenaydgdu sakin ol relax ol benim hanımda bana diyor çıkmayacak boşuna yorma beni diyor
ama o görecek
bende geleyim diyecek ben valizlerimi hazırlarken 



@Emtee ahahaha napcan ds formuna eklemicenn mi
anca beraber kanca beraber
şaka bi yana iyiki ayak uyduruyor yoksa aşırı üzülürdüm ve bu benim hayalim yani sorun olurdu bayaa..
@ahsenaydgdu yok eklicemde o detaylardan fazla haberi yok. Sadece cıkıp çıkmama konusunda bilgili ds 260 falan bilmiyor yani. Biraz korkutacammmm
o benim motivemi düşürüyor bende onu korkutacağım 
@ahsenaydgdu geçenlerde interrail de elemanın teki turist vizesini almış grupta da yazmış sonunda vizemi aldım şimdiki amacım bir yolunu bulup çalışmak ve kalmak gibi dönmeyeceğini yazmış gruptan biri bunu ekran görüntüsü al konsolosluğa at elemanı geri çağırıp sorguya çekmişler onaylanan vize red yemiş
@Zelene ayyy inanmıyorum, yazık yaa..
Lanet olsun bu hasetlere
@Zelene işte bende bunu anlamıyorum. Neden şikayet edersinki? Sanane milletin hayallerinden, yani anlam veremiyorum bi şekilde yolunu bulmuş vize onayı almış sen neden şikayet edersinki! Eline ne geçiyorki.
@Emtee çıksın eminim senden benden çok araştıracaklar
yani ben kesinlikle böyle olacağını düşünüyorum eşim adına
Çünkü dereyi görmeden paçayı sıvamaz ama dereyide gördümü balıklama atlar öylede bi adam. Son 15–16 gün sürekli çıksa öyle çıksa şöyle böyle konuşuyoruz umarım büyü bozulmuyodur 
@Emtee var öyle tipler heryerdeler birde kalıcı bir hasarı var yani çocuğun geleceğini etkiliyor yazık
@Zelene eline ne gecmis .. yazik .
O yuzden dikkatli olmakta fayda var orda burda yapilan paylasimlarda yazilan yorumlarda bile malum etrafimiz hain dolu bu bir dost da olabilir hic tanimadik biride..
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum