Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz
-
Merhaba arkadaşlar vizemi martta aldım sonrasında pandemi patlak verdi girişler çıkışlar kapatıldı. Eylül ayına kadar ilk girişimi yapmam gerekiyor. Bazı yerlerde göçmenlik işlemlerinin Aralık ayına kadar durdurulduğunu okudum ama emin olamadım var mıdır böyle bişi? Yazıyı ekliyorum biz bu grupta mıyız? Pandemi şiddetini azaltmadan gitmek istemiyorum açıkcası.!
Yazının Linki : https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/immigrant-visas-tr/
Yazı:
Rutin Konsolosluk Hizmetlerinin Geçici Süreyle DurdurulmasıABD Dışişleri Bakanlığı COVID-19 salgını nedeniyle dünya çapında yaşanan zorluklardan dolayı tüm Büyükelçilik ve Konsolosluklarında rutin vize hizmetlerini geçici olarak askıya almıştır. Büyükelçilikler ve Konsolosluklardaki bütün rutin göçmen ve göçmen olmayan vize randevuları 20 Mart 2020 tarihinden itibaren iptal edilmiştir, ancak acil ve misyon için kritik olan vize hizmetlerine, kaynaklar ve yerel durum izin verdiği sürece devam edilecektir. Rutin vize hizmetlerine mümkün olan en kısa sürede tekrar başlanacaktır, ancak an itibari ile kesin bir gün verilmesi mümkün değildir. Lütfen COVID-19 salgınına bağlı dünya çapındaki vize hizmetleri ve vize kısıtlamaları ile detaylı bilgiler için ilgili bildirilerin yer aldığı aşağıdaki linke bakınız:
Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için:
Seyahat Kısıtlamaları: https://travel.state.gov/content/travel.html
ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu’nun COVID-19’la ilgili sayfası: https://tr.usembassy.gov/covid-19-information/
Başvurularla ilgili güncel bilgiler: https://usvisa-info.com, daha sonra link üzerinden Türkiye’yi seçin.
Başkan Trump, 22 Haziran 2020’de COVID-19 salgını sonrası ABD iş gücü piyasasına risk teşkil eden bazı göçmen ve göçmen olmayanların Amerika’ya girişini askıya alan kararnameyi 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatmıştır. Dışişleri Bakanlığı bu kararnameyi Ulusal Güvenlik Bakanlığı ve kurumlar arası ortaklarla tüm yasa ve düzenlemelere uygun olarak uygulamaktadır. Başkanlık Kararnamesi’nin tam metnine Beyaz Saray’ın web sitesinden ulaşabilirsiniz: https://www.whitehouse.gov/Göçmen vizeler ABD’ye kalıcı olarak yerleşecek kişiler için gereklidir. Bu kişiler ABD’de çalışma niyetinde olmasalar dahi göçmen vize ile ABD’ye seyahat etmelidirler. ABD Göçmenlik yasalarına göre göçmen vizeleri şu dört kategoride verilmektedir: Birinci derece akrabalar, aile dayanaklı göçmenler, iş dayanaklı göçmenler, yeşil kart kurası olarak da bilinen çeşitlilik göçmen vize kura programı.
Genellikle bir göçmen vizesi almak isteyen ve başka bir ülkenin vatandaşı olan kişiye bir Amerikan vatandaşı ya da yasal göçmen statüsünde olan bir kişi ya da bir işveren sponsor olmalıdır ve bu kişi adına Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu tarafından onaylanmış bir başvurunun olması gerekmektedir. Bu başvuru ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu’nun (İngilizce) web sitesini ziyaret ediniz. Göçmen vize kategorileri (İngilizce) ile ilgili detaylı bilgi için almak için web sitesini (İngilizce) ziyaret ediniz.
-
@osmandemir bahsettiğiniz olay için zaten hali hazır da konu başlığı var. İkinci bir başlık açılmaz. Çünkü bu sefer kim nereye yazacak karışıyor çorba oluyor. Aşağıda ki adresten devam etmelisiniz. @crazycells @FreeWoRLD kilitlenecek bir başlık
-
Bu ileti silindi! -
@ayvalik10, içinde söyledi: Vizemi aldım ama covidden dolayı gitmek istemiyorum şimdilik. ilk giriş ertelenebilir mi?
@osmandemir bahsettiğiniz olay için zaten hali hazır da konu başlığı var. İkinci bir başlık açılmaz. Çünkü bu sefer kim nereye yazacak karışıyor çorba oluyor. Aşağıda ki adresten devam etmelisiniz. @crazycells @FreeWoRLD kilitlenecek bir başlık
anladım ama o konuda 300 den fazla ileti var ve o iletiler arasından cevabı bulmak çok fazla sürebilir. Bilgisi olan buraya yazabilir. Oraya genel bi konu açılmış ben ise özel bir konu açtım.
-
@osmandemir ilk gidişi erteleyemezsiniz. Zaten @ayvalik10 un verdiği linkte gidemeyenler bir çözüm arıyor. Erteleme seçeneği olsaydı onlar içinde bir sıkıntı olmayacaktı.
-
@arnblt attığım linkte ise benim anladığım sene sonuna kadar durdurulduğu kafam orda karıştı yardım için yazmıştım
-
@crazycells Bu mesajları ilgili konuya taşısak iyi olur.
@osmandemir Ayrı bir başlık oluşturmayı gerektirecek bir şey sormamışsınız aslında. Vizeniz bitmeden ABD'ye girmek zorundasınız. Elinizde olan veya olmayan nedenlerle giremezseniz green card'a veda etmiş olursunuz.
Paylaştığınız sayfadaki şu metne bakarsanız halihazırda vizesini almış olanları etkilemediği yazıyor:
"U.S. citizens, lawful permanent residents, and those holding valid immigrant visas on the effective date of the Proclamation, are not subject to the proclamation. The Proclamation is not retroactive." -
@osmandemir sizin vizeniz 9 uncu ayda bitiyor. Bir an önce girin ABD 'ye derim size. Yoksa ABD hayal olur size.
-
anladım teşekkürler. Salgın bu hızla devam ederse giriş yapmicam gibi gözüküyor
-
@osmandemir, içinde söyledi: Vizemi aldım ama covidden dolayı gitmek istemiyorum şimdilik. ilk giriş ertelenebilir mi?
anladım teşekkürler. Salgın bu hızla devam ederse giriş yapmicam gibi gözüküyor
Kendiniz bilirsiniz tabii ama ABD'deki salgınla ilgili haberler özellikle Türkiye'de fazla dramatize ediliyor. Maskenizi takar geçersiniz, hiçbir şey de olmaz. Sağlık sektöründe çalışan biri olarak yazıyorum ve Şubat ayından beri Covid-19 enfeksiyonu olan insanlarla bir aradayım. Yerinizde olsam birinci dalgayı şiddetli geçiren bir eyalete (New York gibi) giderdim, ikinci dalgada buralala ilgili hiç haber duymayacağız gibi görünüyor.
-
hakkımın yanmasını da istemiyorum mecbur bi giriş yaparım herhalde. Gerçekten şansız bir sene
-
@osmandemir kendinize ozel baslik olusturamazsiniz. Cevap verecek kisi o baslikta da cevap verir. 1 yildir forumda sadece soru sormussunuz, katkida bulunmaktan imtina etmissiniz, deneyimlerinizi bile yazmamisiniz, bir de ustune forum duzenini bozmaya calisiyorsunuz. Eger bilgi vermiyorsaniz, sadece soru soruyorsaniz bir daha forum duzenini bozmaya calismayin.
-
@crazycells bu ne kadar saçma bir düşünce cevabı verilmiş soruları tekrar neden cevapliyim. Ya da ben soru sorduğumda cevap alamazsam neden cevap vermek için çabaliyim demi
-
@osmandemir, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz
@crazycells bu ne kadar saçma bir düşünce cevabı verilmiş soruları tekrar neden cevapliyim. Ya da ben soru sorduğumda cevap alamazsam neden cevap vermek için çabaliyim demi
1 yildan uzun uyelikte sadece soru sormussunuz, cevap vermeye calismamissiniz bile, o nedenle bu demagojik cabanizi ciddiye alamiyorum. :)
Forum duzenini bozmak farkli bir durum, uyarildiktan sonra bunu savunmaya devam etmek cok daha farkli bir durum... Forumdan sadece forum duzenine ve forumdaki diger uyelere (ve zamanlarina) saygi gosteren kisilerin yararlanmasi uygundur. O nedenle sizi forumdan kalici olarak cikariyorum...Ayrica son kisma cevap vermis olayim, buradaki hickimsenin de sizin sorularinizi cevaplamak gibi bir gorevi yok.
-
Salgını bahane edip gitmeyenlerin yerinde kimbilir kaç kişi olmak istiyor. Geleceğiniz üzerinde bu kadar etkili bir olay için salgını bu kadar abartmamanız gerektiği düşüncesindeyim.
-
Merak ettiğim birsey var. Acaba giris yapılan sehrin ssn in erken ya da gec gelmesinde bir etkisi oluyor mudur? Bazılarına uzun suredir gelmemis bazılarına 20 gün icinde gelmis
-
@Erkangeziyor, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz
Merak ettiğim birsey var. Acaba giris yapılan sehrin ssn in erken ya da gec gelmesinde bir etkisi oluyor mudur? Bazılarına uzun suredir gelmemis bazılarına 20 gün icinde gelmis
Olabilir, ofisler az kapasite ile çalıştığı için bu durum yaşanıyor. Ben dahil bir çok kişi NewYork tan giriş yaptığı için hala Ssnlerden bir haber yok
-
@erkcet bende hak kazandım fakat henüz ds260 dolurmadım.case number 17bin.şansım hala devam ediyor.ve ilk sırada mülakata alınacagım avukatım tarafindan soyleniyor.fakat bu sürecte oraya ailemle gitmek ne kadar mantiklı bilemiyorum.orada işsizlikten bahsediyorlar.gidip orda Aileme sikintı çektirmek istemiyorum.biryandanda bu şansı kacırmak nasıl olur bilmiyorum.
-
@halilkrc Allah gönlüne göre versin sanırım benim için tren kaçtı :) vizemin süresi doldu. Şimdi eminim içinizden neden zamanında gitmedin diyenler vardır fakat hangimiz durumun böyle olacağını düşündük bilsek maske fabrikası kurardık zaten. Bundan sonrası için halen açıklama olmaması çok garip
-
Herkesin öncelikle gözü aydın konsolosluktan daha demin aldığım maili iletiyorum :)
We are pleased to inform you that we will be able to reissue your diversity visa. You will need to come to the US Embassy Ankara in person to bring your passport, new medical report, unused visa packet and pay the $330 reissuance fee per person.
We scheduled you an appointment on XXXXXXXXXXXX and would appreciate if you could confirm your attendance by replying to this email; without changing the subject line.
Please read the below information:
Please inform us if you have you been in any one of the following listed countries below within the last 14 days and, if so, your departure date from that country.
Brazil, The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, The Republic of Ireland, The 26 countries that comprise the Schengen Area, The Islamic Republic of Iran, The People’s Republic of China.
UNDER NO CIRCUMSTANCES CAN A DIVERSITY VISA BE ISSUED FOR YOU AFTER SEPTEMBER 30, 2020.
Please click on Medical exam for information on how to obtain new medical report. For information on the one-month extension of medical exams, you can visit https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/one-month-extension-of-immigrant-visa-medical-examinations.html
For families, it is sufficient for one adult family member to come in to the Embassy to bring passports, visa packets, new medical reports and pay the new fees.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum