Cevabınız için teşekkürler hocam. Öyle bir bilgi görünce acaba vize ücretinden muaf mı oluyoruz diye düşündüm. Çünkü araştırmacı (lisansüstü) olarak gidecekler için hep farklı bir alan bırakmışlar gibi anlaşılıyor. Ya da ben öyle anlamak istedim 🙂 Tekrar teşekkürler.
-
Merhaba.
Ret aldığınız için üzgünüm.
İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim.
Eski ABD elçiliği çalışanı
ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor.Belki size yardımcı olabilir diye yazdım.
İyi günler
Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer
Maximize your chances for U.S. visa approval with coaching from a former Visa Officer.
-
merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
-
-
Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım.
"Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
-
-
@probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.)
Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.
-
-
@Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
-
@mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun
-
-
Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
-
Mayis 2025'te bir konferans icin Fransa's gidecek ve ardinda Turkiye'de ailemi ziyaret edecektim, ancak universitem uluslararasi seyahati cok gerekli olmadikca onermediklerini belirtti. Son zamanlarda J1 ile seyahat eden oldu mu? Deneyimlerinizi yazar misiniz?
-
Merhabalar herkese,
Amerikada devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapacağım bu süreçte kendi başıma ilerlemem mi daha mantıklı olur yoksa bir danışman ile çalışmam mı ?
Bir danışman kabul almak kolay fakat en yüksek bursu alarak kabul almanı ben sağlarım diyor 3600$ küsür dolar istiyor sizce onunla çalışmam mantıklı olur mu ?
Bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaslar Merhaba,
Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
-
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?
-
@AhmY, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?
@crazycells maili paylaşiyorum, sanirim tam gün olmayinca part time eğitim aliniyor turist vizesi ile, miami de (open hearts) diye bi dil okulu var sanirim orlando dada olmasi lazm onun sayfasinda gösteriyodu turist vizesi ile eğitim almak

Peki bu bahsettikleri program sonunda bir sertifika verecekler mi? Anladigim kadariyla sadece katilim belgesi gibi bir sey verecekler, o nedenle ogrenci vizesi gerekmiyor... dogru mudur?
-
@crazycells detayli hiç konuşmadim dil okulu konusunda, sadece ben birde turizm yönetim sertifika programlarinida sormuştum onun içnde bi degree programina kayit olursan alabilrisin diyorlar sanirim mailde
-
@AhmY, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?
@crazycells detayli hiç konuşmadim dil okulu konusunda, sadece ben birde turizm yönetim sertifika programlarinida sormuştum onun içnde bi degree programina kayit olursan alabilrisin diyorlar sanirim mailde
Evet, sadece derece programlari icin vize sponsoru olacaklar. amaciniza gore hareket etmelisiniz, eger sadece derslere katilmak istiyorsaniz o durumda uzaktan vize almadan da bunu yapabilirsiniz; zaten anladigim kadariyla su an tum dersleri online olarak veriyorlarmis, gerci "college campuses" olarak belirtmis ama emin olmak icin kendilerine bir daha sorabilirsiniz.
-
Merhabalar, aramızda güncel olarak master veya lisans için randevu alanlar tarihlerini paylaşabilirler mi acaba ? Teşekkürler.
-
F1 vize randevusu yardımcı olursanız çok sevinirim
Şu anda randevu sisteminde en erken Ağustos ayında boşluk görünüyor acaba zamanla ya da takip edip boşluk yapalabilir mıyız yardımcı olursanız çok sevinirim

-
@FAHRİ-UYSAL, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?
F1 vize randevusu yardımcı olursanız çok sevinirim
Şu anda randevu sisteminde en erken Ağustos ayında boşluk görünüyor acaba zamanla ya da takip edip boşluk yapalabilir mıyız yardımcı olursanız çok sevinirim

evet, randevu alip one cekebilirsiniz.
Ama F ogrenci vizeleri icin ayni zamanda konsolosluga ulasip acil randevu istegi icin de basvurun...
-
Bu başlığı güncel tutmak için bilgi vereyim. F1 vizeleri için okul başlangıc tarihiniz yaklasınca acil randevu isteğinde bulunun. Konsolosluk ara ara kontrollerini yapıp öne alıyor randevunuzu. Nisan 2022 ye aldığım randevum öne alındı. Vizemi alabildim. Dolayısıyla başlıkta sorulan soruya cevap verecek olursak, pandemide f1 vizesi alınabiliyor. Kesin bilgi yayalım

-
Bu konuyu Disisleri Bakanligi da es gecmiyor... Yakinda F, M ve J vizeleri icin daha rahat vize alinabilecek:
-
Herkese merhabalar, ben bugün DS-160 formumu doldurarak Ankara Konsolosluğu'na bu formu ilettim. Daha sonra vize randevusu başvurusu yapacağım sırada İstanbul'un F1 vizesi için iki ay daha önde olduğunu gördüm. İstanbul Kasım 2022'deyken, Ankara Ocak 2023'e randevu vermekte.. Dil okulu dersim ise 2022 Haziran'da başlıyor, bu nedenle o aradaki iki ay benim için çok çokk kıymetli. DS-160'ım Ankara'ya gitti ancak ben İstanbul'dan randevu almak istiyorum, bu mümkün müdür?
-
@melancholy, içinde söyledi: DS-160 formunda seçilmiş konsolosluk değişikliği
Herkese merhabalar, ben bugün DS-160 formumu doldurarak Ankara Konsolosluğu'na bu formu ilettim. Daha sonra vize randevusu başvurusu yapacağım sırada İstanbul'un F1 vizesi için iki ay daha önde olduğunu gördüm. İstanbul Kasım 2022'deyken, Ankara Ocak 2023'e randevu vermekte.. Dil okulu dersim ise 2022 Haziran'da başlıyor, bu nedenle o aradaki iki ay benim için çok çokk kıymetli. DS-160'ım Ankara'ya gitti ancak ben İstanbul'dan randevu almak istiyorum, bu mümkün müdür?
Bu sekilde yapabilirsiniz.
Konsolosluk dosyayi diger konsolosluktan kendisine aktarabilir. Ama zaten ogrenci vizeleri icin yapilmasi gereken konsolosluga ulasip acil randevu talebinde bulunmak. O nedenle cok ciddi bir fark olacagini sanmiyorum iki konsolosluk arasinda.
-
herkesse merhaba
arkadaslar sorumu yanlis baslikta sormusum burada tekrar edeyim
f1 vizesi icin en yakin tarihe yani 7 kasim 2022 tarihine alabildim
acil mulakat basvuruma ayni hizda red aldim
bildigim kadariyla muracatimizi tekrarlayamiyoruz
suan icin tek yapabilecegimiz sey mulakat tarihlerini surekli guncelleyim daha erken tarihin acilmasini beklemek mi ?
bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirse cok memnun olurum -
@Ahmet-Arslan-0, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?
herkesse merhaba
suan icin tek yapabilecegimiz sey mulakat tarihlerini surekli guncelleyim daha erken tarihin acilmasini beklemek mi ?
bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirse cok memnun olurumEvet kardeşim. Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi acil randevu talebine red vermelerine rağmen, sonraları tekrar kontrol sağlayıp kendileri randevu tarihinizi öne alabiliyorlar.
-
@Ahmet-Arslan-0, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?
herkesse merhaba
bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirse cok memnun olurumyazin basinda konsolosluk ogrenci vizesi icin acil randevu talebine red verdikleri herkesi mulakata cagirdi, ayni seyi periyodik olarak yapacaklarini dusunuyoruz...
-
tesekkur ederim @crazycells @cüneyt-tarıkman
peki akademik takvimin baslangic tarihinden once ,yani bir hafta kalaya kadar eger donus alamazsam ,mail yoluyla iletisime gecmek faydali olur mu ?
bazi arkadaslar farkli kanallardan iletisime gecmenin faydali olabiliceginden bahsetmisler -
tesekkur ederim @crazycells @cüneyt-tarıkman
peki akademik takvimin baslangic tarihinden once ,yani bir hafta kalaya kadar eger donus alamazsam ,mail yoluyla iletisime gecmek faydali olur mu ?
bazi arkadaslar farkli kanallardan iletisime gecmenin faydali olabiliceginden bahsetmislersite uzerinden ulasmak en iyisi olur. Hangi konsolosluktu, hatirlatir misiniz?
-
@crazycells Istanbul istinye
-
@crazycells Istanbul istinye
Suradan kendilerine ulasabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/tr/embassy-consulates-tr/istanbul-tr/contact-us-form-tr/
-
herkese merhaba f1 vizesi konusunda pek fazla bilgim yok o yüzden sorularım çok temelse kusura bakmayın. buradan adım atarak başlamak istiyorum. öncelikle henüz üniversite öğrencisiyim ocak ayında mezun olacağım. önümüzde ki sene en erken haziran en geç ekim ayında bir danışmanlık şirketiyle anlaşıp dil okulu aracılığıyla f1 vizesini alıp gitmek istiyorum. okuduğum kadarıyla randevular genelde 2022 sonlarına doğru veriliyor. ben önümüzde ki sene randevu almak istesem sanırım 2023e kalacağız. henüz okulum bitmediği ve aktif bir işte çalışmadığım için net tarih oluşturamıyorum. nasıl bir yol izlemeliyim?
-
@quikless, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?
herkese merhaba f1 vizesi konusunda pek fazla bilgim yok o yüzden sorularım çok temelse kusura bakmayın. buradan adım atarak başlamak istiyorum. öncelikle henüz üniversite öğrencisiyim ocak ayında mezun olacağım. önümüzde ki sene en erken haziran en geç ekim ayında bir danışmanlık şirketiyle anlaşıp dil okulu aracılığıyla f1 vizesini alıp gitmek istiyorum. okuduğum kadarıyla randevular genelde 2022 sonlarına doğru veriliyor. ben önümüzde ki sene randevu almak istesem sanırım 2023e kalacağız. henüz okulum bitmediği ve aktif bir işte çalışmadığım için net tarih oluşturamıyorum. nasıl bir yol izlemeliyim?
Dil okuluna gitme amaciniz nedir?
Master/doktora egitimleri icin (IELTS, TOEFL vs.?) hazirlik mi?
-
@crazycells önceliğim mesleğim için dil öğrenmek. sonra ki asıl amacım yurt dışında bulunup network edinmek. master/doktora eğitimleri maddi sebeplerden dolayı ikinci planda kalıyor. dil okulunu orada bulunmak için kullanacağım bir nevi. üzerinde maddi varlık olmayan yeni bir mezun olarak turist vizesi alamayacağımı düşünüyorum. o sebepten dil okulu aracılığıyla gitmeyi düşünüyorum.
Benzer Başlıklar
124
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k