Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Coronavirus dolayisiyla olusturulan yasalar nedeniyle kucuk isyerlerine yardim ve krediler verilecek (independent contractors, self-employed ve freelancers dahil). Basvurulari US Small Business Administration'a web siteleri uzerinden yapabilirsiniz:

    Coronavirus Funding Options


    Our nation's small businesses are facing an unprecedented economic disruption due to the Coronavirus (COVID-19) outbreak. On Friday, March 27, 2020, the President signed into law the CARES Act, which contains $376 billion in relief for American workers and small businesses.

    Notice: Now Accepting New Applications for Economic Injury Disaster Loans and Advance: On June 15, SBA will begin accepting new Economic Injury Disaster Loan (EIDL) and EIDL Advance applications from all eligible small businesses and U.S. agricultural businesses. To learn more about eligibility and apply, click here.

    EIDL applicants who have already submitted their applications will continue to be processed on a first-come, first-served basis.

    To learn more about the relief options available for your business, click here.

    Paycheck Protection Program (ilgili resmi sayfa)

    This loan program provides loan forgiveness for retaining employees by temporarily expanding the traditional SBA 7(a) loan program.

    EIDL Loan Advance (ilgili resmi sayfa)

    This loan advance will provide up to $10,000 of economic relief to businesses that are currently experiencing temporary difficulties.

    SBA Express Bridge Loans (ilgili resmi sayfa)

    Enables small businesses who currently have a business relationship with an SBA Express Lender to access up to $25,000 quickly.

    SBA Debt Relief (ilgili resmi sayfa)

    The SBA is providing a financial reprieve to small businesses during the COVID-19 pandemic.

    Daha once onaylanan Coronavirus yardimlari soyle:
    (su konuda da ozetlemistim):


    Ilk yardim paketi - 6 Mart 2020

    Trump, 8.3 milyar dolarlik yardim paketini yasalastirdi, bu para tum eyaletlere ve arastirma enstitulerine halk sagligini korumak ve coronavirus ile mucadele icin verildi. Paranin buyuk bir bolumu tedavi arastirmalari ve eyaletlerin ilac satin almalari icin harcandi.

    https://thehill.com/policy/healthcare/486182-trump-signs-83b-coronavirus-package


    Ikinci yardim paketi - 18 Mart 2020

    The Families First Coronavirus Response Act (FFCRA), bu da 100 milyar dolarlik yardim paketi... Bu da tum eyaletlerdeki issizlik maasi, ucretli izinler, yemek yardimlari, hastalik testleri ve saglik hizmet sektoru calisanlarinin korunmasi icin harcandi...


    Ucuncu yardim paketi - CARES Act

    Bu, bildigimiz ve forumda sikca konustugumuz 2.3 trilyon dolarlik CARES Act...

    ilgili forum konusu:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3250/trump-hükümeti-tüm-amerikalılara-çek-gönderiyor-cares-act-stimulus-payments

    500 milyar - buyuk sirketlere
    130 milyar - hastahanelere
    150 milyar - eyalet ve yerel hukumetlere
    367 milyar - kucuk isyerlerine
    25 milyar - havayolu sirketlerine

    Geri kalan ise halka 1200 dolarlik yardim ve issiz kalanlara haftalik +600 dolar icin harcandi...

    Burada kucuk isletmeler icin ayrilan butceye tekrar odaklanmak lazim... Cunku kucuk isletmeler icin "Paycheck Protection Plan" da denilen bu 350 milyar doalrlik kredi programi 500'den az calisana sahip olan is yerlerinin ortalama bordro tutarinin 2.5 kati kadar kredi saglamak icin (maximum 10 milyon dolar) ayrildi. Yasada eger bu paranin en az %75'i maaslara aktarildigi surece kredilerin affedilecegi yazdigi icin, pek cok is yeri icin bu "free money" oldu ve zaten ilk gunde tum para tukendi...


    Uc bucukuncu yardim paketi

    Kucuk isyerlerine ayrilan fon ilk gun bittigi icin bu programa ekstra 484 milyar dolarlik ekleme yapildi... Bu, sadece yukaridakine kisa bir ekleme yoldugu icin buna 4. demiyorlar; 3.5 diyorlar... 🙂


    Dorduncu yardim paketi icin konusulan tasarilar:

    • Kucuk isletmeler icin ekstra bir program
    • insanlara aylik 2000 dolarlik yardim (1 yillik plan),
    • 2000 dolarlik debit card + aylik 1000 dolarlik yardim
    • 1 yillik kira/mortgage odememe ve kiralarin ertelenmesi

    Fakat bu tasarilarin hicbiri henuz yasalasmadi.

    not: su an icin konuyu "Gundem" kategorisinde olusturdum, fakat ilerde ABD'de Yasam bolumune tasiyacagim.


  • Merhabalar, umarım herkes iyidir bu zor günlerde. Birkaç sorum var yardım paketleriyle ilgili. Mümkünse bilen birisi aydınlatabilir mi ?
    1- PPP’yi almak için bankada business hesabımızın olması mı lazımdı ? Olmayanlar başvurup $1000 alabiliyor mu halen ?
    2- SBA’nın dün(16 Haziran) açıkladığı bir program var ancak tam olarak nasıl işlediğini anlayamadım. covid19relief.sba.gov üzerinde bulunuyor duymuşsunuzdur disaster programını. Bir arkadaşım var(bir arkadaşım ekolü 🙂 gerçekten arkadaşım ama) asylum konumunda bulunuyor ve burada bir işte halihazırda çalışırken bir yandan da UBER yapıyor idi. Gelirini 2019 yılında 40 bin dolar olarak göstermiş. Öğrendiğime göre onun da arkadaşı kendisi için SBA üzerinden disaster programına başvurmuş ve yaklaşık 39 bin dolar civarında bir loan aldırabilmiş. 30 yıl vadeli bir loan bu zaten. Ancak kendisi tam olarak hangi seçenek üzerinden başvurulduğunu bilmiyor. Sizce, Uber veya Lyft yapan birisi şu iki seçenekten hangisini seçmesi gerekiyor bu loan’a kabul alabilmek için ?
    1- Applicant is a business with not more than 500 employees.
    2- Applicant is an individual who operates under a sole proprietorship, with or without employees, or as an independent contractor.

    Linkteki diğer seçenekleri eledim çünkü zaten diğer business’ları olmadığını biliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @candreva Uber icin 2. seçenek tam uyuyor.


  • bugun arkadas var amerikali kendisi daha once 1000 doalr almisti sba.gov dan dun mesaj atti basvuru alimlari baslamis diye small bussineslar icin self employment ve seaonal iscilerde basvurabiliyor sanki siteden anladigim kadariyla bir sansimi deneyecegim yarin bankaya gidip basvurmayi deniyecegim. tek kisi iseniz zaten 1000 dolari bedavaya geliyor ve 10 bin dolara kadar kredi veriyorlar eger uyfunsaniz yuzde 1den sansini denememis olan varsa bir deneyebilir.


  • @gkhanfeez işleminizin sonucu hakkında bizi de bilgilendirir misiniz?


  • @gkhanfeez benim arkadaslarimdan birine kredi cikmis 7bin$ 30 yil 3.75 faiz gibi birsey ayda 35 lira 🙂


  • Herkese merhaba, Uber lyft Driver olarak sba ya başvuru yapmıştım. Daha önce 1000$ hesaba yatmıştı. Bu hafta da 45000$ kredi onaylandı. 1 yıl geri ödemesiz 30 yıl 3.75 faizli kredi aylık 220$ taksitle. 2 gün içinde hesaba yattı para.


  • @FBazer SBA'ya ben de basvurdum ama yuksek kredi icin hangi sartlari istediklerini bilmedigimden sadece 1k icin basvurmustum. Basvuruda ya da sonrasinda neler istediler acaba?


  • Arkadaşlar sizce Amazon Flex driver olarak bundan yararlanmak mümkün olur mu?


  • Sanırım mümkün oluyormuş araştırdım, başvuru yaptım bakalım ne olacak


  • @FBazer, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    Herkese merhaba, Uber lyft Driver olarak sba ya başvuru yapmıştım. Daha önce 1000$ hesaba yatmıştı. Bu hafta da 45000$ kredi onaylandı. 1 yıl geri ödemesiz 30 yıl 3.75 faizli kredi aylık 220$ taksitle. 2 gün içinde hesaba yattı para.

    Başvuruyu nasıl yapmıştınız benim anladığım bankaya gidip onlara başvuracam öle olacak doğru mu anlamış mıyım


  • @gkhanfeez SBA'nin sayfasindan online yapiliyor. Gecenelrde eposta geldi, gerekli belgeler olursa sizden isteyecegiz diyordu.


  • @caglaror 1k lık ödeme yaklaşık 1 ay önce gelmişti bana. Kredi onayı bu hafta mail olarak geldi. Başvuruyu maildeki linkten tamamladım. Email ile green card istediler. Sonrasında hemen onaylandı.


  • @gkhanfeez banka vs gibi bi işlem yok. Sba sitesinden başvuru yaptıysanız size mail ile dönüş yapıyorlar.


  • @FBazer, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    @gkhanfeez banka vs gibi bi işlem yok. Sba sitesinden başvuru yaptıysanız size mail ile dönüş yapıyorlar.

    Ben bulamıyorum başvuru online ondan sordum arkadaş var o bankadan yap diyor onun için bankaya gidiyim dedim. Sba’nın sitede de lender olrak bankaları gösteriyorlar ondan sordum.

    Not cevap yazdıktan sonra öteki postu görünce hallettim @caglaror sağolsun

    Sizin başvuru ne kadar sürede tamamlandı bu 1000 $ ne kadar sürede yattı o 40.000 dolarlık olan para ne zaman onaylandı ve nasıl yattı başvurduktan sonra


  • @caglaror, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    @gkhanfeez SBA'nin sayfasindan online yapiliyor. Gecenelrde eposta geldi, gerekli belgeler olursa sizden isteyecegiz diyordu.

    Haha bunu soruyordum @FBazer ’e hemen bakıyım bende alabildiğim kadar başvuruyum ne kadar alırsak artık 😀

    Başvurduktan sonra 1000 $ için ne kadar sürede geri döndüler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • SBA ilk olarak nisan ayinin basinda baslatmisti $1000-$10000 yardimlarini, 16 nisan’da da odenek bittigi icin basvurulari durdurmuslardi. 15 nisan gecesi “neyse yarin sabah hallederim” deyip ertesi gun laptopun basina oturunca basvurularin kapandigini gordugum icin iyi biliyorum tarihleri 🙂

    Daha sonrasinda Mayis basinda sadece agriculture isletmeler icin tekrar basvuru alimlari basladi. Ben standart basvurumu yaptim ve basvurumun kabul edilmedigine dair bir e-mail aldim. Artik bu konuyu unutmusken bu pazartesi (15 haziran) basvurumun onaylandigi ile ilgili bir e-mail daha aldim. 2 gun icinde de $1000 para hesabima yatti.

    Onay e-mailini aldiktan 1 gun sonra bu sefer de “Create your SBA Economic Injury Disaster Loan Portal Account” konulu kredi icerigi ile ilgili bir e-mail aldim. Bu maildeki link sizi kullanici adi/e-mail adresi ve sifre olusturacaginiz sayfaya yonlendiriyor. Bu islemi tamamlayip giris yaptiginizda kredi tutarinizi ve sartlari gorebiliyorsunuz.

    Emin olmamakla birlikte basvuruda verdiginiz bilgiler dogrultusunda bir kredi limiti belirleniyor. Siz tutari secemiyorsunuz ama $1000 ile verilen ust limit arasinda bir secim yapabiliyorsunuz. Bana verilen limit $14.100’di. Kisaca $20.000 alamiyorum ama $10.000’a dusurebiliyorum.

    Kredi sartlari ilk 12 ay odemesiz, 30 yil vadeli, faiz orani 3.75, ben $14.000 icin ayda $69 odeyecegim.

    Sali gunu basvurumu tamamladim, persembe gunu onay e-mailini aldim. Bu surede amerikan vatandasi olmadigim icin green card copyleri istendi, fotosunu e-mail olarak gonderdim. Bugun ya da pazartesi gunu paranin hesabima gecmesini bekliyorum.

    Kredinin tek dezavantaji vade suresi secemediginiz icin geri odenecek tutarin yuksek olmasi ama soyle bir donemde 1 yil geri odemesiz, bu tutarlarda paraya ulasim saglamak cok iyi geldi. Artik 30 yil boyunca giderlere bir fatura daha eklendi.

    Son olarak, belki de en onemlisi basvuru islemleri issizlik maasi gibi karisik ve sikintili degil ben 16 nisan’da issizlik maasina gunlerce ugrastiktan sonra basvurabilmistim hala da bir sonuc alamadim. SBA icinse gayet basit 10-15 dk icinde basvuru tamamlanabiliyor.

    Basvuru yapmak isteyenler icin soyle bir turkce yonelge var.

    Ayrica su youtube videosu da ise yarayabilir.

    Bu yonelgeler mayis ayindan once hazirlanmis, bu surede basvuru sayfasina ufak eklemeler yapildi, icerige dikkat ederseniz sorun yasamazsiniz.

    Ilk basvuruyu tamamlayip kredi hesabi sayfasina geldiginizde de islemler cok basit. Verify Identity’den size sorulan sorulari cevapliyorsunuz (dogum ayi, arabanizin rengi, evinize en yakin highway vs gibi) eger dogru cevap siklarda yoksa none of above secebilirsiniz.

    Daha sonra almak istediginiz tutari belirtip onayliyorsunuz. Bir kac gun icinde approved e-mailini alinca tekrar sayfaya girip en alttaki e-sign ile imzanizi atip islemi bitiriyorsunuz.


  • @Anka süper paylaşım oldu teşekkürler bende dün yaptım başvuruyu bakalım ne kadar sürede dönecekler. 30 yıl vade olması devletin parasını geri alma yöntemi işte 14 bin 30 yılda 25 bin karşılıksız verdiği 1000 dolardan fazlasını geri alıyor hem vatandaşa yardım ediyor hemde devletin geleceğini düzenliyor süper uygulamalar bence.

  • ⭐⭐⭐

    Benim su kisimda hic gelirim olmadi “Gross Revenues for the Twelve(12) Month Prior to the Date of the Disaster (January 31, 2020)”. Basvurum nasil etkilenir acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum