Uber ve Lyft Şoförlüğü
-
@Mordekal wat ile geldiğinizde bu işleri nasıl yapacaksınız? Uber için 1 yıllık ehliyet gerekli, lyft daha esnek ehliyetiniz olursa hemen başlayabilirsiniz. Ehliyet alma prosedurlerinin ne kadar sürdüğünü gideceğiniz eyalete göre araştırdınız mı? Araç? 10 saat uber lyft delivery gibi işler ile 250$ kazanmak pek mümkün olmayabilir. Bir gün kazanıp diğer gün kazanamayabilirsiniz, esnek ve değişken işlerdir.
-
@Mordekal şimdi baktım yaşınız 19 imiş. LYFT yapabilmeniz için 21 yaş ve üzerinde olmanız gerekli. Araştırma yapmanızı tavsiye ederim
-
Teşekkür ler bakalım olmadı 1 iş server olur 2. Işi door dash gibi programlara ayiririm 🤷
-
merhaba arkadaşlar bu pandemi döneminde lyft sürücüleri neden çok az var benim bölgemde uber sürücüleri fena değil ama lyft sürücüleri yok gibi nerdeyse sanırım genelde sürücüler uber yapıyor sebebini bilen var mı?
-
@Mansfield1 Uber daha comerttir. Her ikisini de almis birisi genelde cok sikismazsa Uber yapar. Uber'in 1 yil ehliyet sarti daha siki oldugunda yeni gelenler genelde sadece Lyft yapar. Bolgesel sayisal ustunlukler ve zayifliklar oluyor.
-
@caglaror uber bu aralar cok garip ayni yere bi aciyorum 10$ diyor bi aciyorum 25$,35$ diyor lyft de boyle bisi gormedim hep 10$-12$ dolar arasi
-
Pandemi dolayısıyla Uber-Lyft gibi direct contact işleri yapma oranı düştü. Mecbur kalmayanlar bu yüksek riski almak istemiyor. Normalde Lyft driverlarına fazla bonus vermez, son iki aydır driverları işe döndürebilmek için yüksek bonuslar veriyor. Sürekli teklifler gönderiyor 40 ride / 300$ bonus gibi. Uber-Lyft sizin request yaptığınız andaki driver ve request durumlarını sisteminde karşılaştırarak size bir fiyat teklifi sunar. Eğer az driver çok request varsa ödeyeceğiniz tutar artar.
-
@Mordekal WAT ile ilk gidişiniz olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla şuan bir SSN yok elinizde. Takribi SSN'in size ulaşması 3-4 haftayı bulabilir. Bu süreçte araç almak biraz zorlayıcı olabilir. Yine de eyaletten eyalete değişkenlik gösteren bir durum var.
DS-2019 formunuzda yazan adres sizin geçici ikametgahınız olacaktır. İş için gideceğiniz eyalet yani. Bu size bir adet "proof of address" sağlar. Bu noktadan başlayarak WAT ile gittiğinizde araç satın alabilirsiniz.
Örneğin iş yeriniz "Panama City-FL" diyelim. Dolayısıyla Florida HSMW sitesine girip ehliyet için gerekli belgelere bakmak lazım.Günde 250 dolar, 200 dolar gibi paralar oldukça yüksek meblalar WAT programı için. Onu da belirteyim.
WAT için verilen saatlik ücretler ne aralıkta şuan bilmiyorum ancak yaklaşık 10 sene önce saatlik 11$ ortalama ile haftada 6 gün 12-15 saat arası çalışmıştım. İnanın bunu 3,5 ay boyunca yaptığınızda epey yorucu bir hal alıyor :)
Kolaylıklar dilerim.
-
@Mansfield1 Basligin eski gonderilerinde hesaplamalara dair teorileri gorebilirsiniz. Rideshare uygulamlari arz-talebe gore fiyat belirler. Birim carpan ve algoritma firmaya ve bolgeye gore belirleniyor olabilir. Mil ve sure ile pick-up sabit ucreti disindaki hesaplamalari hic bir zaman soylemiyorlar. Dediginiz gibi statik mesafeler saate ve anlik talebe gore farkli ucretlendirilebilir. Buyuk aksilik yoksa yolcuya gosterilen rakamlar (yaklasik dense de) maksimum tutarlardir. Ride bitince asil rakam ortaya cikar.
-
@Richmond, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü
Merhaba herkese .Benim bir sorum var .Bu haftasonu lyft yapmayı düşünüyorum fakat bu sağ öne takılan sticker yerine ışık düşünüyorum .Bu ledli olanlardan .Siparş vermekle filan uğraşmak yerine direk gidip alabileceğim bir mağaza filan tarzı bişey varmı .Marketplace baktım ama bulamadım malesef
Selam dullasa musteri getirirsen Haberim olsun
-
@kaptan ben colorado da yasiyorum:)
-
-
@gkhanfeez Kisiye (surus gecmisine vb) ozel teklif geliyordur bana 30 kisiye 250$ verdi. Kesinlikle surucu azligi var. Mecburen Lyft/Uber kullanan sayisi sabit kalsa da suruculer ozellikle ikinci is olarak yapanlar cikmak istemiyor. Hele issizlik odenegi uzatilirsa Ocak ayi zor gelir Lyft icin.
-
Selam Arkadaslar , Esim Lyft icin tum basvuru bilgilerini tamamladi ama Alabama inspection not accepted diye bir ibare cikiyor surekli o nedenle hesabi acilmiyor. Bu ibarenin hemen ustunde Fl de olursaniz gerekli degil bu documents yaziyor. Kac Kerr e e-mail attik,donen olmadi . Ne yapabiliriz?
-
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü
Selam Arkadaslar , Esim Lyft icin tum basvuru bilgilerini tamamladi ama Alabama inspection not accepted diye bir ibare cikiyor surekli o nedenle hesabi acilmiyor. Bu ibarenin hemen ustunde Fl de olursaniz gerekli degil bu documents yaziyor. Kac Kerr e e-mail attik,donen olmadi . Ne yapabiliriz?
Hesap henuz onaylanmamistir. Onaylaninca kendi kendine gidecek o hata diye dusunuyorum. Bazen lyft background check yaparken 1 gunlugune durduruyor hesabi, durdurdugunda o hatayi veriyor. Aslinda onunla alakasi yok.
-
@HockeyUmpire2 Lyft'in web sayfasi ve ilgili uygulamalari tam bir fecaat. Twitter'dan tum resmi Lyft hesaplarini mention ederek yazmayi deneyin. Oradan DM isterlerse yurur gider. Call center sanirim kaldirildi su an olmayabilir (acil olan haric, o da driverlar ve rider'lar icin var).
-
@HockeyUmpire2 Inspection dedigi aracin mi acaba? Lyft HUB'lar kapali olmali ama aciksa oraya ugrayin.
-
-
@HockeyUmpire2 Miami, Orlando ve Tampa'da gorunuyor.
-
@caglaror tesekkur ederim abi. Ulasabilecegimiz contact e-mail adresi veya telefon numarasi yokmudur acaba ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum