4. Ekonomik Yardim Paketi
-
Yeni bir gelişme varmı?
-
@computerengineer, içinde söyledi: 4. Ekonomik Yardim Paketi
@crazycells IRS'den kayit yapamadim. Doğrulama için kredi kartı istiyor, bende sadece debit card. Ne yapmam lazim, nasıl alacağım bu yardımı :)
Neden istiyorlar? Tam anlayamadim...
-
@ilkin001, içinde söyledi: 4. Ekonomik Yardim Paketi
Yeni bir gelişme varmı?
Henuz bir anlasma yokmus, her gun bir araya geliyorlar...
Demokratlar sozlerinden geri adim atmiyorlar, Cumhuriyetciler ise her hafta agiz degistiriyorlar... Sanirim Cumhuriyetciler yakinda pes edecekler...
-
@crazycells Şöyle bir yazı var:
**You need a financial account to register
To verify your identity, we will need a number from ONE of your financial accounts. We can use any of the following:Last 8 digits of Visa, Mastercard, or Discover credit card OR
Student loan OR
Mortgage or home equity loan OR
Home equity line of credit OR
Auto loan**
Burdan kaybolmaya çalıştım:
https://sa.www4.irs.gov/ola/ -
@crazycells Şöyle bir yazı var:
**You need a financial account to register
To verify your identity, we will need a number from ONE of your financial accounts. We can use any of the following:Last 8 digits of Visa, Mastercard, or Discover credit card OR
Student loan OR
Mortgage or home equity loan OR
Home equity line of credit OR
Auto loan**
Burdan kaybolmaya çalıştım:
https://sa.www4.irs.gov/ola/Suradan mi kayit olmaya calisiyorsunuz?
https://www.irs.gov/coronavirus/get-my-payment
Ilk sayfada
Get My Economic Impact Paymentsecenegini isaretleyerek ilerleyin... -
https://sa.www4.irs.gov/irfof-wmsp/login
Şurayı mi diyorsunuz? Bilgileri doldurduğumda bulunamadı diyor. 2020 ocakta abd'ye taşındım. 2019'da yoktum zaten ondan mi acaba.
**Payment Status Not Available
We are unable to provide the status of your payment right now because:We don't have enough information yet (we're working on this), or
You're not eligible for a payment.
For more information about why you're receiving this message, see our Frequently Asked Questions.You can check the application again to see whether there has been an update to your information. Get My Payment data is updated once per day, so there's no need to check back more often.**
-
https://sa.www4.irs.gov/irfof-wmsp/login
Şurayı mi diyorsunuz? Bilgileri doldurduğumda bulunamadı diyor. 2020 ocakta abd'ye taşındım. 2019'da yoktum zaten ondan mi acaba.
**Payment Status Not Available
We are unable to provide the status of your payment right now because:We don't have enough information yet (we're working on this), or
You're not eligible for a payment.
For more information about why you're receiving this message, see our Frequently Asked Questions.You can check the application again to see whether there has been an update to your information. Get My Payment data is updated once per day, so there's no need to check back more often.**
Olabilir, 2020 oncesinde ABD'de yasamayan kisilerin alabileceginden emin degilim. Daha once de yazmistim, sitede o bolum ilk ciktiginda 2019'da ABD vatandasi veya Green Card sahibi iseniz bu formu doldurun tarzinda bir ifade yaziyordu...
-
Kongre uzun sure uzlasamayinca, Trump kendisi bir kararname cikarip bazi yardimlar yapmaya karar vermis...
Pakette 1200 dolarlik stimulus check'e dair herhangi bir karar yok... Su konularda gecici yardimlar ve cozumler uzatilmis:
Issizlik Maasi
400 dolar olarak uzatilmis... Federal Hukumet 300 dolar, Eyaletler de 100 dolar olarak verecekmis...
Daha once eyaletlere verilen paralardan bunlar odenebilir diye belirtilmis; ama sahsen ben eyaletlerin bu kadar parasinin oldugunu sanmiyorum :) bakalim ne diyecekler...
Evden Cikarilmalar
Ulke genelinde evden cikarilmalar 24 Temmuz'a kadar yasaklanmisti, bu kararname bu sureyi uzatiyor. Ayrica HUD Bakanligi maddi destek de saglayacakmis kiracilara...
Ogrenci Kredileri
Bu kredilerin odenmesine Eylul'e kadar gerek gorulmemisti, fakat Trump bu muafiyet zamanini yil sonuna kadar uzatmis...
Payroll Vergisi
100.000 dolardan az kazanan Amerikalilar icin isyerleri bazi maas vergilerini odemeye gerek duymayacak. Daha once bu sure Eylul olarak belirtilmis, Trump yil sonuna kadar uzatiyor...
-
@crazycells iyiya, bizim eyalet zengin [Washington] rahat rahar öderler :D , Oregon sınırındayım neyseki ıucuz yırttım, Oregonlu olsaydım şimdi bekle dur :D
-
@crazycells Payroll vergisini öteleme yapıldığını anlıyorum, doğru mudur? Bir şekilde o vergiyi alacaklar daha sonra sanırım, yani tax return sezonu gelince sürpriz olacak durumdan haberdar olmayanlara.
-
@MegaShintai, içinde söyledi: 4. Ekonomik Yardim Paketi
@crazycells Payroll vergisini öteleme yapıldığını anlıyorum, doğru mudur? Bir şekilde o vergiyi alacaklar daha sonra sanırım, yani tax return sezonu gelince sürpriz olacak durumdan haberdar olmayanlara.
Evet, oteleme yapilmis; af degil... Ogrenci kredileri de ayni sekilde, evden cikarmalar da...
Bunun disinda yerel yasalar da onemli... Misal New York valisi zaten Agustos sonuna kadar evden cikarmalari yasaklamisti eyalet genelinde, fakat gecen hafta Ekim'e kadar sureyi uzatti ve pandemi suresince kimsenin evden cikarilmayacagini belirtti. Yani asi bulunup yasam normale donene kadar bu sureler uzatilacak diye dusunuyorum...
-
Ayrica belirteyim, pek cok yerde Trump'in bu kararnamesinin yetkisinin ustunde olduguna dair yorumlar var... Yani kararnamenin durdurulma ya da yururluge girmeme ihtimali var, bazi yerlerde de Trump'in bunu Kongreye baski kurmak icin cikardigi belirtilmis... Onumuzdeki haftalarda Kongre ve Trump arasindaki toplantilar tum bu yardim paketi problemini cozecektir diye dusunuyorum...
-
@crazycells Mantıklı geliyor baskı kurmak amaçlı çıkarılmış olması.
-
@MegaShintai, içinde söyledi: 4. Ekonomik Yardim Paketi
@crazycells Mantıklı geliyor baskı kurmak amaçlı çıkarılmış olması.
Ama Trump'in derdi yardim etmek degil de, yardim ediyormus gibi gorunmek gibi geliyor bana :) Malum, Kasim ayinda secimler var... Trump gecen hafta issizlik maasi olarak 600 dolar yardima devam etmek istedigini ama Demokratlarin engel oldugunu soylemisti; kendi tek basina cikardigi yardimda sadece 300 dolar vermis :) "Siyasette 24 saat uzun suredir" derler ama Trump icin 24 dakika bile oldukca uzun gibi :) Soyledigi sey dakikalar icinde degisebiliyor :)
-
@crazycells Çok doğru söylüyorsunuz sayın crazycells. Seçime kadar ne kadar çok birşey yapıyormuş (burası önemli 😂) görünürse, o kadar avantaj. İki taraf da oy alabilmek için hamleler yapıyor şu yardımlar üzerinden. Şu çekler geleydi iyiydi. 😅
-
https://www.amerikaninsesi.com/amp/baskan-trump-tan-ekonomik-yardim-kararnamesi-/5535983.html
Haberlerde yazılan dışında bazı kısımlar belirsiz örnek olarak unemployment olarak eyalettin 300$ olan biri şimdi federal olarak 400$ daha alıp 700$ mı almış olacak haftalık yoksa bu tutar ona dahil olmadan sadece 400$ mı alacak veya 400$’ın içinden belirtildiği gibi 300$ federal ve 100$ eyaletten alınacağı için toplam 600$ mi alınacak 3 farklı son var olabilecek.
-
@Erbatur Bence eskisi gibi olacak, sadece +600 yerine +400 olacak. Diger durumlarda ortalık karısır bence isyan cıkar :D :D
-
@Erbatur sizin eyalet hangisi bizim ki tx 207 dolar veriyo sizinki 300müş iyimiş:)
-
@Erbatur, içinde söyledi: 4. Ekonomik Yardim Paketi
https://www.amerikaninsesi.com/amp/baskan-trump-tan-ekonomik-yardim-kararnamesi-/5535983.html
Haberlerde yazılan dışında bazı kısımlar belirsiz örnek olarak unemployment olarak eyalettin 300$ olan biri şimdi federal olarak 400$ daha alıp 700$ mı almış olacak haftalık yoksa bu tutar ona dahil olmadan sadece 400$ mı alacak veya 400$’ın içinden belirtildiği gibi 300$ federal ve 100$ eyaletten alınacağı için toplam 600$ mi alınacak 3 farklı son var olabilecek.
400 dolarin, %75'ini federal hukumet ($300), %25'ini ise eyalet hukumeti ($100) odeyecek... Fakat bu para ekstra yardim parasi, yani bunun disinda ayrica issizlik maasini da alacaksiniz, onun miktari da eyaletten eyalete degisiyor...
Bu arada okudugum haberlerde eyaletlerin boyle bir paraya sahip olmadigi konusuluyor, bilginize. Eger bunu vermek isterlerse cogu eyalette diger yardimlara ayrilan fonlarin kesilmesi gerekiyormus. Yani Trump'in tahmin ettigi kadar duzgun gitmeyecek gibi gorunuyor bu plan...
-
@Dscrt California vali ben Trump için vermem para mara demiş.
https://www.sfchronicle.com/politics/article/California-can-t-pay-for-Trump-s-jobless-15473142.php
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum