Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba. Bilgisi olan lütfen paylaşsın. Ben 1999-2016 yılları arasında Rusya’da oturum izniyle yani Vid na Jitelstvayla yaşadım. 2016 bu yana Türkiyede yaşıyorum. 2017 yılında Rusya oturum iznimin süresi doldu ve iptal oldu. Şimdi ben Rusya’dan adli sicil kaydı almalıyım. Ankara Rus konsolosluğundan Eylül ayı için randevu aldım yarın konsolosluğa ulaşabilirsem detaylı olarak görüşeceğim fakat bilgisi olan varsa yazabilir mi benim durumumda en hızlı şekilde nasıl bu belgeyi alabilirim ve şimdiye kadar konsolosluktan alan oldunu.


  • @Kuthun, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    @Kuthun, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Merhabalar,

    Rusya'dan Справка (spravka) almak için üst iletilerde göremediğim bir yol daha keşfettim. МФЦ (MFC) isimli state büroları var. Konuştuğum Rus vatandaşı arkadaşlarım buradan 30 günde almışlar. Belge aynı belge yine МВД (MVD) damgalı ve imzalı. Belge hazır olduğunda telefona SMS gönderiyorlarmış. Vatandaş olmayanlar için veriyorlar mı bunu da öğreneceğim. Alacak kişiler var ise bilgi olması amacı ile yazıyorum. Belgeyi aldıktan sonra süreci yine buradan aktaracağım.

    Belge örneği:

    Yukarıdaki bilgiler için güncelleme yapmak istiyorum. Fırsatım varken spravka almak için başvurayım dedim. Eğer evrak talebi geç gelirse bir daha alırım ama süreci de öğreneceğim için ikinci kez daha kolay alırım diye düşündüm. Bu bölgedeki MFC Rus vatandaşı olmayanlara belge vermiyor. MVD' ye gitmeniz gerekiyor. Belgeyi almak için prosedür şu şekilde:

    1. Pasaportun ilk sayfasının Rusça çevirisini yaptırtıyorsunuz. (450 ruble)
    2. Notere onaylatıyorsunuz. (700 ruble)
    3. Pasaport çevirisi ve oturum kağıdınız ile beraber İçişleri Bakanlığı (MVD) ofisine gidiyorsunuz.
    4. Gişedeki kişiye belgeleri veriyorsunuz fotokopisini alıyor ve Rusya'da başka hangi şehirlerde oturdunuz diyor. Söylüyorsunuz.
    5. Size orjinal evrakları veriyor fotokopilerini alıyor. Sisteme giriyor ve Spravkanın hazır şablonu var boş yerlerini el yazısı ile dolduruyorlar. Hazır şablon haline imza atmanızı istiyor.
    6. İmzanızı attıktan sonra size bir telefon ve belge numarası olan küçük bir kağıt veriyor. 30 günde hazır olacağını ve kağıttaki numaradan arayıp teyit etmeniz gerektiğini, belgeyi almaya gelirken pasaport ve Rusça çevirisi ile gelmeniz gerektiğini belirtiyor. (Ücret yok)

    Bu kadar. Ben pasaportumun tüm sayfalarının fotokopisini de almıştım ama gerek yok dediler sadece yukarıda yazdığım belgeler yeterli oldu.

    Not: Ben pasaport çevirisini iki adet aldım bulunsun diye. Ve bu ikisi için birer adet noter onayı aldım. İki adet spravka için başvurdum (spravka ücretsiz alınıyor). Fiyatların hepsi iki adet için. Fiyatlar bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.

    Spravka 21 22 günde hazır oldu. Pasaportun Rusça çevirisi ile gidip aldım. Daha sonra spravkayı da translate ettirip notere onaylattım.

    Not: Aslında notere onaylatmaya gerek yok ama ben belki başka bir yerde de lazım olur diye almışken onaylatayım dedim.


  • Benimle aynı durumda yani Türkiye’den Справка о несудимости yani adli sicil kaydı alacak olan insanlara ilerde yardımcı olabilmek adına Rusya Federasyonu Ankara Başkonsolosluğundan aldığım bilgileri aktarıyorum. Öncelikle konsolosluktan sistem üzerinden randevu oluşturuyorsunuz, bana randevu 2,5 hafta sonrasına verildi ama yoğunluğa göre değişebilir. Yanımda TC pasaportu ( tercümeye gerek olmadığını söylediler), varsa Rusya da yaşarken kullandığım resmî evrak (ben vid na jitelstvo götüreceğim) ve en önemlisi oradayken kayıtlı olduğunuz adres bilgisi yani Прописка. Konsoloslukta bir dilekçe yazıp 10 gün içerisinde belgemi gelip alabileceğimi söylediler ( ne kadar doğru bilemem). Belgeyi sağ salim aldıktan sonra bilgi güncellemesi yaparım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @e-sh07 elinize saglik, guncellemeleri bekliyoruz 🙂


  • Arkadaşlar merhaba, Diğer ülkelerden sicil kaydı konularının yanında Amerika'da ikamet sürmüş ve sonrasında greencard veya eş durumundan başvurulanlar için tecrübelerimi aktarmak isterim. Amerika'da yaklaşık 3.5 yıl kaldıktan sonra Türkiye'ye döndüm ve şimdi de tekrardan eş durumundan göçmen vizeye başvurdum. Polis kaydım bulunduğu için ilk olarak yaşadığım şehirdeki davamın görüldüğü mahkemeye konu hakkında e-mail gönderdim. Kendileri dava detaylarını ve sonucunu alabilmem için Polis kayıtlarımı talep ettiler. Daha sonra yaşadığım şehirdeki Polis şubesine e-mail göndererek durumumu ne için talep ettiğimi ve davanın sonucu kendilerine pasaport numarası ile birlikte verdiğimde kayıtları bana e-mail olarak gönderdiler. Aynı kayıtlar ile tekrardan mahkeme arşivlerine başvurduğumda mahkeme sonuçlarını gösteren belgeleri tarafıma gönderdiler. Toplam işlem 1 hafta sürdü. hiçbir ücret talep etmediler.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet858, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Arkadaşlar merhaba, Diğer ülkelerden sicil kaydı konularının yanında Amerika'da ikamet sürmüş ve sonrasında greencard veya eş durumundan başvurulanlar için tecrübelerimi aktarmak isterim. Amerika'da yaklaşık 3.5 yıl kaldıktan sonra Türkiye'ye döndüm ve şimdi de tekrardan eş durumundan göçmen vizeye başvurdum. Polis kaydım bulunduğu için ilk olarak yaşadığım şehirdeki davamın görüldüğü mahkemeye konu hakkında e-mail gönderdim. Kendileri dava detaylarını ve sonucunu alabilmem için Polis kayıtlarımı talep ettiler. Daha sonra yaşadığım şehirdeki Polis şubesine e-mail göndererek durumumu ne için talep ettiğimi ve davanın sonucu kendilerine pasaport numarası ile birlikte verdiğimde kayıtları bana e-mail olarak gönderdiler. Aynı kayıtlar ile tekrardan mahkeme arşivlerine başvurduğumda mahkeme sonuçlarını gösteren belgeleri tarafıma gönderdiler. Toplam işlem 1 hafta sürdü. hiçbir ücret talep etmediler.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    Elinize saglik. Su basliga da deneyiminizi aktarir misiniz?

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1443/abd-den-adli-sicil-kaydi-almak


  • Kanada’dan adli sicil almak, benim yöntemimde Kanada içinde tanıdık bir arkadaşım olduğundan işlem şöyle gerçekleşti. Sizden öncelikle iki geçerli belge numarası istiyorlar. Pasaport ve geçerli olabilecek başka bir belge. Kanada içinde yaşamış olduğunuz polis departmanının internet sitesinden online başvuru yapıyorsunuz. 20 CAD para istiyorlar. İşlem uzun sürmüyor. Belgeyi Kanada içinde göstereceğiniz ev adresine posta ile gönderiyorlar. Diğer bir yöntem dedektiflik büroları ile anlaşma yapıp işleri onlara bırakmak. Bulduğum en ucuz dedektiflik 45 Cad istedi.


  • Merhaba. Son zamanlarda Türkiye’deki KKTC konsolosluk veya büyükelçiliklerinden adli sicil belgesi (karakter belgesi) almış olan var mıdır? Forumda genelde 1-2 ayda çıktığı yazmış fakat bana bir an önce lazım. Kıbrıs’a da gidemiyorum pandemi kısıtlamalarından dolayı.


  • @ermanusa Türkiye'de olup polis belgesi çıkarmayla ilgili bir bilginiz varmı acaba


  • @erhan91 Türkiye'deyken nasıl alabiliriz bir bilginiz varmı acaba

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semih128 Suudi Arabistan konsolosluguna ulastiniz mi? cevaplari ne oldu?


  • @crazycells evet orada hâlâ çalışmakta olan arkadaşımı yönlendirdim elçiliğe.yalniz cevapları burdan bir şey yapamayız Ankara'daki Suudi Arabistan konsolosluğuna gidip ordan çıkarmamız gerektiğini söylediler.
    Bende Ankara'daki elçiliği aradım onlarda bizimle ilgili Bir durum değil Arabistan'daki türk elçiliğinden alabileceğimizi söyledi. bende anlamadım her iki taraf birbirine atıyor taşı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semih128, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    @crazycells evet orada hâlâ çalışmakta olan arkadaşımı yönlendirdim elçiliğe.yalniz cevapları burdan bir şey yapamayız Ankara'daki Suudi Arabistan konsolosluğuna gidip ordan çıkarmamız gerektiğini söylediler.
    Bende Ankara'daki elçiliği aradım onlarda bizimle ilgili Bir durum değil Arabistan'daki türk elçiliğinden alabileceğimizi söyledi. bende anlamadım her iki taraf birbirine atıyor taşı

    Bu dediginiz cevaplari sozlu almak yerine yazili olarak alin, ve mulakatta konsolosluga neden alamadiginizi bu belgelerle gosterin, kabul edeceklerdir. Zaten her ulkeden bu belgeyi almaniz mumkun degil, o nedenle sizin elinizden geleni yaptiginizi gostermeniz yeterli.


  • @e-sh07, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Benimle aynı durumda yani Türkiye’den Справка о несудимости yani adli sicil kaydı alacak olan insanlara ilerde yardımcı olabilmek adına Rusya Federasyonu Ankara Başkonsolosluğundan aldığım bilgileri aktarıyorum. Öncelikle konsolosluktan sistem üzerinden randevu oluşturuyorsunuz, bana randevu 2,5 hafta sonrasına verildi ama yoğunluğa göre değişebilir. Yanımda TC pasaportu ( tercümeye gerek olmadığını söylediler), varsa Rusya da yaşarken kullandığım resmî evrak (ben vid na jitelstvo götüreceğim) ve en önemlisi oradayken kayıtlı olduğunuz adres bilgisi yani Прописка. Konsoloslukta bir dilekçe yazıp 10 gün içerisinde belgemi gelip alabileceğimi söylediler ( ne kadar doğru bilemem). Belgeyi sağ salim aldıktan sonra bilgi güncellemesi yaparım.

    Durumu güncellemek istedim biraz geç olsada. Ben tam on gün sonra arayıp konsolosluğa belgemin hazır olup olmadığını sordum be bayan 15 dk sonra tekrar aramamı söyledi ve aradıktan sonda belgemin hazır olduğunu öğrendim.(eğer Ankara Rus konsolosluğuna ulaşmak isterseniz 09:00-09:30 arası arayın, diğer saatlerde ulaşmanız pek mümkün olmuyor. Bir de cevap veren bayan Türkçeyi çok iyi bilmiyor o yüzden kendinizi çok doğru izah etmeniz lazım yanlış yönlendirmemeleri adına). Belgeyi geçen hafta teslim aldım, tekrar randevu almanıza gerek yok direk belgenizin hazır olduğunu ve teslim almaya geldiğinizi söylüyorsunuz. Bir de fark ettim ki belgemi aradığım gün hazırlamışlar, o yüzden siz siz olun iletişime geçmeden gitmeyin boşu boşuna.


  • Arkadaşlar benim gibi Yurt dışında çalışmış ve şimdi oralardan uzakta olanlar için Kazakistan ve Rusya'dan adli sicil kaydı nasıl alınır onu yazacağım.
    1-Rusya konsoloslugundan internet üzerinden randevu alınarak bizzat başvuru yapılıyor. Evrak 10 iş gününde geliyor. Ücreti yok. Giderken pasaport kopyası ve son adresinizi gösterir register varsa işler daha kolay.Randevu konsolosluğun müsaitlik durumuna göre 3-4 hafta sonrasına da verilebiliyor.
    2-Kazakistan'dan evrağı almak biraz zor .
    *Ya konsolosluk yolundan gidip 6 ay bekleyeceksiniz. Bunun için bir ücret de ödemek gerek.
    *Yada birine vekalet yazdırıp Kazakistana göndereceksiniz. Yazılacak vekalet Türkçe olacağı için bir de onu yeminli tercümana çevirtip notere götüreceksiniz. Bu da baya maliyetli ve uzun süren bir yol. O vekalet (davernus) ile tanıdığınız bir kişi gidip sizin yerinize Kazakistan'dan alacak evrağı.
    *Bir başka yol Egov denilen bizdeki edevlet benzeri sistemden barkodlu evrak almak. Bunun için de egov'a kayıt gerekiyor. IIN denilen TC kimlik benzeri numaranız ve Kazakistan'a kayıtlı telefon numarası ile kayıt yapıp belgeyi alabiliyorsunuz.
    *Son bir yol da uçağa atlayıp oraya gitmek ama hiç gerek yok.
    Ben bu işleri egov üzerinden yapmanın en kolay oldugu fikrindeyim. Tabii karar sizin

    Dosya Numarası : 2021EU28xxx

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozeryilmaztr deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler.


  • Merhaba. Zorlu bir süreçten sonra sonunda avusturya konsolosluğundan adli sicil kaydımı aldım.. evrak almanca ama altında parantez altında ingilizcesi yazıyor. bu belgeyi çevirtmem gerekiyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ilhan-Erarslan, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Merhaba. Zorlu bir süreçten sonra sonunda avusturya konsolosluğundan adli sicil kaydımı aldım.. evrak almanca ama altında parantez altında ingilizcesi yazıyor. bu belgeyi çevirtmem gerekiyor mu?

    merhaba. eğer aynı evrakta ingilizcesi de yer alıyorsa çevirtmenize gerek yok. bu arada sürecinizi imzanıza taşımanızı rica ederim.

    teşekkürler


  • Ispanyadan Adli Sicil Belgesi Almak

    Arkadaslar merhaba Ispanya/Madrid de kendiniz basvurarak adli sicil kaydi almak ile ilgili tecrubemi paylasmak isterim. DV vizesi icin almaniz gereken dokumaninin adi "Certificado de antecedentes penales".

    1 - Ilk olarak takip eden linkten "https://citaprevia.mjusticia.gob.es/" randevu almaniz gerekiyor, randevu basvurusunu tamamladiktan sonra email alacaksiniz. Emailde tarih, yer ve saat bilgileri ile birlikte randevu gunu yaninizda getirmeniz gereken dokumanlarin bilgisi yer almaktadir.

    2 - Randevu gunu asagidaki belgeleri yaninizda goturmeniz gerekmektedir.
    A. Gelen email in ciktisi.
    B- DNI veya NIE(Yabancilar icin)
    C- "Modelo 780" doldurulmus form ve odendi makbuzu . (Bos Modelo 780 formu(3 farkli doldurmaniz gerekiyor, kendiniz icin, banka icin ve basvuru icin) gelen emailden indirerek doldurunuz ve Modelo 780 odemesini kabul eden herhangi bir bankada odeme (3.82 Euro) yaptiktan sonra odendi makbuzunu aliniz. (Bazi bankalarda atm den de odeme yapiyorsunuz hatta musterisi olmasaniz bile.)
    3- Daha sonra Randevu gunu, belirtilen yerde belirtilen saatte olunuz. Gelen emailde ayni zamanda bir barkod olacak ve bu barkodu okutarak sira numarasini alacaksiniz, daha sonra siraniz geldiginde, NIE kartinizi, doldurulmus Modelo 780 formu(kuruma ibraz edilecek olan) ve odendi makbunuzu isteyecekler. Verdikten sonra ne icin gerekli oldugunu sorduktan sonra size belgeyi teslim edeceklerdir ve isleminiz tamamlanmis olacaktir.

    Belgeyi aldiktan sonra belge uzerindeki talimatlari izleyerek internetten electronic olarakta indirebilirsiniz.

    Umarim faydali olur !!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aguila tecrübenizi aktardığınız için çok teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum