Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Emergency Broadband Benefit FCC'nin COVID-19 pandemi surecinde internet servis ucretlerini karsilama konusunda zorluk ceken aile ve hanelere yardim programidir.

    Program sartlari oldukca genis bir kitleyi kapsiyor, forumda da eminim pek cok kisi bu tanimlara uyacak, o nedenle duyurusunu yapma gereksinimi hissettim. Bu kriterlerden en az birine sahipseniz basvuru yapabilirsiniz:

    • Hanehalki geliri Federal Yoksulluk Sinirinin %135'inin altinda olan veya bazi yardim programina tabi olanlar (SNAP, Medicaid, Lifeline)

    • 2019-2020 veya 2020-2021 okul yillarinda ucretsiz veya dusuk ucretli okul ogle yemegi veya kahvalti programlarina dahil olan kisiler

    • Bu yil Federal Pell Grant alan kisiler

    • 29 Subat 2020'den itibaren isten cikarilma veya zorunlu izin (furlough) yuzunden ciddi gelir kaybina ugramis kisiler ve hanehalki geliri 2020'de $99.000'dan az olan kisiler (ciftler icin $198.000)

    • Programa katilan servis saglayicilarin dusuk gelir veya COVID-19 programinda olan kisiler

    Basvurular 12 Mayis 2021 itibariyle baslamistir. Kabul alan basvurular aylik 50 dolara kadar internet faturasi indirimi alacaklar (ucret direkt saglayiciya odenecek ve sizin faturanizdan dusulmus olacak).

    Basvuru icin su siteyi kullanabilirsiniz:

    online basvuru en kolayi olacaktir...

    dileyenler internet saglayicilarina direkt ulasip basvuru surecini de ogrenebilirler veya posta ile basvuru yapmak isteyenler 833-511-0311 numarasini arayip basvuru isteyebilirler, daha sonra bu basvuruyu sartlari sagladiginizi gosteren belgelerle su adrese gondermelisiniz:

    Emergency Broadband Support Center
    P.O. Box 7081
    London, KY 40742

    Peki program ne kadar devam edecek?

    Program icin ayrilan butce bittiginde veya HHS pandeminin bittigini acikladiktan 6 ay sonra (hangisi once gelirse) program sonlandirilacak.

    diger kaynaklar:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ayrica bu federal program sayesinde laptop, tablet veya masaustu bilgisayarinizdan 100 dolar indirim de almaniz mumkun. Su sekilde yazilmis:

    A one-time discount of up to $100 for a laptop, tablet, or desktop computer (with a co-payment of more than $10 but less than $50)

    Her ev icin sadece bir cihaz icin bu indirimi alabilirsiniz, ayrica 50 dolarlik yardim da sadece bir servis icin gecerli. Yani evinizde iki ayri internet saglayicisi varsa (sanirim cogunun yoktur 🙂 ) sadece bir tanesi icin bu yardimi alabilirsiniz.


  • @crazycells bu yardımı almanın public charge olarak değerlendirilme ihtimali var mıdır ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rookie, içinde söyledi: Emergency Broadband Benefit (aylik $50 internet faturasi yardimi)

    @crazycells bu yardımı almanın public charge olarak değerlendirilme ihtimali var mıdır ?

    Hayir, EBB yardimi "public charge" kapsaminda degerlendirilmiyor...

    Hatirlatmis olayim, public charge konusunda USCIS 1999 yili uygulamalarina geri donus yapti... Buna gore de, sadece uzun donemli yardimlar public charge kapsaminda. EBB gibi belli bir amaca yonelik kisa sureli yardim oldugundan public charge olarak degerlendirilmiyor.

    NILC (National Immigration Law Center) adli gocmenlik organizasyonu da bunu surada netlestirmis: https://www.nilc.org/wp-content/uploads/2020/03/Public-Charge-What-Advocates-Need-to-Know-Now.pdf

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum