Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ⭐⭐

    an itibariyle 7.82 greencardi alsak bile dolar yüzünden gidemeyeceğiz..


  • ben gelmeden once her ay 100 dolar atmistim kenara 1200 dolar yapip vize paralarini odemistim 🙂 o zaman dolar 3.8 felandi yil korona oncesi 2018 basi


  • Biz de "dolar yükselecek belli" fikrine gore kredi çektik eksik bakiye icin.En azindan dolar borclanacagimiza TL borclanalim dedik.


  • 2010 bim broşürü

    13afd57e1eb08bea66a9fec76503f6f1.jpg

    Bu broşüre göre 10 yıllık reel enflasyon yaklaşık %400-500 civarı.


  • @MySea ben de çok duydum 15 lira olacak her kafadan ses çıkıyor adam akıllı iktisadi izahı varmı bu dayanağın 8 lira zaten psikolojik sınır gibi bişey. türkiye kaldırmaz 15 falan dışardan müdahale şart olur


  • @Abdullah-Yaz, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @MySea ben de çok duydum 15 lira olacak her kafadan ses çıkıyor adam akıllı iktisadi izahı varmı bu dayanağın 8 lira zaten psikolojik sınır gibi bişey. türkiye kaldırmaz 15 falan dışardan müdahale şart olur

    Bir zamanlar 3 liraydı o psikolojik sınır.


  • @Abdullah-Yaz Ekonomi bakani bile "dollar ile ilgilenmiyorum" anlamina gelecek aciklama yapiyorsa, vardir bazi ciddi dayanaklar diye dusunuyorum.


  • geçen haftalarda tüm paramı dolara yatırdım bugün 7.60lara kadar düştü sanırım baya korktum daha ileriye gidecek diye de aileme uzun zamandır söylüyorum bu ülkede şu an doların düşmesi için sebep yok siz de dolar alın diye, annem daha dün 7.80lerden dolar alınca bugün de 60'lara düştüğünü görünce sabah baya bi korktum ve beklediğim gibi şu an yine yükselmiş 7.74. bu ülkede doların düşmesi için sebep yok, kişi başına düşen gelir bile son 10-15 yıla kıyasla baya bi düşmüş. ülke gittikçe kötü yere gidiyor. dolar daha fazla yükselmeden yatırımınızı simdiden yapmanızı öneririm..


  • @kaanvercetti pandemi 2 dalga geldiğinde iyiki 7.8 den almışım diyeceksin gibime geliyor bu gidişle.


  • @kaanvercetti, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    geçen haftalarda tüm paramı dolara yatırdım bugün 7.60lara kadar düştü sanırım baya korktum daha ileriye gidecek diye de aileme uzun zamandır söylüyorum bu ülkede şu an doların düşmesi için sebep yok siz de dolar alın diye, annem daha dün 7.80lerden dolar alınca bugün de 60'lara düştüğünü görünce sabah baya bi korktum ve beklediğim gibi şu an yine yükselmiş 7.74. bu ülkede doların düşmesi için sebep yok, kişi başına düşen gelir bile son 10-15 yıla kıyasla baya bi düşmüş. ülke gittikçe kötü yere gidiyor. dolar daha fazla yükselmeden yatırımınızı simdiden yapmanızı öneririm..

    7.80 den aşağı çekilmesi kar realizesi olarak değerlendirilmeli ki sokağa çıkma yasakları zamanından bu yana süreci değerlendirirsek Mayıs ayında 7.27 ilk rekor gelmiş BIST100 ise 80 bin altına inmişti.
    Haziran Temmuz ayında ilk defans hattı 6.85
    Ağustos ayı başı 6.99
    Ağustos sonu 7.39
    Eylül ortası 7.50 defans hatları hep kırıldı.
    7.50'den 7.80 iki hafta içinde yükseldi ki piyasanın dengelenmesi gerektiği için düşüş normal önümüz kış + Pandemi + enflasyon artışı + maaşların alım gücünün azalması yıl başında 9₺ altında kalırsa iyimser tahmin olur.Şahsım Mayıs ayında 1,03 ve Ağustos ayı'nda 1,01 orandan çekilebilecek en yüksek miktardan kredi çekip dolara girdim dolar kuru 8.40 geçtiği taktirde her iki kredinin vade faiz ve masrafını çıkarıyor, para riski sever ytd😉


  • maliye ve ekonomi berattayken hepimiz "güvendeyiz" adamın bir çok ünvanı yanında yüzüklerin efendisi olarak anılmasında bir sebep var(bkz wikileaks) ben güveniyorum damada. dolar 1 seneye kalmaz 10.50 at fava bekle.


  • teknolojik aletlere millet abanıyor hep döviz yurtdışına gidiyor. üretim yok teknoloji üreten yok hep yiyici takım. bilgisayarların telefonların yeni perakende sektörüne girdiği zaman 1997 de dolar 1.3 falandı şimdi 8 de gidiyor. Sebebi bu teknoloji yiyicileri çok ama üreten . Memleketi batırıyo bu teknoloji yiyicileri.


  • @lopsuzaydo, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    teknolojik aletlere millet abanıyor hep döviz yurtdışına gidiyor. üretim yok teknoloji üreten yok hep yiyici takım. bilgisayarların telefonların yeni perakende sektörüne girdiği zaman 1997 de dolar 1.3 falandı şimdi 8 de gidiyor. Sebebi bu teknoloji yiyicileri çok ama üreten . Memleketi batırıyo bu teknoloji yiyicileri.

    Şakaysa komik değilse daha komik.


  • ben sadece durumu özetledim komik mi? teknoloji üreten yok. bu memlekette okuyosan teroristsin. 2 taş üstüste koyuyosan hainsin. sonuç ortada.


  • @lopsuzaydo, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    ben sadece durumu özetledim komik mi? teknoloji üreten yok. bu memlekette okuyosan teroristsin. 2 taş üstüste koyuyosan hainsin. sonuç ortada.

    Öyle bir yazmışsınız ki bir üst mesajınızda döviz kurunun artmasının tek sebebinin 1997'den günümüze teknolojiye ulaşmaya çalışan insanlar olduğunu belirtmişsiniz. Unutmayın demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları, azınlık hakları ve işleyen bir piyasa ekonomisi en önemli kriterlerdir. Bunları ben söylemiyorum kopenhag kriterleri söylüyor. Teknoloji kadar bu kadar basite indirmek doğru değil.

    Bence komik...


  • Tedavülde ne kadar Türk lirası vardı, ne kadar para basıldı, şu an ne kadar Türk lirası var. Bu bile tek başına TL'nin tüm para birimleri karşısında değer kaybetmesinin garantisi. Diğer sıkıntılı sayısız konudan bahsetmeye bile gerek yok, onları da bu denkleme sokarsak, Türk lirasındaki değer kaybının devam etmesi 1+1=2 kadar net.


  • sizin adliyeye yolunuz düşmeedi galiba hak hukuk tan kanun dan insan haklarından bahsediyosun. bi yolun düşsün nerde kanun nerde hak hukuk görürsün. kadı sahtekarsa teroristlik yapıyosa kadıdan adalet bekliyecek değilsin yaaa..


  • @lopsuzaydo turkiyede hukuk medya AKP nin emrinde istediğini asar istedigini keser istediğini fişler


  • bende adliye cübbeli ahmed hocanın emrinde diye biliyodum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum