Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    @bilbo, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    Merhaba, ben virüs basladiginda Lyft driver olarak çalışıyordum virüsden sonra bırakmak durumunda kaldim ve yaklaşık 1-1,5 ay calismadim ama şuanda maaşlı sabit bir işte çalışıyorum ara ara da doordash ve GrubHub yapmaktayım ek olarak. Sizce sba desteğine basvurabilir miyim? Basvursam en kötü ret mi yerim yoksa yalan beyan vs diye başıma iş açmış olur muyum?

    Sanirim yapabiliyorsunuz. Size benzer durumdaki bir arkadas gecenlerde yapmis ve 1000 dolarlik grant'i almis, krediyi ise kabul etmemis.

    Sanirim soyle dusunebiliriz, bu sizin belki ana mesleginiz degildi ama gelir kapinizdan birisiydi ve sartlari saglayan bir gelir kapisiydi; pandemiden de etkilendigi icin basvuru yapabilme hakki oluyor gibi? Ara ara devam ettiginizi soylemissiniz zaten, o nedenle bir sorun olmamasi gerekiyor sanki... Sizce?

    Cevabınız için teşekkür ederim sn @crazycells Ben de sizin yazdiklariniz gibi düşünerek geçen günlerde başvurumu yaptım. Bir gün sonra sba dan bussines ve banka bilgilerimi tekrardan girmemi istedikleri bir mail aldım. Banka ve bussines bilgilerimi tekrardan girip guncelledim. Şuana kadar ikinci bir dönüş olmadı hesaba yatan para da:). Ancak araya 4th July girmesi nedeniyle sürecin biraz yavasladigini düşünüyorum. Gelişme olursa burada tekrardan paylasacagim


  • @nahya123, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    @MegaShintai bende 1000 dolar icin onay verdim.ama pisman oldum.su an beklemede son asamyi yapmazsam heralde parayi yatirmazlar.

    Son aşamadan kastınız e-imza ise reddedebiliyorsunuz. Ben öyle yaptım.


  • @MegaShintai evet imza. bende oyle yapayim tesekkur ederim.


  • @nahya123, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    @MegaShintai evet imza. bende oyle yapayim tesekkur ederim.

    Rica ederim.


  • Bende basvurumu 1 Temmuz tarihi itibariyle yaptim ve sonra ayni gun mail geldi kullanici hesabimi olusturmam icin.Giris yaptigim da belli bir tutar kredi tutari icin eligible oldugum goruluyor.Dun banka hesabimi kontrol ettigim de de $1000 lik hibenin Pazartesi gunu hesabima gececek sekilde yatirildigini gordum yani basvurudan 2 gun sonra hibe odemesini gerceklestirmisler.

    Ayrica kredi raporumu kontrol ettigim de Sba tarafindan inquiry yapildigi gorulmekte emin olmamakla birlikte buyuk ihtimal kredi skorunuz alabileceginiz kredi tutari icin etkenlerden biri.

    Benim aklima takilan soru su bu verdikleri kredi tutarini kullanabilecegimiz alanlar neler ? Business disinda ki alanlar da kullanabiliyor muyuz ? Mesela araba alabiliyor muyuz , ev icin down payment yapabiliyor muyuz ? Kendilerini de mail attim bu konuyla ilgili ama henuz donus alamadim.


  • @Rookie IMG_20200704_212447.png IMG_20200704_212430.png

    Şartlar resimdeki gibi, zarar gören işletme sermayesinin desteklenmesi amacıyla kullanılması, bütün harcamaların kayıt altına alınması ve kayıtların son ödemeden itibaren 3 yıl saklanması isteniyor.

    Şartların burada paylaşılmasında sakınca varsa kaldırabilirim sayın @crazycells .


  • Çok teşekkür ederim sayın @MegaShintai
    Zaten business amacıyla verilen kredinin başka amaçla kullanılmasına izin vereceklerini düşünmüyordum.


  • 3 hafta önce ABD'ye geldim. Bu sürede hiç çalışmadım ve eski bir iş kaydım da yok. DMV'ler kapalı olduğu için ehliyet de alamıyorum ve delivery işinde şimdlik çalışamıyorum. Bu 1000 dolarlık yardımdan ben de faydalanabilir miyim? Formu nasıl doldurmam gerekir?


  • @okvekilic Alamazsın malesef, amazon flex'e üye ol (öneri eğer para lazımsa) hiç bir yardımı alamazsın muhtemelen yeni geldiysen... Eyaletin yemek yardımına başvurabilirsin.


  • Arkadaslar bende yardim icin basvuru yapmistim. 23.000 loan cikti bana ama onaylanmasi icin Benden asagidaki bilgileri istemisler. Amerikaya ekim ayinda giris yapmistim dolayisiyla Daha once asagidaki schedule doldurmamistim.Doordash grubhub gibi delivery isi yapiyorum. İndependent contractor olarak basvurmustum.Yinede bunu doldurup gondermeli miyim?

    Please provide a copy of your most recent Business Tax return/ Schedule C


  • @kaanyrtz 2019'da doordash falan yaptiysaniz, bu yil schedule C ile tax return yapmaniz gerekiyordu. Onu istiyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MegaShintai elinize saglik, bence gayet yerinde olmus. Basvuranlar simdiden okuyup hazirlik yapabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @okvekilic, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    3 hafta önce ABD'ye geldim. Bu sürede hiç çalışmadım ve eski bir iş kaydım da yok. DMV'ler kapalı olduğu için ehliyet de alamıyorum ve delivery işinde şimdlik çalışamıyorum. Bu 1000 dolarlık yardımdan ben de faydalanabilir miyim? Formu nasıl doldurmam gerekir?

    Bu kredi ve yardimlarin amaci, isi pandemiden etkilenen kisilere yardimci olmak. Maalesef sizin dediginiz durum bu sartlari saglamiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kaanyrtz, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    Arkadaslar bende yardim icin basvuru yapmistim. 23.000 loan cikti bana ama onaylanmasi icin Benden asagidaki bilgileri istemisler. Amerikaya ekim ayinda giris yapmistim dolayisiyla Daha once asagidaki schedule doldurmamistim.Doordash grubhub gibi delivery isi yapiyorum. İndependent contractor olarak basvurmustum.Yinede bunu doldurup gondermeli miyim?

    Please provide a copy of your most recent Business Tax return/ Schedule C

    Eger krediyi istiyorsaniz gondermeniz gerekiyor diye dusunuyorum 🙂

    2019 icin vergi bildiriminin son gunu zaten yaklasiyor (15 Temmuz). O nedenle simdiden vergi bildirimi yapip sonra bu Schedule C'yi gonderebilirsiniz.


  • @crazycells Rica ederim, sadece bu şartların kamuya açık olarak paylaşılıp, paylaşılamayacağı hakkında tereddüt etmiştim.
    Faydalı olur umarım.


  • Açık cevap verilmiş yukarıda ama tam olarak yine de anlamadım. Çünkü, başka yerlerde de okuduğum kadarıyla, sanki bedavaymışçasına veya bir şirket sahibi olmayanlar bile bu paraya başvurup almışlar.

    Bana da $15 bin çıkarmış SBA. Tamam alayım ama neye göre alayım. Bir sene ödeme, güzel. Ama hiç şirket amadığımızı ve hala uber yaptığımızı baz alırsak, bu adamlar yarın demicekler mi " gel şöyle hele, nereye harcadın bu parayı, çıkar cetveli " diye? Ne göstericez.

    Bunu bir arkadaşıma sorduğumda, "işimi kaybettiğim için kira ödemesi yaptım. Uber yaptım benzine harcadım. veya başka bir eve taşındım deposit ve kira ödemesi yaptım vs..." gibi şeyler söyleyebilirsin falan dedi. Kimisi de " ya ayarlarız bi kaç fatura ne var onda" dedi.

    Kabaca sorayım. Bu loan alırsak, Dalavere yapmaya gerek kalmadan bu parayı şahsi olarak kullanamıyor muyuz? ( 15 bin iş yeri açmak için bana yetmez. Ama şu anki işimi görür. En azından güvence sağlar, bi kenarda durur.)


  • @MySea 2019 yıl sonunda amerikaya geldim. 2019 yılında amerikada çalışmadım hiç. dolayısı ile tax return vs. yapmadım herhangi bir işte çalışmadığım için.


  • @crazycells 2019 un yıl sonunda amerikaya giriş yaptım. 2019 yılında amerikada herhangi bir yerde çalışmadım. dolayısı ile tax return de yapmadım. bir yazı ile bunu onlara açıklasam mı acaba?


  • 2019 Ekim'den beri Doordash yapmistim. İndependent contractor olarak basvuru yaptim, ne hibe ne de kredi hicbir sey cikmadi 🙂 uygun gorulmedigime dair bir e mail geldi.kime, hangi sartlarda ne veriyorlar, epey karisik gorunuyor.


  • Para nereye harcandı çekincesi fazlasıyla var sanki. Normalde bu kredi self employment çalışanlara verilmiyor. Yani şu anda büyük ihtimalle onlarda tam ne olacağını bilmiyordur. Ben bir kaç içinde eşim kullansın die araba alacam örnek bu arabayı aldım diyebilirim ilerde bir self employment olarak uber şoförü olarak her ay bir kere arabaya bir masraf yapıyorum normal bakımı hariç az kazanıyorum bu parayı buralara harcıyorum diyebilirim yani self employment olunca ucu çok açık sabit işi ve giderlerimiz olmadığı için her şeyi diyebilirim evraklarıyla. En kötü harcamam para durur hesapta gösteririm daha kullanmadım diye. Bizim gibi self employmentların çok kasılacağı bir durum yok gibi geliyor bana ki kaldı normalde sba dan kredi alıp sonradan nasıl bir işleme maruz kalındığını küçük işletmelere sormak lazım belki onlarıda çok irdelemiyorlardır. Düşündüğünüzde bu para bedava bir para değil bir senesi ödemesiz 30 yılda 15 bini 24 bin olarak ödeyeceğim ki bu 30 yıl bir devlet için hiç bir şey ve güzel bir yatırım ilerisi için ödememe durumunda belki çok sıkıntı olabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum