Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @haymatlos_ 😃 abi sanki ucunda ölüm varmış gibi yazmışsın 😃 calm down 😃

  • ⭐⭐

    @Rhonster dolar olmuş 8 küsür trump gitsin belki göçmenliğin önü açılır diye düşünüyorum haa kazanalım da sonrasına bakalım diyerek 4 yıl daha geçer mi bilmiyorum :))

  • ⭐⭐⭐⭐

    @haymatlos_ boş ver abi yerine gelecek olan sanki ondan iyi mi o da türkiyeye yaptırımlar yapacak olan yine bize olacak çokta takılmamak lazım göçmenliğin önü başkandan dolayı değil pandemiden dolayı kapandı şuanlık o da yeni yıla kadar ( görünen).


  • @haymatlos_ Pennsylvania eyaleti buyuk ihtimalle mahkemeye gider. Cunku eyalet 3 Kasim sonrasi posta ile gelen oylari da saymak istiyor ama Trump buna karsi cikiyor. Oy vermenin 3 Kasim'da bitmesi gerekiyor diyor. Buyuk ihtimalle posta yoluyla gelen oylarin cogunlugu demokratcilar. Trump bunu mahkemeye goturecektir. Yine buna benzer durumda olan birkac daha eyalet var.


  • Pennsylvania'ya ihtiyacta kalmadiki. 270 i buluyor Biden Wisconsin ve Michigan'la. Birde Nevada var tabi. Bu eyaletlerin yaptigi buyuk hata bence. Bu isi 3 kasimda bitecek sekilde ayarliycaklardi. Gece yatmadan Trump'a alistirmistim kendimi,simdi yine karisti ortalik.


  • Öyle görünüyor ki Biden başkanlığı alacak ama senato Cumhuriyetçilerin elinde. Yani Başkan olsa dahi senato onayı olmadan bir şey yapamaz.


  • Michigan ile Wisconsin'de Biden one gecti. Bu ikisi su anda en kritik eyaletler gibi gorunuyor. Biden ikisinide alirsa, Nevada ile beraber 270 delegeye ulasiyor.

  • ⭐⭐

    Göçmenlik politikası Trump ile sınırlı bir politika değil. Biden de gelse aynı politikayı takip etmek zorunda kalacak.


  • @MySea, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    Michigan ile Wisconsin'de Biden one gecti. Bu ikisi su anda en kritik eyaletler gibi gorunuyor. Biden ikisinide alirsa, Nevada ile beraber 270 delegeye ulasiyor.

    Bu durumda eşitlik sağlanmış oluyor sanırım?


  • @optimistic 270 delege alan baskan oluyor. Esitlik degil.


  • Biden Wisconsin ve Michigan'da öne geçti Nevada eyaletinde de önde götürüyor. Koruyabilirse başkanlığa oturacak.


  • @optimistic Esitlik 269 oyda. Su andaki tabloda esitlik zor.


  • @Ryback, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    @optimistic 270 delege alan baskan oluyor. Esitlik degil.

    Ben toplamda 540 delege var ve 271 i sağlayan başkan olmaya hak kazanıyor diye biliyorum. Yanlışmıyım acaba..


  • @optimistic Toplami 538.

  • ⭐⭐

    @Mohammad-al-talha Hangisi gelirse gelsin göçmenlik politikası adına bir şey değişmez. Çünkü göçmenlik politikası direk iç ekonomik dengelerle ve Is gücü piyasası ile ilgili uygulamak zorunda oldukları bir "devlet" politikası.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Mohammad-al-talha 2 side doğru


  • @Drywall Cevap verdiğin için teşekkür ederim. Evet devlet politikası olduğu için fazla ellemezler


  • @Drywall, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    @Mohammad-al-talha Hangisi gelirse gelsin göçmenlik politikası adına bir şey değişmez. Çünkü göçmenlik politikası direk iç ekonomik dengelerle ve Is gücü piyasası ile ilgili uygulamak zorunda oldukları bir "devlet" politikası.

    evet devlet politikası ama devleti kimin yönettiğine bağlı olarak göçmenler için dağlar kadar fark olacaktır.


  • Postadan gelen oylar demokratlara yazacak cogunlukla, Amerikadaki gorus de bu yonde. Kim gelirse gelsin, gocmen politikasinda fazla bir oynama olacagini dusunmuyorum cunku bazi islerde Amerikalilar calismak istemiyor ve is gucune ihtiyaclari var. Belki Kanada gibi kalifiye gocmen arayisina girebilirler ama onu da pek zannetmiyorum. Dis politikada Turkiye icin Biden gelirse yaptirimlar demoklesin kilici gibi sallaniyor ama bilinmez acikcasi, secim zamani soylenenler ile secim sonrasi herkese para kazandiriyor bir donem yapilanlar fark gosterebilir keza Biden da kesin sunu bunu yapacagim demedi bildigim kadari ile. Sene basindaki demec henuz day bile degilken, onu saymiyorum bile. Trump kalir iseAmerikan ekonomisi daha iyi konuma gelebilir ancak soyle bir gercek var, genel itibari ile bir donem Cumhuriyetciler gelerek para kazandiriyor bir donem Demokratlar gelerek o paralari sosyal devlet harcamalarina aktariyor. En temizi hayirlisi diyelim su an.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ryback, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    Pennsylvania'ya ihtiyacta kalmadiki. 270 i buluyor Biden Wisconsin ve Michigan'la. Birde Nevada var tabi. Bu eyaletlerin yaptigi buyuk hata bence. Bu isi 3 kasimda bitecek sekilde ayarliycaklardi. Gece yatmadan Trump'a alistirmistim kendimi,simdi yine karisti ortalik.

    Pek cok eyalette Cumhuriyetciler on oylamalari engellemeye ve kisitlamaya calisti, Cumhurieytcilerin cogunlukla secim gunu sandik basina gideceklerini bildigi icin (gercekten de yuzdeler o sekilde gosteriyor) secim gunu disinda oy kullanmayi zorlastirmaya calistilar.

    Texas'ta her county'de sadece tek bir sandik kurulmus misal, yani milyonlarca kisi eger onceden oy kullanmak istiyorsa o sandiga gitmek zorunda, bazi country'ler icin gidis-gelis 5-6 saatlik yol demek bu 🙂 herkesin kolay kolay yapabilecegi bir sey degil 🙂

    Her eyaletteki kurallari o eyalet belirliyor, pek cok eyalette Cumhuriyetciler kimlerin onceden kullanilabilecegine dair kisitlamalar getirmeler calistilar (65 yasindan buyuk olmak, ciddi saglik sorununa sahip olmak vs. gibi), siz de tahmin edersiniz ki butun bu yasal kisitlamalar ve zorlamalar tum islemleri geciktirdi, eger iki parti el ele guzel bir sistem kurmak isteseydi zaten her sey cok daha kolay olurdu ve oy sayimlari dun biterdi... Ozellikle bazi kilit eyaletlerde (Cumhuriyetciler ve Demokratlarin sayica yakin oldugu) son gune kadar oylar sayilmaya baslanamadi bile. Su an PA - WI - MI'da olan da bu...

    Misal her kademede Demokratlarin bulundugu New York'ta dileyen herkes posta ile veya secim gunu oncesinde bireysel olarak oy kullandi (hicbir neden sunmaniza gerek yok), sehrin pek cok yerine oy pusulasini atmak icin kutular kuruldu (posta ile gondermek istemeyen ve secim gununden once kullanmak isteyenler icin).

    Dolayisiyla, butun bu bilgilerden sonra sizin de tahmin edebileceginiz gibi, bazi kilit eyaletlerin secimi ayni gun bitirmesi pek de mumkun olmadi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum