Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selamlar,
    Ya ben denk gelmedim yahut kimse bahsetmemiş Amerikada ki işsizlikten.
    40 milyon işsiz var deniyor.
    Hal böyle ise kazananların da işi zor.
    Umarım kısa sürede düzelir herşey.
    Allah hakkımızda hayırlısını versin.


  • @nothing34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Evrene guzel enerjı gonderımınde bugun : Sayın enerjı lutfen kasım ayını gosterme bıze lutfen haftaya buralardan defolup gıtme heyecanı ver lutfen bu yazı yaz sıcagında ankaraya gıdıp gelmeyı nasıp et ve kasım ve aralık ayınca o ucaktan asagıya dahı bakmamayı goster bıze

    Bende Allaha dua ediyorum. 😇
    İnşallah, bu sene ilk denememizde bize çıksın ve elçilikten aksilik çıkmadan kolayca vizeleri almayı nasip etsin.


  • @dreams_usa, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Selamlar,
    Ya ben denk gelmedim yahut kimse bahsetmemiş Amerikada ki işsizlikten.
    40 milyon işsiz var deniyor.
    Hal böyle ise kazananların da işi zor.
    Umarım kısa sürede düzelir herşey.
    Allah hakkımızda hayırlısını versin.

    40 milyon işsiz olabilir ama bunların çoğu çalışmaktansa işsizlik maaşı almayı doğru buluyor. Karşılaştığım ve aldığım duyumlar; eyaletten eyalete değişkenlik gösteriyor.

    X eyalette haftalık 600$ maaşa bağlanan,
    X eyalette 1000$ maaşa bağlanan

    Bunların yanı sıra 1200$ destek parası alan?

    Niçin çalışsınlar? Ya da çalışmak için mücadele etsinler? ABD'de kesinlikle işlerin açılmaya başladığını, piyasasının normale dönmek için hızlı bir işleyişe girdiğini görüyorum, duyuyorum. Bu sebeple Amerika'da aç kalırım korkusu, biz türkler için (benim için) komik geliyor. Çalışkan bir toplumuz ve sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ki kaldı ki dv2021 talihlileri gidene kadar dünyada da işler yoluna girmiş veya girmeye başlamış olacaktır.


  • milleti devlet çalıştırmıyor virus yayılmasın diye biz calışıyorum maaş bile vermiyorlar. abd sen otur evinde ben sana haftalık 800 dolar vereyim diyor


  • @baron40, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @tanti önce corona virüs şimdide şu protestolar ve şiddet olayları dv2021'e başvuranları daha neler bekliyor acaba

    Bu sene çok başka gerçekten, her şey oluyor.


  • @lotusice

    Anlamadığım bir şey var. GC çıksa dahi nasıl oluyorda gidemiyorsunuz? Yani hak kazananlar aileleriyle gidince kota mı doluyor?


  • napiyorsunuz abiler ablalar :)) bu sene herkes kazanacak hissediyorum diyeyim haha 🙂 bu arada cekilis sonucu haziranin kacinda olacak bilen var mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yekta, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    napiyorsunuz abiler ablalar :)) bu sene herkes kazanacak hissediyorum diyeyim haha 🙂 bu arada cekilis sonucu haziranin kacinda olacak bilen var mi ?

    6 sında


  • Belki değişik bir konu olacak ama “Tabiki dil de önemli acaba burada ingizliceye hakim arkadaşların önerileri kendi yöntemleri var mı?ben ingizlice zamanları bitirdim şu korona süreçlerinde bize önerileriniz olur mu?Saygılar

  • ⭐⭐⭐⭐

    @omondoles, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @lotusice

    Anlamadığım bir şey var. GC çıksa dahi nasıl oluyorda gidemiyorsunuz? Yani hak kazananlar aileleriyle gidince kota mı doluyor?

    evet toplam basılacak vize 55 bin bu yıl eş ve çocuklar dahil 55 bin vize basıldığı an vize işlemleri biter.

  • ⭐⭐

    @enesbaba 14 yıl Ankara'da yaşadık. Kumrular Bombası, Atatürk Bulvarı otobüs Durağı Bombası, Adalet Bakanlığı Canlı Bomba, Hava Kuvvetleri Bombalı saldırı. Bunların hepsi bulunduğum binanın 200 - 300 metre etrafımda oldu.
    Başı şeyler kısmet 🙂


  • @arnblt nasilsin abi 🙂 yerlestiniz mi amerikaya . hersey iyi gidiyor ins ?


  • amerıkada 4 kısıden 1 ıssızmıs saun arkadasım da ısten cıkarılmısgıtme sansımız oluır ıse o zamana kadar umarım duzelır


  • Amerika'da işsizlik var Native American'ların da çalışmaya pek niyeti yok. Uber şoförlerinin %kaçı göçmen bir araştırmak lazım..

  • ⭐⭐

    @yekta iyiyim sen nasılsın. Yerleşme konusunda hem evet hem hayır diyebilirim. Geçen sene eşim ve oğlum oradaydı. Ben TR deydim. Şimdi buradalar. Eylülde okullar online olursa buradan devam edip yılbaşından sonra Corona falan bittikten sonra oraya yerleşmeyi düşünüyorum.
    Sen nerdesin nerede yaşıyorsun. ?


  • @arnblt ooo hala tam yerlesmediniz demekki anladim abi . ben ct deyim suan devam bakalim sikinti yok sukur 🙂


  • @Selim-kocer-0 İngilizce için en iyi yönten konuşmak. Çevrenizde ingilizceyi iyi bilen insanlar varsa boş vakitlerinizde onlarla konuşmayı denemenizi tavsiye ederim. Hem pratik yapıp konuşma tembelliğini üzerinizden atmanıza hem de iyi bilen birinin sizi konuşma diline yönlendirmesine olanak sağlar bu.
    Zira İngilizceyi bilmek ile İngilizceyi konuşabilmek arasında çok fark var.

    Diğer bir tavsiyem bol bol altyazılı dizi/film/tv programı izlemeniz olur. Kulak aşinalığı çok önemli, bir yazıyı mutlaka çeşitli çevirilerden yararlanarak anlayabilirsiniz ancak konuşma dilini anlamak çok önemli.
    Türkçe altyazı ile başlayıp ilerleyen zamanlarda Türkçe altyazıyı ingilizce altyazıya çevirip izleyin dizi ve filmleri veya programları, ne izliyorsanız. Söylenen kelimeleri doğru anlayıp anlamadığınızı kontrol edeceksiniz bu şekilde. Daha sonra altyazıyı tamamen kapatacaksınız. Ve arada şunu yapacaksınız. Bir diziyi 2dk altyazısız olarak izleyeceksiniz, sonra dönüp o 2dk'yı altyazılı izleyip ne kadarını anladığınıza bakacaksınız.

    Bir diğer tavsiyem grammar öğrenmek için bol bol okumak ve yazmak, "Grammarly" diye bir program var, chrome uzantısı, bunu indirin. Her gün belirli saatlerde girip kafanızdaki cümlelerle gününüzü ingilizce olarak anlatmaya çalışın yazın oraya. Uygulama siz yazdıktan sonra grammar ve cümle yapısı hatalarınızı gösterip doğrularını size söyleyecek. Ücretsiz kısmı yeterli olacaktır uygulamanın.

    Günlük konuşma diline önem verin ve mutlaka birileriyle düzenli olarak ingilizce konuşmaya çalışın, mümkünse mail arkadaşı edinin. Konuşmadan İngilizce öğrenilmez. Öğrendiğini sanan da oraya gidince iki cümleden fazla kuramaz.
    Naçizane tavsiyelerim bunlardır 🙂 kaynak önermiyorum, kaynak aramanın bile faydası olacaktır.


  • @TughanTug geri dönüş için tşk ederim her detayı okudum.umarım bi yokunu bulurum gc çıksın çıkmasın başladım ve dediğim gibi zamanları hallettim enazından ve bunları dediğiniz gibi konuşmam lazım ki unutmamalıyım.Tekrar tşk ederim konuşacagım😉özellikle sokak dilini

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @Selim-kocer-0 rica ederim, yardımcı olduysam ne mutlu 🙂 bence de gc çıksa da çıkmasa da öğrenmek gerek, hayatın ne getireceği belli olmaz. Mutlaka konuşun, sokak dili önemli 😃


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum