Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(F/M) Öğrenci Vizeleri


  • @Amsterdam92, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    29 yaşındayım, çalışmıyorum ve şuan tezli yüksek lisansa kaydım var devam ediyorum fakat derslere girmediğimden bütün derslerden kaldım. Ortalamam 0
    Pasaportumda 2 shengen(Almanya-Hollanda) vizem ve 3 Ukrayna girişim var. 2019 yılında Amerika turist vizesinden red almıştım. Adıma kayıtlı bir araba var. Bu durumda 4-6 aylık dil okuluna vize verirler mi ? Birde şuan konsolosluk en yakın hangi tarihe randevu veriyor acaba ?

    Neden dil okuluna gitmek istiyorsunuz? Bu sorunun saglam ve ikna edici bir cevabi olmali; ve en onemlisi bu cevap sizin CV'nize bakinca anlamli olmali.


  • Arkadaşlar merhaba.

    F-1 vizesinin yakın gelecekteki ve güncel (Fall 2021) durumu hakkında bilgi verme şansınız var mıdır? Lisans programı için University of South Florida'ya kayıt başvurumu yaptım. Vize konusunda bir sorun yaşama ihtimalim nedir? Önüme nasıl engeller çıkabilir?

    Teşekkür ederim :)


  • En yakın tarih olarak 10 ay sonrasına randevu veriyor bilgisine ulaştım. ABD'de yüksek lisans başvurularımın kalifikasyonu için almam gereken IELTS sınavına hazırlanmak istiyorum. Bu nedenle dil hazırlık okuluna gideceğim. Ama hala beklemedeyim. Gideceğim okul, bölge belli ama vize randevu tarihi çok sonrasına veriyor. Lütfen bir fikri bilgisi olan kişi paylaşabilir mi bu durumlarla ilgili görüşünü?

    Sevgiler


  • @razumihinpeters bende sizin gibiyim, yüksek lisans ve dil sınavlarına girebilmek için dil okuluna kayıt oldu NY' da . Her şey hazir sadece vize almak kaldı ama bu sıralar malum vize randevuları çok ilerki tarihlere veriliyor, bununla ilgili henüz bir gelişme yok, mart ayı içerisinde olumlu bakara bir şeyler olur diyorlar ama belli olmaz, yaza kadar tekrar eskisi gibi randevu almaları bekliyor herkes.


  • @denizkaya, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Arkadaşlar merhaba.

    F-1 vizesinin yakın gelecekteki ve güncel (Fall 2021) durumu hakkında bilgi verme şansınız var mıdır? Lisans programı için University of South Florida'ya kayıt başvurumu yaptım. Vize konusunda bir sorun yaşama ihtimalim nedir? Önüme nasıl engeller çıkabilir?

    Teşekkür ederim :)

    Universite okuyacaklara ayricalik taniniyor, I-20 ile basvurunuzu yapip bir mulakat tarihi aldiktan sonra konsoloslukla iletisime gecip mulakat tarihinizi one cekmeye calisin.


  • @razumihinpeters, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    En yakın tarih olarak 10 ay sonrasına randevu veriyor bilgisine ulaştım. ABD'de yüksek lisans başvurularımın kalifikasyonu için almam gereken IELTS sınavına hazırlanmak istiyorum. Bu nedenle dil hazırlık okuluna gideceğim. Ama hala beklemedeyim. Gideceğim okul, bölge belli ama vize randevu tarihi çok sonrasına veriyor. Lütfen bir fikri bilgisi olan kişi paylaşabilir mi bu durumlarla ilgili görüşünü?

    Sevgiler

    Maalesef yukarida bahsettigim ayricaligi su an icin dil okullari icin uygulamiyorlar. Henuz olumlu bir ornek duymadik bu konuda...


  • @crazycells vize randevulari eski haline dondugunde, konsolosluklar epeydir vize vermedikleri icin belli bir sayida vize vermelerinin kolay geçme durumu olur mu sizce?


  • @EmreGdk, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells vize randevulari eski haline dondugunde, konsolosluklar epeydir vize vermedikleri icin belli bir sayida vize vermelerinin kolay geçme durumu olur mu sizce?

    Maalesef vize alma sartlarini hafifleteceklerini pek sanmiyorum.


  • üzücüüüü


  • @crazycells, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @denizkaya, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Arkadaşlar merhaba.

    F-1 vizesinin yakın gelecekteki ve güncel (Fall 2021) durumu hakkında bilgi verme şansınız var mıdır? Lisans programı için University of South Florida'ya kayıt başvurumu yaptım. Vize konusunda bir sorun yaşama ihtimalim nedir? Önüme nasıl engeller çıkabilir?

    Teşekkür ederim :)

    Universite okuyacaklara ayricalik taniniyor, I-20 ile basvurunuzu yapip bir mulakat tarihi aldiktan sonra konsoloslukla iletisime gecip mulakat tarihinizi one cekmeye calisin.

    Cevabınız için teşekkür ederim :)


  • Kendim 18 yaşından beri lisans eğitimini yurtdışında alıyorum ve haziran ayında mezun olacağım bunun yanında 11-12(avrupada uzun süreli D vizesi dahil) ülkede bulundum ve 2019'da Work and travel ile Amerika'da bulundum. Sponsor olarak amcamı gösterip okul ücreti dışında 25-30k dolar göstermeyi planlıyorum. Benim başvurum yüksek lisans için olacak ve bu başlıktakileri okuyana kadar belirttiğim nedenlerden ötürü umutluydum. İçime bir karamsarlık düştü okuduktan sonra gereksiz red'ler verilmiş gibi duruyor. Başvuracağım okul kolay girilebilen ve installment lar ile ödeme yapılabilen bir okul ancak yorumlarda gördüğüm kadarıyla bu bir eksi etken.


  • @mrblack, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Kendim 18 yaşından beri lisans eğitimini yurtdışında alıyorum ve haziran ayında mezun olacağım bunun yanında 11-12(avrupada uzun süreli D vizesi dahil) ülkede bulundum ve 2019'da Work and travel ile Amerika'da bulundum. Sponsor olarak amcamı gösterip okul ücreti dışında 25-30k dolar göstermeyi planlıyorum. Benim başvurum yüksek lisans için olacak ve bu başlıktakileri okuyana kadar belirttiğim nedenlerden ötürü umutluydum. İçime bir karamsarlık düştü okuduktan sonra gereksiz red'ler verilmiş gibi duruyor. Başvuracağım okul kolay girilebilen ve installment lar ile ödeme yapılabilen bir okul ancak yorumlarda gördüğüm kadarıyla bu bir eksi etken.

    bence umutsuz olunacak bir şey yok sizin için. yuksek lısans ıcın kabul alıyorsunuz yıllarca yurtdısına cıkıp donmussunuz paranız var. daha ne olacak? hiç umutsuz olmayın.


  • benim ilk deneyimim olacak yurtdışı için yeni mezunum, bir de dil okulu ile basvurdum vizeye, ben ne yapayım :D :D @mrblack


  • ABD için yurtdışından gelen öğrenciler ciddi anlamda gelir anlamına geliyor. Yıllık milyarlarca dolar gelirden bahsediyoruz. Ayrıca sırf yurtdışından gelecek öğrenciler için açılan hem dil kursları hemde diğer okullar mevcut. Umarım bu okullar iyi bir lobicilik faliyeti yaparda bir an önce vize tarihleri öne çekilir.


  • Bende düşündüm böyle bir şey, acaba koronodan dolayı epeydir vermedikleri ögrenci vizeleri icin bir esneme olucak mı acaba..cok fazla zannetmiyorum ama hayırlısı bakalım


  • @denizkaya, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Arkadaşlar merhaba.

    F-1 vizesinin yakın gelecekteki ve güncel (Fall 2021) durumu hakkında bilgi verme şansınız var mıdır? Lisans programı için University of South Florida'ya kayıt başvurumu yaptım. Vize konusunda bir sorun yaşama ihtimalim nedir? Önüme nasıl engeller çıkabilir?

    Teşekkür ederim :)

    merhabalar randevu alabildiniz mi ? Bende master için randevu alacağım . I-20 formumu bekliyorum. Winter 2022 için basvurdum. Ozamandan önce yetişir mi diye merak ediyorum.


  • @cüneyt-tarıkman Merhabalar.. Daha okulumdan cevap alamadım maalesef. Yeni SAT skorumu gönderdiğim için işlemler biraz gecikti.

    Danışmanlarım beni Fall 2021'e yetiştirebileceklerini söylüyorlardı. Sizin master degree ve Winter 2022 durumlarınız göz önünde bulundurulursa rahatlıkla yetişir gibi gözüküyor.

    Fakat programın başlamasına henüz uzun bir süre varsa vize mülakatını yapmadıklarını, ileri ve başlamaya yakın bir tarihe ertelediklerini okumuştum. Sizde de benzer bir durum oluşabilir.


  • Merhabalar üniversite mezunuyum 24 yaşındayım, mezun olduktan 3-4 ay sonra işe başladım ve şuan iş yerinde 10. Ayım, iş yeri sahibi eniştem ve kendisi dil öğrenmem için kursa gitmemi tavsiye etti(Bu arada son 6 senedir yazları şirkete azda olsa sigorta giriş ve çıkışlarım mevcut). Asgari ücret alıyorum fakat hiçbir yaşam giderim yok ve kazandığımla borsadan kendi masraflarımı rahatça karşılayabilecek bir para elde ettim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ve kendi masraflarımı kendim mi karşılayıp şirket sponsorluğuyla mı gitmeliyim yoksa eniştemin sponsorluğuyla mı gitmeliyim? Vizeyi en kolay şekilde nasıl alırım veya alabilirmiyim? Biraz özel bir soru oldu şimdiden kusura bakmayın tecrübeleriniz benim için her zaman çok önemli :folded_hands:


  • @Hamza-Bektas, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Merhabalar üniversite mezunuyum 24 yaşındayım, mezun olduktan 3-4 ay sonra işe başladım ve şuan iş yerinde 10. Ayım, iş yeri sahibi eniştem ve kendisi dil öğrenmem için kursa gitmemi tavsiye etti(Bu arada son 6 senedir yazları şirkete azda olsa sigorta giriş ve çıkışlarım mevcut). Asgari ücret alıyorum fakat hiçbir yaşam giderim yok ve kazandığımla borsadan kendi masraflarımı rahatça karşılayabilecek bir para elde ettim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ve kendi masraflarımı kendim mi karşılayıp şirket sponsorluğuyla mı gitmeliyim yoksa eniştemin sponsorluğuyla mı gitmeliyim? Vizeyi en kolay şekilde nasıl alırım veya alabilirmiyim? Biraz özel bir soru oldu şimdiden kusura bakmayın tecrübeleriniz benim için her zaman çok önemli :folded_hands:

    Peki, ingilizce ogrenmis olmaniz yaptiginiz ise cok fayda saglayacak mi? Yani misal egitim sonrasinda gelip daha iyi bir pozisyonda mi calisacaksiniz?


  • vize randevulari 2022 nisan ayina kadar sarkmis, yaza kadar normale donmeyek gibi, sonrasinda normale donecek mi o da belli degil...


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    4 İleti
    484 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi @bayanonim, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi Merhabalar, B1/b2 vizesiyle amerika'dayim.I-94 9 eylulde bitiyor. Okula belgelerini gönderdim ve i20 formunu basma aşamasındayız. Acaba i20 formunda yazan okul başlama tarihi statüm bitmedenki 30 gün içinde mi olmalı? Yani şuan fall dönemine mi başvurmalıyım? Yoksa zaten islemeler uzun süreceği için direk spring mi seçeceğim? Teşekkürler. Sayin @bayanonim, durumunuza hakim olmadigim icin size direkt bir cevap veremiyorum. Ancak size tavsiyem okulunuzun Designated School Officiali ile bu konuyu onceden gorusup okul baslangic tarihiniz ile ilgili kendisinden yazili onay almaniz olacaktir. Boylece bir aksilik olsa bile okul size destek olup problemi duzeltmek zorunda kalacaktir. Ayrica USCIS ogrenci statusune gecis icin hizli cevap alma islemi de baslatmaktadir. 1750 USD ekstra ucret ile sonucu kisa zamanda alabileceksiniz. Linke bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-expands-premium-processing-for-applicants-seeking-to-change-into-f-m-or-j-nonimmigrant-status Sayin@bayanonim, okulla baglantili calisacaginiz icin okulun Designated School Officiali neyi onerdi ise onu yapmaniz uygun olur aksi halde zaten I-20yi de uygun sekilde alamazsiniz. Ancak artik ogrenciler icin hizli sonuc alma ihtimali de vardir. O yuzden yetisme ihtimali vardir.
  • 4 Oy
    44 İleti
    2k Bakış
    Remy DanonR
    Okullara göre istenen dil yeterlilik sınavları değişiklik göstermekle birlikte, Toefl sınavı okulların neredeyse hepsinde kabul ediliyor. Hiç Toefl sınavına girmediğim için Duolingo English Test ile karşılaştıramam ama Duolingo'nun pek zorlamadığını söyleyebilirim. İyi şanslar dilerim.
  • F-M ve J1 vizesine zam yapıldı

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    1
    2 Oy
    1 İleti
    296 Bakış
    DustyBlueD
    öncelikle kaynak https://www.wes.org/advisor-blog/fee-increases-visa-applications/ f ve m tipi vize başvuru ücretleri, %75 zam yapıldıktan sonra , 200$’dan 350$’a, j tipi vize basvuru ucretleri ise -au pair, camp counselors ve summer work haric- %22 zam ile, 180$’dan 220$’a çıktı.
  • Öğrenci Vize Mülakatında Türkçe veya İngilizce konuşmak?

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    14
    0 Oy
    14 İleti
    3k Bakış
    batuuB
    F1 vizesi yani dil için Türkçe konuşma olmazmi güler yüzlü ve ilk başta merhaba konuşurum sonra ingilizce bir şekilde Türkçe konusabilirmiyiz diyip kendimi Türkçe anlatacak geri donucegime çayır sağlam bı belge diyin 3 ay dil okuluna gidip sonra donucem dil lazım is için burda
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum