DV2022 Bekleme Odası
-
Forumda çok fazla soran oluyordu. Nereye yazacağımı bilmediğim için buraya yazıyorum. Özellikle şu andan itibaren insanların işine yarayacağı için çokta yanlış yer olmaz diye düşünüyorum.
Lise diploması olmadan ..... diye soranlar vardı. Arkadaşlar şu an hiç ders çalışmadan arkadaşlarınız yardımı ile 1 sene içinde lise diploması alabilirsiniz. 20 yaş üstü için senede 4 kere sınav açılıyor açıköğretimde ve bir seferde 35 kredi alabiliyorsunuz.
Asıl önemli nokta şu; pandemiden dolayı sınavlar online ve istediğiniz yerde istediğiniz kişilerle girebiliyorsunuz. Herkes tüm sınavlardan full çekiyor hayliyle. Bunu değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Herkes için aynı şartları taşıyan bir şeyden faydalanmak dolandırıcılık sayılmaz. Sonuçta düz lise diploması da pek birşey ifade etmiyor artık günümüzde. O yüzden gören herkes eşine doatuna anlatabilir🤣
Ben şu an annemle babamı lise mezunu mu yapsam diye düşünüyorum. Ailenin entellektüellik seviyesini yukarı çekmiş olurum biraz. 🤪🤪🤪Boş beleş üniversite mezunları işe dolucak ortalık. Bir sürü gereksiz mühendisler, avukatlar türeyecek. Pandeminin en kötü sonuçlarından biri oldu. 😡
-
Selamlar arkadaşlar, telegram grubuna bende katılmak isterim. Geçen sene çıkmadı bu senede başvuru yaptım çekiliş bekliyorum. İlgili gruba ekleyebilirmisiniz?
-
@yaman90 Bildiğim kadarıyla çıkmış kişiler için var sadece, çıkmamış kişiler için olması çok saçma zaten. Binlerce kişinin doluştuğu saçma sapan bir yer olurdu herhâlde.
-
@Fevzi-ÖZYURT-0, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Forumda çok fazla soran oluyordu. Nereye yazacağımı bilmediğim için buraya yazıyorum. Özellikle şu andan itibaren insanların işine yarayacağı için çokta yanlış yer olmaz diye düşünüyorum.
Lise diploması olmadan ..... diye soranlar vardı. Arkadaşlar şu an hiç ders çalışmadan arkadaşlarınız yardımı ile 1 sene içinde lise diploması alabilirsiniz. 20 yaş üstü için senede 4 kere sınav açılıyor açıköğretimde ve bir seferde 35 kredi alabiliyorsunuz.
Asıl önemli nokta şu; pandemiden dolayı sınavlar online ve istediğiniz yerde istediğiniz kişilerle girebiliyorsunuz. Herkes tüm sınavlardan full çekiyor hayliyle. Bunu değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Herkes için aynı şartları taşıyan bir şeyden faydalanmak dolandırıcılık sayılmaz. Sonuçta düz lise diploması da pek birşey ifade etmiyor artık günümüzde. O yüzden gören herkes eşine doatuna anlatabilir🤣
Ben şu an annemle babamı lise mezunu mu yapsam diye düşünüyorum. Ailenin entellektüellik seviyesini yukarı çekmiş olurum biraz. 🤪🤪🤪Boş beleş üniversite mezunları işe dolucak ortalık. Bir sürü gereksiz mühendisler, avukatlar türeyecek. Pandeminin en kötü sonuçlarından biri oldu. 😡
Ilgincmis! Nereden basvuru yapildigini ve islemleri de yazarsaniz, belki normal yolla faydalananlar olabilir 😃
-
@yaman90, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Selamlar arkadaşlar, telegram grubuna bende katılmak isterim. Geçen sene çıkmadı bu senede başvuru yaptım çekiliş bekliyorum. İlgili gruba ekleyebilirmisiniz?
Bu hususta 2021 talihli telegram grubunu sayın @gucarslan takip ediyor galiba ama siz kazanan olursanız 2022 grubana dahil olursunuz inşallah
-
evet açık lise sınavları şu an online yapılıyor ayın 5'ine kadar sistem açık galiba istediğimiz an istediğimiz sınava girebiliyoruz verilen tarih dahilinde. yan sekme, pencereyi alta alma gibi durumlarda sınav direkt sonlanıyor o yüzden ya telefondan bakacaksınız / kamera acıp gostereceksiniz ya da yanınızda birisi olması lazım. bugün tarih hocamla inkilap sınavına beraber gireceğim bilgisayarımı götürüp siz de değerlendirebilirsiniz.
-
Arkadaşlar herkese 2022 çekiliş sonuçlarının hayırlara vesile olmasını dilerim ,Bende beklemedeyim inşallah talihlilerden oluruz ve buradan ailece iyi haberimizi paylaşma şansı yakalarız .Herkese bol şanlar
-
Benim bir sorum var. Ben dv2021'e hem abime hem de kendime başvurmuştum çıkmadı. Dv2022de ise tüm sülaileye başvurdum, annem ile babam lise mezunu değiller bende 18 yaşından büyüğüm ama 21 yaşından küçüğüm annemle babama başvurduğum için kendi başvurum geçersiz mi sayılıyor? (amerikadaki dayım buraya lise bitirmemiş olan adamlar geliyor green cardla deyip herkesi başvurtturduğu için lise bitirmemiş 7 kişiye başvurduk)
-
@MySea, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Ilgincmis! Nereden basvuru yapildigini ve islemleri de yazarsaniz, belki normal yolla faydalananlar olabilir 😃
Halk eğitim merkezinde gidip, kayıt yaptırılıp, online şifre alıyoruz. Hepsi bu 🙃
Milleyin 3-4 senede aldığı lise diplomasını şuan 1 yılda hiç kitap kapağı açmadan alıyorlar vallahi 🙃
Pandemi den faydalananlarda var 🥴
-
@Bekoray bu ne hırstır . vallahi takdir ettim. peki herkesin pasaportu var mı?
-
@Bekoray, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Benim bir sorum var. Ben dv2021'e hem abime hem de kendime başvurmuştum çıkmadı. Dv2022de ise tüm sülaileye başvurdum, annem ile babam lise mezunu değiller bende 18 yaşından büyüğüm ama 21 yaşından küçüğüm annemle babama başvurduğum için kendi başvurum geçersiz mi sayılıyor? (amerikadaki dayım buraya lise bitirmemiş olan adamlar geliyor green cardla deyip herkesi başvurtturduğu için lise bitirmemiş 7 kişiye başvurduk)
Sizin basvurunuz gecerli.
Fakat cekilis sartlarini saglamadan vize alamazsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2587/green-card-çekilişi-başvuru-şartları
-
@Bekoray Sizinki geçerli ancak Lise bitirmemiş olan 7 kişi aynı zamanda "son 5 (beş) yıl içinde eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip" değilse çekilişi kazansalar dahi vize alamazlar.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2587/green-card-çekilişi-başvuru-şartları
Green card almanın tek yolu Diversity Visa değil. Muhtemelen dayınız tüm green cardlıları baz alarak konuşmuştur. Naçizane bir tavsiye olarak, lütfen böyle işlerde kulaktan dolma bilgiler ile değil, doğrusunu araştırarak ilerleyiniz.
-
@prowl evet herkeste 10 yıllık pasaport var benimki öğrenci indirimiyle aldığım için 7 yılı kaldı. 12 kişi başvurduk 7 kişide lise diploması yok, ben dahil 5 kişide var.
-
@crazycells kendi başvurum sayılıyorsa bu güzel haber. Çekiliş şartlarına uygunum.
-
@TughanTug abam Fayans ustası ve Fayans Karo Kaplama Ustası belgesi var ama 2 yıl çalıştığını gösterebileceği bir belge yok çünkü ilçede çıkan tek tük işleri yapıyor.
Doğru diyorsunuz kulaktan dolma bilgilerle yapmamak lazım ama ben onlara dedim olmaz diye onlar da bana değilde Amerikada yaşayana inanınca, başvurttular. -
@Fevzi-ÖZYURT-0 nitelikli avukat mühendis var niteliksiz var. İstediği kadar dolabilirler np
-
Öğrencisin şu an sanırım 🙃
-
@Fevzi-ÖZYURT-0 evet :) bilgim olmadığını düşünerek mi sordunuz acaba
-
Okul bittikten sonra, önemli olan derslerin üstünden geç. 🤣
-
Çok iyi bildiğini tahmin ettiğim için sordum 🙃
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum