-
Merhaba,
Başvuru belgelerinden biri olan adli sicil belgesinin yurt dışındaki bir ülkede 6 aydan fazla yaşandıysa ordan da alınması gerekiyormuş. Almanya'dan adli sicil belgesi nasıl alnır bilgisi olan var mı?
-
@Betül-Top, içinde söyledi: Kanada Göçmenliği
Merhaba,
Başvuru belgelerinden biri olan adli sicil belgesinin yurt dışındaki bir ülkede 6 aydan fazla yaşandıysa ordan da alınması gerekiyormuş. Almanya'dan adli sicil belgesi nasıl alnır bilgisi olan var mı?
Su konudan inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak -
Bu hafta sonu 3-4 gun için Kanadaya Montreale geçtik . mil den km ye döndük ama ağırlık hala pound :) .
Montreal çok güzel tam yaşanacak hareketli düzgün ve kaliteli ve Avrupai bir şehir küçük Fransa, insanları da Avrupalı gibi . İstanbullu olarak NJden oraya gidince ohh be dünya varmış diyor insan İstanbul özleminizi giderebileceğiniz bir yer. Tabi kışları bilemiyorum yorum yapamayacağım :) . Yazın heryerde bir etkinlik var ortadaki adada iki adet konser vardı tüm gençlik ve montreal orada sanırsınız ama Montrealin içi de hala kalabalık ve eğlenceli idi , her milletten insan görebilirsiniz. Kış soğuğu olmasa ABD yerine Montreal de yaşamayı tercih ederdik ailecek eşim ve küçük kızımda bayıldı Montreale.
Bu arada eklemeden gecemeyeceğim burası bir Lgbt şehri, heryerde Lgbt bayrakları var HSBC bank bile on camlarını Lgbt bayrağına boyamıştı. -
Dün itibari ile 10 senelik multiple entry vizemi aldım. Acayip stresli bir süreç geçirdik. Eylül birden itibaren 3 aylığına Kanada'da olacağım. Bu sefer için herhangi bir şey çıkaramasam da git-gel yapmak için pek çok fırsatım olacak; en azından artık vize derdimiz kalmadı. Bir fırsat yaratabilirsek tek yapmamız gereken uçak bileti parasını ayarlamak olacak... Umarım hayal ettiğimiz gibi, güzel günlere kapı açar...
Bu arada vize süreci ile ilgili olarak sorusu olan olursa; kendi başımızdan geçenler bağlamında elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım... -
@academicus, içinde söyledi: Kanada Göçmenliği
Dün itibari ile 10 senelik multiple entry vizemi aldım. Acayip stresli bir süreç geçirdik. Eylül birden itibaren 3 aylığına Kanada'da olacağım. Bu sefer için herhangi bir şey çıkaramasam da git-gel yapmak için pek çok fırsatım olacak; en azından artık vize derdimiz kalmadı. Bir fırsat yaratabilirsek tek yapmamız gereken uçak bileti parasını ayarlamak olacak... Umarım hayal ettiğimiz gibi, güzel günlere kapı açar...
Bu arada vize süreci ile ilgili olarak sorusu olan olursa; kendi başımızdan geçenler bağlamında elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım...Hayirli olsun :)
Musait oldugunuzda bu bolumde ayri bir baslik acarak deneyimlerinizi genel olarak aktarirsaniz harika olur aslinda, pek cok kisiye katkisi olur :)https://yesilkartforum.com/forum/category/121/kanada
Elinize saglik.
-
@crazycells teşekkür ederim. Mutlaka yapacağım :)
-
Arkadaşlar herkese selam. İlginç bir sorum olacak. cevabını bulamadım bir türlü. Benim sözlüm Canada vatandasi Ailesi ile 16 yaşına kadar yaşamış sonra Amerika’ya göçmüşler. Orda da amerika vatandaşlığını da almış bir süre sonra. Ben evlendiğimde amerika’da yaşayacağız inşallah. Ama ben Kanada vatandaşlığına da başvuru yapmak isteyeceğim eşim Kanadalı olduğu için. Yaşamadığım hâlde sadece evlendiğim için bu vatandaşlık hakkına sahip olabilir miyim?
-
@syuksek gec olsa da bir cevap vermek baskalari icin yararli olabilir. sadece evlendigin icin boyle bir hakkin yok. assagi yukari vatandaslik icin ayni kural (yasama suresi) farkli sureler ile butun ulkeler icin gecerli. kanada icin bu son bes yil icince 1095 gun yani uc yillik bir sureye tekabul ediyor. bu sureyi kanada'da yasal oturum sahibi olarak gecirmelisin. diger sartlar ve detaylar bu linkte mevcut: Do I become a Canadian citizen when I marry a Canadian?
-
Kanada göçmenlik şartlarında yaş sınırı var mı?
-
Merhaba, Akrabam benden öğrenmemi istedi. Kanada, ahıska türklerini göçmen olarak kabul ediyorlar mı ?
-
@ldundar55, içinde söyledi: Kanada Göçmenliği
Kanada göçmenlik şartlarında yaş sınırı var mı?
Eyaletlere göre değişebiliyor örneğin bir eyalette 55 yaşından fazla olmamak diyorken başka bir eyalette yaştan bahsetmiyor. Fakat bir gerçek var ki 35 yaştan sonra giderek zorlaşıyor.
-
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Kanada Göçmenliği
Merhaba, Akrabam benden öğrenmemi istedi. Kanada, ahıska türklerini göçmen olarak kabul ediyorlar mı ?
Herhangi bir devlete ait pasaportu varsa ve gerekli kriterleri karşılıyorsa her dünya vatandaşı başvurabiliyor.
-
@mehmet-JS Teşekkür ederim. Kriterleri karşılayıp karşılamadığını nereden öğrenebilir ? Kendisi Ahıska türkü, bir yerden duymuş ahıska türklerini kanada göçmen olarak alıyormuş diye. Sorup öğrenmemi rica etti ama nereden öğreneceğini bilmiyorum hocam.
-
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Kanada Göçmenliği
@mehmet-JS Teşekkür ederim. Kriterleri karşılayıp karşılamadığını nereden öğrenebilir ? Kendisi Ahıska türkü, bir yerden duymuş ahıska türklerini kanada göçmen olarak alıyormuş diye. Sorup öğrenmemi rica etti ama nereden öğreneceğini bilmiyorum hocam.
https://www.canada.ca/en/services/immigration-citizenship.html
Bu cevap bulacağınız tek resmi yer. -
@mehmet-JS Teşekkür ederim, bir bakayım.
-
Bu ileti silindi! -
Herkese selam,
Kanada için yeterli puanı sağlayıp göçmenlik için uygun olduğumuzu varsayalım.
Bunun için bir iş teklifi de gerekmiyor.Sorum şu;
İş teklifi olmadan göçmen olarak Kanada'ya gidildiğinde, istediğimiz işi yapabiliyor muyuz?
Atıyorum USA'daki gibi lyft, doordash vb. yapılabiliyor mu?
Veya yine atıyorum bir fabrikaya girip işçi olarak çalışabiliyor muyuz? -
@abrakadabra göçmen olarak gittiğinde bir kanadalı ne iş yapıyorsa onu yapabilirsin
Çünkü artık müstakbel kanadalısın. Yeter ki PR al. -
@mehmet-JS, içinde söyledi: Kanada Göçmenliği
@abrakadabra göçmen olarak gittiğinde bir kanadalı ne iş yapıyorsa onu yapabilirsin
Çünkü artık müstakbel kanadalısın. Yeter ki PR al.Çok teşekkürler cevap için.
Kafamı karıştıran nokta, PR alabilmek için Yüksek Lisans'ı, IELTS'i vs. gibi belgeler ibraz edeceğimiz için; acaba dedim Kanada der mi ben seni kalifiye diye aldım burada o tarz işler yapamazsın.Ancak, sizin dediğinize göre bir problem olmuyor.
Bir şekilde PR aldıktan sonra istediğimiz işi yapabiliyoruz ki bu çok süper bir haber :) -
@sanslazim merhabalar, express entry konusunda https://lewishukuk.com/lewis-hukuk-burosu-iletisim/ sitesi ile irtibata geçerek sorularınıza yanıt alabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum