Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar ben bu murat atıf sayar ın linkini paylaştım ama pek iyi yapmamış olduğumu anladım.Bazı konularda bilmediğimiz bir şeyler olabileceğini düşünmüştüm.kafalarımız iyicene karıştı.oluruna bırakalım konuyu fazla üstüne düşmeyin.haftaya belki emre gc başvuru konusunda araştırma yaparak gelir bize daha faydalı bilgiler verir.Bilmekten zarar gelmez.yanlız anladığım kadarıyla 1.aşamada formun doğru doldurulmuşluğu, adli sicil ve mali durumlar 2 aşama gibi aşamalarda inceleniyor.


  • Bu videoda anlatılan bana çok uçuk geldi. Benim tahminim gelen başvuruları hiç elekten geçirmeden bir çekiliş yapıyorlardır önce (mesela 200k kişi gibi), sonra seçilen kişiler üzerinden duplicate başvuru, aynı kişinin ufak tefek değişikliklerle başvuru yapması gibi şeyleri inceliyorlardır ama onu da bilgisayar desteği ile yapıyorlardır (facial recognition system ve text üzerinden benzerlik gibi), bilgisayarın çok benzer veya birebir aynı diye çıkardığı başvuruları da insan inceliyor olabilir, case sayılarındaki hole dediğimiz şeyler de çıkartılan kişilerden kaynaklanıyor olabilir.

    Ezcümle, en başından beri tüm başvuruların incelenmesi çok aptalca çünkü muazzam bir zaman kaybı, 10 milyondan fazla entryden bahsediyoruz. Önce kurayı çekip sonra uygun olmayanları bir şekilde tespit edip eliyorlardır bence. O "şekil" nedir, onu bilmek mümkün değil elbette.

  • ⭐⭐⭐

    adamın anlatım tarzı bile hiç kurumsal değil, hani mahalle kahvesinde dayılara anlatır gibi bi jargonla anlatmaya çalışyıo sanırım samimi olsun diye böyle bişey yapıyo tam anlam veremedim ama hiç güven vermedi anlatan kişi


  • @Archie, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    10 15 25 diye levellar ile elenmeler yapılıyor diyor.

    Bir formu incelemek için dedikleri gibi insan kullanılıyorsa, (10 level için), bir insan oplam bir forma 60 saniye harcarsa, bahsedilen 2000 kişiyi inceleyen adam 2000 dk hiç durmadan form mu inceliyor? Diyelim ki tamam böyle olsun.

    O zaman bu incelemeyi (ön inceleme) yapan kurum 23 milyon başvuruyu 383 bin adam saatte inceliyor demeklerdir.
    Bu da 47 bin 916 adam gün yapar.
    Söylediklerine göre Şubat ayında tüm talihliler belli oluyormuş. Yani 3 ay içinde bunu yapıyorlar demektir. Yani 90 gün. Yani 50-60 işgünü.
    O zaman bu iş için 950 memura ihtiyaç duyuyorlar demektir.

    Bence gerçekçi değil 🙂

    Yok eğer böyle bir kaynak aktarılıyorsa, ben ABD vatandaşı olsam kesin atın bu greencard sistemini, neden benim kaynaklarımı buna harcıyorsun. bu ne biçim sistem derim.

    Daha bunun 15 25 diye adlandırdıkları levelları var 🙂

    Edit: Matematik.

    Bence videodaki Emre isimli arkadas farkinda olmadan veya tam bilmedigi icin yanlis bilgi veriyor.

    10 15 25 level olayi vardir, ben bunu baska federal sistemlerdende biliyorum; fakat bu incelemeyi ilk basta yapmanin mantiksal hicbir aciklamasi yok. Bir kere effective ve efficient bir uygulama degil, ustelik manpower ve diger resources acisindan buyuk bir kayip demektir. Bunu bilen bir ABD vatandasini bir kenara birakin (onlar bilmeyebilir) ama bir senator veya kongre uyesi mutlaka bu konuda sorusturma baslatir.

    Fakat su sekilde olabilir:

    Diyelim 20 milyon basvuru var. Once rastgele cekilis yapilir ve 110 bin kisi secilir. Sonra 10. level memurlar adam basi 2000 secilmis basvuruyu inceler ve uygun olmayanlari elerler. Uygun olanlari 15. level memurlara gonderirler. Bu arada uygun olmayanlarin yerine yeni bir cekilis yapilir ve bu sekilde 110 bin kisi sayisi her daim elde edilir.

    1. level duzeyinde buyuk ihtimalle gerekli background check yapilabilir ve uygun olanlar onaylanmak uzere 25. level duzeyindeki memurlara gonderilir. Eksikler ise tekrar bir cekilis ve ayni islemler yapilarak giderilebilir.

    Zaten kazananlarin form doldurma ve KCC'ye gonderme asamasinda, yeni bir check yapiliyor. Ustelik en nihayetinde konsolosluk seviyesine gelince, bir check daha yapiliyordur.


  • alt metni

    İyi akşamlar Colorado Springs!

    Kolorado eyaletine bağlı bir şehirdir. Yaklaşık nüfusu 472 bin kişidir. Pikes Peak adlı turistik bir dağı ve Türkiye'deki peri bacalarına benzeyen ufak tepeleri olan Garden of Gods adlı bir parka sahiptir. Çevresinde bulunan hava kuvvetleri üsleri ve sahip olduğu askeri veya ticari hava birimleri ile bir nevi havacılık kentidir. Fujiyoshida, Kaohsiung, Smolensk, Bişkek, Nuevo Casas Grandes, Bankstown ve Palmas şehirleri kardeş şehirleridir.

    COLORADO SPRINGS HAKKINDA FUN FACTS!

    1. 1-3 Communications ve Boeing gibi şirketlerin merkezi buradadır.
    2. 1871 yılında General William Jackson Palmer tarafından kurulmuştur.
    3. Nikola Tesla'nın deneysel laboratuvarı Memorial Parkı'nın bulunduğu yerdeydi.
    4. Şehirde, Rocky Mountain Women's Film Festival adı verilen Kuzey Amerika'daki en uzun süren kadın film festivali vardır.
    5. Kocaayak efsanesi, şehirdeki Pike Ulusal Ormanı'ndan ortaya çıkmıştır.
    6. Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri Akademisi bu şehirdedir.
    7. Şehir Birleşik Devletler Olimpik Eğitim Merkezi'ne ve Olimpiyat Komitesi'ne ev sahipliği yapmaktadır.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @clourpoint bence bu arkadaslar biraz uyduruyor sayin @clourpoint 🙂 daha once de "benim federal buro'da calisan arkadaslarim var, bana bu yil soyle olacak diye soylediler" diyen bir polis arkadas vardi, soyledikleri tutmamisti...

    Ayrica Savunma Bakanligi'nin cekilis ile hicbir alakasi yok 🙂 tamamen Disisleri bakanligi bunyesinde olan bir sey... Isim, soyisminde hata yapip secilen kisiler var, ayrica fotograftan eleniyor diyorlar ama fotografin o kisiye ait olup olmadigini nerden biliyorlar? Oraya bir insan fotosu koyuldukca ben bir eleme olabilecegini dusunmuyorum, soyledikleri standartlarla basvuru yapmamis vize alan da pek cok kisi var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tayfun-Durkaya, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    bide kalkıp yesilkart forumu köy kahvehanesi gibi göruyorlar

    oyle mi diyorlar 🙂 eger oyle goruyorlarsa yapacak bir sey yok 😂 saglik olsun 🙂 ama nasil bir kahvehaneymis ki insanlara hata yaptirmadan vize almasini sagliyor 🙂

    Gunluk hayatta cok fazla kisiyle konusup, degisik konularda tartisirim 🙂 insanlarin bilmedigi bir konu hakkinda tartisirken yaptigi -benim gordugum kadariyla- en populer mantik safsatasi "bir bilen safsatasi"dir. Benim izledigim kisimda da anlatan (sayin @clourpoint 'in bahsettigi kisim) kirmizili arkadas bu safsatayi yapiyor maalesef. Boyle seylere gerek yok 🙂 biliyorsaniz biliyorsunuzdur, bilmiyorsaniz bilmiyorsunuzdur. Bir kisinin federal buroda calisiyor olmasi boyle seyleri bildigi anlamina gelmiyor. Bunu bilmemek de ayip degil zaten 🙂 Yukaridaki diger yorumlarda da gorulebilecegi gibi dedikleri turde analizleri yapmak cok buyuk bir vakit kaybi... Ayrica rasyonel de degil, siz kisinin hata yapip yapmadigini nereden biliyorsunuz? ABD'nin dunyadaki herkes hakkindaki sicil kayitlara ulasabilmesi de mumkun degil, zaten forumda daha once sicil kaydindan dolayi vize alamayanlar da oldu. O halde bu arkadaslarin sicil kayitlarina bakiyorlar ama elemiyorlar mi demek oluyor 🙂 eger elemiyorlarsa neden bakiyorlar 🙂 gereksiz bir asama eklemis oluyorlar.

  • ⭐⭐⭐

    O değil de ben video yu bile izlemeden onlara köy kahvesine hitap ediyolar dedim onlar da bu foruma mı aynı yaklaşımda bulunmuşlar. İşte bu nokta da profesyonel olduklarına inanmak daha da zor oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    oyleymis sanirim 🙂 madem kahvehaneyiz, o halde bu seferlik caylar benden ☕ 🙂 bir tane alip yandakine uzatin arkadaslar 🙂

    alt metni

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells şakir e yok... :)) hocam boşverin ya keşke tüm köy kahveleri böyle yardımsever, bilgili ve alakalı insanlarla dolup taşsa... kedi-ciğer ilişkisi diyorum...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @crazycells şakir e yok... :)) hocam boşverin ya keşke tüm köy kahveleri böyle yardımsever, bilgili ve alakalı insanlarla dolup taşsa... kedi-ciğer ilişkisi diyorum...

    yok, benim icin hicbir problem yok 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells @denizci10 bunla ilgili bir deyim vardır. Bazı insanlar konuşur kervan yürür diye. Umarım forum kurallarına aykırı değildir 🙄


  • Geçmiş yıllarda mülakata giden arkadaşlarımıza sıkça gelen "Siz de mi forumdansınız?" sorusu aslında bir çok şeye cevap niteliğinde bence.

  • ⭐⭐⭐

    @nevzatyildizz bize de kısmet olur inşallah 🙏🙏

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tolgasatir Amiiiiiiinnnnn


  • @tolgasatir İnşallah


  • @crazycells kusura bakma ortalığı biraz karıştırdık galiba.bu konularda pek bilgim yok.başvurular nasıl kontrol ediliyor hiç bilgim yok.10,15,25 level dan bahsediyor nedemek istiyor onuda anlamış değilim.birde açıklamada anladığım kadarıyla her şeyi kontrol edip çekilişe öyle katılıyoruz ben burada Çelişkide kaldım.


  • @crazycells Kimsenin durumunu,kişiliğini yargılamak veya fikir beyan etmek haddime olmasada; bu videoda ki beyfendinin biraz asabiyet ve dunning kruger etkisi olduğu aşikar.Bence fazla da üzerine durulacak bir konu değil, @clourpoint abi sen yaşı yaşına uygun diye burada paylaştın ki zaten kendiside foruma üye 🙂 videolarına katlanıp üzerine doğru bilgi veya yaşanmışlık alabiliyorsa izleyen, sorun da yok bence 🙂


  • Arkadaşlar köy kahvesi derken sizler üstünüze alınmayın.bizleri bahsettiğini sanmıyorum.belki olumsuz yazı yazan kişileri bahsetmiş olabilir.o kişilerin gereğinide crazycell ikaz ediyor.o yüzden biz seviyeli olduktan sonra mekan boşverin köy kahvesi olsun.öyle değilmi?sizleri bilmem ama ben çoğu şeyi buradan öğrendim kahveden memnunum.haydi çaylar benden olsun😁


  • @clourpoint Abi valla ben çoğu değil, bildiğim HER şeyi buradan öğrendim. Böyle bir kahvenin üyesi olmaktan son derece mutluyum. Bedava çay da var güzel ama bedava kek de olursa çok daha iyi olacak 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum