Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Calibraturbo, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    seneye Louisvillede helal kesim pulled pork meshurdur oranın bbq ile orucumuzu acarız Kömürde tersdüzedilmiş ekmek yaninda Coleslaw ins yanindada lümonlu burbon viski.. Yerken Kapıdaki silveradomu/C4 korvetimi izleyecem. Like butonu çöksün. Dislayk atanları unutmadık HATORADE ısmarlıcam

    Bunu niye dislike ile taclandirdiniz anlamadim. Turkiye'de bazi et urunlerinde domuz eti ve diger bazi hayvanlarin etleri hatta sakatatlari zaten kullaniliyor. Bunu ben demiyorum, ilgili bakanlik marka marka acikliyor zaten. Sayin @Calibraturbo bunu zaten ABD'de yapacagini soylemis, Turkiye'de degil.

  • ⭐⭐⭐

    Geçen sene son zamanlar o kadar heyecanlı idi ki Bekleme Odası takip edemiyorduk. Bu sene sakin ama umutlu yine de. İnşallah bu kez yolumuz hayırlı günlere çıkar. 🙏


  • Buralar şuan dutluk ama yakında değerlenir.
    3 vakte kadar İmar geçeceymiş deyyolla.

  • Yasaklı

    @MySea

    Abi sıkıntı orucunu viski ve domuz eti ile açacağını belirterek insanların inancı ile alay etmesinde. Gatorade in ne olduğunu da bir spor sever olarak iyi biliyorum. Ötekileştirerek taçlandırmış alayını da.

    Ben şahsen din ile alakasız bir şekilde domuz etinden nefret ediyorum. İğrenç kokuyor.

    Ama bu nedenle yargılayamam. Bir başkası çok lezzetli ve güzel kokulu olduğunu söyleyebilir. Benim tepkimi alan tek konu insanların inancıyla alay edilmesi. Tamamen insancıl bakış açısı, aynı şeyin tam tersini bir yobaz yapmış olsa ona da aynı yaklaşımı sergilerdim.

    Ben kendi adıma oruç tutmuyorum. Hiç çekinmeden oturur restaurant ta yemeğimi de yerim. Ama elime bir şişe su veya yiyecek alıp, müslüman bir toplumun içinde sokakta yürüyerek tüketmem. Kimin ne dediğide asla umrumda değil. Tamamen saygımdan.

    Bir sokakta elimde dondurma, çikolata yürürken eğer bana bakan birileri dikkatimi çekerse, çocuk büyük farketmeksizin eğer zamanım varsa ve maddi durumum elveriyorsa alır getirir ikram ederim. Genel olarakta elimde bişeylerle sokakta yürümemeye özen gösteririm.

    İnsan ne yaparsa yapsın nezaket çerçevesinde yapmalı ve diğerlerinin duygularına, maneviyatlarına saygı göstermelidir. Kimliğim belli olmadığı için böyle rahat rahat dillendirebiliyorum. Yoksa; bakın ben böyle bir insanım der gibi şu yaptığım bile nezaket dışı bir hareket.

    Eğer bu arkadaş benim göremediğim bir ironi yapıyorsa kusuruma bakmadın ama eğer gördüğüm şey olayın kendisi ise; yaşadığı coğrafyayı değiştirmeden önce bence zihniyetini değiştirsin. Çünkü; bu zihniyetle hiç bir yerde tutunamaz.

    🙃


  • Gayrı müslimlerin orucu da hayvansal gıda yememek.
    Onların yanında da aynı saygıyı gösterip hayvansal gıda yememek gerek ama kimsenin iplediği yok.
    Peynir yoğurt süt balık tavuk et köfte tereyağı gibi.



  • Hayvansal gidalar deyince, eski isyerinde Hintli bir kadin vardi, inanci geregi asla hayvansal urunleri tuketmiyordu. Yemege falan gidecegimiz zaman ayrica vejeteryan menusu olan yerleri secerdik. Yalniz kendisi sadece et urunlerini tuketmiyordu. Ama ilginc bir sekilde balik yiyordu.

    Almanya'dayken de Hintli bir temizlik gorevlisi vardi. O da ayni sekilde hayvansal urunleri tuketmiyordu. Bu arkadas daha tutucuydu. Hayvanlardan elde ediliyor diye sut, yumurta, peynir falan da yemiyordu. Bir keresinde dondurma almaya gidiyordum, kendisine de sordum istermisin diye. Isterim vanilla olsun dedi. Neyse alip geldim. Tam yerken aklima geldi ve bunun icinde sut var, sutten yapiliyor dedim. Inanmadi. Internetten bulup baktik. Hicbirsey soylemedi ama yemeye devam etti dondurmayi. 🙂

  • Yasaklı

    @Boris-İvanoviç

    Elbette aynı nezaketi göstermek gerek. Size katılıyorum. Ama bu biraz tartışmaya açık bir konu maalesef. Çünkü, sokakta ben gayrimüslimim (şu dine mensubum) diye gezmeyecekleri için, bilmek biraz zor. Ben bu konuya olan yaklaşımımı bölgeye indirgiyorum. Örneğin bir bölgeye seyahat edeceksem o bölge ve insanları hakkında olabildiğince bilgi edinmeye çalışıyorum. Onların değerlerine aykırı olabilecek hareketlerden kaçınıyorum. (Sadece inanç değil, yaşam tarzlarına da saygı göstermek gerekiyor.)

    Kavala ile Selanik arasında kalan bir Macar köyünde arabamı köy merkezine çekip, yürüyerek bütün köyü gezdim. İlginç bir deneyimdi. Çok güzel hatıralar edindim.

    Bir evin kapısının önünde oturdum. Susadım ama suyum yok. Yakında bir market felanda yoktu. Artık köy merkezine dönene kadar idare edecektim veya bir markete denk gelmeyi bekleyecektim. Kapısının önünde oturduğum evin sahibi kadın bahçeden beni takip ediyormuş. Bana sürahiye benzer bir şey ile su ve bardak getirdi. Elleriyle doldurarak ikram etti. Susamışsın belli, afiyet olsun gibi bişey söyledi. Pek anlamadım ama böyle bir çıkarım yaptım. Sonra elindeki kağıdı bana verdi. Eşi bahçeden bana bakıyor. İngilizce bir şeyler yazmış kağıda. Rahatsız olduklarını anladım ve su için teşekkür edip ayrıldım.

    Eksiksiz çevirebilmeyi başardığında kağıtta şunlar yazıyordu. “ Turist olduğunu anlayabiliyorum. Bizim geleneklerimize göre genç kız yaşayan evlerin etrafında dolaşan erkeklere hoş bakılmaz. Suyunu iç ve lütfen kapımın önünde bekleme “

    Gelenekle felan alakası yokmuşta abi bir kız babası olarak benden rahatsız olmuş gibi hissettirdi. Ancak; kendisi kalkıp gelerek bir münakaşaya sebebiyet vermeyecek ve eşiyle su ikram edecek kadar da nazikti.

    İnsanlar kurdukları cümle ve yaklaşımlarıyla, karakterlerini belli ediyorlar. Bu kadar kin barındırmaya gerek yok bence.


  • @Ping-PONG
    “Bu kadar kin barındırmaya gerek yok bence. Kindar bir birey olmak, namlusu kendine çevirmiş bir silah tutmak gibidir. O tetik bir gün bir şekilde çekilir.“

    Bu tam olarak neyi ifade ediyor anlamadım?

  • Yasaklı

    @Boris-İvanoviç

    Seninle alakası yok onun, 🤣 birileri üstüne alınabilir diye sildim ama seninle hiç bir alakası yok. 🤣

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Boris-İvanoviç ne saçmalıyorsun pardon ? gayri müslim im ama gayet iyi et yerim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Boris-İvanoviç cümleyi biraz yanlış kurmuşsun düzeltirsen yanlış anlaşılmaz

  • Yasaklı

    @Rhonster

    Moruk ben de gayet iyi et yerim ama gayri miyim müslim bilmiyorum. Öyle mi oluyor 🙃
    Demedi deme İbrahim, şirk e düşürüyorlar bizi 🙃

  • Yasaklı

    @Melih-Tokal
    Benim aslan kardeşim, foruma giriyor ama bekleme odasına gelmiyor. Neden acep, kim üzmüş olabilir kine 🙃

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Boris-İvanoviç durduk yere eksi atacağına cevap ver.


  • Ilkel insanlar atesi kesfedip et yemeye baslayinca, vucutlarina protein girisi artiyor ve bu sayede beyinleri evrimlesmeye ve gelismeye basliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Boris-İvanoviç daha gayri müslim ne vegan ne vejeteryan ne bilmiyorsun yanlış bir yazı yazmışsın düzgün bir yorum yapmışım "yanlış anlaşılacak yazı yazmışsın" diye düzeltirsen yanlış anlaşılma gider demişim ortaya laf atıp gitmesini biliyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea abi vücudun temel yapı taşı protein ee en kolay ve en iyi miktarda ette var daha ne 😃

  • Yasaklı

    @MySea

    🤣 ben de diyorum niye genius um 🤣🤣🤣

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG hiç sorma 😃


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum