Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k
  • Yasaklı

@haymatlos_ Onemli olan sey su; sahte pasaport numarasi yazanlari cekilisten oncemi yoksa sonrami eleyecekler.Ikisi arasinda baya fark var.

• @MuratUsa bu yazıyı yeni görüyorum demek ki sonradan yayınlandı çünkü yönergede yoktu bu şekilde açıklama hatırladığım ve sahte numara yazanı önceki sayfalarda çekiliş öncesi eleniyor diye biliyorum

• @haymatlos_, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@MuratUsa numara atanlara da niye salladınız demeyeceklerdir :))) pasaport için engeli ispatlayamaz ki yoğundu alamadım diye bir açıklamayı ankara kabul etmez herhalde

Elbette ki demeyecekler. Bugün baktığınızda karşınızda Ali amcanın çiftiliği yok. Amerika Birleşik Devletleri var. Haliyle size katılıyorum. Pasaport olayı elenmeyi ve ciddi başvuruların sağlama şartları için getirilmiş bir adımdır. Bunu bilmek ya da oraya, buraya çekip yoruma açmak bile saçmalıktır. Çünkü basit bir çekiliş ya da devlet yok karşımızda :) Bu sebeple gönlümüz ferah, mantıkla en önemlisi iradeyle sonuçları bekliyoruz :)

• Yasaklı

@enesbaba Dostum ABD ozgurlukler ulkesi degilmi? Bizde oraya gitmek istiyoruz o halde herseyi yoruma acma ozgurlugum var. Sen kafandaki bu kisitlamalarla GK kazanirsan orada baya zorlanirsin.Biraz ozgur dusun.

• @MuratUsa @enesbaba nın demek istediği ciddi olmasalar bu pasaport şartını koymazlardı diyor haklı da sonuçta dondurmadan araba çekilişine girmiyoruz :)))

• @Batuhan-Koçbuğ şaka gibi valla şaka gibi yav kardeşim hani öylesine başvuruyorsan çıkarsa da gitmem mantığı ile bir şey demem ama Amerika benim hayalim diyorsan çıkarsa giderim diyorsan dikkat et ve kardeşim şansını niye çöpe atıyorsun.

• @MuratUsa, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@haymatlos_ Onemli olan sey su; sahte pasaport numarasi yazanlari cekilisten oncemi yoksa sonrami eleyecekler.Ikisi arasinda baya fark var.

İradem ve mantığım eğer bir sistem varsa ki yazılımcıyım; bir algoritma geliştiriliyorsa ki bu algoritma pasaport ise amaçsız başvuruların elenmesine, ciddi başvuruların sağlanılmasına, bir çok kişinin haberi olmadan salakça yapılan başvuruların iptaline kadar bir çok sebebi barındırıyor. Yani öncelerinde posta yoluyla yapılan başvurular, elektronik ortama taşındı. Şimdi sene 2020 ve pasaport şartı getirildi. Eğer pasaport şartı getirilmişse ve bu sistem pasaportların geçerliliğini algılayamayıp lotoda kazanma olanağı sunuyorsa; bunu getirmenin kime ne faydası olacak? ABD hükümetine nasıl bir katkı sağlayıp, amaç sunacak? Olaya spesifik bakıp, yaklaşmak lazım. Yani koskoca devlet oraya pasaport numaranı yazmalısın'ı zorunlu kılıp, bir görünüm sunmayacaktır. Bunun geçerliliğini koruyacaktır.

Size şöyle bir örnek vereyim? Kiminiz bilir kiminiz bilmez. Bugün ABD vizesine başvuru yapmak istiyorsunuz ve sistem size ne diyor? Min 10 - 15 gün sonrasına mülakat alabilirsiniz. Bunu niçin arz ediyor? Armut piş ağzıma düş mantığı gerçekten yok. Sizi araştırıyorlar, araştırmak zorundalar (artık).

Size yaşadığım ve karşılaştığım örneği vereyim. Bir arkadaşım youtuber ve bloğu var. ABD mülakatında memur, senin bloğun var ve sen bu blogta bir şeyler kaleme alıyorsun. Aldığın o kalemde ki şu konudaki amacın neydi? Demesi sizde neleri uyandırıp, düşündürüyor? Hani bu bilgi Ali'den Mehmet'ten duyupta yazdığım bir deyim değil. Real olarak yaşanılmış bir şey. O yüzden eğer bir sistem mantık olarak bir şeyi zorunlu kılıyorsa bunda dayanaklar vardır.

Bugün siz DS160 formunu doldururken SGK priminize göre local ücretiniz yansıtılıyor. Yani doldurduğunuz tüm bilgiler zaten ABD'nin elinde var. Sadece eşleştirip, size bunu ne kadar doğru söylüyor ya da evrakta vs sahtelicilik sunduğunuza kanaat getirmek istiyor. En basiti ya? DS160'ı dolduruyorsun her şeyi. Mülakatta aynı soruları soruyor sana.

Yurt dışına daha önce çıktın mı diyor form'da? Mülakatta daha önce hiç seyahat etmiş miydiniz? Ulan zaten doldurmuşum. Ne diye soruyorsun? Yani konu apaçık ortada aslında. O yüzden mantık ve sistem bir ise olayın açıklığı zaten ortadadır.

Pasaportu sallayan arkadaşlara geçmiş olsun.

• @Ldoroglu şaka gibi olduğunun farkındayım ancak geçmişi değiştiremem. ancak bir sonraki yıl fotoğrafımı değiştirip tekrar katılabilirim tabi eğer 6 haziranda mutlu son olursa bütün bu endişeler boşa :)

• Yasaklı

@haymatlos_ Mesele o degilki..Benim yukarida verdigim linkte adamlar pasaport durumunu mulakatta sorgulayacagiz diyor.Yani bu ne demek cekilisten once herhangi bir kontrol yok..Eger durum buysa herseyi degistirir.Sonucta mulakatta sahte numara giren kisi zamanim yoktu alamadim ama simdi aldim dese ne diyeceklerki.Zaten buradaki amac suclulari tesbit edip ayiklamak.Ulkesinden pasaport alamayanlari..Kontenjan bosa gitmesin diye ama adam mulakata pasaportla giderse kabul edebilirler.Yakinda durum ortaya cikar.

• @Batuhan-Koçbuğ diyelim ki çıktı mülâkat geldi çattı randevu aldın o kadar masraf ettin mülakatta kardeşim bizim böyle kurallarımız var kuralları çiğnedin sana vize yok deseler ...hayda o kadar masraf çöpe gitti olurdu ... Bence çıkarsa imkanın varsa git yoksa arkadan gelenlere yol açılsın...

• @MuratUsa ama sorun zaten başvuru anında pasaport var mı yok mu o mülakatta pasaport elinde olsa da alınış tarihi var onlarda elenir bence mülakata kadar hakkı olsa da

• @Ldoroglu tabi ki gidicem. benim amerikada yaşama düşüncem dünden bugüne gelişen bir düşünce değil ki.. eğer çıkar da mülakat günü neden böyle yaptın fotoğraf işini diye sorarlarsa sadece dürüst olarak cevap vericem yalan söylemenin kimseye bir faydası yok.

@enesbaba Dostum ABD ozgurlukler ulkesi degilmi? Bizde oraya gitmek istiyoruz o halde herseyi yoruma acma ozgurlugum var. Sen kafandaki bu kisitlamalarla GK kazanirsan orada baya zorlanirsin.Biraz ozgur dusun.

Vallahi benim zorlanacağım hiçbir şey yok. Öz güvenim tam, ne istediğimi biliyorum. Kendimi kısıtlamak değil, olaylara real yaklaşmayı doğru buluyorum. Yani ağzım var diye ya da Allah-ü teala bir akıl vermiş diye, yazmak için yazmayı doğru bulmuyorum. Yoksa yorum, irade herkese özgür kılınmıştır. Eğer bizler buradaysak olabilecek ihtimalleri değerlendirmek zorundayız. Siz USA'in sorgulanmayacağı ile ilgili bir url paylaşmışsınız. Vallahi ben buna inanmıyorum. Niye derseniz? Zaten sizi araştıran ve bilen bir hükümet amaçsızca dur bakim? Şuraya bir kod ile pasaport numaranı yazmak zorunda tutuyorum seni; sallasanda olur demez ki ABD kanunları katıdır böyle bir gereksinime asla girip, tenezzül etmezler. 2x2 = 4 değil mi? USA'den bir göçmenlikle ilgilenen avukat bulun (türk çok avukat var) fikir edinin. Bu daha sağlıklı olacaktır. :)

• @Batuhan-Koçbuğ umarım kuralları çiğnemenin bir faydası vardır...

• @MuratUsa

@MuratUsa, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@haymatlos_ Turkiye kontenjani cok fazla .Almanyaya 500 Turkiyeye en az 2000 kontenjan vermisler oysaki nufus hemen hemen ayni .Cok ilginc.

Çekilişe katılma esnasında kominist bir ülke vatandaşıysanız pasaport alamamız olabilirsiniz yinede başvurun diyordu eğer pasaport no yazamadıysan ve bu gibi bir ülkenin vatandaşıysan geçerli bir sebeb olabilir elenenmemek için.

• Yasaklı

@enesbaba Evet sana hak veriyorum ABD ile ilgili bu sekilde yazilar yazmaya devam edersen seni takipe almis CIA ve FBI yetkilileri mulakatta hicbir zorluk cikarmayacaktir.Nede olsa internette ki tum hareketlerimizi izliyorlar.Ben bu konuyla ilgilenmiyorum ben daha cok okuyup arastirmayi seviyorum ornegin su yazi gibi.... https://www.miamiherald.com/news/local/immigration/article231301803.html ....Ne diyor ?Pasaport kuralinin amaci yetkisiz kisilerin baskalari adina basvuru yapmasini engellemek...Ayrica bu yil kurallara uymayanlarin derhal diskalifiye edileceginden bahsediyor fotograf kurallarida dahilmis buna..Ancak konu hala tartisiliyormus..

• Arkadaşlar hepiniz son 6 ayda çekilmiş fotoğraflarla mi başvurdunuz?ben geçen sene başvurduğum aynı fotoğrafla başvurdum. Geçersiz mi oluyor başvurum bu durumda?

• @Ldoroglu ne kural çiğnemesi pardon? sadece fotoğrafımın pikseli biraz düşük ve eski o kadar.

• @texasyoga, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Arkadaşlar hepiniz son 6 ayda çekilmiş fotoğraflarla mi başvurdunuz?ben geçen sene başvurduğum aynı fotoğrafla başvurdum. Geçersiz mi oluyor başvurum bu durumda?

Sistem son 6 ay içerisindeki fotoğraf ile başvuru yapılmasını arz ediyor. Evet öyle başvurdum.

@enesbaba Evet sana hak veriyorum ABD ile ilgili bu sekilde yazilar yazmaya devam edersen seni takipe almis CIA ve FBI yetkilileri mulakatta hicbir zorluk cikarmayacaktir.Nede olsa internette ki tum hareketlerimizi izliyorlar.Ben bu konuyla ilgilenmiyorum ben daha cok okuyup arastirmayi seviyorum ornegin su yazi gibi.... https://www.miamiherald.com/news/local/immigration/article231301803.html ....Ne diyor ?Pasaport kuralinin amaci yetkisiz kisilerin baskalari adina basvuru yapmasini engellemek...Ayrica bu yil kurallara uymayanlarin derhal diskalifiye edileceginden bahsediyor fotograf kurallarida dahilmis buna..Ancak konu hala tartisiliyormus..

Göreceli konular var. Herkesin hayat tecrübesi farklı olduğundan malum farklı izahlarda ortaya çıkıyor.

Ancak sistemde bir algoritma varsa ki bu iki defa başvuru yapanı bulup, diskalifiye ediyorsa; pasaportu yanlış girenleride etmesi bu kadar zor olamaz; ( yazılım ) ile. O yüzden hayırlısı diyorum, bekleyip göreceğiz.

Benzer Başlıklar

• DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k