Dolar Çıldırdı
-
-
@Chandler çok bekletmediler sağ olsunlar..
-
@Chandler Ben doviz kurlarinin ve ozelliklede $ kurunun yukselmesinin Turkiye'deki ekonomi bakanliginin veya Merkez Bankasinin iradesi ile kontrollu bir sekilde yapildigini zannetmiyorum.
6.85'deyken Mayis-Temmuz arasinda bu seviyede tutabilmek icin yaklasik $120 milyar piyasaya surmusler ve ancak 2 ay kadar tutabildiler o seviyede. Bunu da kendileri agizlarindan kacirdi.
Simdi ise artik kontrolden cikti. Zaten ellerinde bunu kontrol edebilecek bir mekanizma veya guc de kalmadi. Cunku MB'nin reserveleri acikladiklarinin aksine, swab islerini cikarsaniz, tahminlere gore eksi $35 milyar seviyelerinde. Swab islemleri ise zaten ayri bir yuksek faizle borclanma sekli.
Zaten ekonomi bakani da bunu acikca itiraf etmek yerine, "serbest doviz kuruna gectik" dedi. Yani "artik tutamiyoruz, biraktik gidiyor" demek istedi. Birde "dollar beni ilgilendirmiyor" anlamina gelen ucube bir aciklamasi var...
-
Dövizi tutmaya çalışmak saçmalıktı zaten tutmaya çalışmak demek merkez bankası rezervlerini azaltmak demek.
-
Bir yatırım tavsiyesi değil ama GreenCard çıkan arkadaşlar eğer mali olarak birikim sahibi değillerse şimdiden kredi çekip parasını dolar yaparsa büyük kâra geçmiş ve sonrası için problem yaşamamış olur.
-
Bir de şöyle düşünün,
Dolar, gelmiş ve geçmiş en yüksek seviyede değil, geleceğin en düşük seviyesinde. -
Şu an yapılacak en akıllıca hamle. Ben 2019 Aralık gibi 60.000 tl ihtiyaç çekmiştim, o zaman 10000 usd yapmıştı. Şimdi ise 7500 usd’ye denk geliyor. Yani sırf kurdan 2500 usd kar. Tabi faiz kısmını görmezden geliyorum, erken kapatınca sorun yok. Şu anda kur hareketleri çok daha fena, yıl sonu 10 olması sürpriz değil
-
1 United States Dollar equals
7.94 Turkish liraBöyle giderse GC kazansam bile Amerika hayallerim suya düşecek, 9'un üstüne çıkmaz umarım (ne yazık ki çıkacak). Her hafta imkanım oldukça dolar alıp köşeye atmaya başladım.
-
Biden secilince görün siz birde 15 lira olacak
-
@Rhonster Bu yazıyı görünce birden üzüldüm :)
-
@quikless üzülmemek elde değil.
-
@Rhonster tam bir sene içerisinde 5.8lira civarından 8TL bandına dayanmış. Geçen sene tek kişi için 80-85bin TL yeterliyken bu sene 120bin lira gerekiyor. İşimiz gerçekten zor.
-
@Calibraturbo işte burası çok önemli..
-
@kaanvercetti, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
1 United States Dollar equals
7.94 Turkish liraBöyle giderse GC kazansam bile Amerika hayallerim suya düşecek, 9'un üstüne çıkmaz umarım (ne yazık ki çıkacak). Her hafta imkanım oldukça dolar alıp köşeye atmaya başladım.
Bir çıksın hele gereğini yaparız.harç borç alır bir yoldam buluruz.moralini bozmanın anlamı yok .modumuzu düşürmeyelim.doların yükşelişine bir şey yapamayacağımız için üzülme.dediğin gibi ufak ufak birikim yap.gerisi Allah kerim.
-
@quikless, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@Rhonster tam bir sene içerisinde 5.8lira civarından 8TL bandına dayanmış. Geçen sene tek kişi için 80-85bin TL yeterliyken bu sene 120bin lira gerekiyor. İşimiz gerçekten zor.
Vallahi ben ne uapacam 2 çocuk toplam 4 kişiyiz senin hesapla ne kadar yapar bu iş?
-
Türkiyedeki kredilerimi kapaticam. Şuan dolar kazandigim için acaba acele etmeyip yıl sonunu mu beklesem. dolar yıl sonuna kadar 10 tl olur deniyor. Tahminlerinizi alabilirmiyim.
-
Türk halkının geçmişten bugüne en büyük 2 hayali bir ev ve araba almaktır.
Eskiden emekli ikramiyesi ile ev alınabiliyormuş.
Şimdi ev de araba da hayal... -
@jamel86, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
Türkiyedeki kredilerimi kapaticam. Şuan dolar kazandigim için acaba acele etmeyip yıl sonunu mu beklesem. dolar yıl sonuna kadar 10 tl olur deniyor. Tahminlerinizi alabilirmiyim.
Erken kapatmayı tavsiye etmem. Biden seçilirse dolar roketleyecek.
-
@clourpoint eski hesaba göre sanırım 15 binden sonra ailede kişi başı 2500-5000 dolar istiyorlardı. yani ortalama 20-25 bin gerekiyor. Günün kuruyla 150-200 bin lira gerekiyor. Bu sene kurlardan dolayı umarım biraz inisiyatif gösterirler.
-
@quikless, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@clourpoint eski hesaba göre sanırım 15 binden sonra ailede kişi başı 2500-5000 dolar istiyorlardı. yani ortalama 20-25 bin gerekiyor. Günün kuruyla 150-200 bin lira gerekiyor. Bu sene kurlardan dolayı umarım biraz inisiyatif gösterirler.
çok para bre.kardeşim en önemlisi talihli olabilmek parayı bir şekilde buluruz.gerekiyorsa kredi çekeriz.mayıs ayı bir gelsinde önümüzü görelim..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum