@redsat2000, içinde söyledi: Florida
@Fevzi-ÖZYURT-0 bir yere kadar aynı fikirdeyim. Sadece Çinli konusunda farklıyız . Yada değişik yorumumuz var. Çin’in bir köyünde gemi inşa nedeniyle 1 yıl kaldım . Ayrıca hayatımın yurt dışı macerası Çin’le başladı. Eski Çin’de bütün parasını ve pasaportunu kaybetmiş bir vaziyette 18 gün yaşam mücadelem oldu. Tam ne Yaşar ne yaşamaz konumunda. Açlığı tam manasıyla gördüm. Ne olduğunu iyi bilirim. Pirinç tarlasında çalıştım 5 m2 ilk bir Çinli ailenin odasında 12 kişi uyuduk. Sonra biriktirdiğim para ile Pekin’e ulaşıp Türkiye’ye döndüm.
Bu açıdan ben işe insan gözü ile bakıyorum İyi insan Kötü insan modunda Bunların ikisini de severim Rengi bellidir. Ancak bir de Gri insan vardır Ne iyidir Ne kötüdür Bu gruptan korkarım sakınırım. Uzak durmak lazımdır. Ondan dolayı değerlendirme ırka göre değil insana göre olmalı . Devlet politikası ise Çin’in kendi özü değil birilerinin diretmesi üstün görme sevdasının sonuçlarıdır. Hınç öfke içe atma ve kibir insanı kanser yapar. Ondan uzak durmak lazım.
Harikasın abi, ben de iyi insan derken bundan bahsetmek istemiştim ama tecrübe işte. Sen çok güzel açıkladın. Eline sağlık. Benimkisi tamamen yerleştirilmiş öğreti. Hani öyle düşünmek hissetmek istemezsiniz ama size geçmişte empoze edilmiş öğretiler vardır. (Çin liler Türk lere zulum ediyor)
Bunları aşmak zaman alıyor. Genellikle de sizin gibi yaşayarak daha güzel atlatılaniliyor.