Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.2k 1.1k 1.6m 976

  • @Old-Traveler, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhaba. Birçok kez sorulmuştur. Bizimle alakası yok diye sanırım dikkat etmedim formda ben bulamadım. Forumda vardır da ben bulamamışımdır. GC çekiliş başvurusunu yaparken henüz doğmamış, Şubatta dogacak bebeğimiz için bir bildirim yapıyor muyuz? Resim olarak Doğmamış bebişin ultrason resmini mi? koyacağız 😄 İşin şakası bir yana Ulu forumdan yardim rica ediyorum. Her bi konuyu öğrendim de bunu çözemedim.

    Doğmamış çocuğa don biçilmez, kasaptaki ete soğan doğranmaz, dereyi görmeden paça sıvanmaz.

    Bilmem anlatabildim mi? :)


  • @ibrahimasar ayrı ayrı nasıl yatırıcaz pasaport ucretini böyle birşey yaşamamam için bende

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bunların harç bedeli başlıkları ayrı. Biri pasaport cüzdan bedeli, diğeri 1 yıllık ve ya 2 yıllık ve ya en mantıklısı 4+ yıllık diye geçen harç bedeli. Pasaport işlemlerini yaparken nüfusta 10 yıllık olduğunu ayrıca belirtiyorsunuz.


  • Herkese selam şu an yeşil pasaportum mevcut. Başvuruyu birkaç gün sonra yapacağım. Fakat ilerleyen zamanlarda yeşil pasaportu iptal ettirip 10 yıllık normal pasaport almayı düşünüyorum. Bu durumda çekilişi kazanma durumunda pasaportun farklı olması sorun yaratır mı?

    Ayrıca yeşil pasaportu iptal ettirip yerine normal pasaport alma konusunda bilgisi olan var mıdır?


  • genç başvurmak en iyisi sanırım :smiling_face: 5 yıllık pasaportu 160tl gibi bir bedelle aldım bugün itibariyle.


  • @Old-Traveler, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhaba. Birçok kez sorulmuştur. Bizimle alakası yok diye sanırım dikkat etmedim formda ben bulamadım. Forumda vardır da ben bulamamışımdır. GC çekiliş başvurusunu yaparken henüz doğmamış, Şubatta dogacak bebeğimiz için bir bildirim yapıyor muyuz? Resim olarak Doğmamış bebişin ultrason resmini mi? koyacağız 😄 İşin şakası bir yana Ulu forumdan yardim rica ediyorum. Her bi konuyu öğrendim de bunu çözemedim.

    Öncelikle sağlıkla kucağınıza alın inşallah, sorunuza gelince bebişle ilgili herhangi bir bilgi vermiyorsunuz, başvurduğunuz o an güncel gerçekleşmiş doğru bilgiler neyse onlarla dolduruyorsunuz formu.


  • @Chandler, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Herkese selam şu an yeşil pasaportum mevcut. Başvuruyu birkaç gün sonra yapacağım. Fakat ilerleyen zamanlarda yeşil pasaportu iptal ettirip 10 yıllık normal pasaport almayı düşünüyorum. Bu durumda çekilişi kazanma durumunda pasaportun farklı olması sorun yaratır mı?

    Ayrıca yeşil pasaportu iptal ettirip yerine normal pasaport alma konusunda bilgisi olan var mıdır?

    Pasaportun farklı olması sorun yaratmaz, iptal ettirdiğinizde eğer sizden geri alıyorlarsa yeşil pasaportu mutlaka öncesinde fotokopisini alın ki talihli olursanız mülakat aşamasında farkı sorduklarında ‘başvuru esnasında kullandığım pasaportun kopyası budur’ şeklinde beyanda bulunabilin. Zaten geçen yılın yönergesinde fotokopinin bu anlamda işe yarayacağı yazıyordu.


  • Ali Cihan bey turist vizesine müracaat ettiğimiz biyometrik fotoğraf ile green card a müracaat edebilirmiyiz?


  • macera dolu Amerika-- ama hep bu yazıyı görmekten sıkıldım ( HAS NOT BEEN SELECTED ) inşallah 2022 şansımız döner herkese bol şans diliyorum şimdiden


  • @serkanist buyuk harf kullanmadan yazin :)


  • @sedat-Çeri, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Ali Cihan bey turist vizesine müracaat ettiğimiz biyometrik fotoğraf ile green card a müracaat edebilirmiyiz?

    Eger guncelse vize mulakati icin kullandiginiz fotografi kullanabilirsiniz; fakat vizeler icin biyometrik foto gerekmiyor. Biyometrik fotograf sadece TC pasaportu icin gerekiyor.


  • Sonunda pasaportuma kavuştum. 😂😂 Sabah ptt`ye gittim. 30 dakika aradılar en sonunda teslim aldım. İstanbulda yaşayan varsa nasıl olsa hemen gelir demesin hızlı bir şekilde halletmeye çalışsın.


  • @Jeulitsh pasaporta başvuru yaptıktan sonra başvuru için fiziki olarak eline geçmesine gerek yok ki e devletten zaten tüm bilgilerini görebiliyorsun. Ondan dolayı bu kadar stres yapıp kendinizi üzmenize gerek yok


  • @Old-Traveler merhaba
    Bizde bebek bekliyoruz.aynı durumdayız. green card çıkınca büyükelçiliğe bildirimde bulunuyormuşuz. şimdi değil o zaman önemliymiş.Hatta benim kardeşim bekar olarak başvurdu. card çıktığında evliydi.hanımıyla ele gittiler :)


  • Arkadaşlar merhaba idphoto4you sitesinden fotoğraf ayarı yapıyorum herşey tamam fakat sona geldiğimde make foto dediğimde ekrana gelmiyor resim kaç defa uğraştım olmadı nedenini bilenden acil yardım bekliyorum🙏


  • @eesra, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Arkadaşlar merhaba idphoto4you sitesinden fotoğraf ayarı yapıyorum herşey tamam fakat sona geldiğimde make foto dediğimde ekrana gelmiyor resim kaç defa uğraştım olmadı nedenini bilenden acil yardım bekliyorum🙏

    google chrome kullanmayın internet explorer gibi tarayıcıları tercih edebilirsiniz. o da olmazsa başka tarayıcı deneyin, sorun tarayıcıda. aynı sorunu ben chrome'dan yaşamıştım.


  • bende 5x5 cektirdigim foto yu sitede deniyorum çene hafif dısarıda kalıyor pixerlde 1182 sorun olurmu acaba


  • Eşimle Benim pasaport başvurumu yaptım bakalım.


  • Bu sene 10. kez başvuracağım sanırım, yaşım da geçti pek bir hevesim ve inancım da kalmadı sanki, kendimden vaz geçtim artık, bu sene liseye başlayan bir kızım var, en azından lise eğitimine orada devam etsin istiyorum, bu sene hayırlısı olsun bakalım.


  • @eesra mesaj attım mesaj kutusuna bakar mısınız


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum