Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1 > E2 vize değişikliği sonrası eş durumu için çalışma izni hk.

• Merhaba,

B1/2 vize türüne sahip birisinin, ABD içerisinde E2 vize başvuru yaparak statü değişikliği yapma hakkı var. Bu başvuru olumlu sonuçlandığı takdirde,

TR içerisinde gerçekleşen başvuru gibi, 21 yaş altı çocuklara ve eşe tanınan haklar devam ediyor mu? Daha net bir örnekle açıklamak isterim.

Turist olarak CA' ya geldim. Burada iş planımla beraber bir şirket kurup işimi devam ettirme kararı aldım ve statü değişikliğim kabul edildi. Bu durumda 2 adet soru çıkıyor karşımıza. (Benim statü değişikliğinden dolayı tekrar vize almam gerekeceğinin farkındayım.)

1. Eğer eşim benimle beraber turist olarak ABD içerisinde olsaydı, E2 vize türü haklarından " çalışma iznine " sahip olacak mı?

2. Eğer eşim Türkiyede ise, benim statü değişikliğim nedeni kazanacağı " çalışma izni " durumu için TR'de nasıl bir vize prosedürü gerçekleştirecek. Vize reddi gibi bir durumla karşılaşabilir mi.

Tüm belgeleri, caseleri inceselemde genelde her olay kendi içerisinde özel olduğu için net bir cevaba ulaşamadım. Siz değerleri avukat arkadaşlarımın yorumlarını almak beni mutlu edecektir. Şimdiden emeğinize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Sevgiler

• @steganos, içinde söyledi: B1 > E2 vize değişikliği sonrası eş durumu için çalışma izni hk.

Merhaba,

B1/2 vize türüne sahip birisinin, ABD içerisinde E2 vize başvuru yaparak statü değişikliği yapma hakkı var. Bu başvuru olumlu sonuçlandığı takdirde,

TR içerisinde gerçekleşen başvuru gibi, 21 yaş altı çocuklara ve eşe tanınan haklar devam ediyor mu? Daha net bir örnekle açıklamak isterim.

Turist olarak CA' ya geldim. Burada iş planımla beraber bir şirket kurup işimi devam ettirme kararı aldım ve statü değişikliğim kabul edildi. Bu durumda 2 adet soru çıkıyor karşımıza. (Benim statü değişikliğinden dolayı tekrar vize almam gerekeceğinin farkındayım.)

1. Eğer eşim benimle beraber turist olarak ABD içerisinde olsaydı, E2 vize türü haklarından " çalışma iznine " sahip olacak mı?

2. Eğer eşim Türkiyede ise, benim statü değişikliğim nedeni kazanacağı " çalışma izni " durumu için TR'de nasıl bir vize prosedürü gerçekleştirecek. Vize reddi gibi bir durumla karşılaşabilir mi.

Tüm belgeleri, caseleri inceselemde genelde her olay kendi içerisinde özel olduğu için net bir cevaba ulaşamadım. Siz değerleri avukat arkadaşlarımın yorumlarını almak beni mutlu edecektir. Şimdiden emeğinize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Sevgiler

Sayın @steganos ,
    Eşiniz sizinle turist olarak ABD’ye gelmiş olsa ve E2 ye sizinle beraber başvurmuş olsa size bağlı olarak E2 başvurusundan yararlanabilir ve izin verilirse sizinle ayni sure için ABD’de kalma hakkına sahip olur. Bu 21 yaş altı çocuklar için de ayindir. ABD’de bu başvuruyu beraber yaparsanız I-539 formunu aile için doldurarak bunu yapabiliyorsunuz. Eşin ayrıca I-765 formu doldurarak çalışma izni almaşı gerekir. Daha detaylı bilgi için bu linke bakabilirsiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors
    İkinci sorunuza gelince esiniz bu vizeye TC’de başvurursa siz ABD’de onay almış olsanız bile esinizin TC’den ret alma durumu vardır. Yani ABD’de onay alıp Turkiyede red alma durumunuz olabilir. Her konsolosluk E2 es başvuruları için farklı taleplerde bulunabilmektedir. Türkiye’de su anda bunun için istenen şeyler, konsolosluğun sitesinde sıralanmıştır.
    https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/tuccar-ve-yatirimci-vizeler/“Asıl E vizesi sahibine eşlik edecek eş ve 21 yaş altı çocuklar, uyruklarına bakılmaksızın aile bireyi için E vizesi alabilirler. E vizesi sahiplerinin eşleri ABD’de çalışma iznine başvurabilir. E vizesi sahipleri, ABD’deki ticari faaliyetleri sürüp, işletmedeki statüleri devam ettiği sürece ABD’de kalmaya devam edebilirler.
    Aile bireyi olarak başvuru yapmak için öncelikle her başvuru sahibi için DS-160 vize başvuru formunu doldurunuz. Formu tamamladıktan sonra www.usvisa-info.com adresinden hesap oluşturup her bir başvuru için vize ücreti ödemesini gerçekleştiriniz. (E-1/E-2 vizeleri için başvuru ücreti 205 ABD doları olup, iadesi yapılmaz.) Ödeme yaptıktan sonra asıl başvuru sahibinin E-1 veya E-2 statüsünde olduğunu kanıtlayan E-1/E-2 vize kopyası ya da I-797 form kopyasını PDF dosyası halinde [email protected] adresine gönderiniz. Bu aşamadan sonra, Konsolosluk E Vize Bölümü size E-1 ya da E-2 aile bireyi olarak vize alabilmeniz için göndermeniz gereken belgelerin listesini e-posta yoluyla ulaştıracaktır. Sizden istenilen bütün belgeleri eksiksiz olarak tarafımıza ilettikten sonra, dosyanız incelenecek ve size bir vize görüşme randevusu verilecektir.” Karşılaştırmak acısında E2 başvurusunu esiniz için Meksika’dan yapıyor olsanız istenen şeyler biraz daha farklıdır. Buradan bakabilirsiniz. https://mx.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/investor/dependentse2/
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• GC Sonrası Türkiye Adli Sicil Durumu

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    240 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ekto-Oktan, içinde söyledi: GC Sonrası Türkiye Adli Sicil Durumu Öncelikle Merhabalar fakat bunu özellikle bir avukatada sormak istedim görüş almak için şimdi benim devam eden bir yargılmam var TCK 245/1 Başkasının Kredi Kartının Kötüye Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama ABD Hukukunda Bildiğim Kadarıyla Moral Turpide Bir Suç Fraud zaten çok açık bir şekilde Şimdi buradaki durumum şöyle suçum kesinleşmedi fakat mahkeme 2 senedir sürüyor ve durmadan bir sonraki mahkeme diyerek erteliyorlar çok yüksek bir ihtimal ben Göçmen Vizemi aldıktan sonra yani adli sicilim temizken görüşmeye gidiceğim Ondan sonra bu mahkeme sonuçlanıcak gibi duruyor yani büyük bir ihtimal böyle olucak adli sicilime giricekse bile Vize elime geçtikten sonra giricek. Burada merak ettiğim şey şu diyelim Yargılama devam ediyor adli sicilim temiz bende bunu haliyle beyan etmedim temiz olduğum için göçmen vizesini aldım Amerikaya gittim Green Card'ımı aldım ondan sonraki 3-4 aylık süreçte atıyorum ben GC aldıktan sonra bu suç açıklandı ve benim adli sicilime girdi Green Card'ım iptal olurmu veya bu ilerleyen dönemde ABD Vatandaşı olmamı veya GC'mi yenilememi engellermi kısacası bu suçun Türkiye'deki adli sicilime ben GC'yi aldıktan sonra girmesinin bana olumlu olumsuz etkileri nelerdir ve siz bu konuda bana ne önerirsiniz hocam tekrardan vaktiniz için teşekkür ederim... Bu arada suçlu bulunmadım yani duruşma devam ediyor sadece kötü ihtimali düşünerek olursa başıma ne gelir diye merak ettiğim için ufak bir sormak istedim. Sayin @Ekto-Oktan, daha sonraki surecte vatandaslik sureci, bu durumu bildirmeniz gerekecektir. Sizin bu hukumden dolayi deport olabilmeniz icin oncelikle suclu bulunmaniz, bunun moral turpitude sucu olmasi ( sizin konu buna uygun gorunmekte) ve yesil karti aldiktan sonra 5 yil icinde bu sucu islemis olmaniz gerekir. Mumkun ise Petty offense exception ( Bunun sartlari, sadece bir moral turpitude hukmunuz olmasi, sucun 1 yil veya daha az hukmu bulunmasi ve aldiginiz cezanin 6 ay veya daha az olmasi gerekecektir) veya bu sucu 18den once isledi iseniz youthful offender exceptionlardan yararlanabilirsiniz. Yani hukum giyseniz bile yesil karti kaybetmeme ve istisnalara tabi olup vatandasligi alma ihtimaliniz vardir. Ama bu konuyu cok dikkatli inceleyip gerekli savunmalari yapmak gerekecektir. Ceza mahkemesi kararinizi gormek gerekecektir.
  • iltica reddi sonrası E2 başvurusu mümkün mü?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    231 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @K-Ran, içinde söyledi: Iltica basvurusunda bulunan birinin GC Basvurusu Hocam vize ile giriş yapıp bir süre sonra ilticaya başvurmuş birinin ilticası red olursa o kişi e2 ye başvuru yapabilir mi ? bu arada geçen trump döneminde vize ile ilticaya başvuru mahkeme süresi kısaltılmıştı acaba şimdi durum farklı mı ? teşekkürler şimdiden Sayin@K-Ran, iltica basvurusu red olunca ABDden cikmak gerekecektir. Verilen karara bagli olarak genelde ABDye giris yasagi sozkonusu olabilir. O durumda E2 basvurusu yapilamaz.
  • Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu

4
    0 Oy
    4 İleti
    313 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @karakuso, içinde söyledi: Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu Merhaba Claudia Hanım ,öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Waiver süreci başlatabilmem için hangi koşulları sağlamam gerekiyor ? Waiver süreci olumlu sonuçlansa dahi tekrardan vize başvurusu yaptığım takdirde olumsuz sonuçlanması muhtemel olmuyor mu çünkü canceled visa sonrası sadece waiver süreciyle yasak kaldırmış olan birisi olmuş oluyorum . Ayrıca ; Canceled olan vizem pasaportumda durduğu için diğer ülke vize başvurularımda sorun oluşturacağını düşünüyorum.Bu sebeple pasaportumu yenilemeyi düşünüyorum.Pasaportumu yenilemem abd konsolosluğu ile olan ilişkilerim için bir sorun teşkil eder mi ? (Waiver süreci için) veya yapmam gereken bir işlem var mıdır ? Sayin @karakuso, bazen waiver surecini baslatabilirsiniz bazen ise beklemeniz gerekebilir. Durumunuza detayli bakmadan waiveri tavsiye etmiyoruz. Waiverdan olumsuz sonuc alirsaniz yine zaman gecince tekrar basvuru yapmaniz mumkundur. Pasaportunuzu degistirebilirsiniz. Butun kayitlar elektronik oldugu icin ABD acisindan pasaportta degistirme yapip yapmamaniz sonucu olumsuz etkilemez. ABDye basvurmdan once Schengen vizesi alip seyahat yapmaniz ABDden olumlu sonuc alma ihtimalinizi artiracaktir.
  • B1/B2 Vizesi Soyadı Değişikliği

2
    0 Oy
    2 İleti
    246 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @denizergün Konsolosluk ve elçilik uygulamaları COVID 19 kapsamında değiştiği için en son durumu ve posta ile uzatım yapıp yapmayacağınızı onlarla kontrol ediniz. Eski pasaportunuzla beraber evlilik cüzdanınızı kullanabilmeniz gerekir. Oğlunuz içinde ayrı pasaport ve vize almanız daha iyi olur çünkü sizin adınız da değişti.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k