Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
49 16 2.2k 11

• @crazycells, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?

@AhmY, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?

mrb @crazycells orlando da valencia college ile iletişime geçtim mail yoluyla kaç seneden beri tourism hospitality postgraduate ile araştrma yapiyorum niyetimde var bu bölümü okumaya, yalniz bugun konsolosluğn sitesine girip baktiğimda önemli haller dişinda vize hizmeti vermiyolarmiş, 2. 10 yillk turist vizemi 2019 ekimde almiştim, acaba oraya gidip okula yazilip statu değiştirmek mantklimidir sonucta pandemi var burada vize alamadiğimzdan dolayi buraya gelip statü değiştirmek zorunluluğumz oldu diye değiştirme formu ile talep etsek nasil sonuclari olur?

Evet, ben de dediginiz sekilde yapmanizi tavsiye ederim. Once turist olarak girin, sonra da ogrenci statusune degisiklik yapin.

B1/B2 vizenizin annotation kisminda "prospective student" diye yaziyor mu?

annotation kismi boş, yalniz ben isim ve soyisimden dolayi clearence received li vizem, nezaman amerikaya girsem pasaport kontrolunden sonra ekstra bi kontrole giriyorum, ilk girdiğimde jfk de sadece boyumu kilomu sordular 5-10dk sürdü ama en son miami ye girdiğimde 1 saat sürmüştü ve cok kalabalkti pasaport kontrolunden sonraki kontrol...

ilk vizemi 2009 da almiştim ve isim benzerliğinden clearence received 4 ay sürdü öle alabildim vizeyi ama 2. vizem 2 hafta sürdü sonra aldim hemen

• @AhmY, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?

@crazycells, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?

mrb @crazycells orlando da valencia college ile iletişime geçtim mail yoluyla kaç seneden beri tourism hospitality postgraduate ile araştrma yapiyorum niyetimde var bu bölümü okumaya, yalniz bugun konsolosluğn sitesine girip baktiğimda önemli haller dişinda vize hizmeti vermiyolarmiş, 2. 10 yillk turist vizemi 2019 ekimde almiştim, acaba oraya gidip okula yazilip statu değiştirmek mantklimidir sonucta pandemi var burada vize alamadiğimzdan dolayi buraya gelip statü değiştirmek zorunluluğumz oldu diye değiştirme formu ile talep etsek nasil sonuclari olur?

Evet, ben de dediginiz sekilde yapmanizi tavsiye ederim. Once turist olarak girin, sonra da ogrenci statusune degisiklik yapin.

annotation kismi boş, yalniz ben isim ve soyisimden dolayi clearence received li vizem, nezaman amerikaya girsem pasaport kontrolunden sonra ekstra bi kontrole giriyorum, ilk girdiğimde jfk de sadece boyumu kilomu sordular 5-10dk sürdü ama en son miami ye girdiğimde 1 saat sürmüştü ve cok kalabalkti pasaport kontrolunden sonraki kontrol...

ilk vizemi 2009 da almiştim ve isim benzerliğinden clearence received 4 ay sürdü öle alabildim vizeyi ama 2. vizem 2 hafta sürdü sonra aldim hemen

belli ki kara listedeki kisi siz degilsiniz :) yoksa vize alamazdiniz zaten; ama isminiz o listede oldugu surece her vize alisinizda bu idari isleme tabi tutulabilirsiniz, bilginize.

annotation kismi cok sorun degil, turistik amacli da giris yapabilirsiniz. Eger "prospective student" diye belirtseydi bu durumda kapidaki gorevlilere okul bavurularindan bahsetmek de cok problem olmayabilirdi, o nedenle sordum...

• @crazycells, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?

@crazycells, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?

belli ki kara listedeki kisi siz degilsiniz :) yoksa vize alamazdiniz zaten; ama isminiz o listede oldugu surece her vize alisinizda bu idari isleme tabi tutulabilirsiniz, bilginize.

annotation kismi cok sorun degil, turistik amacli da giris yapabilirsiniz. Eger "prospective student" diye belirtseydi bu durumda kapidaki gorevlilere okul bavurularindan bahsetmek de cok problem olmayabilirdi, o nedenle sordum...

isim ahmet yilmaz olunca malesef en cok kullanilan isim ve soyisim :) ,bu yüzden her amerika vize başvurumda ekstra bekliyorum ama dediğim gbi 2. turist vizemi aldiğimda cok az bir süre bekledim... yalniz valencia college ile görüştüm şuan online olarak devam ediyormus eğitim, intensive english programi bile online imiş ve bana gönderdikleri mailde turkiye den bile bu eğitimi alabilirisniz demesi ve turist vizesi ilede intensive english eğitimi alabilirsin dediler..

isim ahmet yilmaz olunca malesef en cok kullanilan isim ve soyisim :) ,bu yüzden her vize başvurumda ekstra bekliyorum ama dediğim gbi en son aldiğimda cok az bir süre bekledim... yalniz valencia college ile görüştüm şuan online olarak devam ediyormus eğitim, intensive english programi bile online imiş ve bana gönderdikleri mailde turkiye den bile bu eğitimi alabilirisniz demesi ve turist vizesi ilede intensive english eğitimi alabilirsin dediler..

:) Isminizi bilmiyordum ama bir onceki iletiyi yazarken kullanici isminizden acaba isminiz "Ahmet Yilmaz" olabilir mi diye icimden gecirdim... bu durumda zaten siz de gercegin farkindasiniz :) cok kullanilan bir isim ve soyisim, o nedenle sizin isminizde olup daha once tehlikeli isler yapan kisilerden dolayi maalesef idari islem surecini yasiyorsunuz; ama kisa surede sizin o kisilerden biri olmadiginizi anlamalari guzel bir durum...

Online egitimleri Turkiye'deyken alabilirsiniz, turist vizesi icin ise cok emin degilim; anladigim kadariyla kendilerinden bagimsiz olarak turist vizesi alirsaniz okula baslayabilirsiniz veya devam edebilirsiniz anlaminda yazmis olabilirler...

• @crazycells maili paylaşiyorum, sanirim tam gün olmayinca part time eğitim aliniyor turist vizesi ile, miami de (open hearts) diye bi dil okulu var sanirim orlando dada olmasi lazm onun sayfasinda gösteriyodu turist vizesi ile eğitim almak

mail.jpg

@crazycells maili paylaşiyorum, sanirim tam gün olmayinca part time eğitim aliniyor turist vizesi ile, miami de (open hearts) diye bi dil okulu var sanirim orlando dada olmasi lazm onun sayfasinda gösteriyodu turist vizesi ile eğitim almak

mail.jpg

Peki bu bahsettikleri program sonunda bir sertifika verecekler mi? Anladigim kadariyla sadece katilim belgesi gibi bir sey verecekler, o nedenle ogrenci vizesi gerekmiyor... dogru mudur?

• @crazycells detayli hiç konuşmadim dil okulu konusunda, sadece ben birde turizm yönetim sertifika programlarinida sormuştum onun içnde bi degree programina kayit olursan alabilrisin diyorlar sanirim mailde

@crazycells detayli hiç konuşmadim dil okulu konusunda, sadece ben birde turizm yönetim sertifika programlarinida sormuştum onun içnde bi degree programina kayit olursan alabilrisin diyorlar sanirim mailde

Evet, sadece derece programlari icin vize sponsoru olacaklar. amaciniza gore hareket etmelisiniz, eger sadece derslere katilmak istiyorsaniz o durumda uzaktan vize almadan da bunu yapabilirsiniz; zaten anladigim kadariyla su an tum dersleri online olarak veriyorlarmis, gerci "college campuses" olarak belirtmis ama emin olmak icin kendilerine bir daha sorabilirsiniz.

• Merhabalar, aramızda güncel olarak master veya lisans için randevu alanlar tarihlerini paylaşabilirler mi acaba ? Teşekkürler.

• F1 vize randevusu yardımcı olursanız çok sevinirim

Şu anda randevu sisteminde en erken Ağustos ayında boşluk görünüyor acaba zamanla ya da takip edip boşluk yapalabilir mıyız yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏

• @FAHRİ-UYSAL, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?

F1 vize randevusu yardımcı olursanız çok sevinirim

Şu anda randevu sisteminde en erken Ağustos ayında boşluk görünüyor acaba zamanla ya da takip edip boşluk yapalabilir mıyız yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏

evet, randevu alip one cekebilirsiniz.

Ama F ogrenci vizeleri icin ayni zamanda konsolosluga ulasip acil randevu istegi icin de basvurun...

• Bu başlığı güncel tutmak için bilgi vereyim. F1 vizeleri için okul başlangıc tarihiniz yaklasınca acil randevu isteğinde bulunun. Konsolosluk ara ara kontrollerini yapıp öne alıyor randevunuzu. Nisan 2022 ye aldığım randevum öne alındı. Vizemi alabildim. Dolayısıyla başlıkta sorulan soruya cevap verecek olursak, pandemide f1 vizesi alınabiliyor. Kesin bilgi yayalım :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu konuyu Disisleri Bakanligi da es gecmiyor... Yakinda F, M ve J vizeleri icin daha rahat vize alinabilecek:

https://yesilkartforum.com/forum/post/230570

• Herkese merhabalar, ben bugün DS-160 formumu doldurarak Ankara Konsolosluğu'na bu formu ilettim. Daha sonra vize randevusu başvurusu yapacağım sırada İstanbul'un F1 vizesi için iki ay daha önde olduğunu gördüm. İstanbul Kasım 2022'deyken, Ankara Ocak 2023'e randevu vermekte.. Dil okulu dersim ise 2022 Haziran'da başlıyor, bu nedenle o aradaki iki ay benim için çok çokk kıymetli. DS-160'ım Ankara'ya gitti ancak ben İstanbul'dan randevu almak istiyorum, bu mümkün müdür?

• @melancholy, içinde söyledi: DS-160 formunda seçilmiş konsolosluk değişikliği

Herkese merhabalar, ben bugün DS-160 formumu doldurarak Ankara Konsolosluğu'na bu formu ilettim. Daha sonra vize randevusu başvurusu yapacağım sırada İstanbul'un F1 vizesi için iki ay daha önde olduğunu gördüm. İstanbul Kasım 2022'deyken, Ankara Ocak 2023'e randevu vermekte.. Dil okulu dersim ise 2022 Haziran'da başlıyor, bu nedenle o aradaki iki ay benim için çok çokk kıymetli. DS-160'ım Ankara'ya gitti ancak ben İstanbul'dan randevu almak istiyorum, bu mümkün müdür?

Bu sekilde yapabilirsiniz.

Konsolosluk dosyayi diger konsolosluktan kendisine aktarabilir. Ama zaten ogrenci vizeleri icin yapilmasi gereken konsolosluga ulasip acil randevu talebinde bulunmak. O nedenle cok ciddi bir fark olacagini sanmiyorum iki konsolosluk arasinda.

• herkesse merhaba
    arkadaslar sorumu yanlis baslikta sormusum burada tekrar edeyim
    f1 vizesi icin en yakin tarihe yani 7 kasim 2022 tarihine alabildim
    acil mulakat basvuruma ayni hizda red aldim
    bildigim kadariyla muracatimizi tekrarlayamiyoruz
    suan icin tek yapabilecegimiz sey mulakat tarihlerini surekli guncelleyim daha erken tarihin acilmasini beklemek mi ?
    bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirse cok memnun olurum

• @Ahmet-Arslan-0, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?

herkesse merhaba
    suan icin tek yapabilecegimiz sey mulakat tarihlerini surekli guncelleyim daha erken tarihin acilmasini beklemek mi ?

Evet kardeşim. Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi acil randevu talebine red vermelerine rağmen, sonraları tekrar kontrol sağlayıp kendileri randevu tarihinizi öne alabiliyorlar.

• @Ahmet-Arslan-0, içinde söyledi: Pandemi devam ederken F-1 vizesi alabilen var mıdır?

herkesse merhaba

yazin basinda konsolosluk ogrenci vizesi icin acil randevu talebine red verdikleri herkesi mulakata cagirdi, ayni seyi periyodik olarak yapacaklarini dusunuyoruz...

• tesekkur ederim @crazycells @cüneyt-tarıkman
    peki akademik takvimin baslangic tarihinden once ,yani bir hafta kalaya kadar eger donus alamazsam ,mail yoluyla iletisime gecmek faydali olur mu ?
    bazi arkadaslar farkli kanallardan iletisime gecmenin faydali olabiliceginden bahsetmisler

tesekkur ederim @crazycells @cüneyt-tarıkman
    peki akademik takvimin baslangic tarihinden once ,yani bir hafta kalaya kadar eger donus alamazsam ,mail yoluyla iletisime gecmek faydali olur mu ?
    bazi arkadaslar farkli kanallardan iletisime gecmenin faydali olabiliceginden bahsetmisler

site uzerinden ulasmak en iyisi olur. Hangi konsolosluktu, hatirlatir misiniz?

Benzer Başlıklar

• ABD'ye yakın bir ülkeden F vizesi alıp ABD'ye yeniden giriş yapmak

11
    0 Oy
    11 İleti
    980 Bakış
    S
    @mrblack, içinde söyledi: ABD'ye yakın bir ülkeden F vizesi alıp ABD'ye yeniden giriş yapmak @bekirozuysal o durum özel olarak J1 vize sponsorlarının baskısı sonucu oluşturulmuştu. Emsal bir durum çıkarmak doğru olmayabilir. An itibariyle J1 ve F1 için yüksek red oranları var Türkler için yurtdışında. İtalyada, Bosnada ve Polonyada totalde 10a yakın bildiğim red var. Bu insanların hepsi orada oturuma sahip insanlar onu da atlamamak lazım. hocam merhaba f1 vizesine geçebildiniz mi?
  • Pandemi dönemi F2 vizesi alabilen var mı?

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) f2 vizesi
    6
    0 Oy
    6 İleti
    376 Bakış
    D
    @Neşe-Kayhan, içinde söyledi: Pandemi dönemi F2 vizesi alabilen var mı? @crazycells çok teşekkürler 🌱 Merhaba Neşe hanım, durumunuzun akıbetini öğrenebilir miyim? Aynı durumdayız ve araştırma yapıyoruz. Teşekkürler.
  • USCIS basvurusu devam ederken gerceklesen pasaport soyisim degisikligi

6
    0 Oy
    6 İleti
    632 Bakış
    crazycellsC
    @veamerikahayati Kanalinizi sadece su bolumde tanitmaniz uygundur sayin @VeAmerikaHayati : https://yesilkartforum.com/forum/topic/1648/forum-müdavimi-olup-gc-amerika-da-yaşam-konulu-youtube-kanalı-olanlar Bunun disinda ozel olarak konulara katki yapacak videolariniz varsa, sadece ilgili video'yu ilgili baslikta paylasmaniz uygundur. Forumumuzdaki genel gorus video'larin "bilgi veya kelime aramaya" acik ortamlar olmadigi icin, bilgi aktarmak icin cok da verimli olmayan bir metot oldugudur; nitekim bir konu hakkinda fikir sahibi olmak istiyorsaniz video'yu -gereksiz bir sekilde- bastan sona kadar izlemeniz gerekecek. Bu nedenle hickimsenin vaktini calmadigimiza emin olmak icin, bu video'larin halihazirda forumda yer almayan eksik konulara gercekten katki yapacak ve konuda yer almayan bilgileri iceren videolar olduguna emin olun lutfen. Aksi takdirde forumda sempati degil antipati kazanirsiniz. Zaten bu post eksilenmis, 3-4 kez ayni mesaji paylastiginiz icin bana ayrica sikayet mesajlari da ulasti. Eger video'nuzda konuda zaten halihazirda yazilan bilgileri paylasiyorsaniz, bu video'yu paylasmak yerine sadece kanalinizin tanitimini ilgili konuda yapmaniz uygundur. Zaten dileyen kisiler sizi oradan bularak takip edebilirler. Lutfen diger forum kullanicilarina saygi gostererek forumu kullandigimiza emin olalim. Tesekkurler.
  • Statü devam ederken ABD dışına çıkıp öğrenci vizesi yenileme

15
    0 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    B
    Merhabalar. Esimin bir universitede misafir akademisyenlik gorevi sebebiyle bir yillik J1 vizesi ile Amerikaya geldik. Esimin hocasi kendisinin J1 statusunu bir sure daha uzamak istedigini soyledi. ben ve kizim bir yil sonunda yani bu yaz ailemizi ziyaret etmek istiyoruz. Ancak haziranin basinda pasaporta basilan vize bitmis olacagindan yeniden vizeye basvurmamiz gerekiyor. Tekrar J1 vizesi almakta zorlanir miyiz? Duyumlarimiza gore konsolosluk vizeleri askiya almis ve randevu bulmasi zor olabiliyormus. J1 usulune uygun olarak uzatildiginda turkiyeye donup tekrar vize almakta sorun yasar miyim?Turkiyede maximum ne kadar sure ziyaret amaciyla kalabiliriz? kizim ve bana J2 vizesi verildi. Simdiden tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k