Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-131 Advance Parole Basvurum

• Merhabalar,

Ben Amerika vatandasiyim ve esim icin Green Card basvuru paketini Ekim 2019 da yolladik. Esim calisma iznini Mart-2020 de aldi. USCIS Ocak 2020 de I-485 icin interview schedule edilecegi ve tarihin bize yollanacagi bize bildirdi.

Biz, ilk basvuru paketinin icine I-131 Advance Parole u dahil etmedik Green Card gelmeden yurt disina cikma planimiz olmadigi icin. Ancak su anda ogrendik ki esimin aile bireylerinden biri kanserin son asamasinda ve normal olarak esim Turkiye ye gidip aile uyesini son bir kez ziyaret etmek istiyor.
    Formu doldurduk. Bir de durumun aciliyetini ve ehemmiyetini aciklayan bir mektup yazdik forma ekledik. Ancak bildiginiz uzere eger ilk yolladigimiz paket icerisinde yollasaydik, bu form icin extra bir para odemeyecektik. Daha sonradan basvurdugumuz icin su anda bir para odememiz gerekiyor mu? Gerekmiyor ise evidence olarak bir belge eklememizi onerir misiniz?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

• @Nur-Sönmez, içinde söyledi: I-131 Advance Parole Basvurum

Merhabalar,

Ben Amerika vatandasiyim ve esim icin Green Card basvuru paketini Ekim 2019 da yolladik. Esim calisma iznini Mart-2020 de aldi. USCIS Ocak 2020 de I-485 icin interview schedule edilecegi ve tarihin bize yollanacagi bize bildirdi.

Biz, ilk basvuru paketinin icine I-131 Advance Parole u dahil etmedik Green Card gelmeden yurt disina cikma planimiz olmadigi icin. Ancak su anda ogrendik ki esimin aile bireylerinden biri kanserin son asamasinda ve normal olarak esim Turkiye ye gidip aile uyesini son bir kez ziyaret etmek istiyor.
    Formu doldurduk. Bir de durumun aciliyetini ve ehemmiyetini aciklayan bir mektup yazdik forma ekledik. Ancak bildiginiz uzere eger ilk yolladigimiz paket icerisinde yollasaydik, bu form icin extra bir para odemeyecektik. Daha sonradan basvurdugumuz icin su anda bir para odememiz gerekiyor mu? Gerekmiyor ise evidence olarak bir belge eklememizi onerir misiniz?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Sayın @Nur-Sönmez ,
    Eğer genelde I-485 ücretini 2007’den sonra ödemiş iseniz advance parole için ekstra bir para ödemeniz gerekmez. Ancak başvurunuzla beraber mutlaka I-797, Notice of Action, makbuzunu eklemeniz gerekir ki I-485 ücretini ödediğinizi görsünler. Eklemeniz gereken diğer belgeler, USCIS tarafından size gönderilen belgeler, neden advance parole istediginiz (akrabanızın doktor raporu ve akrabalık durumunu gösteren bilgiler), ne kadar kalacağınız, gidiş ve dönüş biletiniz göndermeniz gereken dokümanlardır. Başka şeyler de önerebiliriz. Ayrıca duruma göre hızlandırma talebinde de bulunabilirsiniz. Bunun için size uygun olan konu insani yârdim veya çok acil durumdur. Akrabanızın doktorundan alınacak ve durumun ciddiyetini anlatan İngilizce bir mektup bu konuda yardımcı olacaktır. Boyle bir mektubu paketinize eklemenizi öneririm. Basari anlattığınız durumu ne kadar iyi açıklayacağınıza bağlıdır.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu çok teşekkürler sorularımı ayrıntılı bir Şekilde yanıtladıydınız için.

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    3 İleti
    338 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @omeromer, içinde söyledi: Kabin memuru olarak ABD'ye giriş-çıkış yapmak ve I-131 başvurusu Merhaba Green Card kazandım, mülakat vs işlemlerimi bitirdim, önümüzdeki hafta ilk girişimi yapacağım. Girişimi NY’dan yapmayı planlıyorum. Uçakta kabin memuru olarak çalışıyorum, işim dolayısıyla ABD’ye defalarca ekip vizesiyle giriş-çıkış yaptım, bundan sonraki süreçte de giriş çıkış yapacağım. Konsoloslukta mülakat sırasında C1/D ekip vizemi iptal ettiler. İşlerimi henüz tam olarak toparlayamadığım için i131 ‘a başvurup, taşınma sürecimi ertelemek istiyorum. Önümüzdeki hafta ilk girişi yapacağım fakat bir hafta kalabileceğim sadece. Bu yüzden geldiğim gibi avukat tutup i131 ‘a başvurmam gerekir mi, yoksa 6 ay sonra tekrar gelip bir kaç hafta kalmayı planlıyorum, o zaman başvursam, aradaki bu 6 aylık süreçte kabin memuru olarak görevli giriş-çıkışlar yaparken gümrükte sorun yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler Sayin@@omeromer, pasaportunuzda I-551 damgasi yesil kart ile aynidir. Bu damga ile ABDye yesil kart ile giris/cikis yapmis sayilirsiniz. Vizeye ihtiyaciniz olmaz. Yesil kartiniz daha sonra gelebilir. Bu linke bakiniz https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs Genelde I-131 e daha sonra basvurabilirsiniz, ancak yesil kart ile giriste seyahatler arasi 6 ay dolmadan ABDye giris yapmaniz onemli olacaktir.
  • I-130 formu konsolosluk seçimi hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    187 Bakış
    cgokhanC
    @Claudia-J-Muslu verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim. Evet 2022 green card talihlisiyim 7 aydır Amerika'dayım buradan başvuru yapacağım . Yine de dediğiniz gibi konsolosluğa sorayım.
  • 2 Oy
    4 İleti
    251 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Yazar8, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili @Yazar8, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili Merhabalar, Benim annem zamanında Amerika'dayken greencard için başvurmuş ancak başvuru sürecinin tamamlanmasına yakın zamanda Türkiye'ye dönmüş ve işin takibini yapmamış. Case number ile sorgu yapınca case'in hala açık olduğunu gördük. USCIS sitesinde ise böyle gözüküyor: [image: 1628963381968-121e57c2-8afe-4d8f-a45b-397830b5d6fc-image-resized.png] Site üzerinden adres değişikliği bildirimi yaptık ama Amerika adresi kabul ediyor sadece. Biz de bir tanıdığın adresini koyduk. Adres değişikliği yaptıktan sonra tarafımıza mail geldi 9 Ağustos gibi tarafınıza cevap verilecektir şeklinde. Henüz bir yanıt alamadık. (Posta ile mi mail ile mi dönecekler emin olamadım) Bu süreçte başka ne yapabiliriz ve 17 yıllık bir case için durum nasıl sonuçlanır, uğraşmaya değer mi onu öğrenmek istiyoruz. Sayın @Yazar8, Uğraşmaya değebilir. Bu işlem onaylanmış görünüyor. Anneniz ABD’li olup TR’ye dondu ise sonraki asamalar çok daha kolay olur. Ancak anneniz yeşil kartı alıp TR’ye dondu ise ve yeşil kartını devam ettirmek için gerekeni yapmadı ise o zaman ona bağlı onay gelen işlem de geçerliliğini yitirmiş olabilir. Durumunuza detaylı bakmadan ve annenizin su andaki detaylı ABD statüsünü bilmeden bunu değerlendirmek mümkün değildir. Teşekkürler. Cevabınız için teşekkür ederim Claudia Hanım. Annem ne ABD'li oldu ne de yeşil kartı aldı. Yeşil kartı alamadan Türkiye'ye döndü. Yani bir nevi arada bir yerde şu an. Annemin detaylı statüsünü nasıl öğrenebilirim? ABD de yaşarken greeencard müracaatı yaptık sonra döndük ve prosedür işledi gelinen noktada irtibat kayboldu. Son durum böyle. Sayın @Yazar8, FOIA(freedom of information act) requesti USCISe yaparak başvurunuzun bir kopyasını ve tam ne aşamada kaldığınızı öğrenmeniz mümkündür. Size linki gönderiyorum. https://www.uscis.gov/records/request-records-through-the-freedom-of-information-act-or-privacy-act Sonuçlarını bir avukatın yorumlaması gerekebildiği için direkt FOIAyi da bir avukata yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Teşekkürler.
  • E1 vize başvuru süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    1 Oy
    4 İleti
    412 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sutik, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci E1 vizesinin greencarda değişimi çok zordur. Merhaba, mesajinizda " E1 vizesinin greencarda degisimi cok zordur" demissiniz. Yaklasik 2 yildir E1 ile NYta yasiyorum. Teknik olarak (zor dahi olsa) E1 vizenin Green Carda donusumu mumkun diye anliyorum. Konu hakkinda kisa bir yonlendirme yapabilir misiniz? Hangi sartlar altinda E1in Green Card`a donusumu mumkun olabilir? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim. Iyi calismalar... Sayın @Sutik, Aile üyelerinden birinin ABD vatandaşı olup E1i sponsor etmesi (örneğin çocuk 21 yaşına geliyor ve anne ve babaya sponsor oluyor gibi), şirketin çok başarılı olması ve olağanüstü yetenek kategorisinden EB1 yolu ile yeşil kart almak, size başka bir şirketin sponsor edip ise alması ve yeşil karta başvurması veya şirketinizin EB5 yatırımcı vizesine kalifiye olması gibi yollardan E1 vizesinden yeşil karta geçmek mümkün olsa da hayli zordur. Teşekkürler. Ayrıca sorularınızı ayrı başlık altında sormanızı rica ederiz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k