Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Bulls sen söylemeseydin hiç dikkat etmemiştim. Evet bizimde Ankara gözüküyor. Bu arada randevu tarihi verildiğinde ne kadar süre önce haber veriyorlar. 2 hafta mı 1 ay mı? Çünkü bu süreçte belgeleri hazırlama, sağlık raporuna gitme gibi bir sürece ihtiyaç oluyor.


  • @cnnfgm Başka ülke vatandaşları daha önce de ankarada ki konsolosluğa mülakat için geliyorlardı..yanlış bilmiyorsam irandan,ırakdan vs...


  • @bonjour En geç 10-14 gün süre veriyorlar diye biliyorum,bazı evrakları zaten E-devlet üzerinden alıyoruz,evrak hazırlamada sıkıntı olmaz bence.. sağlık taraması için 1 gün önceden katılmanız yeterli oluyor,bu sizin terciğinize bağlı,ben mesala 2 gün önce ankaraya gideceğim,bir gün önce sağlık taraması,ertesi gün mülakata girmeyi planlıyorum.


  • @bulls diyelimki bu kısa süeçte olur ya hastalık veya başka sebepten dolayı randevuya gidememe bir durum ortaya çıkarsa yeni bir randevu talebi isteme durumu olabiliyormu? Bunu crazycell daha iyi bilebilir.


  • @bonjour Elçiliğin resmi sitesinde bu bilgi mevcut aslında,verilen randevuya katılamıyacağını ve sebeplerini elçiliğe mail yoluyla bildirmeniz gerekli diye bir yazı var..


  • @bonjour Buradan daha net bir bilgi alabilirsiniz,elçiliğin kendi web sitesinden..IMG_0044.jpg

    Bu telefon numaralarını arayabilirsiniz..


  • Bulls çok sağol cevapların için. İnsanlık hali herşey olabilir. Böyle bir esneklik olması iyi olmuş.


  • @bonjour Rica ederim,önce sağlık..sağlık olmadan hiç bir şeyin önemi kalmıyor..


  • @bulls sayenizde bende kontrol ettim şimdi ve bizimde dosyamız Ankara’da görünüyor.


  • Merhabalar herkese. Ben Türkiye’de stajyer hekimim, eşim de hem Türkiye hem ABD vatandaşı. Eşim üzerinden Green card almam için en geç Şubat ayında başvuru yapmayı düşünüyoruz. Aklımda birkaç soru var. ingilizcem iyi olmasına rağmen ve government’ın ilgili neredeyse tüm web sitelerini okumama rağmen hiçbir yerde bulamadım tam olarak istediğim cevapları.

    1. Eşim de ben de hala öğrenci olduğumuz için hiçbir sabit gelirimiz yok. bir miktar birikimimiz var. Ancak birikimimiz de assets ler için gerekli limiti karşılamıyor. 21550x3=65 bin dolar civarı bir birikim göstermemiz gerekiyor benim anladığım. (Hiç gelirimiz olmadığı için.) O da yok. Bu yüzden ABD de yaşayan bir yakınımızdan rica ettim, Sponsor olabilmesi için. Onun tek başına bana sponsor olabilmesi mümkün mü? Eğer bu şekilde oluyorsa eşim değil de sadece tanıdığım kişi mi form dolduracak?

    2. Yaklaşık olarak 2022 Temmuz ayında mezun olacağım. Örneğin 2021 Ocak ayında başvursam, 2022 Şubat ayında işlemleri tamamlayıp Green Card alsam Temmuza kadar Amerika’ya giriş yapmayacak olmam sıkıntı yaşatır mı?

    3. Başvurumu yaptığım ve beklediğim süreç aralığında mesela 2021 Ocak- 2022 Mart aralığı diyelim, bu süreçte örneğin 2022 Ocak ayında staj için 2 aylığına Amerika’ya gitme durumum olacak yüksek ihtimalle. Bunu nasıl yapabilirim? Staj için B1 vizesi istiyorlar Amerika’daki hastaneler. Green card başvuru sürecim devam ederken B1 vizesi alıp Amerika’ya gidebiliyor muyum yoksa kesin olarak Green Cardı bekleyip öyle mi gitmem gerekiyor?

    Sorularım biraz zor ama yanıtlayanlar olursa çok çok mutlu olacağım, hiçbir yerde tam olarak bulamıyorum çünkü cevaplarını. Herkese sağlıklı günler dilerim.


  • @e-sh07 O zaman konsolosluk ocak ayı içinde mülakat günlerini vermeye başlayacaktır diye umut ediyorum..👌


  • @drserdar oncelikle umarim hersey gonlunuzce olur.
    Yazicaklarimi ukalalik degil samimi dusuncsler olarak kabul edin lutfen.
    Resmi sayfalari okuduysaniz biraz da forumlari okuyun. Sizin baslicaginiz sureci yakin zamanda ilerletmis insanlarin tecrubeleri onemli. Tabi trump zamani ve sonrasi mutlaka fark olucak olumlu anlamda.1 yilda tum islemleri halletmek cok olumlu bir dusunce bence bu yasadigimiz surecte. Umarim hallolur ama cok cok iyi ihtimal bu zaman araligi. Olasi aksilikler ve uzamalari mutlaka dusunun derim. Trump sonrasi islerin yoluna girmesi muhtemelen zaman alicaktir.

    Amerika'da yasayan sponsor bulduysaniz ve geliri size yeticekse esiniz basvuruyu yaptiktan sonra spnsor olucak kisi affidavit support ile size yardimci olabilir ve en guvenlisi bu.

    Sureciniz tamamlandiginda size 6 aylik bazen 1 yillik vize verilecektir. Hemen girmeniz istenmez,vize son gunu girmeniz bile mumkun.

    Imigrant vize basvurusu yaptiktan sonra imigrant olmayan bi vizeye basvurmak ve onunla ulkeye girebilmek pek mumkun degil. Istisnalar var ama muhtemelen giremezsiniz,bunun uzerine plan yapmamanizi oneririm.


  • @edakrkmz Eda hanim bizim tam 2 sene surdu ama degiskenlik gosteriyor biz trump donemine denk geldik


  • @turgut-yildiz

    Turgut bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben zaten Yeşil Kart forumu, Quorayı falan da okudum ve benim durumumda olan kimseyi göremedim. Ondan burada sormak istedim.

    12 ayda zor almanız demişsiniz, ortalama kaç ay sürüyor şu an peki? Abd vatandaşlarına öncelik verildiğini okudum ama yine de süreç çok mu uzuyor ?


  • @drserdar Tabi Amerikan vatandasi eslerine vize veriliyor su surecte sadece. Benim esim de Amerikan vatandasi ve resmi olarak hicbir duraksama olmadi. Fakat Trump binbir zorluk,engel ve talimatlarla sureclerin onune engel koydu Amerikan vatandasi esi olsaniz bile. Pandemi de cabasi.

    Her dosya birbirinden farklidir. Benim suan surecimin baslangicindan 2 sene 10 ay gecti. Son adimdayim. Ama surecin icinde beklemeler,uscis in cevap vermemeleri,legal sureleri gecen adimlari dahi bekletmesi,surekli ek evrak ve form istenmeleri gibi adimlar atiyorlar. Dedigim gibi her dosya farklidir fakat resmi olarak yavaslatma politikasi cok agir. Trump gider Biden gelir en iyi senaryo geldigi ilk gun tum engelleri kaldirdim dese bile herseyin normale donmesi pandemi sureci etkisiyle yine zaman alir muhtemelen. Cok fazla birikmis dosya var bekleyen.

    Size 12 degil X ay surer diye kimse bisey diyemez. Hicbir ongoru ile hareket etmeyin. Umarim cok daha kisa surer fakat planinizi cok keskin yapmayin diye tavsiye ederim. Olabildigince hizli basvurun ve adimlari atin,fakat gocmenlik basvurusu yaptiktan sonra gocmen olmayan bi vize alip Amerikaya girip staj yapma ihtimaliniz yok denecek kadar az.

    Forumda bu topicte bile sizin gibi esi Amerikan vatandasi Turkiye'de yasayan ve burdan baslatan cok kimse var,bakin. Fakat olumsuz cok fazla yorum okursaniz karamsar olmayin. Trump gidiyor sizin sureciniz bicok kisiden daha hizli olur diye tahmin edip umuyorum.


  • @turgut-yildiz Umarım Trump sonrası her şey daha kolay olur dediğiniz gibi. Acaba I-130 ü göndermeden önce turist vizesi için başvursam sonra mı göndersem.. Onu da vermiyorlar galiba. Bu staja gitmek benim için çok çok önemli ama bu şekilde de nasıl yapacağım bilmiyorum.. Süreç devam ederken geçici olarak ülkeye girebileceğim başka bir vize çeşidi yok mu acaba?


  • @drserdar Elinizde turist vizesi olsa dahi bir gocmenlik vizesi basvurusu oldugundan bicok ornekte oldugu gibi ulkeye giremeyebilirsiniz. Turist vizesinde aranan ana kriter vatandasi oldugunuz ulkeye donmeniz ve Amerikada kalmicak olmaniz. Siz ise Amerikaya gocmek icin basvurmus birisiniz. Evet elinde Turist vizesi olup surec icinde ulkeye girebilen var ama bu bir risk sizin icin.

    Kaldiki Turist vize gorusmeleri iptal edildi. Ellerinde bircok bedeli odenmis,onceden randevusunu almis ve iptal edilmis basvuru var. Size sira gelmesi uzun surucektir. Madem stajiniz cok cok onemli ben olsam bu surecin 1 yilda bitmesini beklemez stajimi hallettikten sonra gider Amerikada iken surecimi baslatirdim. Daha hizli olur ve islerinizi halletmis olursunuz.

    Muhtemelen cok olumsuzluklardan bahsettigimi dusunebilirsiniz fakat bu yasadigimiz donem ve bizlerin durumu baya bi olumsuz malesef.


  • @turgut-yildiz 12 ay olmasa bile 17 ay içerisinde süreç tamamlanır diye ümit ederek başvuracağım başvurursam. İnternette hep 11-17 ay diyor ancak bu kadar sıkıntı çıkardıklarını bilmiyordum. Çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için.


  • @drserdar Merhaba,çok ayrıntılı sorular sormuşsunuz,bu sorularınıza kimse kesin cevaplar veremez bence,ancak bu formu takip etmenizi tavsiye ederim,herkes öğrendikleri yeni bilgileri buraya aktarmaya gayret ediyor ve sürekli süreçle ilgili değişiklikler yaşanıyor.
    Süreç bazı kişiler için 10 ay,bazı kişiler için 15 ay sürebiliyor,iki yıla yakın bekleyen arkadaşlarımızda var.

    Eşimle evlendikden sonra bende turist vizesine başvurmuştum yaklaşık 3 ay sonra,henüz göçmenlik vizesinede başvurmamıştık,bana sorulan 2. soru şuydu ; eşiniz amerikan vatandaşı ve şu an amerikada mı? evet dedim, ( evlilik için konsoloslukdan aldığımız evlilik yemin beyannamesini görmüş)
    Aslında gerçekden eşimin diğer aile üyeleriyle tanışmak için bir organizasyon hazırlamıştık,bunu vize görüşmemde de söyledim fakat cevap kesin ve netti ; size turist vizesi veremeyiz..
    Normal olarak şunu düşündüler amerikaya gidip işlemleri orada başlatıcağımızı..
    Kısaca bence göçmenlik vize başvurunuzu bir an önce başlatın göçmen vizesini aldığınızda stajınızı da orada başlatırsınız..


  • @bulls Hocam cevaplarınız aklımdaki bir çok soruyu giderdi çok teşekkür ederim. Size eşiniz Amerika’da mı diye sormuşlar, biz eşimle Türkiye’deyiz, yine de vermezler mi acaba diye düşündüm, biz de evlenme beyannamesi almıştık, o zaman aynı durum başıma gelebilir. Keşke arayıp sorabilsek konsolosluğa detaylı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

40
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum