Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @goodluck Pennsylvania içinde söyledi:

    @Senay-Sirin ben amerika’ya ilk geldigimde king of prussia sehrinde kalmistim. Norristown ile komsular. Dediginiz gibi Ben bu kadar les baska biyer gormedim😀 lesi mecazi anlamda kullanmadim bu arada. Yollar bozuk, heryer cop, evler yikik dokuk. Yeni geldigimizde ehliyettir ssn dir bir cok defa gitmek zorunda kalmistim. Norristown un aksine king of prussia da bir o kadar ust duzey kisilerin yasadigi biyerdi. Aralari sadece 5-10 mil civari. Abd nin de en buyuk mall une ev sahipligi yapiyor. Son olarak sunu soyleyim oralardan kacip Florida ya gecerek en iyi karari verdim. Beyaz yaka, mavi yaka copcu amele muhendis ne olursaniz olun en guneye Florida’ya gelin hayat burda 😀

    Florida deyince aklima hemen timsahlar geliyor, hatta bir kac yil once disney resort otelde kalan bir cocugu timsah yutmustu. Allah korusun .
    Her eyaletin icinde yasanabilir guzel yerler var aslinda. Florida icin de oyle pennsylvania icin de. KOP norristowna gore daha iyi olsa da, markette, trafikte, sokakta muhatap oldugumuz insanlar ev kiraladigimiz yerden degil butun cevreden oluyor sonucta. En yakin postane KOP'ta oldugu icin oraya gittim, gorevlinin surati kirk kat, her gelene cok kaba. Philadelphia airportta araba kiraladim, hertzde calisanlar ayni sekilde. Herkes oyle degil tabii, ama kaba insanlarin yuzdesi cok yuksek. Yani sadece norristown da degil, greater philadelphia ve suburblerinde insanlarin gunluk hal ve tavirlari, amerikanin bati yakasindan cok cok farkli. Belki benim african amerikan kulturune yabanci olmamin da olaylari bu sekilde algilamamda etkisi vardir, bilmiyorum.

  • ⭐⭐

    @senay-sirin Pennsylvania içinde söyledi:

    @sadriabi oncelikle izmirden gidip de bu seneki soguklara ragmen memnun olabildiginiz icin sizi tebrik ederim 🙂 philadelphia da da ruzgarin da etkisiyle hissedilen sicaklik -20'leri buldu. Bir de benim oglum o soguklarda bile shortlu ve sandaletliydi, sensory processing disorder var ve coraba ayakkabiya tahammul edemiyor.
    Amerika'nin bu kadar genis olup, her turlu ihtiyaca cevap verebilecek secenekler barindirmasini seviyorum. Eyalet eyalet dolasip, iyisiyle kotusuyle yerel kulturu tanimak da eglenceli aslinda 🙂 Siz de olur da soguklardan pes edecek olursaniz, ben de size Seattle, oregon ve kalifornia taraflarini onereyim.

    @ikizbabasi Seattle cok uzak turkiyeye. Yoksa en cazibi bati yakasi benim icin de. Bir ayagimiz turkiyede olsun, mesafe yakin olsun, her sene gidip gelelim diye dusundugumuz icin dogu yakasini secmistik ama bu kadar kultur farki yasayip, amerikaya degil de farkli bir ulkeye gitmis gibi olacagimizi dusunememistik. Esimin kabus gibi hatirladigi anisi, istanbul-los angeles arasi 15 saatlik bir ucusu, en buyugu 6 yasinda 3 cocukla gerceklestirdigimiz yolculuk, ki cocuklarla %80 ben ilgilendim, o uyudu 😉
    Her sey bir arada olmuyor, oncelikleri iyi belirleyip tercih yapmak gerekiyor. Bizim ailemizin paylasmadigim bazi ozel durumlarinndan dolayi, pek cok kriteri degerlendirmemiz gerekiyor.

    Ben KOP u da sevmiyordum zaten. Dediginiz tum kabaliklarin benzerine ben de sahit oldum. Kabaliklara ek olarak Hintli nufusu da cok oldugundan apartman komplekslerine yemek kokusundan girilmiyordu. Ustune soguk ve hayat kesmekesini gorunce kactim.

    Florida da bir insani timsah kapmasi oraniyla seattle da ayi saldirma orani bence aynidir 😀


  • @goodluck Pennsylvania

    Ben KOP u da sevmiyordum zaten. Dediginiz tum kabaliklarin benzerine ben de sahit oldum. Kabaliklara ek olarak Hintli nufusu da cok oldugundan apartman komplekslerine yemek kokusundan girilmiyordu. Ustune soguk ve hayat kesmekesini gorunce kactim.

    Florida da bir insani timsah kapmasi oraniyla seattle da ayi saldirma orani bence aynidir 😀

    Floridadan memnun olmaniza sevindim, ilk denemede olmazsa bence de kesinlikle tasinip daha cok sevecegimiz yerleri bulmak lazim.
    Seattle'da ayi kapmasi konusuna gelince, tabiatla gercekten icice bir yerlesim var. o bolgede ilk yilimiz, kizim anaokulundayken okuldan telefonlara mesaj geldi, okulun bahcesinin hemen disinda ayi gordukleri icin lock-down yapmislar, okula giris cikis yasak, kapilar kilitlenmis. Ayi benim cocugumu kapacakmis gibi cok tedirgin oldum o an.
    Seattle eastside'da ayilardan bska, cok cok fazla solucan ve kabuksuz sumuklu bocek var, surekli yagmur ciseledigi icin herhalde. Yasadiginiz mahalleye bagli olarak, Yuruyuse cikinca tombul ve ailecek surunen solucanlara basmamak icin akrobasi hareketleri yapmaniz gerekiyor. Florida daha iyidir herhalde bu konuda, ama sizde de gocukler oluyor, evler yerin dibine dusuveriyor bazan degil mi? 😂

  • ⭐⭐

    Aynen o gocukler var. solucan yerine de bol bol kertenkele yuruyor. Solucandan iyi geldi bi an. En azindan hizlica kaciyorlar. 😁😁


  • Pittsburgh: Benim 7 yildir yasadigim sehir.....


  • Keşke biraz bilgi verseydiniz.(:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baranbaris memnun musunuz? Daha once hangi sehirlerde yasadiniz acaba?

    Pittsburgh imkanlari cok olan buyuk bir sehir. Diger yasadiginiz yerlere gore kiyas yapabilirseniz seviniriz.


  • Ilk geldigimde New York un kucuk bir kasabasinda 1 yil yasadim.Orasi benim icin bir baslangic yeriydi abim orada yasiyordu.Sonra Pittsburgh da iyi bir is buldum oraya tasindim.Yaklsik 7 yildir burada yasiyorum.Ben Ankara da buyudugum icin Pittsburgh bana biraz Ankara havasi veriyor.2 milyonluk bir sehir toplu tasimada,diyer sehirlerden farkli oldugunu dusunuyorum.Otobus agi cok genis nerdeyse her ilceye ulasim var.(Tabiki her Amerika sehri gibi kotu project bolgeleri de var).Cocuklu aileler icin bir tercih olabilir.Eger Turk lokantasindan yemek yemek isterseniz .5 tane Turk restaronu var.pizzacilarin ise sayisini bilmiyorum...


  • Merhaba Pitsburgh ilk geliş için iş açısından uygunmudur


  • Arkadaşlar merhaba, Philedelpha’ya geldim. Burada lift yapmak istiyorum, bana bu iş için uygun semtleri yazar mısınız?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Pennsylvania ' daki müşterilerimizden biri hemen sunucular için eleman alınacaktır. Maaş saati 15 dolar artı bahşişler ve işveren istihdam yerine ulaşımınızı ödeyecek. 300 dolar kira bir aylıktır ve uyuşturucu testi ve arka plan kontrolünü geçmelisiniz. Mevcut özgeçmişiniz ve iletişim bilgileriniz için lütfen [email protected] ile iletişime geçin; lütfen e-posta adresinizin konu satırına ′′ Pensilvanya ′′ yazın. Bu pozisyon için 6 aylık deneyim gereklidir.


  • Pittsburgh tavsiye ediyorum 1 yili doldurdum soru sormak istiyen buyursun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mustapha, içinde söyledi: Pennsylvania

    Pittsburgh tavsiye ediyorum 1 yili doldurdum soru sormak istiyen buyursun

    merhaba. genel olarak sosyal hayat, iş imkanları, ev kiraları, çocuğunuz varsa okul imkanları ve size göre olumlu/olumsuz yönlerini anlatma şansınız olursa çok faydalı olacaktır forumdaki arkadaşlarımız için de. şimdiden teşekkürler 🙂


  • Pensilvanya Allentown veya trexlertown bolgesinde yakininda yasiyan varmi


  • Pittsburgh ile ilgili yaşayanlar biraz detaylı bilgi verebilirse çok iyi olur


  • @baranbaris Pittsburgh'un hangi tarafında yaşanılır mesela siz neresindesiniz


  • Allentown emmaus bolgesine tasindik bu bolgede yasayan arkadaslar varsa tanismak isterim


  • Philadelphia

    FB_IMG_1611457622002.jpg


  • @devo Ben North bolgesinde yasiyorum downtown 20 mil north kriminal anlaminda suc orani cok dusuk okul puanlari yuksek aile Ile gelcekseniz north tavsiyem


  • @gucarslan ilk gelis icin bence ideal but sehir gida market benzin benim gordugum baska eyaletlere gore pahali ortalama ev kiralari 1000 1100 arasi guzel bolgede oturmak istiyorsaniz downtown cok ufak.cok inisli cikisli yollari var yokus vs kisi sert soguk 4 mevsim havasi var gibi emin degilim 1 yilim olcak 🤭 is imkanlari acikcasi 1 senedir delivery yapiyorum pandemide araya girdi pek is olanagi genis yelpazeli degil bana gore tabi ne tur is istediginize bagli ama ilk gelen biri icin ideal genel anlamda yerli amerikali afro amerikali bolgeye gore degisiklik gosteriyor biraz tehlikeli bolgeleri guneyde polisleri cok iyi net konuscam 3 kez polis durdurdu 9 ayda sorun olmadi Geroge Floyd zamaninda cok olaylar oldu yogun sekilde 2 kez irkcilik yasadim afro amerikali biri bayandi genel anlamda 5 uzerinden 3.5 vericem yasana bilirlik anlaminda 2 veya 3 yil ust uste amerikada yasanir sehir secilmis yesilligi bol bolgeye gore yollari berbat yerler var tehlikeli bolgede calisiyorum sanirim cok alistim desem dogru olur.asgeri ucret en dusuk 9 dolar civari


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum