Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
400 75 21.6k 67

• Arkadaşlar merhaba;

Umarım hepiniz sağlıklı ve iyisinizdir. Bu satırları Kaliforniya'nın sıcak kumsallarında yazıyorum demeyi isterdim ama maalesef yolunda gitmeyen bir kaç şey oldu.

Özet:
    10 Haziran Istanbul - LAX uçuşuna kabul edilmemem ve sonrasında "uçamayan yolcu" olarak Türkiye'ye giriş yapmam.

Detaylı:
    En başından başlayacak olursam 2 Haziran tarihinde Amerikaya ilk girişimi yapabilmek umuduyla, Istanbul-Amsterdam-New Jersey-Los Angeles bileti almıştım United Airline'tan. Ertesi gün Schengen ülkelerinden geçiş konusunda emin olmadığım için biletimi iptal etmiş ve refund istemiştim. Bir kaç gün sonra 10 Haziran 02:35'te Istanbul-LAX uçuşunda yer almak için bilet aldım ve Istanbul Havaalanına geldim. Check-In yapıp gümrük polisinden geçtikten sonra uçağa geçiş için İlhan Beyle beklemeye başladık. İçeride İbrahim Bey ailesi ve Mert beylerle karşılaştık. Tam uçağın kapılarının açılıp uçağa geçmeyi beklerken, bir görevlinin ismimi anons ettiğini duydum ve görevlinin yanına giderek ne olacağından habersiz bekliyordum. THY görevlisi sandığım birisi bana 14 gün içerisinde yurt dışına çıktığımla ilgili soru sormuştu, hayır diyerek yanıtladım bir yandan da pasaportumu istemişti, onu inceliyordu. Telefonda birisiyle görüştüğünü oradaki diğer görevlilerden öğrendim. Telefon görüşmesinin sonucunda başını olumsuz olarak sağa sola sallıyordu, oradakilere bir form hazırlamalarını söyledi ve durumu bana açıklamaya başladı. Söylediğine göre CBP (Custom Border Protection) görevlilere bir mail gönderiyor ve uçağa alınmayacak kişiler listeleniyormuş bu listede de benim adım var. Ancak neden olduğunu bilmiyorum hala. Bu sırada uçağın kapıları açılıyor ve bekleyen yolcular uçağa devam ediyorlardı. Sebebini sorduğumda daha önceki almış ancak kullanmamış olduğum biletin buna sebep olabileceğini söylediler. Konsolosluk görevlisi maalesef bulunmuyordu havaalanında. Sonrasında havaalanı o saatlerde bomboş olduğundan ve görevli sayısı çok azaldığından ilgilenecek kimse de zor bulunuyordu sağolsun yardım eden bir çok insan oldu ve Türkiye sınırlarına tekrar girdim, valizlerimi aldım ve eve doğru yola geçtim.

Uzun süren gecenin ardından biraz dinlenip konsoloslukla irtibata geçtim telefondan onlar da telefondan vize ile ilgili işlemlere telefon üzerinden cevap verilemeyeceğini mail göndermemi söylediler. Bir kaç mailleşmenin sonunda "Eğer son 14 gün içerisinde yasaklı ülkelerde bulunmadıysanız, bir problem olmamalı." yanıtını aldım, ancak bir sorun olmuş ve uçuşa kabul edilmedim bunu ve nasıl bir yol izleyeceğimi sorarak yanıtladım ve iki gündür cevap alamadım dün ve bugün de olmak üzere aynı şekilde yazıyorum ancak konsolosluktan cevap gelmiyor maalesef. Ardından THY'yi arayarak bileti açığa aldım, ileriki uçuşlarda kullanabilmek adına.

Ertesi gün(11.06) CBP'yi aradım uzun süren beklemenin ardından, görevli bir şey yapamayacaklarını ve havayolları ile göreşmem gerektiğini söyledi. Havayollarının yanlış bilgi verdiğini bunu düzeltmeleri gerektiğini söylediler. Bunun ardından 2 Haziran'da bilet aldığım United Airlines ile irtibata geçtim, bir kaç aktarmanın ardından son görüştüğüm kişi, biletimin iptal edildiğini ve refund'ın yapıldığını söylüyor ve ekliyor, biz sadece bilet satıyoruz ya da biletlerle ilgileniyoruz CBP'ye herhangi bir bilgi aktarmıyoruz. Sizin de refund işlemleriniz tamamlanmış, yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar.

Son olarak THY ile görüşme gerçekleştirdim çoğu beklemeyle geçen yaklaşık bir buçuk saatin sonunda Geri Bildirimde bulunarak yaşanan durumla ilgili konsolosluğa sunulmak üzere yazılı bir belge talep ettim. 7 iş günü içerisinde döneceklerini söylediler hala bekliyorum.

24 Haziran için tekrar Istanbul-LAX uçuşunda problem olmamasını umuyorum ve konsolosluktan, THY'den dönüş bekliyorum.

Arkadaşlar sizlere naçizane tavsiyem yasaklı uçuşlar içerisinde transit olsun olmasın bilet almayın, ya da 14 gün geçmesini bekleyin.

Sevgiler,

• @Stickezz Gecmis olsun! Gercekten ilginc bir durum yasamissiniz. Umarim bir cozum bulunur.

• @Stickezz Hiç üzülmeyin. Bunda da bir hayır vardır muhakkak. Biz geçen yaz ilk girişimizi yapmıştık LA'e. Çok beğendik. Greencard'larımız ile 26 Haziran'da yerleşmek üzere gidiyorduk bu sefer. Ancak uçuşlarımız iptal oldu. 24 Haziran'a yeni rezervasyon yaptık, umuyorum bu sefer iptal olmaz birlikte uçarız.

• Merhabalar uçak bileti almaya çalışıyoruz HES kodu geçerli olmayan yolcu ve yolcular bulunmaktadır uyarısı geliyor online bilet alma aşamasındayken SMS yolu ile hes kodu aldık nerede yanlış yapıyoruz acaba

• @Stickezz cok gecmis olsun, acaba Avrupa ulkelerine girmis ve sonra Turkiye'ye geri donmus olarak mi adlandirdilar sizi?

• @crazycells sanıyorum o şekilde davranıyorlar, uçuşu gerceklestirdigine bakılmadan bilet almak yeterli gibi görünüyor.

• @smoothsurfin ben de o şekilde düşünüyorum, bu şekilde böyle bir uygulama olduğunu öğrenmis olduk, Schengen ülkeleri üzerinden bilet almadan iki kere düşünür arkadaşlar bundan sonra :) İnşallah dediğiniz gibi birlikte uçarız 24 Haziran'daki uçuşta.

• @MySea çok teşekkür ederim inşallah en kısa sürede çözüme ulaşır diye umuyorum ben de, gelişmeleri paylaşacağım.

• @Stickezz cok geçmiş olsun bunda da hayır vardır demekten başka yapacak birşey yok. Bizim de biletimiz 26 haziran ankara münih los angeles şu an için beklemedeyiz eğer schengen açılmazsa mecbur açığa alıp direkt uçuş yapacağız umarım aynı sorunla karşılaşmayız.

• Yasaklı

@fes1983 merhaba uçak biletinizi thy direkt uçuş olarak indirimli alabilirim. Önce bileti alırım sonra ücretini isterim yani güven olsun diye 😊

• Yasaklı

Arkadaşlar thy direkt uçuşlarınızı mille alım yöntemiyle ucuza alabilirim. Thy direkt uçuşlar bayağı uyguna geliyor. Ben Yalova da öğretmenim isteyen olursa bana yazsın. Önce bileti alırım sonra uçuş bilgileri size gelir sonra ücretini alırım. İyi günler

• @verdal bence ne olur ne olmaz konsolosluktan yazı vs talep edin ya da konsolosluğa bu konuyla ilgili mail atın.

• @Stickezz sizin gibi benzer bir durumu H-1B vizesi ile yaşayanlar da olmuş.

• @coder benim durumda sadece bilet almam yeterli oldu sanırım, ancak kişinin de belirttiği gibi kimse sorumluluk üstlenmiyor ne yazık ki, CBP - United - THY kimse bir şey diyemiyor ancak mağdur olan yine biz oluyoruz malesef :) Paylaşımınız için teşekkür ederim.

• @Stickezz gecmis olsun. bugun Feyza hanimin altindaki yorumunuzu gordum :)

• @cnpist teşekkür ederim, az tecrübe edilen bir konu olduğu için ne kadar fazla kişi olarak iletişimde olsak o kadar iyi olur gelecek için adım atma konusunda :)

• @verdal üstat benim uçuşta münih üzerinden ben gideceğim. shengende bulunan yada transit uçan kalıcı yerleşik ve usa vatandaşları için yasak yok diye biliyorum. Ayın 20'sinde hatta uçuşum.

• @verdal şu şekilde diyor tam olarak

1. Passengers who have transited or have been in Austria, Belgium, Brazil, China (People's Rep.), Czechia, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Iran, Ireland (Rep.), Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland or in the United Kingdom (excluding overseas territories outside of Europe), in the past 14 days are not allowed to enter the USA.
      -This does not apply to:
      **- nationals and permanent residents of the USA;
    • spouses of nationals and of permanent residents of the USA;**
    • parents/legal guardians of an unmarried and younger than 21 years national or permanent resident of the USA;

https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

• @Chaos greencard varsa sorun yok ilk giriş yapılacaksa sorun.

• @Chaos risk alamayacağız münih aktarmalı uçuşu açığa alacağız thy den direkt uçuş bileti alacagiz

Benzer Başlıklar

• Greencardla Amerikaya girişte 6 ay kuralı

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    437 Bakış
    R
    @edab, içinde söyledi: Greencardla Amerikaya girişte 6 ay kuralı Merhabalar belki daha önce konusu geçmiştir ama ben bulamadım biz 2019 temmuzdan beri greencard sahibiyiz iki defa giriş çıkış yaptık prosedür gereği yerleşme planımız iki sene sonra iş gereği. Küçük bir bebeğimiz var 6 ayda bir onunla giriş çıkış yapmak çok zor oluyor yüksek lisansa başlasak bu zamandan sonra 6 ay kuralını uygulamasak sorun olur mu ? Sorunuzu aşağıdaki konuyu okuduktan sonra, oradan sorabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri?page=1
  • Amerika ilk giriş tecrübesi

13
    28 Oy
    13 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    @roccorocco Evet, ilk giristen sonra vize 12 ay sureyle green card yerine gececek. ABD'ye kart olmadan sorunsuz girebilirsiniz. Ama baska ulkelerden (kart veya gecerli vize olmadan) aktarma yaparken sorun olabilir, o nedenle aktarmasiz ucus tercih edin.
  • İlk girişte minimum kalış süresi

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    1 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @magleneco İlk girişte minimum kalış süresi içinde söyledi: Yanıtınız için teşekkür ederim. Kısa kalacak olmamın sebebi işimden ötürü izin alamamış olmam. Halihazirdaki işimden stifa ettikten sonra bir süre daha çalışmak durumundayım çünkü. Bir haftalık izin alamadım, yıllık iznime de daha çok var. Suandaki durumda maksimum 4 gün kalabiliyorum. Sizce sıkıntı çıkmaması adına durumumu anlatmak dışında yapabileceğim birşey var mıdır? Zaten giriş çıkış yaptıktan 2 ay sonra temelli gideceğim için Re entry yapmaya gerek duymadım, yapmalı mıyım? Re-entry permit'e gerek yok. "Sikinti cikmak" derken tam olarak ne demek istiyorsunuz? Eger ABD'ye alinmamaktan bahsediyorsaniz, ABD'ye oyle ya da boyle alinirsiniz. Elinizde gocmen vize var... Ama 2 soruyla mi alinirsiniz, 20 soruyla mi :) bu belli degil. Sizin makul nedenleriniz var, sadece sorulan sorulara dogru ve tam cevap vermeniz yeterli olacak. Zaten yapabilecek baska bir sey de yok.
  • ABD'ye İlk Giriş Hk.

7
    0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @ebrupilten ABD'ye İlk Giriş Hk. içinde söyledi: @redsat2000 hızlı cevabınız için teşekkür ederim. daha önce ABD'ye hiç gitmediğimiz için tüm bilgimiz okuduklarımızdan ve izlediklerimizden. önden keşif yapmanın bizim için daha avantajlı olacağını düşündük her ne kadar bilet masrafı olacaksa da. yukarida da yazdigi gibi bu konuda sorularinizi sadece su konuda sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/gocmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giris
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k