Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu yardım ile birkaç grupta yorumlar vardı. Eğer kredi alınırsa işyerindeki herhangi bir değişiklik yapıldığı zaman (demirbaş-araç değişiklikleri) SBA'ya bildirilmesi gerekiyormuş, krediyi kullanan arkadaşların ileride mağdur olmamaları için kredi koşullarını dikkatli okumaları tavsiye ederim.

  • ⭐⭐

    Ben self employed olarak calisiyorum 4 aydir ,yararlanabilirmiyim ?


  • Benim de bir iki sorum olacak, diyelim ki sba'den 20k dolar kredimiz onaylandı 30 yıl geri ödemeli. Oluşan aylık taksit 98 dolar olarak gözüküyor. 30x12x98= 35.280 toplam geri ödenecek tutar. Öncelikle bu aylık ödemeleri 98 dolar değil de daha fazla yaparak 30 yıl olan geri ödeme süresini örnek veriyorum 5-6 seneye düşürebilir miyiz? Eğer böyle bir imkan varsa, ne kadar hızlı kapatırsak kapatalım yine de toplamda 35.280 dolar mı ödüyoruz? Bayaa bi bakındım ama cevap bulamadım henüz.


  • @HockeyUmpire2 Basvurun, kabul etmezlerse zaten redderler. Sonucta birsey kaybetmezsiniz.


  • @starlet Kredinin sartlarina bakmaniz lazim. Eger sabit bir odeme yontemi sart konulmamis ise, aylik odemelerde principal odemelerini arttirarak, toplam alinan kredi miktarini daha erken bitirebilirsiniz ve boylece daha az faiz odemis olursunuz.


  • @MySea Sorun da bir bakıma o zaten. Kredi miktarını onaylama noktasındayım şu an ve bu konuda herhangi bir bilgi yok, bulamadım. Bu soruların cevabını bulsam ona göre bir miktar talep edeceğim. Miktarı belirleyip talep ettikten sonra şartları öğrenmek pek bir işe yaramayacak yani. O yüzden bu aşamayı geçen ve şartları gören vardır belki diye sordum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    Ben self employed olarak calisiyorum 4 aydir ,yararlanabilirmiyim ?

    Kabul etmeyebilir, daha once sayin @keysnambır 31 Ocak 2020 oncesindeki bilgilerin istendigini yazmisti. Bu da son 5 aylik zamani icermiyor...

    https://yesilkartforum.com/forum/post/148755

    Basvuru formuna bakin isterseniz, eger boyle bir kisitlama goremezseniz basvurunuzu yapin.

  • ⭐⭐

    @MySea @crazycells cok tesekkur ederim ikinizede. Keske 2019 da yerlesmisseymisim 😊


  • @starlet bunu maille sorabilirsiniz dönüşü hızlı yapıyorlar. İşlerim düzgün giderse ilerde bu parayı ev için kullanmayı düşünüyorum bende o zaman ev kredisi ödüyormuşuz gibi düşeceğim bende


  • Merhaba, ben virüs basladiginda Lyft driver olarak çalışıyordum virüsden sonra bırakmak durumunda kaldim ve yaklaşık 1-1,5 ay calismadim ama şuanda maaşlı sabit bir işte çalışıyorum ara ara da doordash ve GrubHub yapmaktayım ek olarak. Sizce sba desteğine basvurabilir miyim? Basvursam en kötü ret mi yerim yoksa yalan beyan vs diye başıma iş açmış olur muyum?


  • @starlet, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    Benim de bir iki sorum olacak, diyelim ki sba'den 20k dolar kredimiz onaylandı 30 yıl geri ödemeli. Oluşan aylık taksit 98 dolar olarak gözüküyor. 30x12x98= 35.280 toplam geri ödenecek tutar. Öncelikle bu aylık ödemeleri 98 dolar değil de daha fazla yaparak 30 yıl olan geri ödeme süresini örnek veriyorum 5-6 seneye düşürebilir miyiz? Eğer böyle bir imkan varsa, ne kadar hızlı kapatırsak kapatalım yine de toplamda 35.280 dolar mı ödüyoruz? Bayaa bi bakındım ama cevap bulamadım henüz.

    Erken geri odemenin onunde hicbir engel yok. Ister 30 yil ister 3 ay sonra kapatirsiniz. Erken odeme durumunda toplam odeyeceginiz tutar azalacaktir.
    Onay ciktiktan sonra sozlesme onaya sunuluyor. Istemezseniz imzalamazsiniz. Benim kredim onaylandi. Kendimce aklima takilan birkac maddeyi arastiriyorum.

    @israfil, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    Bu yardım ile birkaç grupta yorumlar vardı. Eğer kredi alınırsa işyerindeki herhangi bir değişiklik yapıldığı zaman (demirbaş-araç değişiklikleri) SBA'ya bildirilmesi gerekiyormuş, krediyi kullanan arkadaşların ileride mağdur olmamaları için kredi koşullarını dikkatli okumaları tavsiye ederim.

    Tam olarak oyle bir madde goremedim ben.
    Bana gore sozlesmede dikkat ceken sartlar sunlar:
    Alinan tutarin tamaminin isyerine sermaye amacli olarak kullanmasi sarti var. Mumkun mertebe Amerikan mali ekipman, techizatlara yatirim yapilmasi gibi bir madde var. Covidle tam alakasi olmayan dogal afetlere yonleik su madde dikkat cekici: is yerinizi afet bolgesinden bizim onayimizi almadan baska bir bolgeye tasirsaniz nezdimizde kusurlu konuma disersiniz diyor. Yani mesela sel felaketi dolayisiyla bu kredinin verildigi durumlarda afet bolgesinde kal diye veriyoruz bu parayi diyor. Onun disinda emin olmaya calistigim maddelerden biri de her yil mali raporlari incelemek istiyorlar seklinde anladim ama teyit edecegim.


  • Şartları okuduktan sonra kafam karıştı doğrusu. Alınan kredinin nereye nasıl harcandığını ispatlayan tüm belgeleri saklamak gerektiğini anladım. Okuyan var mı aramızda şartları?


  • Arkadaslar bn doordash yapiyorum 9 aydir full time bende alabilirmiyim.formu dolduracaktim fakat is yeri bilgileri isteniyor.benm elimde doordash in sadece adresi var.ne yapmam gerek.bilen arkadaslar cevap verirse sevinirim.ben 1000 dolar yardimi almak istiyorum.


  • Selamlar

    Grubhub, doordash, postmates Lyft Uber gubu gundelik isler yaparak para kazanan arkadaslar (benim gibi) asagidaki linkteki aciklamalara gore 1.000 Dolar yardima basvurabilirsiniz. Tek tek resimlerle nasil basvurulacagini anlatmis.

    .


  • @tractor12 tesekkurler.hemen basvuru yapiyorum.


  • @tractor12 bu site de kendi adınızı yazın diyor bu tür işleri yapanlar için ama ben ilk öyle yaptığımda düzeltmem için mail aldım sonra Googledan lyf ein diye arattım oradan bulduğum bilgileri yazdım. Evrak onayı isterlerken 1040 içinde bulunan schedule c diye bir sayfa var onu yolladıktan sonrada approved oldum. @nahya123


  • @gkhanfeez ben dordash yazdim ein numarasinada kendi ssn mi yazdim.yanlismi yapmisim.eger yanlis ise duzeltmem icin mail gonderirlermi.


  • @nahya123 başvurduktan sonra üyelik açman için mail geliyor oradan hesabını güncelle diyor senden oradan devam ediyorsun oradan kendinde takip edersin. Bana mail ile uyarı gelmişti sana gelmese de oradan kendiniz takip edebilirsiniz.


  • Ben 1000$ için başvuralı 8 gün oldu, kayıt da oldum , hala yatmadı, geri ödemesiz 1000$ almak için illa ki krediyide mi almak gerekiyor?


  • @israfil öyle bir zorunluluk yok, ilk olarak 1000 dolarlık hibe yatacak, sonrasında isterseniz krediyi alacaksınız


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum