Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Fotoğraf konusunda da site belirtilen ölçekler dışında algoritmanın sizin 6 ay önceki veyahutta sonraki halinizi anlayan bir yapay zeka yoktur herhalde 🙂 Ölçüler ve boyut doğru ise sorun olmayacaktır. Bir fotoğrafı yıllarca aynı başvuruda kullanırsan algoritma benzer dosya isminden anlayabilir belki bunun dışında süper bir algoritmanın çalıştığını düşünmüyorum arka planda.

  • ⭐⭐

    @FreeMen oluşturulma tarihinden resim tarihi anlaşılabilir ama buraya takıldıklarını düşünmüyorum

  • ⭐⭐

    Fotoğraftaki 6 ay kuralı çekiliş için bir eleme kriteri değil. Mülakat sürecinde konsolosun yetkisinde olan bir konu.
    Önceki yıl fotosu ile başvurmak çekiliş öncesi elenme durumunu ortaya çıkartabilir. Ama geçen senelerde olmadı bir sıkıntı.

  • ⭐⭐⭐

    Özellikle eski fotograf ile kazanan biri olursa yazsın ki en azından bundan sonra bu konular için cevap olur 😁


  • @gariban Oluşturma tarihi fotoğrafı düzenleyip farklı kaydedince bile değişen bir şey yani öyle bir çözümle sistem kurmamışlardır sanmıyorum 🙂

  • ⭐⭐

    @FreeMen, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    pasaport numaramızın doğru olup olmadığını anlaması için arkada çalışan algoritmanın data basesinde Türkiye'de ki pasaport bilgilerinin olması gerekir. Ülkelerin birbirleri ile böyle bir anlaşmaları var mı veyahutta istek halinde paylaşım yapılıyormudur inanın bilmiyorum. Ama bu sorunun cevabını bilen birisi varsa aramızda konu çözülmüş olacak. Bunun dışında konuşulan her şey varsayımdan ibaret kalıyor.

    Ben ülke girişlerinde ortak bir database sistemi kullandıklarını tüm pasaport sahiplerinin kaydının olduğunu düşünüyorum öyleyse bu sistemle pasaport numarasını yanlış girenleri elemek mümkün ama bununla da uğraşacak olduklarına inanmıyorum, talihlilere mülakatta bir eksi olacak sadece


  • @arnblt, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Bende pasaport konusunda bir fikir belirteyim.

    1. Pasaport konusunda ülkelerin bir kısıtlaması yoksa sahte numara yazan başvuranların hepsi, çekiliş öncesi veya sonrası kesinlikle elenir.
    2. Şu kota konusunu bir çok yerde yazdık ama yine yazalım GC çekilişinde hiç bir ülkenin kotası yok. Sadece %7 limiti var. Yani verilen toplam GC sayısının %7 sinden fazlası tek bir ülkeye verilemez. 50000* 7 = 3500 gibi.
    3. Fotoğraf konusunda o kadar katı değiller. Mevcut halinizle uyumlu bir fotoğraf ise sıkıntı olmadı geçen senelerde.
    4. @enesbaba adlı meslektaşımın yazdığı bir şeye bilgi olarak; hiç bir ülke sizin izniniz olmadan sizin Tr deki borçlarınızı, sigorta dokümlerinizi göremez. Sadece TR tarafında bir servis sağlanıyorsa o bilgileri ekrana getirebilir.
      Selamlar,

    Vallahi abicim evet dediklerine katılıyorum. Zaten arz ettiğimde tam olarak bu. Servis sağladığı için ekrana getiriyorlar. Olay ABD'de yaşadığımızda tamamen değişiyor zaten. O zaman her şeye erişim mümkün.


  • @gariban Eğer ki böyle bir ortak databaseye sahiplerse pasaport şartı bu yüzden getirilmiş olabilir. Şayet değillerse dediğiniz gibi mülakat sırasında etken olacaktır.

  • ⭐⭐

    @FreeMen, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @gariban Oluşturma tarihi fotoğrafı düzenleyip farklı kaydedince bile değişen bir şey yani öyle bir çözümle sistem kurmamışlardır sanmıyorum 🙂

    Aynen dediğin oluyor o yüzden aynı fotoğraf ile başvuracaklar oluşturulma tarihini değiştirmekte fayda var


  • @Final-Approach Hocam nerelerdesin yahu, bugün günlerden hangi eyalet 😃

  • Yasaklı

    @gariban Katiliyorum..Sonucta hersey konsolosluk yetkililerinin elinde olacak..Zamanim yoktu pasaport cikarmak icin ama cekilisi kazandiktan sonra gidip aldim dese birisi yetkili kabul edebilir ..Trump'in ruhu bile duymaz 🙂

  • ⭐⭐

    @enesbaba gözünde ABD yi o kadar büyütme. İstediklerine ulaşma konusu tamam ama anında ulaşma konusunda zayıflar. Ülkenin en önemli kurumlarından biri DMV. Motorlu taşıtlar ile ilgili düzenleme yapan kurum. Ehliyet falan hepsini oradan alıyorsun. Ama SSN doğrulama servisleri yok. Orjinali görmeden numara ile doğrulama yapamıyorlar.

  • ⭐⭐

    @FreeMen, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @gariban Eğer ki böyle bir ortak databaseye sahiplerse pasaport şartı bu yüzden getirilmiş olabilir. Şayet değillerse dediğiniz gibi mülakat sırasında etken olacaktır.

    Sistemin var olduğuna eminim ama bunu GC için kullanmazlar, ben de olsam kullanmam adı üstünde çekiliş. Fotoğraf ile aynı mantık


  • Belki şey yaparlar üniversitede yazdığımız tezi programa sokalardı. Kopyala yapıştır yapılan söz öbekleri eşleşirdi. Eğer Ülkelerin ortak bilgi havuzunda bizim pasaport bilgilerimiz varsa. Kısıtlayarak anlatacağım, misal pasaport üzerinde ahmet yazıyor, biz çekiliş formuna ahmel yazdık bilgi doğruluk oranı yüzde 80. Pasaport üzerindeki bilgiler aynı olmak kaydıyla bu sefer samet yazdım doğruluk payı yüzde 60. Diğer bilgiler içinde bu düşünülebilir. Her hücreye girilen bilginin doğruluğu belki ölçülür. Sonuçta insanların klavye üzrinde yanlış tuşa basma olasılıkları var, bana kalırsa ahmet yerine ahmel girdi diye veya doğum tarihini 22.12.1992 yerine 22.12.1994 girdi diye eleyecek halleri yok.


  • @arnblt, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @enesbaba gözünde ABD yi o kadar büyütme. İstediklerine ulaşma konusu tamam ama anında ulaşma konusunda zayıflar. Ülkenin en önemli kurumlarından biri DMV. Motorlu taşıtlar ile ilgili düzenleme yapan kurum. Ehliyet falan hepsini oradan alıyorsun. Ama SSN doğrulama servisleri yok. Orjinali görmeden numara ile doğrulama yapamıyorlar.

    Vallahi benim dinlediğim ve karşılaştığım durumlar farklıydı. DMV konusunda haklısın abi. Orjinali görmeden doğrulama yapamıyorlar demen ( olayların seyrini epey değiştirir.) Yaşayıp, görelim.


  • @Hyller Kasım ayında yani başvuru döneminde de fotoğraf konusu bayağı tartışılmıştı. Kullanıcı adını şu an hatırlayamadığım bir üye kazandığı çekilişin başvurusu için gönderdiği fotoğrafı paylaşmıştı. Fon, ışıklandırma, gölge, perspektif gibi hemen her konuda kural ihlali içeriyordu fotoğraf. Fakat kendisi bütün bunlara rağmen hiçbir sorun yaşamamış. Yanlış hatırlamıyorsam Tampa'da yaşıyor kendisi. Üye adını bulabilirsem bizzat kendisine de tekrardan sorarız.

  • Yasaklı

    @Ali-Dmr Bu yil kural hatalari direk diskalifiye sebebi olacak deniliyor.Gecmis yillardaki gibi olmayacakmis.Tabi bekleyip gorecegiz.


  • @arnblt Ben geçen sene ki başvuruda kullandığım fotoyu kullandım. Bu yüzden elenirsem valla kötü şeyler yaparım kendime 🙂

    Fotoyu yüklerken nereden anlicaklar ki dedim kendi kendime, hala da aynı şeyi söylüyorum o başka 🙂


  • Şimdi bir kişi 100 defa giriş yapıyor ve 100 başvuruda da pasaport numarasını sallıyor. Çekilişten önce kontrol edilmiyor ve o arkadaşa kart çıktığında o pasaportu kaybettim diyor ve yeni pasaport ile görüşmeye gidiyor. Bunun olabileceğini inanıyor musunuz. Pasaport numarası sahte ve birden fazla başvuruyu engellemek yanında o pasaport ile hangi ülkeleri gidilmiş o sorgulanıyor.Emin olun pasaport bilgilerinden CIA ve NSA den bile sorguluyorlardır.

    Bu eleman Green Card gitmiş ve orada karısını çoçuklarını öldürmüş. Green card artık sorgulanıyor halk tarafından. Trump kasımda tekrar seçilirse puan sistemi getirilecek ve lottery büyük ihtimal kalkacak.


  • Bugün günlerden Nevada. 🎲

    Fuhuşun serbest olduğu tek eyalet olan Nevada, dünyanın kumar merkezlerinden biri olan Las Vegas'a ev sahipliği yapıyor. 🃏

    Nevada aynı zamanda Amerika'da en çok boşanmanın gerçekleştiği eyalet. 🙂

    Kumar, fuhuş gibi faaliyetlerle önemli bir turizm merkezi haline gelen Nevada ne yazık ki coronavirus'ten en kötü etkilenen eyaletlerden biri oldu.

    Nisan ayı itibariyle ülkedeki en yüksek işsizlik % 28 ile Nevada'da.

    alt text


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum