Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @foxman Hangi statu, vize cesidi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @foxman, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    Merhaba ,

    10 yıldan fazla sürede Amerika dışında kalma ve sonrasında geri dönüş durumunda tekrar Amerika ya giriş mümkün mü acaba ? Bilgilendirme lütfen.
    Saygılar,

    elinizde gecerli bir form var mi? (pasaport, green card, re-entry permit vs.)


  • @foxman ben geri dönüş yapmak istedim geçen denen kabul etmediler . En son 2011 de giriş yapmıştım. Geçerli mazaretlerin olmalı yoksa zor. Ya da şansını denersin her hangi bir sıkıntı yaşamadan geçersin.


  • @crazycells

    green card var fakat expired oldu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @foxman, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    @crazycells

    green card var fakat expired oldu

    maalesef isiniz cok zor. Bu konudaki bilgileri okudunuz degil mi?


  • @foxman, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    @crazycells

    green card var fakat expired oldu

    Ne zamandan beri ABD disindasiniz? Ne zaman expired oldu?

    Eger 1 yildan fazla zamandir ABD disindaysaniz, geri donme isiniz cok zor. Yine 1 yildan fazla zaman once kartiniz expired olmussa, yenisini cikartabilmeniz de cok zor olacaktir, ozellikle ABD'de degilken.


  • merhaba,

    Hiç olasılık yok mudur Acaba

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @foxman, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    merhaba,

    Hiç olasılık yok mudur Acaba

    Eger basvuru yaparsaniz durumunuza konsolos karar verecek... Ama yasalar ve onceki deneyimler kabul edilmeyecegini gosteriyor maalesef.

  • ⭐⭐

    başvuru kabul edilirse mulakat tarihi nereden öğreniliyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    başvuru kabul edilirse mulakat tarihi nereden öğreniliyor

    konsolosluk email uzerinden tarih bilgisi gonderiyordur diye dusunuyorum. Ya da basvurunuzun kabul edildigini soyleyip AIS uzerinden mulakat tarihi almanizi istiyorlardir.


  • Bu ileti silindi!

  • Evlilik le aldığım 2 yıllık Permenant Resident expire tarihi 01/04/2014.USA den son çıkış tarihim 15/04/2013 o gunden beri dönüş yapmadım, Çıkış yapmadan önce evlendiğim bayandan ayrıldım. Elimde olmayan sebebleri kanıtlamam zor. Annem hastaydı ve babamla ayrılmak üzereydiler, Kardeşim psikolojik tedavi görmeye başlamıştı (Delizyonel bozukluk teşhisi konuldu) ve 2 inci universitesini 3 dersi kala bırakmıştı. Abimde ordu da görevli olduğu için darbeden önce ki yapılanmadan psikolojik olarak etkilenmişti. Ailemin yanında kalmam gerektiğini düşündüm darken zaman hızlı geçmiş. Ayrıca orayla bağımı koparmadığıma dair elimde pek bir şey kalmadı tavsiyelere açığım. Direkt randevu alsam covid den dolayı olmayan evrakları online isterlermi, hiç derdimi anlatamadan ret yermiyim diye düiünüyorum yukarıda bir örneği var sanki. Mexsica veya Canada uzerinden mi girsem bilemedim. 6 yıl geçmiş bir katla direct girmeye kalkmak aptallık olur heralde. Bu arada iş başvurularına devam ediyorum Florida Palm Beach den bir şirket sahibi Mimarlıkla alakalı sponsor olmaya sicak bakıyor, ne yapmam gerekli diye bir soru sordu. Araştırıp döneyim dedim ama arada kaldım şimdi H1B ye başvursam green cart la alakalı bir sorun yaşarmıyım? İkisini görüşmeye gidip birleştirsemmi ki. Şu an paramada yok ama orda bana sponsor olacak çok arkadaşım var. ne yapmalıyım saygılar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lala Süresi geçmiş kartla hiçbir şekilde sizi kabul etmezler. Şu anda ABD'ye gitmek isteyen herhangi birinden farklı bir durumda değilsiniz. Ona göre arkadaşlarınızın sponsorluğu bir işe yaramaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lala, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    Evlilik le aldığım 2 yıllık Permenant Resident expire tarihi 01/04/2014.USA den son çıkış tarihim 15/04/2013 o gunden beri dönüş yapmadım, Çıkış yapmadan önce evlendiğim bayandan ayrıldım. Elimde olmayan sebebleri kanıtlamam zor. Annem hastaydı ve babamla ayrılmak üzereydiler, Kardeşim psikolojik tedavi görmeye başlamıştı (Delizyonel bozukluk teşhisi konuldu) ve 2 inci universitesini 3 dersi kala bırakmıştı. Abimde ordu da görevli olduğu için darbeden önce ki yapılanmadan psikolojik olarak etkilenmişti. Ailemin yanında kalmam gerektiğini düşündüm darken zaman hızlı geçmiş. Ayrıca orayla bağımı koparmadığıma dair elimde pek bir şey kalmadı tavsiyelere açığım. Direkt randevu alsam covid den dolayı olmayan evrakları online isterlermi, hiç derdimi anlatamadan ret yermiyim diye düiünüyorum yukarıda bir örneği var sanki. Mexsica veya Canada uzerinden mi girsem bilemedim. 6 yıl geçmiş bir katla direct girmeye kalkmak aptallık olur heralde. Bu arada iş başvurularına devam ediyorum Florida Palm Beach den bir şirket sahibi Mimarlıkla alakalı sponsor olmaya sicak bakıyor, ne yapmam gerekli diye bir soru sordu. Araştırıp döneyim dedim ama arada kaldım şimdi H1B ye başvursam green cart la alakalı bir sorun yaşarmıyım? İkisini görüşmeye gidip birleştirsemmi ki. Şu an paramada yok ama orda bana sponsor olacak çok arkadaşım var. ne yapmalıyım saygılar

    Maalesef sizinki iki yillik kosullu Green Card oldugu icin dediginiz durumda herhangi bir inisiyatiften yararlanamayacaksiniz diye dusunuyorum... SB-1 birden fazla asamali, once formlarla ve evraklarla basvuru yapiyorsunuz eger konsolos bu basvuruyu kabul ederse mulakata cagiriyor. Ama dogrusunu soylemek gerekirse sizin ilk asamayi gececeginizden de supheliyim maalesef.

    Eger H1B vizesine basvuru yapacaksaniz Green Card durumunu konsolosluga bildirmeniz gerekiyor diye dusunuyorum, eger sistemde hala Green Card sahibi olarak gorunuyorsaniz size vize vermeleri mumkun olmayabilir, ama tabii sistemde oyle gorunmeniz yeni bir Green Card verecekleri anlamina gelmiyor.


  • @crazycells hala amerikadan geltirdiğim dosyaları arıyorum, orda iki tane şirket kurmuştum, biri tasarım çizim üzerine, diğeri de ebay şirketiydi, ebay şirketim bi ara ayda 90 bin dolar cirolara ulaşmıştı yaklaşık 5 yıl oldukça aktifti, acaba bu şirketleri kanıt olarak gösterebilirmiuim? her halikarda şansımı deniycem. Az önce amerikadan bi arakadaşımla konuştum, kendisi kübalı bi avukatvarmış ünlü ona danışalım dedi. Kendi tavsiyeside bu donemde başvuru yapmamam oradaki işsizlik artışı Trump ın son yasakları ihtimali daha da azaltır yonunde. gelişmeleri size bildireceğim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lala, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    @crazycells hala amerikadan geltirdiğim dosyaları arıyorum, orda iki tane şirket kurmuştum, biri tasarım çizim üzerine, diğeri de ebay şirketiydi, ebay şirketim bi ara ayda 90 bin dolar cirolara ulaşmıştı yaklaşık 5 yıl oldukça aktifti, acaba bu şirketleri kanıt olarak gösterebilirmiuim? her halikarda şansımı deniycem. Az önce amerikadan bi arakadaşımla konuştum, kendisi kübalı bi avukatvarmış ünlü ona danışalım dedi. Kendi tavsiyeside bu donemde başvuru yapmamam oradaki işsizlik artışı Trump ın son yasakları ihtimali daha da azaltır yonunde. gelişmeleri size bildireceğim.

    Elinizdeki hicbir bilgiyi disarda birakmayin, onay icin cok kapsamli ve ayrintili bir dosya hazirlamanizi tavsiye ederim. Dediginiz ornekleri eklemek kesinlikle onemli olacak...


  • Oyle yapmak en dogrusu olur haklısınız. Bu arada 2 saat once amerika da ki avukat ve arkadasım üçlü görüşme yaptık. Maryann a göre çok riskli red yeme ihtimalin çok yuksek dedi. Sanırım vazgeçiyorum. Bekleyip H1B ile şansımı denemek daha doğru olacak gibi. Teşekkürler yprumlarınız için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lala, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    Oyle yapmak en dogrusu olur haklısınız. Bu arada 2 saat once amerika da ki avukat ve arkadasım üçlü görüşme yaptık. Maryann a göre çok riskli red yeme ihtimalin çok yuksek dedi. Sanırım vazgeçiyorum. Bekleyip H1B ile şansımı denemek daha doğru olacak gibi. Teşekkürler yprumlarınız için.

    Bence de olumsuz olma ihtimali cok daha yuksek...


  • selam crazycells.green card sahibiyim. covid 19 seyahat kıstlamaları nedeniyle süresinde abd ye geri dönemedim.Şu an itibari ile 2 ay gecikmedeyim.Sb1 vizesine başvurucam.Ds 117 formunu indirdim.8. maddede PREVİOUS İMMİGRATİON RECORD kısmında takıldım.4 şık var cevap olarak.DV 2010 talihlisi olarak sadece o tarihte göçmenlik işlemim oldu.Başkada yok.Ne tavsiye edersin?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum