@turturine süreçle ilgili yeterince bilgi sahibi olmanız için şu başlığın ilk iletisini ve devamını lütfen okuyun, ilk iletide zaten sorunuzun detaylı cevabı var.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri
@mlsscu usa kimse için bir rüya ülkesi değil kesin. Tüm konfor alanını bırakıp her şeyin göze alındığı yer. Siz yasal gelmiş olduğunuz için daha iyisiniz en azından hareket özgürlüğü açısından ama diğer şeyler için kimse hiç bir şey için ayağımıza kırmızı halı sermiyor USA' de. İki defa turist olarak geldim birisinde 5,5 ay kaldım bir çok insanla tanıştım çoğu yasal gelmiş insanlar ve hatta kariyeri mükemmel olanlar da vardı. Genel olarak en iyinden en kötüsüne kadar herkesin sorunu var. Anlatsam sayfalar alır kendi tecrübelerim de var muhakkak. ama yaşanan hayat you tube da övülen şeylerle alakası yok... Allah kolaylık versin hepimize
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@hakan0635 puanlama önemli hocam lise mezunu olmadan alan çok kişi var.
@hakan0635 çalışıyor olmanız önemli değil çalıştığınız işin amerika standartlarına göre svp puanının 7 ve üzeri olması gerekli.
Evliyim, ilk basvuruda bana çıktı, zaman hızlı geçiyor bu yıl Kasım ayında Abd’de 2. yıl dolacak.
13 te çıktı ama gidemicez heralde 14. inş cıkar
@Calibraturbo, içinde söyledi: Kaç Yıldır Green Carda Başvuruyorsunuz Ve Çıkmıyor ?
13 te çıktı ama gidemicez heralde 14. inş cıkar
2021 talihlisi olduğunu bilmiyordum, çok istiyordun ya sen umarım vizeye kavuşursun. 2020 ve 21 talihlileri çok talihsiz bir dönemden geçti/geçiyor 
hevesim kacti baya. Ethereum takaslı vatandaslık bakıyorum, cok farklı boyuta gectim son 6 ayda abd umrumda degıl artık baska yerde olur
10 yıldır 8. başvurum. Şans olunca ilkinde de çıkıyor şans olmayınca 20 yılda bile çıkmayabilir.
2012'den başvuranlardanım maalesef çıkmadı. Hatta 2017'den beri eşim için de başvuruyoruz olmadı... Arada kaçırdığım bir ya da iki başvuru olmuştur.
Son 1-2 yıldır odağı Kanada'ya kaydırdık, ABD olursa da (Kanada için de) mesleklerimiz üzerinden post-doc yolunu deniyoruz. Ona da teklif var ama sosyal bilimci olarak burs bulmak çok zor... Artık Greencard'a nasılsa çıkmayacak diye başvuruyoruz. Bakalım bu sene ne olacak.
İkinci başvurumda çıktı ama maalesef doğru yıla denk gelmedi.
2013-2019 yıllarında başvurdum. hem ben hem eşim.
bu yıl yani 2020 de ise başvurmadım. yaşta 40 e geliyor. artık vazgeçme zamanı mı bilemiyorum. 2021 Ekim in de düşünürüm tekrar.
4-5 YILDIR BAŞVURUYORUM yaş 37 Polisim zorunlu sigortama -emeklilik yani 8 yıl var 20 yılı tamamlamış olacağım maaş ve emeklilik ikramıyesi verilmiyor yaşı beklemek gerek o da 55 -56 sanırım ama ben dediğim gibi 20 yılı tamamlayınca bırakacağım - kuçuk bir ev aldım mustakil yetiyor bana borcu az kaldı 3 yıl.
- onu oderım borcum yok - eşim yok evli değilim
zorunluluğum ve bağımlılığım yok o yüzden rahatım evlenmeyide düşünümüyormu zaten kısmet belki amerikada olur . eğer 8 yıl daha çıkmaz ise - zorunlu süremi bekleyip sonra gideceğim 45 yaşında -bakalım tutunabilirsem tutunurum tutunamazsam dönerim gelirim evime - kuçuk işler yapar emekliliğimi beklerim amacım bu. ...
Gidip gordum gc olmadan gitmek buradaki işi bırakmak aptallık olur anladım ama gc varsa denenebilir dostlar bu benım görüşüm tabiki.
Sağlığım yerinde olursa dayanırım bir 10 yıl çalışmak ve yaşamak isterim.
Başarılar herkese isteğen dostlara.:)
2020'de 6. Başvurumdu. Eşimin ise ilk başvurusu. TSİ 20:00'de biten başvuruya 19:59 da başvurabildik yoğunluktan. Hata bizdeydi son güne bırakmamalıydık. 6. Başvurumda da kazanamadım ama eşim ilk başvurusunda kazandı. CN 10XXX.
Sanirim 11.ci basvuru. Cikmadi, ben de zorla aldim (EB3) 
İmzamda olduğu gibi...
2018 yılında başvurdum ilk olarak onda da bilgisayarımın yanması sonucu başvuru numaramı kaybettim.
Şimdi nişanlım ile birlikte bir daha başvurduk ve garanti olsun diye mail dahil her yere stokladık numaraları.
Eminim herkese böyle oluyordur ama içimdeki inanç şu yukarıdaki sayıları görünce biraz azalmadı değil. 
@Enes-Altuniş ''Forgot Confirmation Number'' diye bir seçenek var. Ordan bulabilirdiniz başvuru numaranızı.
@janhord DS 260 formunu gönderdiniz mi? İmzanızda gönderilmemiş gözüküyorda. Bir an önce görderin derim.
@Ali-Ege-Can-0 gönderdim sitede normale dönünce bayadır foruma girmiyorum o yüzden farketmemiştim