@Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
-
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
-
Merhaba,
Umarım iyisinizdir. Size bir sorum var. Annem DV-2026’yı 18.500 sıra numarasıyla kazandı. 24 Haziran’da Ankara’da mülakatımız var. 4 Haziran’da da annem ve ben, anne-oğul olarak, sağlık kontrollerimizi yaptırdık.
Ben 24.06.2004 doğumluyum. Şu an 21 yaşındayım; mülakat günü doğum günüm olduğu için 22 yaşında olacağım. 3 Mayıs’ta Green Card sonuçları açıklandı ve 23 Mayıs 2025’te DS-260 formunu doldurdum. Formu doldurduğumda 20 yaşındaydım.
Doldurduğum sırada herhangi bir tereddüdüm yoktu; ancak daha sonra CSPA (Child Status Protection Act) kavramını duydum. 19 Şubat’ta Nisan Vize Bülteni açıklandı. Başlangıçta DS-260’ta mülakat yerini Gürcistan olarak belirtmiştik; ancak 19 Şubat’ta, aynı gün içinde, KCC’ye e-posta göndererek mülakat yerini Ankara olarak değiştirdim.
İnternetten CSPA’nın nasıl hesaplandığına baktım. Bulduğum formülü de görsel olarak ekledim:
SCR-20260606-towj.png
DV-2026 çekilişi için başvurular 2 Ekim 2024’te başladı ve sonuçlar 3 Mayıs 2025’te açıklandı. Hesaplamalara göre, 19 Şubat itibarıyla 21 yaş sınırını 1 ay, 1 Nisan itibarıyla ise 2 ay 10 gün aşmış görünüyorum. Sağlık kontrolünü yaptırdım. Ayrıca, şu anda öğrenim gördüğüm üniversite Amerikan müfredatına uygun olduğu ve yüksek not ortalamasına sahip olduğum için Amerika’daki okullardan olumlu yanıtlar da aldım.
Şu anda yapmam gereken tek şey annemle birlikte mülakata girmek. Ancak CSPA nedeniyle mülakata giremeyecek miyim? Bir yıldır bu süreçle uğraşıyorum; fakat yaş konusunu hiç aklıma getirmemiştim. Annem tek başına mı mülakata girmek zorunda kalacak? Bu konuda herhangi bir çözüm yolu var mı?
Mülakat tarihi hem doğum günüme hem de üniversitemdeki final sınavımın olduğu güne denk geliyor. Mülakat için uçak biletlerini de aldım. Ancak CSPA nedeniyle moralim gerçekten çok bozuldu. Hesaplama yöntemi doğru mu? Durumum hakkında bir öneriniz var mı?
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2022 Bekleme Odası
-
@eesra, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Hyller evet bence de bu yıl daha hızlı geçiyor gibi bir bakmışız Mayıs olmuş bilee

@eesra Geçen sene forumda totem yapıyorduk yeni yıl da seneye o ışıl ışıl evlerin içinde olmak var diye nasip bak bir sene nasıl geçti hayaller seneye

-
@EzgiLera, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Hyller, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Günaydınlar herkese, bu sene zaman sanki biraz daha hızlı geçiyor gibi

Bana da hiç geçmiyor gibi geliyor... Hatta forum bile çok sessiz. Ne bir mülakat tecrübesi okuyabiliyoruz ne yerleşenlerin deneyimlerini...
Evet geçen seneki heyecan yok ama yine de birbirimize hep umut olacağız birimiz düşerse diğerimiZ kaldıracak. @EzgiLera
-
@Calibraturbo, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Para var. Loto çikti. Bu sefer de vürüs bahanesi çıktı... Inanılır gibi degil yani Yakıyımmı kendimi
Tövbe tövbe o nasıl söz vardır herşeyde bir hayır dur bakalım zaman herşeyin ilacı @Calibraturbo
-
@asilelif, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@bidünya dünyada pandemi olunca insanların önceliği değişti Nisan gibi inşallah pandemi yok denecek kadar azalır da eski heyecanlı günlere dönülür
-
@Hyller aynen Çağlar evet önce onları gönderiyoruz

-
@asilelif umarım dönebiliriz. Böyle çok tatsız her şey

-
@Zelene yaaa ben de hep ev bakardım artık bakmıyorum

-

Merhaba Atlanta

Georgie eyaletinin en büyük kenti ve başkentidir. Yaklaşık nüfusu 498 bin kişidir. 1837'de iki demiryolu hattının kavşağında kurulmuştur. Amerikan İç Savaşı'nda tamamıyla yakılıp harap olmuştur. Sonrasında kendini hızla yenileyip ulusal bir ticaret merkezi haline gelmiştir. 1960'ta ırksal ayrıma karşı Afro-Amerikanların insan hakları mücadelesinde başta gelmiş ve şehir halkının ve liderlerin "çok çalışmadan dolayı nefret edebilme için zamanımız yok" şeklindeki tutumları ile bu konuda progresif yaklaşımları dolayısıyla ABD güneyinden daha değişik olmaları ile tüm dünyada isim yapmışlardır. Şehir, hem karayolları, hem demiryolları hem de hava ulaşımı için Güneydoğu Amerika'nında düğüm noktasıdır. 1998'te açılan Hartsfield Jackson Atlanta Enternasyonal Havaalanı'nın dünyanın en fazla iş gören havaalanı olması nedeni ile dünya ulaşımı için düğüm noktası olmuştur. Yazları sıcak ve nemli geçmektedir. Brüksel, Salzburg, Montego Bay, Rio de Janeiro, Lagos, Taipei, Toulouse, Newcastle upon Tyne, Daegu, Port of Spain, Tiflis, Asmara, Olympia, Bükreş, Cotonou, Salcedo, Nürnberg, Pekanbaru, Ra'anana, Yokneam, Fukuoka ve Kumasi kardeş şehirleridir.
ATLANTA HAKKINDA FUN FACTS!
- "Ormandaki Şehir" lakabıyla tanınır, Şehrin %47,9'u ağaçlık bölgedir.
- Şehir "Peachtree" kelimesinden üretilen 71 cadde ismine sahiptir.
- Amerikan İç Savaşı'nda yakılıp, daha sonra kendini yenilediği için şehrin sembolü Anka kuşudur.
- Şehirde The Varsity isimli, arabanızın içinde otururken yemek yiyebileceğiniz bir restoran bulunmaktadır.
- Şehir, ülkede Amerikan film üretiminde üçüncü sıradadır, bu sektörde gelişim oranında ise birinci sıradadır.
- New York City ve Chicago'dan sonra Amerika'daki en uzun binaların bulunduğu şehirdir.
-
@travelleth bilgiler için çok teşekkürler, Seattle için de bilgilendirme olursa çok sevineceğim


-
Edit: @travelleth ekim ayında paylaşım yapmışsınız buldum tek solukta okudum teşekkür ederim

-
Atlanta'nın söyleniş şekli bazen değişebiliyor. Onu da kontrol edebilirsiniz arkadaşlar

-
@Hyller inşallah canım benim
-

-
bu yıl yine başvurumu yaptım. uzun zamandır forumu takip etmiyordum. pek değişen bir şey olmamış sanırım geçen sene kazanan arkadaşlar için. hala kcc'den haber bekleniyor herhalde. ne olursa olsun "stan" gibi kafayı sıyırmaya gerek yok. umarım çözüme kavuşur.
-
@kaanvercetti hocam o kişinin bana herhangi bir iletişim bilgisini özelden verir misin? Instagram veya Facebook ta olur. Aynısını ben de yapmak istiyiroum çünkü.
-
Son 145 gün...
-
Arkadaşlar abd ye gidince yapacağınız veya çalışmak istediğiniz işler nelerdir? Mesela ben kahve dükkanında çalışmak istiyorum 1 yıl sonra da kahve dükkanı açmak istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz??
-
Herkese Merhabalar Arkadaşlar;
Kasım ayında başvurumu yaptım ve bu yıl ilk başvurum. Daha önce duymuştum GREENCARD'ı ama ya cesaret edemedim yada imkan olmadı diyelim. Ben bir fikir almak istiyorum. Burada olanların çoğunun bir hayalidir GREENCARD. Malum buranın dışında da hayatımız devam ediyor ama ben aklımdan çıkartamıyorum. Sanırım biraz bu hayale de kapıldım diyelim. Asıl hayaline kapıldığım olumsuz yönleri de olsa ABD'deki yaşam koşulları ülkemizde ki durumları düşünürsek.. Ben nasıl bir yol izlemeliyim bu durumdan kendimi çıkarmak için
Teşekkürler herkese.. -
İnşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim eğer greencard çıkarsa kendi mesleğimi yapmak istiyorum. Tecrübesiz ve diploma geçerliliği olmadan çok zor ama olsun

-
@Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Herkese Merhabalar Arkadaşlar;
Kasım ayında başvurumu yaptım ve bu yıl ilk başvurum. Daha önce duymuştum GREENCARD'ı ama ya cesaret edemedim yada imkan olmadı diyelim. Ben bir fikir almak istiyorum. Burada olanların çoğunun bir hayalidir GREENCARD. Malum buranın dışında da hayatımız devam ediyor ama ben aklımdan çıkartamıyorum. Sanırım biraz bu hayale de kapıldım diyelim. Asıl hayaline kapıldığım olumsuz yönleri de olsa ABD'deki yaşam koşulları ülkemizde ki durumları düşünürsek.. Ben nasıl bir yol izlemeliyim bu durumdan kendimi çıkarmak için
Teşekkürler herkese..Burada bulunanların bir çoğunun değil tamamının hayali greencard
Ancak bu bir çekiliş ve araştırdıysanız çıkma ihtimalinin %1 olduğunu görürsünüz. Umut insanı ayakta tutar ancak zaman geçiyor ve hayat devam ediyor %1 ihtimal için hayatı kaçırmamak gerek. Ayrıca greencard almanın tek yolu çekiliş değil şahsi görüşüm bir çekilişe başvurup, ona bel bağlayıp kenara çekilmek yerine diğer yolları da araştırıp, çalışıp her kapıyı zorlamalıyız.
Benzer Başlıklar
145
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
