Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.2k 1.1k 1.6m 976

• @crazycells Doğrudur, böyle kanalları takip etmemek lazım. takip/izlenme sayıları arttıkça daha da azıtıyorlar.

• @Alpkan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@Rhonster Bu konu hakkında anlaşamıyoruz ben söylediğimin doğru olduğunu düşünüyorum ama konuyu uzatmaya gerek yok.
    Önemli olan dediğiniz gibi sayfadaki yazıyı görmek.

merak etmeyin, hakkiniz yenmis olmuyor.

cekilise katilan 20 milyon kisinin teker teker onceden incelenmesi cok angarya bir is olurdu :) siz 50.000 kisiye vize verecek olsaniz, 20 milyonu teker teker arastirip, kimlerin vizeye uygun olduguna kadar verip sonra onlar arasindan mi 50.000 kisi secerdiniz? Yoksa 100.000 kisi secip, sartlari saglayan ilk 50.000 kisiye mi vizeyi vermek isterdiniz?

Ilk secenekte 20.000.000 kisiyi incelemis oluyorsunuz, ikinci secenekte de maksimum 100.000 kisi ... arada 200 kat fark var :) siz ayni isi yapmak icin 3 dk veya 600 dk (10 saat) ugrasmaniz gerekseydi, ne kadar surenizi harcamak isterdiniz? Eminim herkes 10 saat ugrasmak yerine 3 dk'da ayni isi bitirmeyi tercih ederdi :)

siz, sadece X kisisi secilmedi diye istatistiksel olarak "hakkimiz yeniyor" diyemiyorsunuz, cunku vizeyi alabilecek 50.000 kisi zaten secilmis... ABD belli bir X kisisini secmeye calismiyor, rastgele secim yapmaya calisiyor. Eger 100.000 kisi arasinda sartlari saglamayan 50.000 kisi yoksa ve herkes sahte bilgi kullanmissa, o durumda hakkinizin yendigini iddia edebilirsiniz :) ama biliyoruz ki su an icin boyle bir durum yok. Zaten herkes sahte pasaport kullanmaya baslarsa emin olun baska onlemler getirmeye calisirlar.

Insanlarin ikinci kez basvuru yapmasi adil olmayan bir avantaj kazandiklari icin yasak (secilme sansini ikiye katlamis oluyor), ayni nedenle sahte pasaport verenlerin de mulakat sirasinda elenecegine eminim. Tabii, mulakat tarihi alabilirlerse... belki takip etmissinizdir artik KCC cekiliste kullandiginiz pasaportun fotokopisini istiyor mulakattan once, eger ayni pasaportu sunamiyorsaniz o pasaportun nerede oldugunu aciklamaniz gerekiyor.

• Merhaba arkadaşlar, küçük bir sorum olacak. Başvurumu yaptıktan sonra bu konuyu öğrendiğim için maalesef değiştirme imkanım olmadı ancak aklıma takıldı. Başvuru fotoğrafını evde çektim, çekerken Türk konsolosluğunun sayfasına bakmak aklıma gelmedi, Amerikan sitesinden fotoğraf şartlarına baktım. Kulakların açık olması gerektiği hakkında bir bilgi yoktu. Forumda gezinirken gördüm, Türk konsolosluğu kulaklar açık olacak şekilde fotoğraf istiyormuş sanırım. Böyle bir şey var mı gerçekten? Ben kulaklar kapalı bir fotoğraf gönderdim. Başvuru sürecini etkiler mi? Çıkarsa boşuna mı mülakat ücreti vermiş olurum, cidden çok aklıma takıldı. Konu hakkında bilgisi olan biri aydınlatabilirse çok sevinirim.

Sevgiler

• @skaterah, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

Merhaba arkadaşlar, küçük bir sorum olacak. Başvurumu yaptıktan sonra bu konuyu öğrendiğim için maalesef değiştirme imkanım olmadı ancak aklıma takıldı. Başvuru fotoğrafını evde çektim, çekerken Türk konsolosluğunun sayfasına bakmak aklıma gelmedi, Amerikan sitesinden fotoğraf şartlarına baktım. Kulakların açık olması gerektiği hakkında bir bilgi yoktu. Forumda gezinirken gördüm, Türk konsolosluğu kulaklar açık olacak şekilde fotoğraf istiyormuş sanırım. Böyle bir şey var mı gerçekten? Ben kulaklar kapalı bir fotoğraf gönderdim. Başvuru sürecini etkiler mi? Çıkarsa boşuna mı mülakat ücreti vermiş olurum, cidden çok aklıma takıldı. Konu hakkında bilgisi olan biri aydınlatabilirse çok sevinirim.

Sevgiler

problem olacagini sanmiyorum, eskiden oyle istiyorlardi fakat uzun bir suredir bu konuda esnek davrandiklarina dair ornekler gorduk.

Artik fotograftan cok sizin biyometrik bilgileriniz sizi tanimlamada kullaniliyor (ozellikle de parmak izleriniz), o nedenle kulaklariniz gorunmese de cok dert degil.

• @crazycells Cevap için teşekkürler, içimi rahatlattınız. Forumda biraz araştırma yaptım da anladığım kadarıyla önemli olan saçların yüzü kapatmamasıymış, öyle bir durum yok. Bir de fotoğraftan elenecek olunursa zaten selected yazısı çıkmıyor diye gördüm, yani en kötü ihtimal seçilmemek oluyor herhalde. Tekrardan çok teşekkürler.

• @skaterah, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@crazycells Cevap için teşekkürler, içimi rahatlattınız. Forumda biraz araştırma yaptım da anladığım kadarıyla önemli olan saçların yüzü kapatmamasıymış, öyle bir durum yok. Bir de fotoğraftan elenecek olunursa zaten selected yazısı çıkmıyor diye gördüm, yani en kötü ihtimal seçilmemek oluyor herhalde. Tekrardan çok teşekkürler.

Siz bir fotograf yuklemissiniz, fotograf yukleyen herhangi birinin cekilis sirasinda fotograftan elenecegini sanmiyorum, bu konu ancak mulakat sirasinda konsolosun karari ile olabilir.

• @crazycells, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@skaterah, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@crazycells Cevap için teşekkürler, içimi rahatlattınız. Forumda biraz araştırma yaptım da anladığım kadarıyla önemli olan saçların yüzü kapatmamasıymış, öyle bir durum yok. Bir de fotoğraftan elenecek olunursa zaten selected yazısı çıkmıyor diye gördüm, yani en kötü ihtimal seçilmemek oluyor herhalde. Tekrardan çok teşekkürler.

Siz bir fotograf yuklemissiniz, fotograf yukleyen herhangi birinin cekilis sirasinda fotograftan elenecegini sanmiyorum, bu konu ancak mulakat sirasinda konsolosun karari ile olabilir.

Öyle mi? Sistem tarama yapıyor diye okumuştum ilk aşamada ama kesin olarak bilmek mümkün değil tabii. Neyse, bir mucize olur da seçilirsem umarım ki bir sorun çıkmaz ve dediğiniz gibi esnek davranırlar :)

• Bu sene çok heveslendim. Çıkmazsa büyük hayal kırıklığına uğrayacakmışım gibi hissediyorum. En iyisi beklentiyi düşürmek...

• @Rhonster Hocam, merhabalar bu bilginin kaynağı neresidir acaba? Kentuckyde KCCde mi çalışıyorsunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Dönder-Işınla, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@Rhonster Hocam, merhabalar bu bilginin kaynağı neresidir acaba? Kentuckyde KCCde mi çalışıyorsunuz?

Gerilmeden, sakince... Mesela, sevgili @Rhonster bu tahminin sebebi nedir diye...
    Bana da önce çok az geldi rakam. Fakat şöyle düşününce, Avrupa için toplam ayrılan vize 40000 civarı. CN20000 lere gelindiriğinde Eş ve çocuklarla birlikte 35-40000 vizenin verilip bitme ihtimali yüksek. Geçen yıllarda neden bitmiyordu, öncelikle geçen yıllarda başvuranların büyük bölümü öylesine başvuranlar olabildiği için sürece devam etmeme eğilimi yüksekti. Artık pasaport şartı geldiği için, başvuran kişiler de daha fazla sürece devam etmeye meyilli insanlar olacağını düşünerek CN20 binlerde iken vizelerin tükeneceğini tahmin etmiştir.

• @Dönder-Işınla yazdıkları mı okusaydınız anlardınız nerden geldiğini.

• @Dönder-Işınla çokta değil sadece 5 ileti öncesini okumanız yetiyordu.

• @Dönder-Işınla, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@Rhonster Hocam, merhabalar bu bilginin kaynağı neresidir acaba? Kentuckyde KCCde mi çalışıyorsunuz?

daha kibar bir uslup kullanmak zorundasiniz.

• @MySea ben KKTC’li olarak devletsiz kategorisine giriyorum 😀

• @omondoles :) siz anne veya babanızdan yararlanıyorsunuz ama bu durumda :)

• @omondoles, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@MySea ben KKTC’li olarak devletsiz kategorisine giriyorum 😀

Sanmiyorum:

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/NCS-Nicosia.html

• @omondoles Kazanirsaniz, Lefkosa'daki (Rum tarafi) ABD elciligine gecip oradan islemlerinizi yurutebilirsiniz.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @Cataleya Yani bunu buraya yazarak ne kazandın bunu merak ediyorum?
    Bu forum din dil ırk gibi ayrımların yapıldığı ve tartışıldığı bir mecra değil.
    Kendi içinizde ve kendinizce kalıplar yapıp bunları da lütfen buraya hiç kusmayın.
    Bence derhal silin bu mesajınızı.Bu denli çapsız polemik oluşturacak cümlelerinizi de başka yerlerde veya arkadaş grubunuz ile paylaşın sadece.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k