Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Alpkan yukarıda yazdığım gibi yine de gidemeyecektiniz sistem zaten o kişilerin yedeğini seçti içinizde kuruntu oluşturmaya gerek yok canınızı sıkmaya gerek yok sizin odaklanmanız gereken tek şey sonuç sayfasında kazanıp kazanmadığınız.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @eesra sonuca odaklanın canınızı hiç birşeyin sıkmasına izin vermeyin etrafta dolanan söylentilere kulak asmayın hedef 8 mayısta göreceğiniz sonuç ekranı olsun motivasyonunuzu yüksek tutun şimdiden başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Alpkan çekilişi kazanmaları zaten bu tartışmanın kaynağı ama dediğim gibi yapabileceğimiz hiç birşey yok kurulu bir sistem gayet düzgün çalışıyor herşey rayında.


  • @Rhonster Bu konu hakkında anlaşamıyoruz ben söylediğimin doğru olduğunu düşünüyorum ama konuyu uzatmaya gerek yok.
    Önemli olan dediğiniz gibi sayfadaki yazıyı görmek.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Alpkan keşke dediğiniz gibi olsa 😞 ama sayın @crazycells te açıkladı daha önce kaç defa eski konularda belki denk gelirsiniz artık açıklama gereği duymuyor herkes tabi ki istediğine inanmakta serbest ama gerçekler dediğim gibi sonucu değiştirmiyor zaten o adamın yedeği seçildi geriye kalan herşey kuruntu oluyor bu durumda yok şöyle olsaydı böyle olurdu gibi gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Alpkan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Rhonster Bu konu hakkında anlaşamıyoruz ben söylediğimin doğru olduğunu düşünüyorum ama konuyu uzatmaya gerek yok.
    Önemli olan dediğiniz gibi sayfadaki yazıyı görmek.

    Şöyle topralayayım @Rhonster ve senin dediğini. 120 bin kişi seçiliyor. Eu dan sadece 55 bin mesela, diğer bölgelerden 65000.

    Sahte pasaport yazıp başvuran kişi EU10000 olsun.
    Gerçek pasaportla başvuran yedeğe düşme ihtimali olan kişi de EU45000 olsun
    EU10000 elenince yerine EU45000 gidiyor.
    EU10000 in bilgileri gerçek olsa EU45000 gidemeyecek zaten demek istiyor.
    Sen de demek istiyorsun ki EU10000 sahte pasaportla başvurmasa belki ben EU10000 olacağım. Değil mi. Senin EU10000 olma şansın yaklaşık avrupa bölgesinden toplam başvuran sayısı 3 milyon olsa 3 milyonda 1.
    @Rhonster demek istiyor ki sen EU10000 olma şansına sahipsen zaten binlerce sahte pasaportla başvuran da olsa, seçilip EU10000 olursun.
    Evet sen de haklısın, hiç kimse sahte pasaportla başvurmasa senin şansın 1000 de 1 kadar da olsa artar. Ama bu dikkate değecek bir artış değil. Tabi kimse sahte pasaportla başvurmasın ama yapacak bir şey yok. O inceliğe sahip olmayan insanlara bunu kabul ettiremezsin.


  • @ibrahimasar Evet genel anlamıyla doğru anlattınız. Yüzdenin düşük olduğunu tabi ki biliyorum ancak sizin de söylediğiniz gibi sahte numarayla başvuran yerine belki başka bir arkadaşımız seçilebilirdi. %0,00001 bile olsa sonunda hepimizin şansı böyle düşük yüzdeliklere bağlı değilmi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimasar @Rhonster @Alpkan Sahte pasaport numarasıyla çekiliş kazananlar mülakatta elenecek ama mülakata girebilmek için (sağlık raporu almasalar bile) en azından 330 dolar (+Ankara'ya seyahat, konaklama vb masrafları) ödemeleri gerekecek. Şu anki dolar kurundan 2500+ TL gibi bir para kaybederek iyi bir ders almış olurlar diye düşünüyorum. Ayrıca o güne kadar diken üstünde olacaklar, vizeleri reddedilince de hayal kırıklığı yaşayacaklar. Tabii evrakta sahtecilik yaptıkları için ABD bir daha başka herhangi bir vize de vermeyecek.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @knnrn bu konuda abd yi çok seviyorum sahtekarsan yakalandıysan geçmiş olsun.


  • Travel.state.gov websitesi acikca belirtmis: Kisaca, basvuruda eger yanlis veya gecersiz passport nosu girdiyseniz veya ispatlayamayacaginiz sekilde muafiyet (exemption) isaretlediyseniz, basvuruya devam etmeyin cunku diversity (greencard) vizesi icin uygun olamazsiniz ve vize islemleri icin odeyeceginiz ucretler geri odenmeyecek. Ingilizce full metin asagida:

    Passport Requirement: Beginning with entries for DV-2021, the Department of State’s regulations require all entrants to provide a valid passport number at the time of DV entry, unless they are unable to obtain a passport and fall under one of three limited exemptions. You should consider not pursuing a DV application if you listed a false or invalid passport number on your DV entry, or if you selected an exemption from the passport requirement and you did not meet the requirements for that exemption, as you may not be eligible for a diversity visa and any fees you pay for the visa application will not be refunded. (Only you, as the principal applicant, must meet this requirement. Your spouse and children do not have to meet this requirement.)

    Exemptions from the Passport Requirement: The Department of State’s regulations provide for three limited exemptions from the passport requirement. These three exemptions include: individuals who are stateless, nationals of a Communist-controlled country who are unable to obtain a passport from the government of the Communist-controlled country, and beneficiaries of individual waivers approved by the Secretary of Homeland Security and the Secretary of State. If you selected one of these exemptions on your DV entry, you will be required to explain how you meet one of the three exemptions. The exemptions apply only to individuals who are unable to obtain a passport. If you selected an exemption because of a delay in obtaining a passport, whether or not that delay was within your control, you do not qualify for an exemption and you may not be eligible for a diversity visa. You should consider not pursuing a DV application if you selected one of the exemptions on your DV entry and you do not in fact fall into one of the exempted categories, as you may not be eligible for a diversity visa and any fees you pay for the visa application will not be refunded.

    Stateless Individuals: In general, statelessness is a rare situation. If on your DV entry you checked the box corresponding to this exemption, you must provide evidence to establish that you did not acquire the nationality of your country of birth under the laws of that country and that you do not have any other nationality.
    Nationals of a Communist-controlled country: If, on your DV entry, you checked the box corresponding to this exemption, you must provide evidence to establish that you are unable to obtain a passport from the government of your country of nationality.
    Beneficiaries of individual waivers: If, on your DV entry, you checked the box corresponding to this exemption, you must provide evidence that you are unable to obtain a passport, and the reason you should receive an individual passport waiver, such as:

    1. A previous U.S. visa issued to you on form DS-232 because you were unable to obtain a passport, and that the same reasons that you previously sought a passport waiver still apply;
    2. Form I-193 approved by USCIS because you were unable to obtain a passport, and that the same reasons that you previously sought a passport waiver still apply; or
    3. Documentation showing that you have been granted refugee status in a country other than your country of nationality because you have been persecuted by the government of your country of nationality, making it impossible for you to obtain a passport from that government without experiencing further harm.

  • Bu arada 3 tane muafiyet var:

    1- Devletsiz olmak
    2- Komunist kontrollu bir ulkeden olup, passport cikartamamak
    3- Homeland security ve disisleri bakanligi tarafindan onaylanmis kisisel basvurulara sozkonusu olan kisiler

    Bunlarin haricinde muafiyet kabul etmiyorlar. Passport almada bir gecikme, ister sizin kontrolunuzda isterse kontrolunuz disinda olsun, gecerli bir muafiyet degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isocan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @crazycells Youtube'de clickbait yaparak, büyük başlıklar atıp olmayan şeyleri söyleyen kanal çok fazla. Kime güveneceğimizi şaşırdık.

    maalesef boyle bir problem var, umut ve korku medyada cok prim yapar 🙂 o nedenle ya insanlar umut vererek izlenmeye calisiyor, ya da korkutarak... Boyle kisileri takip listesinden cikarmaniz bence en dogrusu olur.

    Her eline kamera/telefon alanin bir youtube kanali acabilecegini unutmayin 🙂


  • @crazycells Doğrudur, böyle kanalları takip etmemek lazım. takip/izlenme sayıları arttıkça daha da azıtıyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Alpkan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Rhonster Bu konu hakkında anlaşamıyoruz ben söylediğimin doğru olduğunu düşünüyorum ama konuyu uzatmaya gerek yok.
    Önemli olan dediğiniz gibi sayfadaki yazıyı görmek.

    merak etmeyin, hakkiniz yenmis olmuyor.

    cekilise katilan 20 milyon kisinin teker teker onceden incelenmesi cok angarya bir is olurdu 🙂 siz 50.000 kisiye vize verecek olsaniz, 20 milyonu teker teker arastirip, kimlerin vizeye uygun olduguna kadar verip sonra onlar arasindan mi 50.000 kisi secerdiniz? Yoksa 100.000 kisi secip, sartlari saglayan ilk 50.000 kisiye mi vizeyi vermek isterdiniz?

    Ilk secenekte 20.000.000 kisiyi incelemis oluyorsunuz, ikinci secenekte de maksimum 100.000 kisi ... arada 200 kat fark var 🙂 siz ayni isi yapmak icin 3 dk veya 600 dk (10 saat) ugrasmaniz gerekseydi, ne kadar surenizi harcamak isterdiniz? Eminim herkes 10 saat ugrasmak yerine 3 dk'da ayni isi bitirmeyi tercih ederdi 🙂

    siz, sadece X kisisi secilmedi diye istatistiksel olarak "hakkimiz yeniyor" diyemiyorsunuz, cunku vizeyi alabilecek 50.000 kisi zaten secilmis... ABD belli bir X kisisini secmeye calismiyor, rastgele secim yapmaya calisiyor. Eger 100.000 kisi arasinda sartlari saglamayan 50.000 kisi yoksa ve herkes sahte bilgi kullanmissa, o durumda hakkinizin yendigini iddia edebilirsiniz 🙂 ama biliyoruz ki su an icin boyle bir durum yok. Zaten herkes sahte pasaport kullanmaya baslarsa emin olun baska onlemler getirmeye calisirlar.

    Insanlarin ikinci kez basvuru yapmasi adil olmayan bir avantaj kazandiklari icin yasak (secilme sansini ikiye katlamis oluyor), ayni nedenle sahte pasaport verenlerin de mulakat sirasinda elenecegine eminim. Tabii, mulakat tarihi alabilirlerse... belki takip etmissinizdir artik KCC cekiliste kullandiginiz pasaportun fotokopisini istiyor mulakattan once, eger ayni pasaportu sunamiyorsaniz o pasaportun nerede oldugunu aciklamaniz gerekiyor.


  • Merhaba arkadaşlar, küçük bir sorum olacak. Başvurumu yaptıktan sonra bu konuyu öğrendiğim için maalesef değiştirme imkanım olmadı ancak aklıma takıldı. Başvuru fotoğrafını evde çektim, çekerken Türk konsolosluğunun sayfasına bakmak aklıma gelmedi, Amerikan sitesinden fotoğraf şartlarına baktım. Kulakların açık olması gerektiği hakkında bir bilgi yoktu. Forumda gezinirken gördüm, Türk konsolosluğu kulaklar açık olacak şekilde fotoğraf istiyormuş sanırım. Böyle bir şey var mı gerçekten? Ben kulaklar kapalı bir fotoğraf gönderdim. Başvuru sürecini etkiler mi? Çıkarsa boşuna mı mülakat ücreti vermiş olurum, cidden çok aklıma takıldı. Konu hakkında bilgisi olan biri aydınlatabilirse çok sevinirim.

    Sevgiler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @skaterah, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhaba arkadaşlar, küçük bir sorum olacak. Başvurumu yaptıktan sonra bu konuyu öğrendiğim için maalesef değiştirme imkanım olmadı ancak aklıma takıldı. Başvuru fotoğrafını evde çektim, çekerken Türk konsolosluğunun sayfasına bakmak aklıma gelmedi, Amerikan sitesinden fotoğraf şartlarına baktım. Kulakların açık olması gerektiği hakkında bir bilgi yoktu. Forumda gezinirken gördüm, Türk konsolosluğu kulaklar açık olacak şekilde fotoğraf istiyormuş sanırım. Böyle bir şey var mı gerçekten? Ben kulaklar kapalı bir fotoğraf gönderdim. Başvuru sürecini etkiler mi? Çıkarsa boşuna mı mülakat ücreti vermiş olurum, cidden çok aklıma takıldı. Konu hakkında bilgisi olan biri aydınlatabilirse çok sevinirim.

    Sevgiler

    problem olacagini sanmiyorum, eskiden oyle istiyorlardi fakat uzun bir suredir bu konuda esnek davrandiklarina dair ornekler gorduk.

    Artik fotograftan cok sizin biyometrik bilgileriniz sizi tanimlamada kullaniliyor (ozellikle de parmak izleriniz), o nedenle kulaklariniz gorunmese de cok dert degil.


  • @crazycells Cevap için teşekkürler, içimi rahatlattınız. Forumda biraz araştırma yaptım da anladığım kadarıyla önemli olan saçların yüzü kapatmamasıymış, öyle bir durum yok. Bir de fotoğraftan elenecek olunursa zaten selected yazısı çıkmıyor diye gördüm, yani en kötü ihtimal seçilmemek oluyor herhalde. Tekrardan çok teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @skaterah, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @crazycells Cevap için teşekkürler, içimi rahatlattınız. Forumda biraz araştırma yaptım da anladığım kadarıyla önemli olan saçların yüzü kapatmamasıymış, öyle bir durum yok. Bir de fotoğraftan elenecek olunursa zaten selected yazısı çıkmıyor diye gördüm, yani en kötü ihtimal seçilmemek oluyor herhalde. Tekrardan çok teşekkürler.

    Siz bir fotograf yuklemissiniz, fotograf yukleyen herhangi birinin cekilis sirasinda fotograftan elenecegini sanmiyorum, bu konu ancak mulakat sirasinda konsolosun karari ile olabilir.


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @skaterah, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @crazycells Cevap için teşekkürler, içimi rahatlattınız. Forumda biraz araştırma yaptım da anladığım kadarıyla önemli olan saçların yüzü kapatmamasıymış, öyle bir durum yok. Bir de fotoğraftan elenecek olunursa zaten selected yazısı çıkmıyor diye gördüm, yani en kötü ihtimal seçilmemek oluyor herhalde. Tekrardan çok teşekkürler.

    Siz bir fotograf yuklemissiniz, fotograf yukleyen herhangi birinin cekilis sirasinda fotograftan elenecegini sanmiyorum, bu konu ancak mulakat sirasinda konsolosun karari ile olabilir.

    Öyle mi? Sistem tarama yapıyor diye okumuştum ilk aşamada ama kesin olarak bilmek mümkün değil tabii. Neyse, bir mucize olur da seçilirsem umarım ki bir sorun çıkmaz ve dediğiniz gibi esnek davranırlar 🙂


  • Bu sene çok heveslendim. Çıkmazsa büyük hayal kırıklığına uğrayacakmışım gibi hissediyorum. En iyisi beklentiyi düşürmek...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum