Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @letsdothis

    Yalnız bekleme odasına neler paylaşılmış diye okumaya giren askerden yeni gelmiş 20 yaşında elemana maruz kalmış gibi hissedecekler. 3 sayfadır sohbet ediyoruz. hahaha 🙂


  • @Ping-PONG Ki zaten bugün askerlik anılarını dinlemiştim . Tesadüfler ahahah burda bırakalım.

    38 gün kaldı! #Dv2022


  • Türkiye ve ''göç'' üzerine tek kişilik kısa bir sohbet olmuş, bir çırpıda izlemenizi tavsiye ederim. Anahtar kelime ''kayıp yıllar''..


  • Bugün günlerden memleketim Kayseri, şafak 38 herkese iyi günler 🙂

  • ⭐⭐⭐

    2022 er eğitim alayı olmuş 😁 Dağıtıma kalmış 38 gün. Çoğu acemi birliğinde kalacak, dağıtım için 1 sene daha bekleyecek. Aradan tek tük asker, usta birliğine gidecek falan.
    İnsanların hayallerini okuması hoşuma gidiyor. Yaşı kaç olursa olsun, hayalerini burada yazıya dökerken o çocuksu enerjji. Ayrıca yeni şeyler de öğrenebiliyoruz.
    Sohbetiniz bol olsun. 😊


  • Günler geçtikçe heyecan basıyor. Herhalde sonuca bakarken elim ayağıma dolaşır. İlk başvurum. Ya GC ya da b planım(tr’de özel eğitim okulu açmak).
    C planım yok:(
    Hayırlısı..


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @letsdothis

    Hepsinden 🙂
    Çok diplomasi vari şeylerden bahsetmek burda hoş olmayacağı için açıklayamayacağım. 🙂
    Marine corp 2. sırada

    1. sırada Navy Seal geliyor.
      ama bunlar Tier 2 kuvvetler

    Askeri bilgisi olmayanlar genelde Bordo Bere niye en iyiler listerinde yok insnaların paylaştığı diye yakınır. Ancak Bordo Bereli lerimizde Tier2 dir.

    Tier 1 Team ler sayılıdır. Hemen hemen her ülkede 1 er tane olmakla beraber ABD' de 2 tanedir. Birisi DEVGRU(Seal Team6) diğeri Delta Force(CAG) dir.

    DEVGRU daha seçmece adamlar alır. Örneğin dil eğitimlerinden dolayı Green Beret lerden adam alır. Ama her branştan giremezsiniz. Ama Delta Force a her Tier2 branştan geçiş yapabilirsiniz. Marine Corp, Navy Seal, Green Beret, Ranger ve tüm Air Force Tier2 lerden.

    Millet Air Force için kız çocukları muamelesi yapar. Güçsüz görürler. Ama Green Beret lerden sonra Delta Force a en fazla katılım Air force dandır. TACP' ler SR' ler CCT ler ve özellikle PJ ler.

    En güzel görevlerden birisidir PJ ve Delta Force a katılma oranı en yüksek olan birliktir. Pararescue Jumper CIA, EOD, DEVGRU ve Delta Force un arkasını kollayan ve ölüm oranı en yüksek ekiptir. Bu yüzden bilinçli kişiler tarafından en çok saygıyı görürler. Paramedic savaşçılar.

    Bir de açıklama getirmeden edemiyorum. Merak eden arkadaşlar için.
    Bordo Bereliler düşündüğünüz gibi en usta savaşçılar değildirler. Çeşitleri olmakla beraber, direkt aksiyon, koruma görevleri vesaire gibi asli amacı liderlik etmek ve öğretmenlik yapmaktır. Olası bir iç savaşa liderlik ederek bastırmak ve dışarıdaki dost birliklere liderlik ve öğretmenlik yapmaktır. (Minyatür Mustafa Kemal' cikler diyorum ben 🙂 )
    Bir çok branş Bordo Berelilerden daha fazla savaş eğitimi alır.

    Bir de arkadaşlar soruyorlar madem bu kadar isteklisin neden TR de olmadın. Şansım yaver gitmedi şartları karşılayana kadar yaşım geçti. Bir de eğri oturup doğru konuşmak lazım bütün birliklerimiz ABD kopyası ve eğitimlerimiz ABD nin çok altında.

    Bu işi zirvesinde ABD de öğrenme yapma şansını yakalarsam ve hayalimse neden durayım. 🙂

    Edit:
    Görüyorum ve arttırıyorum.
    Nasa nın Dünya' ya dönen astronot larınıda okyanustan almaya PJ ler gider 🙂
    Bu bilgi de dursun burada 🙂

    army rangers hakkında ne düşünüyorsunuz hocam benim çok ilgimi çekmişti kullandıkları ekipmanları falan oldukça elit görünüyorlardı. hatta eğer şayet gc elde edip oraya kapağı atabilirsem vatandaşlık sürecimden sonra başvurmayı düşündüğüm ordu mensubu.


  • Sonuç açıklama günü yaklaştıkça buralar hızlanmış epey 🙂


  • Gördüğüm kadarıyla herkesin A ve B planı var, benim de yaklaşık olarak 3 yıldır maddi sorunlar nedeniyle bekleyen bir planım vardı bunu bu sene aştım sayılır fakat ülkede ki siyasi ve ideolojik düşünceden ziyade insan hayatına, hayvanlara, doğaya değil de mal'a mülk'e verilen değerden dolayı bu topraklarda ki insanlarımızdan usandım dolayısıyla gerçekleştirmeye yakın olduğum planı B planı olarak belirledim A planı olmazsa B planımı hayata geçireceğim A planı tabi ki ✈🗽

  • Yasaklı

    @kaanvercetti

    Ranger tam senlik dostum genç işi. Ben senin yaşında olsam ve eğer kalıcı kariyer olarak düşünüyorsam.
    Navy Seal olmak isterdim.
    Ranger eğitimi berbattır. 1 ayda günlük sadece 4 saat uyuyabilirsin. Sürekli ağır eğitim ve rucking etc... Hem fiziksel hem mental sağlam olman gerekir.
    Navy Seal için ekstra düşünme gerekir ama öyle ranger eğitimine felan benzemez. Boğulur, boğulur elenir tekrar eğitime dönersen devam edersin.
    Cehennem haftası felan 😭😭😭 BUD (Basic Underwater Demolition) biraz yürek ister.
    Ama 19 yaşındasın ne kaybedersin eğer kalıcı kariyer olarak istiyorsan dene derim. Başarabilirsen kendinle gurur duyarsın. Başaramazsanda atlarsın başka yere.

  • ⭐⭐⭐⭐

    daha yeni Guacamole yaptım herkese tavsiye ederim :d abd ye gitmeden hafif denemelerde bulunmak lazım 😃


  • @Ping-PONG siz o kadar askeriyeden bahsettiniz ki asker olmayı istemeyen ve hiç düşünmeyen biriydim şimdi size US Air Force'a girebilir miyiz diye soracağım


  • @Rhonster Dmaxte Yolda Ne Yiyoruz programından Amerikalıların baharat ve sos manyağı olduğuna karar verdim. Adamlar bir sos yapıyor 10 çeşit şey atıyor herkesin kendine özgü sosu olmuş artık herkes kendine özel yemek yapma peşinde. Türkiyede de döner kokoreç bitti 😁😁


  • @Bekoray aynen iyle herseyden once yedikleri her urunde sos ve o islaklik on planda kuru sogan domates patates goremiyosun ogunlerin yaninda 🙂

  • Yasaklı

    Beni yemek konusunda en cezbeden şey jumbo karideslerinin gerçekten jumbo olması. TR deki gibi serçe parmağım kadar karides e jumbo dememeleri ve her öğün yenebilecek kadar ucuz olması. 🥴

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG ben hiç yemedim abd de ısmarlarsın artık 😃


  • Değerli dostlar heyecan var mı ? Şafak atmıyor 😲🇺🇸

  • Yasaklı

    @Rhonster

    Sana 50 tane chimichanga ısmarlıcam. Patlayana kadar ye 🤣


  • Bu yıl ilk kez başvurdum,bu da ilk iletim.38 gün sonunda belirsizlik bitecek.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    chimichanga

    1 tane yeterli normal bir döneri bile 2 öğünde anca yiyom 😃


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum