Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • forumda takılanlara çıkmıyormuş totem yapıp sadece okuyanlara hiç çıkmıyormuş kesin bilgi yayalım 🙂


  • Gunaydin,
    Avukat Remzi bey in videosunda izledim yanlis anlamadiysam 2021 lotory talihlilerinin gorusmelerine haziran ayinda baslanacakmis.


  • Peki acaba 2021'i pas geçip 2022'ye odaklanırlar mı acaba?

  • Yasaklı

    @cthax,
    Biraz bencilce bir soru olmuş kanımca. Hem cevabı olmayan hem de gördüklerinde 2021 talihlisi arkadaşları üzecek cinsten.
    Bence ya tamamen kendi muhabbetlerimize odaklanalım ya da 2021 ile ilgili durumlardan bahsederken biraz daha nazik düşünelim. Kaldı ki biz afaki durum üzerinden telaşlanırken kendileri denizi geçmiş derede boğuluyor.

    Umarım hem 2022 hem 2021 için güzel geçer süreç.


  • indiana.jpeg

    Sonuçların açıklanmasına 28 gün kaldı. Bugün günlerde Indiana. Nam-ı diğer Crossroads of America. Amerika'nın Kavşağı, Indiana eyaletinin resmi sloganıdır. Amerikan Midwest'teki çeşitli şehirler, konumlarını tanımlamak için bu ifadeyi veya bir varyantını kullanır.

    1912 yılında pi sayısının 3.2 olarak tanımlanması kanununun 1 oy farkla reddedildiği eyalet.

    Başkenti Indianapolis şehridir. Adı, Kızılderililerin yurdu anlamına gelir. Milat'tan önceki dönemlerden itibaren yerleşilmiş olsa da, bilinen tarihi ancak 17. yüzyılda Avrupalıların bölgeye ulaşmasından sonrasını içerir. Önceleri Fransızların etki alanında olan bölge daha sonra İngilizlerin kontrolüne bırakılmış, ABD'nin bağımsızlığını kazanmasından sonra da bu ülkenin bir parçası olmuştur. Eyalet statüsünü ise 1816 yılında kazanmıştır, ABD'nin 19. eyaletidir. Kuzeyde Michigan Gölü ve Michigan eyaleti, doğuda Ohio eyaleti, güneyde Kentucky eyaleti, batıda ise Illinois eyaleti ile komşudur. Ayrıca Indiana'da bulunan Gary şehri (siyahların mahallesi) popun kralı Michael Jackson'ın doğum yeri olması sebebi ile çok özel bir şehirdir. Bundan yüz elli yıl kadar önce neredeyse tamamen ormanlık olan bölge Avrupalı yerleşmecilerin ulaşmasıyla hızla ağaçsızlaşmış, eyaletin büyük bir kısımı tarla olarak kullanıma açılmıştır. Bunun istisnası gene eyaletin güneyindeki dağınık ormanlık alanlardır. Tarımsal olarak eyalette mısır üreticiliği ön plandadır. Bunu soya fasulyesi ve hayvancılık izler. Etnik olarak halkın %85'i Avrupa kökenlidir. Indiana dünyaca ünlü Indiana, Purdue ve Notre Dame Üniversitelerine ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan Indiana Üniversitesi, ABD'deki sayılı Türkoloji bölümlerinden birini barındırır.


  • @Joey pi'yi üç alabilir miyiz hocam 😃


  • @Chandler 😄😄😄

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Hyller dobarlandın mı abla 😃


  • @Ping-PONG Sanırım imzamdan dolayı böyle bir önyargıya kapılmışsınız. İmzamda yazmasaydı benim 2021 Talihlisi olmadığım ne malum.
    Bu yüzden "Bence ya tamamen kendi muhabbetlerimize odaklanalım ya da 2021 ile ilgili durumlardan bahsederken biraz daha nazik düşünelim" Tavsiyenizi kendinize saklayın bence,ön yargılı olmayın.

    Şimdi geliyorum neden böyle bir düşünce belirledi aklımda.

    Konu ile alakalı olarak sizce 2021 pas geçilebilir mi?
    alt metni

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cthax konsolosluğa sorman gerek bu soruyu buraya değil.

  • Yasaklı

    @cthax
    "Çalışanlarımızı ve başvuru sahiplerini tekrar kabul edebilmek için dışişleri bakanlığının rehberliğini takip etmekteyiz. " Ucunu açık bırakmışlar. Net bir açıklama değil bu ve sadece resmiyetten bahsedilmiş. Ben 30 Eylül e kadar işlem yapmayacağız ve hakkınızı kaybettiniz çıkarımı yapmadım. Eğer öyle ve ben algılayamıyorsam cehaletime verin.

    1. İmzanızda yazıyor. (Saydı baydı şeklinde düşünmemi bekliyorsunuz.) 2021 talihlisi iseniz ve imzanızda yazmıyor ise sizi ilgilendirir. Biz, sizi bize nasıl yansıtıyor iseniz öyle tanıyoruz.
    2. Ön yargılı davranmıyorum. Yaptığınız şey tam olarak bu. Çünkü, varsayımlara göre değilde sizin paylaşımınıza göre yorumluyorum. Sorunuzu şimdi yaptığınız gibi detaylandırarak ve 2021 talihlisi olduğunuzu belirterek (ki değilsiniz) üzüntünüzü dile getirerek sorarsanız. İşte o zaman da yorumuma gerek kalmaz.
    3. "Bence ya tamamen kendi muhabbetlerimize odaklanalım ya da 2021 ile ilgili durumlardan bahsederken biraz daha nazik düşünelim" Bu rahatsız olunabilecek bir cümle değil. Siz bu cümleden rahatsız oluyorsunuz ama bahsettiğim şeyin rahatsız edici olmadığını savunuyorsunuz. İroni yaptığınıza inanmak istiyorum çünkü; Bu gerçek olamaz!

    Kendi sorduğunuz soru ile bana verdiğiniz cevabın ne kadar çeliştiğini bir inceleyin sonra gerekirse bana haksız olduğumu ispat edebilirseniz. Sizden özür de dilerim.


  • @Ping-PONG
    Kesinlikle dogru tespit olmus..
    Unutmayalim ki yasadiklari surec hicte kolay degil sizlere taninan ve karsiniza birkez belki birkez cikabilcek olan bir sansin icinde bulundugumuz salgin sebebi ile elinizden aliniyor olmasi ..
    Dusunmesi bile fazlasi ile uzucu.
    Umarim haziranda mulakatlar baslar ve bircogu hak edislerine kavusur.


  • Bu ileti silindi!

  • @ayvalik10 , içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Montrö Boğazlar Sözleşmesine göre normal şartlarda bu savaş gemisi GEÇEMEZ. Ancak nasıl bir karar çıkacak işte bunun gibi olaylar yüzünden tavır alıyorlar. @semavi kendisine bir daha siyaset yapmıcam demeseydi bunu yorumlardı

    Geçemez gibi bir durum yok.
    Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne göre barış zamanlarında Karadeniz'e kıyıdaş olmayan devletler insancıl amaçlarla toplam ağırlığı 8.000 ton'u aşmayacak şekilde ve önceden Türkiye'ye bildirmek şartıyla boğazlardan savaş gemisi geçirebilirler fakat amacı ne olursa olsun bu savaş gemileri Karadeniz'de 21 günden fazla kalamazlar.

    Tabii ki sözleşmede bulunan insancıl amaçlar meselesi tartışmalı olsa da savaş çıkarma niyeti olmadığından farklı yorumlanacağını sanmıyorum.


  • @Ping-PONG Daha fazla polemiğe girmeyecektim ama özür kabul etmeyi severim o yüzden detaylı yazacağım. Genelde hızlı düşünen pratik biri olduğum için devrik cümle kullanırım (burada sizin aksi olduğunuzu söylemiyorum yanlış anlamayın. Genelde böyleleri hep aynıdır) Karşımızdakinin biz leb demeden leblebiyi anlamasını bekleriz, tez canlıyız hızlı düşünür, hızlı aktarırız (Keşke öyle olmasak). Şimdi devrik cümle kullanan birisi olduğum için ilk mesajımı "bu sebepten" bencilce anlamış olabilirsiniz.

    Cümlenizden rahatsız olmadım sadece cümlemi "nezaket yoksunu "algılamanız hoş değil. Zira değil GC Çıkmaması; Hayatımda yaşadığım nice görece olarak büyük maddi/manevi kayıplara üzülen biri değilim. Değil dün dünde,şu yazdığım kelime bile geçmişte kalıyorken, geçmişe üzülmem kimseye de üzülmesini tavsiye etmem.

    Geliyorum asıl konuya alıntı metinde yazıyor ya 30 Eylül 2021 diye. Bu tarihe kadar yapılamaz ise "pas geçerler mi? " demek istemiştim. Zira ortada hiç değerlendirelemeyen bir Talihli/Talihsiz kitle var. ve bu kitlenin tarihi yaklaştıkça daha 2020 vize alamamakta diye tweet atılmışken,2021'in pas geçilme ihtimali "bence" ihtimal dahilinde olabilir. Sorduğum ise siz/lerce de olabilir miydi?

    Yani ben ilk mesajımda bundan başka bir niyet/bilgi talebi eksikliği görmüyorum.


  • @cthax Bence savunmanız mantıksız, arkadaşlar sizin üzülüp üzülmemeniz üzerinden bir çıkarım yapmamış. 2021 talihlisi herhangi bir insanın okuduğunda hissedebilecekleri üzerinden yola çıkmışlar. Sonuçta hepimiz, kimimiz daha az kimimiz daha çok olmak üzere bu sürece değer veren insanlarız. Yoksa burada olmazdık.

    Neyse asıl soruyu cevaplayınca zaten bu tartışma çok uzun sürmez diye düşünüyorum. Süreç şu şekilde işliyor;
    DV20XX sürecinde 20XX yılı Eylül ayı o sürecin vizelerinin verileceği son tarih. Bu pas geçme vs şeklinde değil, her yıl böyle oluyor. evet DV20XX talihlileri Eylül ayından sonra (açılan davaları vs hariç tutuyorum) vize alamazlar. O tarihten sonra DV20XX+1 yılının süreci başlar.
    Bu her yıl böyledir zaten.

  • Yasaklı

    @cthax

    Hatalı olduğumu veya size karşı bir aksi yaklaşım, kötü niyet sergilediğimi düşünmüyorum. Bahsettiğim şeyler olayın nasıl göründüğü ile alakalı ve yazdıklarınız da zaten bunun aksini ispatlamıyor. Ancak; her ne kadar "Daha fazla polemiğe girmeyecektim ama özür kabul etmeyi severim o yüzden detaylı yazacağım." cümlenizden savaşçı ve kabul etmeyi sevmeyen bir kişiliğiniz olduğunu farketsem de iyi niyetli olduğunuzu ve özünüzde iyi bir insan olduğunuzu düşünerek, sizi kırmış olabileceğim için (yalnızca bunun için 🙂 ) Özür dilerim.


  • Egosunu yıkıp özür dileyebilen o kadar az insan kaldıki çevremizde,bu sebeple özür dileyen insanlara ciddi manada saygım artıyor.Ne güzel ki böyle bir platformda böyle insanları görebiliyoruz.


  • Valla oyle ince oyle naif insanlar varki forumda tipki hayatin her noktasinda olup nadiren gorulebilen 😉
    Bunlar uzerinden bir yasam temasi olusturulsa bu dunya tadindan yenmez.
    👏🏼👏🏼👏🏼
    Bu arada bilgi eksiliginden oturu soruyorum daha once TR den bu tarz bir davaya katilim saglayan ve sonuclananlar varmi?


  • @Ping-PONG Hocam Muhalefet doğru yapıldığında her zaman ileri götürür. Bundan ötürü severim eleştiriyi ve evet doğru olduğunu düşündüğüm konuyuda sonuna kadar savunduğum doğrudur. (her ne kadar insan fıtratının en büyük hatalarından birisi "kendi doğrusunu doğru sanması" olsada ) . Bende sizden beni yanlış anlayıp yanlış düşüncelere sebep olduysam (kabul etmeyi sevdiğim kadar dilemeyi de severim) Özür dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum