Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar turist vizesi ile şuan ABD giriş yapabiliyormuyuz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @horoz, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    Arkadaşlar turist vizesi ile şuan ABD giriş yapabiliyormuyuz

    Evet, gecerli bir nedeniniz varsa sorun yasamazsiniz. Fakat su ulkelere dikkat edin:

    @crazycells, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    Sanirim daha once derli toplu sekilde aktarmamistik foruma... Konsolos bulunmasi sorunlu olan ulkeleri listelemis, burada da bulunsun...

    Eger gocmen olmayan vizelerle (turist, ogrenci, calisma) ile ABD'ye girecekseniz; ayrica asagidaki ulkelerde bulunduysaniz veya bu ulkelerden transit gececekseniz ABD'ye giriste problem yasayabilirsiniz.

    Vize başvuru sahipleri için yeni korona virüs hakkında acil bilgilendirme:

    Aşağıda belirtilen ülkelerin herhangi birinde, ABD’ye seyahatlerinden 14 gün öncesine kadar fiziksel olarak bulunmuş olan yabancı ülke vatandaşlarının ABD’ye girişleri; Başkanlık Kararnameleri 9984, 9992, 9993, 9996 ve 24 Mayıs 2020’de çıkarılmış müteakip kararname ile geçici olarak durdurulmuştur.

    • Brezilya
    • Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı (Avrupa dışında bulunan bölgeleri hariç)
    • İrlanda Cumhuriyeti
    • Schengen bölgesini kapsayan 26 ülke (Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya ve Slovenya )
    • İran İslam Cumhuriyeti
    • Çin Halk Cumhuriyeti (Hong Kong ve Makao Özel Yönetim Bölgeleri hariç)

  • Vizesi basilmia ama bir sekilde ilk girisini yapamayanlar icin konsolosluklar ile ilesitsime geclmesi yonunde bilgiler veriliyor. Umalim ki konsolosluklar acilinca expiry olan vizeler yeniden baslabilsin.


  • Konsoloslugun ne zaman acilacagi yonunde bilgi var mi ?


  • @crazycells Hotel, araç vs. rezervasyonlar, turistik seyahati önceden planlamış, ödemiş olmak geçerli bir sebep mi sizce ?


  • maalesef bu konuda bilgi yok 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Onur-omur, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    @crazycells Hotel, araç vs. rezervasyonlar, turistik seyahati önceden planlamış, ödemiş olmak geçerli bir sebep mi sizce ?

    bu nedenler yerine gore gecerli olabilir bence 🙂


  • @ankaralıdoktor43, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    Merhabalar bu çabanız için sizi kutluyorum. Burada kazanıp da yok canım istemedi yok kaynımın çocuğu oldu da sonra pandemi oldu da gidemedim gibi sudan sebeplerle başka kazanacak insanların hakkını suistimal edenler var.
    Hele daha yok emin değilim mıy mıy yapanlardan söz etmiyorum bile. Tekrardan kutlarım sizi. İnşallah siz ve aileniz amerikada mutlu bir yaşam sürersiniz. Saygılar

    @Zerzevat

    Sizin Ankaralı olduğunuz belli, Vaşington'u anlamanız mümkün değil. ABD özgürlükler ülkesi, adam ister gider ister gitmez, isterse gider de beğenmez geri döner yada şu angaralıya gıcıklık yapayım deyip greencardını yakmak maksadıyla başvurur çıkınca da gidip kartını alır sonra döner kuğulu parkta çöpe atar. Yaşasın özgürlük!


  • 3 temmuzda washington dc den ilk girişi yaptık darısı yapamayanlara.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bulgaristan ABD konsoloslugu'nun sitesindeki aciklamalar:

    On Monday, June 22, President Trump signed a proclamation suspending entry into the United States of certain immigrants and nonimmigrants who present a risk to the U.S. labor market following the coronavirus outbreak. The proclamation extends the suspension of entry for certain immigrants (Presidential Proclamation 10014) through December 31, 2020. Those holding valid immigrant visas prior to April 23, 2020, are not subject to the proclamation. Those who had valid immigrant visas before the proclamation entered in force but were unable to use them due to the travel restrictions related to the pandemic situation, may apply for a re-issuance of their visas. Please send an e-mail with a description of your situation to [email protected] for additional guidance.

    23 Nisan 2020 oncesi basilan gocmen vizelerin tekrar basilabilecegi konusunda daha somut ve olumlu bir aciklama.

    Aranizda hizli bir sekilde ABD'ye girmesi gereken arkadaslar varsa, Ankara'daki ABD konsolosluguna mesaj gonderip bu nedenleri aciklayabilir ve eger vizeyi basabiliyorlarsa hizli bir sekilde vize almak istediginden bahsedebilir. Eger konsolosluk duruma olumlu yaklasirsa, konsolosluk acilmadan belki diger arkadaslar da bu sekilde harekete gecebilir.

  • Yasaklı

    Merhaba arkadaşlar vizemi martta aldım sonrasında pandemi patlak verdi girişler çıkışlar kapatıldı. Eylül ayına kadar ilk girişimi yapmam gerekiyor. Bazı yerlerde göçmenlik işlemlerinin Aralık ayına kadar durdurulduğunu okudum ama emin olamadım var mıdır böyle bişi? Yazıyı ekliyorum biz bu grupta mıyız? Pandemi şiddetini azaltmadan gitmek istemiyorum açıkcası.!

    Yazının Linki : https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/immigrant-visas-tr/

    Yazı:
    Rutin Konsolosluk Hizmetlerinin Geçici Süreyle Durdurulması

    ABD Dışişleri Bakanlığı COVID-19 salgını nedeniyle dünya çapında yaşanan zorluklardan dolayı tüm Büyükelçilik ve Konsolosluklarında rutin vize hizmetlerini geçici olarak askıya almıştır. Büyükelçilikler ve Konsolosluklardaki bütün rutin göçmen ve göçmen olmayan vize randevuları 20 Mart 2020 tarihinden itibaren iptal edilmiştir, ancak acil ve misyon için kritik olan vize hizmetlerine, kaynaklar ve yerel durum izin verdiği sürece devam edilecektir. Rutin vize hizmetlerine mümkün olan en kısa sürede tekrar başlanacaktır, ancak an itibari ile kesin bir gün verilmesi mümkün değildir. Lütfen COVID-19 salgınına bağlı dünya çapındaki vize hizmetleri ve vize kısıtlamaları ile detaylı bilgiler için ilgili bildirilerin yer aldığı aşağıdaki linke bakınız:

    https://travel.state.gov/content/travel/en/traveladvisories/ea/covid-19-visa-services-and-restrictions.html

    Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için:

    Seyahat Kısıtlamaları: https://travel.state.gov/content/travel.html
    ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu’nun COVID-19’la ilgili sayfası: https://tr.usembassy.gov/covid-19-information/
    Başvurularla ilgili güncel bilgiler: https://usvisa-info.com, daha sonra link üzerinden Türkiye’yi seçin.
    Başkan Trump, 22 Haziran 2020’de COVID-19 salgını sonrası ABD iş gücü piyasasına risk teşkil eden bazı göçmen ve göçmen olmayanların Amerika’ya girişini askıya alan kararnameyi 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatmıştır. Dışişleri Bakanlığı bu kararnameyi Ulusal Güvenlik Bakanlığı ve kurumlar arası ortaklarla tüm yasa ve düzenlemelere uygun olarak uygulamaktadır. Başkanlık Kararnamesi’nin tam metnine Beyaz Saray’ın web sitesinden ulaşabilirsiniz: https://www.whitehouse.gov/

    Göçmen vizeler ABD’ye kalıcı olarak yerleşecek kişiler için gereklidir. Bu kişiler ABD’de çalışma niyetinde olmasalar dahi göçmen vize ile ABD’ye seyahat etmelidirler. ABD Göçmenlik yasalarına göre göçmen vizeleri şu dört kategoride verilmektedir: Birinci derece akrabalar, aile dayanaklı göçmenler, iş dayanaklı göçmenler, yeşil kart kurası olarak da bilinen çeşitlilik göçmen vize kura programı.

    Genellikle bir göçmen vizesi almak isteyen ve başka bir ülkenin vatandaşı olan kişiye bir Amerikan vatandaşı ya da yasal göçmen statüsünde olan bir kişi ya da bir işveren sponsor olmalıdır ve bu kişi adına Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu tarafından onaylanmış bir başvurunun olması gerekmektedir. Bu başvuru ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu’nun (İngilizce) web sitesini ziyaret ediniz. Göçmen vize kategorileri (İngilizce) ile ilgili detaylı bilgi için almak için web sitesini (İngilizce) ziyaret ediniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osmandemir bahsettiğiniz olay için zaten hali hazır da konu başlığı var. İkinci bir başlık açılmaz. Çünkü bu sefer kim nereye yazacak karışıyor çorba oluyor. Aşağıda ki adresten devam etmelisiniz. @crazycells @FreeWoRLD kilitlenecek bir başlık

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3326/covid-19-sebebiyle-ilk-girişini-yapamayan-kaç-kişiyiz?_=1594213184181

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

    @ayvalik10, içinde söyledi: Vizemi aldım ama covidden dolayı gitmek istemiyorum şimdilik. ilk giriş ertelenebilir mi?

    @osmandemir bahsettiğiniz olay için zaten hali hazır da konu başlığı var. İkinci bir başlık açılmaz. Çünkü bu sefer kim nereye yazacak karışıyor çorba oluyor. Aşağıda ki adresten devam etmelisiniz. @crazycells @FreeWoRLD kilitlenecek bir başlık

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3326/covid-19-sebebiyle-ilk-girişini-yapamayan-kaç-kişiyiz?_=1594213184181

    anladım ama o konuda 300 den fazla ileti var ve o iletiler arasından cevabı bulmak çok fazla sürebilir. Bilgisi olan buraya yazabilir. Oraya genel bi konu açılmış ben ise özel bir konu açtım.

  • ⭐⭐

    @osmandemir ilk gidişi erteleyemezsiniz. Zaten @ayvalik10 un verdiği linkte gidemeyenler bir çözüm arıyor. Erteleme seçeneği olsaydı onlar içinde bir sıkıntı olmayacaktı.

  • Yasaklı

    @arnblt attığım linkte ise benim anladığım sene sonuna kadar durdurulduğu kafam orda karıştı yardım için yazmıştım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells Bu mesajları ilgili konuya taşısak iyi olur.
    @osmandemir Ayrı bir başlık oluşturmayı gerektirecek bir şey sormamışsınız aslında. Vizeniz bitmeden ABD'ye girmek zorundasınız. Elinizde olan veya olmayan nedenlerle giremezseniz green card'a veda etmiş olursunuz.
    Paylaştığınız sayfadaki şu metne bakarsanız halihazırda vizesini almış olanları etkilemediği yazıyor:
    "U.S. citizens, lawful permanent residents, and those holding valid immigrant visas on the effective date of the Proclamation, are not subject to the proclamation. The Proclamation is not retroactive."

  • ⭐⭐

    @osmandemir sizin vizeniz 9 uncu ayda bitiyor. Bir an önce girin ABD 'ye derim size. Yoksa ABD hayal olur size.

  • Yasaklı

    anladım teşekkürler. Salgın bu hızla devam ederse giriş yapmicam gibi gözüküyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osmandemir, içinde söyledi: Vizemi aldım ama covidden dolayı gitmek istemiyorum şimdilik. ilk giriş ertelenebilir mi?

    anladım teşekkürler. Salgın bu hızla devam ederse giriş yapmicam gibi gözüküyor

    Kendiniz bilirsiniz tabii ama ABD'deki salgınla ilgili haberler özellikle Türkiye'de fazla dramatize ediliyor. Maskenizi takar geçersiniz, hiçbir şey de olmaz. Sağlık sektöründe çalışan biri olarak yazıyorum ve Şubat ayından beri Covid-19 enfeksiyonu olan insanlarla bir aradayım. Yerinizde olsam birinci dalgayı şiddetli geçiren bir eyalete (New York gibi) giderdim, ikinci dalgada buralala ilgili hiç haber duymayacağız gibi görünüyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum