Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
-
kredi çıktı zaten de alsam başa bela alır mıyım, olay o :D
-
@Tugba Geri ödeyebileceğini düşünüyorsan alabilirsin. Gelen parayla daha lüks araba alıp uber black'e geçiş yap. Sorarlarsa boyle dersin işi kurtarmak için üst segmente geçtim diye sıkıntı olmaz. Sonra arabayı satarsın bu işi bıraktım dersin, tüm taktikleri verdim sana :D
-
hhahahhahaha Turkish style :D
-
@Tugba Ya valla yalan soylemiyoruz sonuçta, ABD yasalarına uygun sekilde kendi yararına hareket edebilrsin. Ben unemployment maaşı alıyorum. 6 Hafta alamadım sırf doğruyu soylediğim için. Bu yukarıda dediğim aklına yattıysa bu sekilde yatırım yapabilrsin işine, yanlış anlaşılmıyım şimdi ABD gelip çıkarcılık yapıyor gibi :D
-
@redcka, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
@crazycells Peki bu krediyi is kurmak icin sermaye yapabilir miyiz?
Ayni is icin kullanabilirsiniz ama yeni bir is icin kullanabileceginizi dusunmuyorum. Bu konuda bilgi sahibi bir muhasebeci (CPA)'ye danisip hareket etmenizi tavsiye ederim.
-
@Tugba, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
@crazycells
evet, uber yapamıyor insanlar şu anda. mantık çerçevesinde aynı şey değil mi şirket sahibi olmakla? Uber en tehlikeli independent cont. işi şu anda. Ve yapamıyoruz. Başka işlerimizi kaybettik, uber de gitti.Yani kısacası şu aslında: Uber yapmış olanlara da geri ödemesiz $1000 alma hakkı tanıdı SBA. Doğal olarak bu parayı almak için girdiğimiz iş bilgisi satırına uber diye de yazdık. Yani SBA bu iş üzerinden böyle bir paraya talip olmak istediğimizi zaten bilecek, bence :/
Eger o 1000 dolarlik hibe icin soruyorsaniz, onu dilediginiz gibi harcamanizda hicbir sakinca yok. Foruma aktarilan sartlar alinacak krediyi ilgilendiriyor.
-
onu anladım, biliyorum. Neyse bir muhasebeciye sormakta fayda var. Teşekkür ederim.
-
@crazycells, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
@redcka, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
@crazycells Peki bu krediyi is kurmak icin sermaye yapabilir miyiz?
Ayni is icin kullanabilirsiniz ama yeni bir is icin kullanabileceginizi dusunmuyorum. Bu konuda bilgi sahibi bir muhasebeci (CPA)'ye danisip hareket etmenizi tavsiye ederim.
Tesekkurler. Bir muhasebeciye danisayim.
-
@bilbo, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
Merhaba, ben virüs basladiginda Lyft driver olarak çalışıyordum virüsden sonra bırakmak durumunda kaldim ve yaklaşık 1-1,5 ay calismadim ama şuanda maaşlı sabit bir işte çalışıyorum ara ara da doordash ve GrubHub yapmaktayım ek olarak. Sizce sba desteğine basvurabilir miyim? Basvursam en kötü ret mi yerim yoksa yalan beyan vs diye başıma iş açmış olur muyum?
1 temmuzda sba ya başvurumu yaptım, 2 temmuzda bilgilerimi güncellemelerini istedikleri mail attılar, bilgilerimi guncelledikten sonra uzunca bir süre ne para ne de herhangi bir haber gelmeden bekleme surecim başladı. Ve geçen günlerde kazancının yeterli olmadığı için sba loan a uygun olmadığım konusunda bilgilendiren ret mailini aldım. Bildiğim kadarıyla kredi ile 1000 dolarlık hibe ayrı işlemesine rağmen bu süre zarfında hesaba yatan 1000 dolarlık bir hibe de soz konusu olmadı ki benden sonra başvuruda bulunanlara en azından 1000 dolarlık hibenin yattığını forumda okudum bir kaç sefer. Sanırım 1000 dolarlık hibe içinde umudu kesmenin de vakti geldi :)
-
@bilbo, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
Merhaba, ben virüs basladiginda Lyft driver olarak çalışıyordum virüsden sonra bırakmak durumunda kaldim ve yaklaşık 1-1,5 ay calismadim ama şuanda maaşlı sabit bir işte çalışıyorum ara ara da doordash ve GrubHub yapmaktayım ek olarak. Sizce sba desteğine basvurabilir miyim? Basvursam en kötü ret mi yerim yoksa yalan beyan vs diye başıma iş açmış olur muyum?
1 temmuzda sba ya başvurumu yaptım, 2 temmuzda bilgilerimi güncellemelerini istedikleri mail attılar, bilgilerimi guncelledikten sonra uzunca bir süre ne para ne de herhangi bir haber gelmeden bekleme surecim başladı. Ve geçen günlerde kazancının yeterli olmadığı için sba loan a uygun olmadığım konusunda bilgilendiren ret mailini aldım. Bildiğim kadarıyla kredi ile 1000 dolarlık hibe ayrı işlemesine rağmen bu süre zarfında hesaba yatan 1000 dolarlık bir hibe de soz konusu olmadı ki benden sonra başvuruda bulunanlara en azından 1000 dolarlık hibenin yattığını forumda okudum bir kaç sefer. Sanırım 1000 dolarlık hibe içinde umudu kesmenin de vakti geldi :)
hmm, demek ki baska kriterleri de degerlendiriyorlar...
-
Kazanca bakıyorlar benim kazancım çok düşüktü neredeyse 0 doalrdı ben yiende basvurdum. Banada yetersiz kazancınız var 2019 için dediler ve vermediler.
-
Bu ileti silindi! -
@semavi bundan sonra arabaları konuşarak satmayacaksın. tuz serpme hareketi ile satacaksın ki yardımın en fazlasını alabilesin. :)
https://www.mynet.com/nusret-gokce-devletten-2-milyon-dolarlik-yardim-aldi-288834-mymagazin
-
Bize o kadar gelmedi destek. Hatta beklediğimden az teklif edildi. Alıp almama konusunda kararsizim
-
Bu ileti silindi! -
MERHABALAR BENIM BIR ARKADASIM DEVLETIN VERMIS OLDUGU 1200 DOLARI ALABILMEK ICIN BENIM TAX FAILIMI YAPMIS 2019 YILINI CALISMIYOR OLARAK GOSTERMIS ASIL CALISTIGIM SIRKETTE BENIM TAX FAILIMI ELEKTRONIK OLARAK IRS GONDERINCE IRS BUNUN TAX FAILI YAPILMIS DIYE ASIL OLAN TAX FAILI GERI GONDERIYOR YANI IRS TE IKI ADET TAX FAILIM OLMUS OLUYOR IRS ARIYORUM ULASAMIYORUM BU DURUMU NASIL DUZELTEBILIRIM YARDIMCI OLABILIRMISINIZ BIRDE BU SMALL BUSINESSIN SBA NIN IRS ILE HARHANGI BIR ALAKASI VAR MI YARDIMCI OLABILIRMISINIZ
-
@abdullah1453 IRS ayni SSN kullanildigi icin ikinci tax file gonderisini reddetmis. Yapmaniz gereken, bir muhasebeci veya HR Block gibi tax isiyle ugrasan bir yerden yardim alarak, ilk yapilan tax file'i amend yapmaniz olacaktir.
Lutfen tum yazinizda buyuk harfler kullanmayin.
-
@abdullah1453 buyuk harf kullanmayin sorularinizi sorarken. Ayrica ayni soruyu farkli konulara da kopyalamayin...
-
Para kac gunde hesabiniza yatti ? Birde aylik odemesi hemen mi baslayacak ? Otomotik odeme talimati yaptirabilirmiyiz?
-
@HockeyUmpire2 issizlik maasindan bahsediyorsan, TX da 2 haftada bir sana tayin edilen gunde pay request denen ve 10 kadar sorudanolusan bir form submit etmen gerekiyor. 600$/hafta + eyaletin senin gecmis kazancin gibi kriterlere gore ekledigi para ilk basvuruda sectiysen banka hesabina yoksa debit kart gonderiyorlar ona yatiyor.
TX icin benim 3k ortalama aylik kazancim icin 2 haftalik 1452$ yatiyor. Ben ilk basvuruda vergiyi dusecek sekilde sectim. 160$ gibi vergi dusuldukten sonra verilen net para bu.
Vergi sonrasi eyalet bana haftalik 126$ veriyor.
Bu rakamlarin 600 $ disinda kalanlari eyalete ve onceki maas/gelir durumuna gore degisecektir. 21 July sonrasi odemelerde 600$ olmadan almaya devam edecegim. Eger destek devam karari alirlarsa ona gore devam eder. Her pay requeste can alici soru (her hafta icin ayri soruluyor) bu hafta calistin mi? Calistiysan me kadar kazandin? Arkadaslar tecrube ettiler, ne mebla yazarsan yaz issizlik destegi ya komik rakamlara dusuyor ya da sifir$ yatiyor hesaba. Calisip belirtmezsen de suc.
Secenek ya calisip aylik 2900$ ustu net kazanc elde etmeye calismali ya da calismamali.
Basvurulari red olan veya sonradan odenegi kesilenler var. Sebepler cok net degil.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum