Dolar Çıldırdı
-
@ugurfbtr keşke benlede iddiaya giren olsa. Adamları yolmuşsun bence
-
Perşembe günü Merkez Bankası toplantısında faiz artışı beklentisi ve yıl sonundan önce bir kez daha faiz artışı beklentisi dolarda bir miktar düşüş yaratabilir. Faiz artışı oranına göre düşüş az veya çok olabilir.
Biden’ in seçilmesi halinde artış, tersinde düşüş olabilir.Bunların hepsi herkesce bilinen ve piyasalarda konuşulan değerlendirmeler.
Fakat ne faiz artışı nede Amerika seçim sonuçları orta vadede dolarda bir düşüş getirmeyecek. Ekonominin düzelmesi gerekiyor. Bunun için hiç bir adım yok. Ekonominin düzelmesi, başta adalet olmak üzere, eğitim, sağlık, insan hakları, dış ilişkiler gibi bir çok konuda adım atılması ile mümkün olabilir.
Yakın gelecekte böyle bir adım atılmayacağı bilindiğine göre doların seyrinin ne olacağını tahmin edebilirsiniz. -
Sayin @divionyedi nin yazdiklarina ek olarak, bence Turkiye'nin basinda hem ekonomik hemde toplumsal alanda cok buyuk etkileri olacak bir coronavirus tehlikesi var. Artik kimse saglik bakanliginin acikladigi tabloya inanmiyor. Rakamlari gizleyerek, ustunu orterek buraya kadar getirdiler ama artik saklayacak tarafi kalmadi. Hem Avrupa ulkelerinde hemde Turkiye'nin komsularinda bile vaka sayilari hizla artarken, Turkiye'de kelime oyunlari ve kalem oyunlari ile destan yazilmaya calisiliyor. Gercekler buyuk ihtimalle bu kis ortaya cikacak ve malesef bunun ekonomiye yansimasi cok kotu olacak.
-
@MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
Sayin @divionyedi nin yazdiklarina ek olarak, bence Turkiye'nin basinda hem ekonomik hemde toplumsal alanda cok buyuk etkileri olacak bir coronavirus tehlikesi var. Artik kimse saglik bakanliginin acikladigi tabloya inanmiyor. Rakamlari gizleyerek, ustunu orterek buraya kadar getirdiler ama artik saklayacak tarafi kalmadi. Hem Avrupa ulkelerinde hemde Turkiye'nin komsularinda bile vaka sayilari hizla artarken, Turkiye'de kelime oyunlari ve kalem oyunlari ile destan yazilmaya calisiliyor. Gercekler buyuk ihtimalle bu kis ortaya cikacak ve malesef bunun ekonomiye yansimasi cok kotu olacak.
Günlük korona virüs tablosunda değişikliğe gidilmiş ve otomatikmen artış 2 binli sayıların üzerine çıktı mecburuyetten ve kısmen sayılarda şeffaflık söz konusu ucundan azıcık sadece 🙈
-
@divionyedi Aciklanan enflasyonun gercek enflasyonun 1/3 u bile olmamasi bir yana, verilen faiz oranlari aciklanan enflasyonun bile altinda kaliyor. Cok sert bir faiz arttirimi olmadigi surece tl ye donus zor. Sadece kucuk dususler sonrasi tekrar aynı seviyelere geldigini goruruz dolarin.
-
@Ryback resmi işlemlerdeki ücretlerin bile en az %30 arttığı dönemde açıklanan enflasyon rakamlarına inanmak için çok iyimser olmak gerekiyor.
-
@hurricane, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@Ryback resmi işlemlerdeki ücretlerin bile en az %30 arttığı dönemde açıklanan enflasyon rakamlarına inanmak için çok iyimser olmak gerekiyor.
Evet, yılbaşında bunu daha iyi anlayacağız. 10 yıllık pasaport çıkartma ücreti şu anda 1160 TL. Enflasyon oranına göre zam yapılırsa, yılbaşından sonra bunun 1300 TL falan olması lazım. Ama ben 2000 TL üstüne çıkacağını düşünüyorum. Yakınlarımdan pasaport almamış olanlara 10 yıllık almalarını tavsiye ediyorum.
-
Dolar fiyatları şu dakikalarda 7.82 TL seviyesinde hareket ederken, Euro fiyatları ise 9.27 TL seviyelerinde bulunuyor. Buradan da sürekli canlı piyasa takibi yapıyorum: https://piyasacanli.com/
Sizce ne olacak dövizler?
-
Bu sabah itibariyle demir yumrukla dolarin basi ezilmistir. Geri cekilme basladi duyduk duymadik demeyin. Jolelilin dedigi gibi 2 liraya bile cekilebilir :face_with_tears_of_joy:
-
yapacak hiç bişey olmaması çok saçma.. hiç bir şeyle bağdaştıramıyorum.
-
@YollardakiAdam dış güçler mi yine.
-
Erdogan kadar uyanık ve siyaseti iyi bilen biri dünya üzerinde yok ve olamazda bin yılda 1 gelir bunun gibi biri. Adamlarına hergün talimat verip tv programlarına çıkarttı. Halka dış güçler var öcüler sizi yiyecek Tayyip ten başka yol yok psikolojisini herkesin zihnine iyice oturttu. Halende devam ediliyor bu siyasi taktik. Dikkat edin. Hep dış güç var deniyor ama o dış gücün adını asla hiçbir kişi vermiyor. Joleliden tutta misiroglu v.s binbir çeşit tipler hergün böyle programlar yaptı. Halk eyvaaahhh tayip iyi ozaman oy atalim dedi. Tayyibin gizli siyasetçileri bunlar, halk yemiyor bu teraneleri ekmek istiyor et istiyor ev istiyor
-
Faiz sabit kaldı ve dolar 7,79 seviyelerinden 7,96'lara fırladı... Faiz kozunu ABD seçimlerinden sonrası için saklıyor olabilirler
-
@kaanvercetti yıl sonuna kadar dolar 8 lira olur dedim, 2 günde oldu:grinning_face_with_sweat: :grinning_face_with_sweat: .
-
@hurricane, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@kaanvercetti yıl sonuna kadar dolar 8 lira olur dedim, 2 günde oldu:grinning_face_with_sweat: :grinning_face_with_sweat: .
az önce dolar almaya inecektim 7.80lerdedir diye 8'e dayanmış vatana millete hayırlı uğurlu olsun :face_with_tears_of_joy:
-
@kaanvercetti bence sen dolar 10 lira olmadan alımını yap.:grinning_face_with_smiling_eyes:
-
Eger secimi Biden kazanirsa o zaman gormek lazim birde
-
@YollardakiAdam Hocam biden falan hikaye.Amerika da 2002 den sonra 3 başkan değişti 4.başkan yolda görünüyor.Biz hala tek bir kişiye bel bağlamışız, sorun Amerika da değil bizde...
-
Siyasi yorum yapmak istemem fakat Trump ve Biden'in gorusleri, yatirimlar nasil yonlendirecekleri dis ulke politikalari felan isin icine girince.
@hurricane Biden gelirse gelismekte olan ulkelerin para birimlerinin dolar karsisinda degersizlesmesi bekleniyor bu acidan soyledim.
-
@YollardakiAdam Siyaset yapma amacım yoktu,sadece realiteyi belirttim.Amerika da sistemin işleyişi yeni gelen başkanlarla kökten değişime uğramıyor, belki başkan istese bile sistemi kökten değiştirmesi çok zor. Tabii ki Biden yeni başkan seçilirse politikalara etkisi olacaktır.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
