@ayvalik10 Yazdıklarımı contexten ayrı aldığınız için biraz aptalca bir soru sormuşum veya bilmiyormuşum gibi görünmüş. İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkürler, verdiğiniz linki de inceleyeceğim.
Forumda yeniyim, daha önceki başvurularımda google aramaları sonucu siteye ziyaretçi olarak uğrayıp okuyup çıkmışlığım çok olmuştu. Hazır evden de çıkmıyoruz, bu seneki bekleme odası heyecanına ortak olmak istedim. Kayıt olduktan sonra muhabbete ortadan dalmamak adına önceki 30 sayfayı da okudum. Ancak bazen öyle cevaplar, öyle yaklaşımlarla karşılaştım/karşılaşıyorum ki garibime gitti/gidiyor/gidecek. Yine öyle bir tartışmanın ortasına bıraktığım bir yorumdu aslında 
Konuyla ilgili kendi yorumumu da paylaşayım isterim. Dediğiniz gibi geçmişten gelen bir sistem var, o zamanki teknolojinin kapasitesi doğrultusunda bir süreç hazırlanmış ancak gelişen teknoloji sonrasında bunu bir takım nedenlerle yeni teknolojiye adapte etmemişler. Amerikada bulunan göçmenlerin videolarından gördüğüm kadarıyla da bazı kurum ve kuruluşlarda otomasyon ve/veya online sistemler yerine eski usul çalışmaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde "Pürüzülü Mükemmelik" adında bir kitap okudum, kısaca şunu anlatıyor; hızlı bir süreç her konu için olumlu sonuçlar doğurmuyor. Bu nedenle sürece yapay veya görsel pürüzler koyularak hizmetin/ürünün kişi gözündeki değeri arttırılıyor.
Bugün başvur, yarın sonuç açıklansın gelecek hafta da vize onayın belli olsun gibi 10 günlük bir süreç ile şu anda içinde bulunduğumuz süreç tümüyle farklı sonuçlar doğuruyor, hem başvuran hem de Amerika için. Bu teknolojie sahip olunsa bile yapmak isteyeceklerini sanmıyorum.