Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @yapay-zeka subaylık için araştırma yapmadım ama denk geldiğim yerlerde uzun süreli sözleşme imzaladığı(okul parası ödemedikleri için) yazıyordu. Ben bu yüzden düşünmedim bile.
    İki önceki mesajda belirttiğim gibi ASVAB sınavına girmek gerekiyor MOS seçmek için sanırım ama ASVAB skoru 50-60larda olursa noluyor onu bende bilmiyorum.
    ASVAB skoru da şu demekmiş 100üzerinden değerlendiriliyor. 100kişi giriyor 79puan almışsan 78kişiyi geçmiş oluyorsun.AFQT skoru var birde bu sınav puanı gibi birşey hesaplamak için basit bir formülü var sınavların ortalaması toplamı gibi birşey fakat çok hakim değilim


  • Okul parasini uzun donem imzalayinca mi oiluyormus tam anlayamadim


  • @metert bahsettiğim subaylık okulu bu officer dedikleri için enlisted için değil.Yani senin college olayı değil.


  • Yaş konusunda çok soran olmuş internetten baktığımda bulabildiğim şu şekilde :
    Active Duty None-Prior Service;
    Army: 35 (must ship to basic training prior to 35th birthday. The Army experimented with raising the age limit to age 42 for a brief period of time, but effective April 1st, 2011, the Army has reverted to the lower age limit.
    Air Force: 39
    Navy: 34
    Marines: 28
    Coast Guard: Age 27. However, the age can be raised to age 32 for those selected to attend A-school directly upon enlistment (this is mostly for prior service).
    Note: Some programs within the branches of service also require age limits to begin training. For instance, the Navy Pilot is 27 years old.

    Navy SEAL maximum age is 28. For Navy SWCC, the maximum age is 30. Of course, all have a waiver range for highly qualified applicants.

    Reserve Non-Prior Service;
    Army Reserves: 35
    Army National Guard: 35
    Air Force Reserve: 34
    Air National Guard: 40
    Naval Reserves: 39
    Marine Corps Reserve: 29
    Coast Guard Reserves: 39


  • Pilotluk icin fizik matemetik muhendislik gibi bolumlerden mezun olmak gerekiyor diye okumustum.pilotluk egitimi almak icin harp okulu bitirmek zorunlu degil anlamina mi geliyor?sanmiyorum subay olmak gerekir onun yoluda harp okulundan geciyordur.ayrica normal askeriye gidip basvuruyorsun asker oluyorsun harp okulunun mantigi ne o zaman ne gibi bir avantaji var subay astsubay gibi mi oluyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @richmond Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak içinde söyledi:

    Yaş konusunda çok soran olmuş internetten baktığımda bulabildiğim şu şekilde :
    Army: 35 (must ship to basic training prior to 35th birthday. The Army experimented with raising the age limit to age 42 for a brief period of time, but effective April 1st, 2011, the Army has reverted to the lower age limit.
    Air Force: 39
    Navy: 34
    Marines: 28
    Coast Guard: Age 27. However, the age can be raised to age 32 for those selected to attend A-school directly upon enlistment (this is mostly for prior service).
    Note: Some programs within the branches of service also require age limits to begin training. For instance, the Navy Pilot is 27 years old.

    sayin @Richmond , army reserve konusundaki bilgiler de ayni mi acaba? ben daha once baktigimda reserve icin 42 yasina kadar aliniyor diye gordugumu hatirliyorum.


  • @metert ben bu konuyu araştırmadığım için net bilmiyorum fakat okuduğum forumlarda denk geldiğim kadarıyla yazıyorum sıfırdan başlayıp pilot olunabilir yazıyordu bilemiyorum fakat amerikada pilot olmak çok kolay 10-12 aylık bir eğitimden geçiyorsun daha sonra uçuş saati tamamlamak gerekiyor. Bu yüzden olabilitesi var gibi geldi bana. (dediğiniz gibi bu uçuş okulları için bazı bölümler bitirmek gerekiyor fakat bunlar matematik fizik değil sadece birçok lisans bölümünü kabul ediyorlar lisans olması yeterli, daha fazla bilgi için Türkçe kaynak vardır youtuber lar özellikle).Bu uçuş eğitimleri flight school larda alabiliyorsun bununda maliyeti 60-80 K usd arasında değiştiğini okumuştum ve yine bir askeri forumda benefitsler kısmında Educational Army help in Flight schools kapsadığını görmüştüm.
    -Biz konuda enlisted görevlerden bahsediyoruz yani subay (officer) olmayan. Officer olmak için harp okulu gerekir muhtemelen ama daha önce de dediğim gibi düşünmediğim için araştırmadım çünkü uzun süreli kontrat isterler okuldan sonra. Goarmy.com sitesinde MOS lar kısmından bakarsan officer ve enlisted olarak ikiye ayrıldığını göreceksin.

    @crazycells uyarınız üzerine Army Reserves kısmınıda ekleyerek önceki mesajımı düzelttim 🙂


  • Ben askeri pilotluk icin demistim


  • @metert evet anladım gördüğüm kadarıyla enlisted başlayıp olduğu yazıyordu olabilir de belki fakat bana hiç imkanı var gibi gelmedi. Yani şöyle tabi kapılar açıktır ama oraya ulaşabilinir mi 🙂 Sonuçta tsk dan düşünürsek her havacı pilot olcam diyoe 1/100 oluyor bide bunlar subay hani 🙂


  • Tabikide askeri pilotluk normal commercial pilotluga benzemez. Fiziksel olarak biyolojik olarak vucudunun uygun dayanikli yeterli olmasi gerekir.tabi jet pilotu icin diyorum diger askeri pilotlar daha kolaydir secilmek diye dusunuyorum


  • @metert yani ben Air Force istesem olabilsem pilot filan bakmam yani kule görevlisi olmakta yeter illede uçma tutkusu varsa flight school a giderim nede olsa ödüyorlar parasını diye düşünüyorum 🙂


  • Subaylik guzeldir dusunuyorum yani bizim ulkede avantajlari var.ozellikle kole gibi seni somuren ozel sektorden kacmak icin.bende insallah vizeyi alirda gidersem ne yapabilirimi dusunuyorum amerikada acikcasi okudugum zaman onumun acik olacani dusunuyorum maddi manevi olarak.bu yuzden bilmiyorum memurlukta kesinlikle kotu degil ama bi yerde seni kisitliyor kapasitenin farkina tam varamiyorun belki bi muh bi doktor avukat olsan paraya para demeyeceksin aslinda insanin kendisini bilmesi ve yapmayi ulasmayi istedikleri seylerede bagli.belli standartlari olan (cogunukla guzel avantajlari olan)bi hayatim olsun istiyorsan askerlik polis gibi gibi .ozel diyorsan bu bi risk dipte olabilirsin zirvede.konuyla alakasiz oldu ama 😉


  • @metert Amerika da yaşamak göründüğü kadar kolay değil. Araba ev hayat çok ucuz gibi görünüyor, ucuz ama çok değil 🙂 (son olaylarla birlikte Türkiye'den birimi geçtim kurda bile ucuz).Benim kısa sürede yaşadığım gördüğüm Amerika gerçekten fırsatlar ülkesi çalışan emeğinin karşılığını belki de fazlasını alır, çalışmayan dibe batar. Ordu işi benefits mânasında avantajlı ve ömür boyu değilde başlangıç olarak iyi bir iş benim düşüncemde. Kısa süreli bir kontratla vatandaşlık alıp, ordunun meslek eğitimleriyle güzel bir meslek öğrenilebilir,maaş olarak da güzel para kazanılabilir.Kısa sürede güzel kazançlar bence . Bu yüzden bu konuda ciddi şekilde düşünüyorum ama bazısı da var ki olmaz çalışamam o şekilde diyor bunuda saygıyla karşılıyorum çünkü kolay iş değil bende Farkındayım.Subay olmak kalkışınca bir kaç seneni vermek zorunda olabileceğin bir iş olduğundan bende ona pek sıcak bakamıyorum mesela. Herkesin hayat fikri, amacı,şartları farklı,daha önceden de belirttiğim gibi ben elimdeki bilgileri paylaşayımda gerisi kişinin kendi düşüncesi,kararı olsun. Umarım tez zamanda vizenizi alırsınız ve herşey sizin için güzel olur 🙂


  • @yapay-zeka yaş sınırı 34


  • Facebook daki arkadaşın verdiği bilgileri buraya aktarıyorum. İlk olarak bir recruiter la görüşürken size greencard veya vatandaş hangi statüde iseniz ona göre seçenekler veriyor bunları seçebilirsiniz tarzında sonra ASVAB sınavına girip yeterli puanı alırsanız o meslekleri seçebiliyorsunuz. Eğer ASVAB puanı çok düşükse bile bazı düşük puanlı işlere yerleştirilebiliyorsunuz ama puanınız yeterli ise sunulan seçenekler içerisinden ne seçtiyseniz onu yapıyorsunuz. Bu dediklerim Army için geçerli diğerleri ne oluyor bilemiyorum. Daha öncede attım ama tekrar atayım.Army meslekleri için şu linkten bilgi sahibi olunabilir :


  • @ismailorhan Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak içinde söyledi:

    Herkese güzel günler dilerim..

    orduya katılmak için illa yeşilkart sahibi mi olmak lazım yoksa direk başvurabiliyo muyuz


  • @Mahmut-Devrim-Dursun US vatandaşı veya greencard sahibi olmak gerekli


  • Ingilizce bilgisi ne kadar önemli ? Amerikan ordusunda gorev alip tr ye geri dönüş yaptigimizi var sayarsak olumsuz etkileri olur mu?


  • tabikide hiç olmadığı kadar önemli. çok iyi anlama konuşma ve yazma istiyor sitesinde yazıyor zaten.zaten böyle olmalı normal bi iş yeri değilki


  • Ben baktım yaş sınırı 34 yazıyor acaba yanlış mı baktim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum