@dmr, içinde söyledi: 🇹🇷 🇺🇸 USA-Turkiye Cift Diplomali Lisans Programlari - Anadolu Universitesi, Dokuz Eylul Universitesi, ITU, ODTU - 1 yil calisma izni(OPT)
Daha önce bu bölümü bitirmiş saygıdeğer büyüklerim benim bu program hakkındaki sorularıma cevap verebilir mi?
-Ben geri dönmemek üzere gitmek istiyorum green card çıkmaması ihtimalinde (bilindiği üzere çok büyük bir ihtimal) orada üniversite bittiğinde 1 yıl opt hakkımı kullandıktan sonra nasıl kalabilirim ( yüksek lisans için param kalmayacak muhtemelen , eğitim için yaklaşık 60k USD bütçem var ve yaptığım hesaplara göre hepsi bu program sürecince harcanmış olacak) bana bilgi verebilir misiniz?
O kadar kaynağımı orada tükettikten sonra geriye dönüp tekrardan Türkiyeye gelmek istemiyorum...
Dediginiz durumda OPT donemine girerken uygun bir is bulmaniz gerekecek, o durumda hem statu sahibi olursunuz, hem de calisip para biriktirebilir duruma gelirsiniz.

İtiraf etmek icap eder ki, bu işler biraz da baht işi. Sizin yolunuz açık olur inşallah.

U.S. Embassy Ankara, Türkiye on Instagram